בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  ברוח חג הפסח, מתכון של חזרת ביתי
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: ברוח חג הפסח, מתכון של חזרת ביתי  (נקרא 4149 פעמים) הדפסה
Jen_I
חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 43

הודעות: 278

ברוח חג הפסח, מתכון של חזרת ביתי
« ב- : אפריל 19, 2019, 08:22:29 AM »
קצת רקע.
גדלתי במשפחה חובבת גפילטה פיש. כילד, בארוחות החג, אני תמיד ראיתי התפעלות סביב החזרת. תמיד היו סיפורים על בצור מוצלח, או פחות. התכונות "הרפואיות" שלה והרבה דמאות.
לפני כ7-8, אני החלטתי שלארוחת החג הקרובה, אני מכין את החזרת לבד. קצת חיפוש מתכונים במקורות שונים, השוואה ויאללה.
במהלך השנים, זה כבר הפך למסורת. יש לי חברים שכל שנה מזמינים ממני קופסה לארוחת פסח.
אני חושף בפניכם את תהליך ההכנה והמתכון.

קודם כל השורש, חשוב לקנות שורשים טריים!
אני תמיד בוחר שורשים יותר יבשים וקלים ביחס לגודל שלהם. לדעתי הם יותר מוצלחים.

את החזרת חשוב להכין קרוב לזמן הארוחה ככל האפשר. עד יומיים מראש.
הפעם התחלתי לתעד כבר בשלב ההכנה, ואין צילום של השורש.

מתחילים בקילוף, נקיון וחיטוך השורש לחתיכות קטנות.
שורש בינוני ישקול כ250 גרם לאחר הקילוף והנקיון.
אני מוסיף עוד כ50 גרם סלק טרי, בשביל להעניק לחזרת את הצבע האופייני. סלק גם מוסיף מתיקות ונוזלים.
אני משתמש במטחנת בשר חשמלית עם הרשת הכי דקה. אני מקבל איתה את המרקם שאני אוהב. אפשר להשתמש גם במעבד מזון.
לאחר הטחינה של הסלק והחזרת, מוסיפים כפית גדושה של סוכר, כ30 מיליליטר חומץ מאכל. אני אוהב חומץ תפוחים. כשליש כפית מלח ולפעמים 20-30 מיליליטר מים במידה ואין מספיק נוזלים.
מערבבים את הכל ומעבירים במהירות לכלי סגור הרמתי!
מומלץ לעבוד במקום מאוורר!
את החזרת הטריה אפשר לשמור כשבוע במקרר, אבל היא מאבדת מהר מאוד מהחריפות שלה.
אסור להקפיא, זה מיד הורס את הכל!

בתאבון וחג שמח!
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

בעניין: ברוח חג הפסח, מתכון של חזרת ביתי
« הגיב #1 ב- : אפריל 19, 2019, 10:35:52 AM »
תודה על השיתוף
וכמו שכתבת לעבוד במקום מאוורר
הסיבה בזמן התחינה החזרת משחררת לאוויר חריפות לא הגיונית בעליל סכנה
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: ברוח חג הפסח, מתכון של חזרת ביתי
« הגיב #2 ב- : מאי 29, 2019, 06:36:46 AM »
אני לא אוכל חזרת, למרות שבאתי מבית שכן אכלו קריצה
תודה על השיתוף
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: ברוח חג הפסח, מתכון של חזרת ביתי
« הגיב #3 ב- : יולי 29, 2019, 18:05:04 PM »
ז'ניה, סיבכת אותי...  מתבייש
כרגע הראיתי לאשתי את התמונה והמתכון...
היא אוהבת חזרת....
רק ראתה את התמונות והתחילה ללקק את השפתיים... מוצאי לשון
קראה את המתכון ו...
שאלה אותי למה אני לא מכין לה כזו חזרת... wife

ו.... עלה לי רעיון....
אמרתי לה שחייבים לטעום לפני שמכינים...
לפני הפסח הבא אני עושה הזמנה ומגיע אליך לקבל קופסה אביל
ואם יהיה לה טעים...
אציע לה להכין בעצמה אביל

תכלס... נראה טעים...
אם עושים ממך הזמנות - יודעים מדוע...
חן חן על המתכון אתה בסדר
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!