פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
   בייבי אינטיאס על מצע חריימה חריף |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בייבי אינטיאס על מצע חריימה חריף (נקרא 3991 פעמים) |
הדפסה |
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
הודעות: 4555
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
השעה 18:30
תמונה ברשת החברתית שמעלה שרגא מדליקה אותי.
פותח את המקרר ובודק מה יש במלאי..
בייבי אינטיאס קורץ לי ואני לא חושב פעמיים..
מפרגן לקטנצ׳יק.
הפשרה של שעה בערך והוא מוכן להיכנס לסיר חם אש.
לוקח סיר רחב , כוס שמן , כף פפריקה חריפה
כף וחצי פפריקה מתוקה , קצת מלח ומתגן הכל 2-3 דקות.
מוסיף על זה כוס מים ומערבב.
מוסיף ראש שום מלא ומערבב עוד 2-3 דקות.
לאחר מכן , רסק עגבניות שעורבב קודם במים
ונותן לו דלילות.
עוד 2-3 דקות ומוסיף מיץ לימון ועורבב עם כפית כמון.
עוד 2-3 דקות והאינטיאס נכנס פנימה.
5 דקות כל צד ויצאה מעדן.
סתכלו בתמונות.
|
-------------------------------
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
הודעות: 5786
|
|
מראה אש, אבי! עם אנטיאס אי אפשר לפספס, והרוטב שלך עושה רושם של מלווה מושלם לדג המשובח! תודה על השיתוף
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 12523
052-3770519
|
|
אבי הדג נראה אש מאמין שנהנת ועכשיו אחרי השיתוף גם אני ושאר החברים נוכל להנות
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
הודעות: 2396
|
|
תגיד, נראה לך שאני יכול עכשיו לעבוד  רעב מת עשית אותי, הולך לאכול סנדוויץ' 
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
הודעות: 1008
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
וואיייי איזו סלטה עשתה הבטן שלי 
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 4207
|
|
ועכשיו תראה איך אני הורס לך בעובדה קטנטנה תאר לך איך היה הטעם אם הדג היה טרי וללא הקפאה  זה בגלל שגירית אותנו ככה 
|
-------------------------------
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
הודעות: 5786
|
|
אבי, הערה חשובה שחשוב להדגיש, אחרי שאני קורא שוב את ההודעה הפותחת. עשית נכון ביותר, והדבר היחיד שנכון בסיטואציה הזו, לבשל את הרוטב בישול מלא, ורק אז לשים בו את הדג (וזה כשהרוטב ממש בטמפרטורת רתיחה). יש מי שמבשל את הדג תוך כדי הוספת מרכיבי רוטב- טעות, או הצורה הכי גרועה לטעמי- מכניסים את המרכיבים ביחד לסיר ואז מדליקים את האש... בישול של דג תמיד צריך להיות קצר ובחום גבוה, ובסביבה כמה שפחות מימית ויותר שומנית או יבשה (צליה בתנור או בגריל). בישול בחום נמוך מסיע את השומן בתוך הדג והדג מאבד את העסיסיות שלו. בסביבה מימית הדג ייצא מכובס וקמחי. כמובן שבישול ארוך מייבש את הדג ומוציא ממנו את המרקם והעסיסיות.
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 07, 2019, 17:33:18 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
הודעות: 1008
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
אבי, הערה חשובה שחשוב להדגיש, אחרי שאני קורא שוב את ההודעה הפותחת. עשית נכון ביותר, והדבר היחיד שנכון בסיטואציה הזו, לבשל את הרוטב בישול מלא, ורק אז לשים בו את הדג (וזה כשהרוטב ממש בטמפרטורת רתיחה). יש מי שמבשל את הדג תוך כדי הוספת מרכיבי רוטב- טעות, או הצורה הכי גרועה לטעמי- מכניסים את המרכיבים ביחד לסיר ואז מדליקים את האש... בישול של דג תמיד צריך להיות קצר ובחום גבוה, ובסביבה כמה שפחות מימית ויותר שומנית או יבשה (צליה בתנור או בגריל). בישול בחום נמוך מסיע את השומן בתוך הדג והדג מאבד את העסיסיות שלו. בסביבה מימית הדג ייצא מכובס וקמחי. כמובן שבישול ארוך מייבש את הדג ומוציא ממנו את המרקם והעסיסיות.
החכמתי מההסבר, את העובדות עצמן ידעתי כבר. תודה קובי!
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 07, 2019, 17:34:16 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
UZIK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 1415
|
|
טעים יותר יום אחרי
עוזי
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
הודעות: 4555
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
טעים יותר יום אחרי
עוזי
טעים באותו הרגע וכמובן את כל מה שנשאר גם יום אחרי.
|
-------------------------------
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
הודעות: 5786
|
|
טעים יותר יום אחרי
עוזי
מי נותן לסיר כזה לחכות ליום אחרי? הסבתות המרוקאיות באמת אמרו, שלסיר דג צריך לתת להתקרר קירור מלא לפני שמחממים ואוכלים. לי אישית אין סבלנות לזה...
|
|
|
|
|
אבי מתכון של השמחות ונראה אורגינל וטעים רק שתי הערות : 1)קודם מבשלים את הרסק עגבניות עם שום ,ככה גורם לשום להתרכך ולתת לרוטב את הניחוח והטעם. ורק אחכ שם את הדג ,ועל זה שופך את השמן עם התבלינים 2 דקות על האש ומוכן. 2) מיץ הלימון מיותר בבישול יש חמיצות טבעית מהרסק עגבניות. ומומלץ לשים פלפלים חריפים יבשים שמסמיכים את הרוטב . שיחקת אותה עם הארוחה 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
הודעות: 14232
|
|
אבי, שמח שהבאתי לך את המוזה  נראה פצצה ובתאבון.
|
-------------------------------
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
הודעות: 4555
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
אבי מתכון של השמחות ונראה אורגינל וטעים רק שתי הערות : 1)קודם מבשלים את הרסק עגבניות עם שום ,ככה גורם לשום להתרכך ולתת לרוטב את הניחוח והטעם. ורק אחכ שם את הדג ,ועל זה שופך את השמן עם התבלינים 2 דקות על האש ומוכן. 2) מיץ הלימון מיותר בבישול יש חמיצות טבעית מהרסק עגבניות. ומומלץ לשים פלפלים חריפים יבשים שמסמיכים את הרוטב . שיחקת אותה עם הארוחה  ראשית אני שם כוס שמן , בו אני מתגן מעט את הפפריקות. התבלינים נפתחים , עליהם אני מוסיף ראש שום מה שגורם לשום להוציא טעמים ולהתרכך. לזה אני מוסיף כוס מים כי אני אוהב הרבה רוטב. לזה מוסיף את הרסק העגבניות שדולל במים. לימון אחד שנסחט ועורבב עם כמון. כמובן מלח לפי הטעם. הדג אצלי נכנס ממש בסוף ל 5 דקות מכל צד. עם כף אני מזלף מידי פעם על הדגים מלמעלה שיספגו מהרוטב. לגבי הפלפלים , בדרך כלל מוסיף אך הפעם לא היו בנמצא.
|
-------------------------------
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
מה שהכי אהבתי - נראה פשוט וקל להכנה ולא מצריך דג של "הביוקר"... ואם אתה אומר שיצא מעדן -- המתכון נשמר 
|
-------------------------------
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|
|
|
|