פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   מדריך על סוגי משקולות לדייג חוף |
עמודים: 1 2 [3] 4 5 ... 7
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מדריך על סוגי משקולות לדייג חוף (נקרא 26593 פעמים) |
הדפסה |
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
נכון צור לכזו אני מתכון ויש גם יותר שטוחות אני השתמש בתמונה תודה צור  בשמחה ידידי 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
נכון צור לכזו אני מתכון ויש גם יותר שטוחות אני השתמש בתמונה תודה צור  ואני בכלל חשבתי על משקולות בסגנון של המשקולות סחף רק ללא הבליטות... 
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
נכון צור לכזו אני מתכון ויש גם יותר שטוחות אני השתמש בתמונה תודה צור  ואני בכלל חשבתי על משקולות בסגנון של המשקולות סחף רק ללא הבליטות...  כן גיא יש גם כמו שאתה אומר אבל אין תמונות באינטרנט 
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 18, 2012, 18:11:23 PM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
קניתי מקל מאוד נחמד, לא יקר (בכלל) 80 שקל במקום 120 (המוכר בדייג והים מהצפון אחלה גבר, בלי לדבר איתו הוא הוריד לי 40 שקל), מקל דיי רגיש, לדייג חוף קל, משקלי הזריקה שלו הם 50-100, מה המשקל שמומלץ לזרוק איתו  ?? תודה מראש, אביב, ודרך אגב , מאמר טוב ומושקע, למדתי המון
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
קניתי מקל מאוד נחמד, לא יקר (בכלל) 80 שקל במקום 120 (המוכר בדייג והים מהצפון אחלה גבר, בלי לדבר איתו הוא הוריד לי 40 שקל), מקל דיי רגיש, לדייג חוף קל, משקלי הזריקה שלו הם 50-100, מה המשקל שמומלץ לזרוק איתו  ?? תודה מראש, אביב, ודרך אגב , מאמר טוב ומושקע, למדתי המון עד 90 ג'ר לא צריכה להיות בעיה
|
|
|
|
|
אחלה מאמר  עוד מתכות 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
קניתי מקל מאוד נחמד, לא יקר (בכלל) 80 שקל במקום 120 (המוכר בדייג והים מהצפון אחלה גבר, בלי לדבר איתו הוא הוריד לי 40 שקל), מקל דיי רגיש, לדייג חוף קל, משקלי הזריקה שלו הם 50-100, מה המשקל שמומלץ לזרוק איתו  ?? תודה מראש, אביב, ודרך אגב , מאמר טוב ומושקע, למדתי המון אין משקל מומלץ. כמו שכבר ציינתי קודם לכן,ישנם כ"כ הרבה משתנים בנוסחה שלהגיד "80 גרם יהיה אחלה" יהיה כמו יריה באפילה. אולי היא תפגע אבל ייתכן שהיא רחוקה מהמציאות ובזריקה הראשונה תשבור את החכה...  כנ"ל לגבי "עד 90 ג'ר לא צריכה להיות בעיה"... לדעתי המשקל האופטימלי לחכה הזו אם משקלי ההטלה שלה נעים בין 50-100 גרם, יהיה בסביבות ה-50-60 גרם...  אתה צריך להצמיד לחכה את הרולר שייעדת לה ולראות איזה משקולת בטווח המשקלים הרשומים תיתן לך את התוצאה הטובה ביותר. שים לב! ייתכן שהרולר והחוט שעליו יהיו גדולים מדי ותרגיש שאתה צריך משקל גדול יותר. במקרה כזה,ירידה בקוטר החוט בשלב הראשון עשויה לפתור את הבעיה ואם זה לא קורה ייתכן שהרולר גם כן גדול מדי. אל תשכח שיש המון השפעה לאורך המקל,מספר החלקים,האקשן שלו,שיטת ההטלה שלך ועוד על מרחקי הזריקה. התאמת חכה לדייג,בסופו של דבר זה עניין של ניסיון. דייג מנוסה יוכל לדוג עם כול חכה אבל בודאי ובודאי שלא יהנה מכול חכה... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
כמו שאמרתי קודם יש לי חכה שרשום מ80 גר עד 150 גר אני שם משקולת של 80 גר קצה החכה מגיע לרצפה אבל 50גר עובד כמו שצריך ,צריך תמיד לבדוק אבל גם בבדיקה לא לעבור את טווח החכה 
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
 |
|
|
קניתי מקל מאוד נחמד, לא יקר (בכלל) 80 שקל במקום 120 (המוכר בדייג והים מהצפון אחלה גבר, בלי לדבר איתו הוא הוריד לי 40 שקל), מקל דיי רגיש, לדייג חוף קל, משקלי הזריקה שלו הם 50-100, מה המשקל שמומלץ לזרוק איתו  ?? תודה מראש, אביב, ודרך אגב , מאמר טוב ומושקע, למדתי המון אין משקל מומלץ. כמו שכבר ציינתי קודם לכן,ישנם כ"כ הרבה משתנים בנוסחה שלהגיד "80 גרם יהיה אחלה" יהיה כמו יריה באפילה. אולי היא תפגע אבל ייתכן שהיא רחוקה מהמציאות ובזריקה הראשונה תשבור את החכה...  כנ"ל לגבי "עד 90 ג'ר לא צריכה להיות בעיה"... לדעתי המשקל האופטימלי לחכה הזו אם משקלי ההטלה שלה נעים בין 50-100 גרם, יהיה בסביבות ה-50-60 גרם...  אתה צריך להצמיד לחכה את הרולר שייעדת לה ולראות איזה משקולת בטווח המשקלים הרשומים תיתן לך את התוצאה הטובה ביותר. שים לב! ייתכן שהרולר והחוט שעליו יהיו גדולים מדי ותרגיש שאתה צריך משקל גדול יותר. במקרה כזה,ירידה בקוטר החוט בשלב הראשון עשויה לפתור את הבעיה ואם זה לא קורה ייתכן שהרולר גם כן גדול מדי. אל תשכח שיש המון השפעה לאורך המקל,מספר החלקים,האקשן שלו,שיטת ההטלה שלך ועוד על מרחקי הזריקה. התאמת חכה לדייג,בסופו של דבר זה עניין של ניסיון. דייג מנוסה יוכל לדוג עם כול חכה אבל בודאי ובודאי שלא יהנה מכול חכה...  כבר זרקתי איתה עופרת 80 לא קרה לה כלום (לא חזק) אבל כמו שאתה אומר 60 גרם זה נראה לי המשקולת, הבעיה זה איך אני יכול למתוח חוט עם 60 גרם
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
קניתי מקל מאוד נחמד, לא יקר (בכלל) 80 שקל במקום 120 (המוכר בדייג והים מהצפון אחלה גבר, בלי לדבר איתו הוא הוריד לי 40 שקל), מקל דיי רגיש, לדייג חוף קל, משקלי הזריקה שלו הם 50-100, מה המשקל שמומלץ לזרוק איתו  ?? תודה מראש, אביב, ודרך אגב , מאמר טוב ומושקע, למדתי המון אין משקל מומלץ. כמו שכבר ציינתי קודם לכן,ישנם כ"כ הרבה משתנים בנוסחה שלהגיד "80 גרם יהיה אחלה" יהיה כמו יריה באפילה. אולי היא תפגע אבל ייתכן שהיא רחוקה מהמציאות ובזריקה הראשונה תשבור את החכה...  כנ"ל לגבי "עד 90 ג'ר לא צריכה להיות בעיה"... לדעתי המשקל האופטימלי לחכה הזו אם משקלי ההטלה שלה נעים בין 50-100 גרם, יהיה בסביבות ה-50-60 גרם...  אתה צריך להצמיד לחכה את הרולר שייעדת לה ולראות איזה משקולת בטווח המשקלים הרשומים תיתן לך את התוצאה הטובה ביותר. שים לב! ייתכן שהרולר והחוט שעליו יהיו גדולים מדי ותרגיש שאתה צריך משקל גדול יותר. במקרה כזה,ירידה בקוטר החוט בשלב הראשון עשויה לפתור את הבעיה ואם זה לא קורה ייתכן שהרולר גם כן גדול מדי. אל תשכח שיש המון השפעה לאורך המקל,מספר החלקים,האקשן שלו,שיטת ההטלה שלך ועוד על מרחקי הזריקה. התאמת חכה לדייג,בסופו של דבר זה עניין של ניסיון. דייג מנוסה יוכל לדוג עם כול חכה אבל בודאי ובודאי שלא יהנה מכול חכה...  כבר זרקתי איתה עופרת 80 לא קרה לה כלום (לא חזק) אבל כמו שאתה אומר 60 גרם זה נראה לי המשקולת, הבעיה זה איך אני יכול למתוח חוט עם 60 גרם פה מתחיל הבעיה אתה מבין למה אנחנו משתמשים בחכות מ 100 גר עד 200 גר כי חכה כזאות יותר מתאים לים רגוע לא גואש ,או בקיץ ,או ימים של חורף ים פלטה 
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
סבבה תודה פעם הבאה נביא מקל עם משקלי זריקה יותר גבוהים, ובדקתי , (יש שדה ליד הבית) הוא זורק טוב עופרת 80 תודה
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
סבבה תודה פעם הבאה נביא מקל עם משקלי זריקה יותר גבוהים, ובדקתי , (יש שדה ליד הבית) הוא זורק טוב עופרת 80 תודה
יש מצב שזה בסדר אבל אתה נמצא בגבול המשקל, אני מקל כזה לא זורק 80 גר 60 לפי דעתי יהיה יותר טוב ובטוח אבל תתחדש ובהצלחה מוטי 
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
מוטי - יופי של מאמר  ויופי של דיון מתפתח כאן . 
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
מוטי כל הכבוד על המאמר  ברשותך אני יוסיף כמה דברים 125גרם -ממצב שאין רוח עד רוח של 20 מייל = 36 KMH משקולת סרף ברגע שיש זרמים . המשקל מתאים במיוחד לתולעים ולחתיכות קטנות של פתיון התנהגות מצוינת בזמן הזריקה 150גרם- ממצב שאין רוח עד מצב של רוח 32 מייל=60 KMH מתאים לזריקת חתיכות גדולות של קלאמרי או פילה של דגים מאבדים מרחק בזמן הזריקה 175 גרם -רוח מעל 60 KMH עד 80 KMH מתאים במיוחד לזריקת דגים שלמים וקלמרי .משקולת סרף חובה הזריקות מאבדות מרחק
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
מוטי כל הכבוד על המאמר  ברשותך אני יוסיף כמה דברים 125גרם -ממצב שאין רוח עד רוח של 20 מייל = 36 KMH משקולת סרף ברגע שיש זרמים . המשקל מתאים במיוחד לתולעים ולחתיכות קטנות של פתיון התנהגות מצוינת בזמן הזריקה 150גרם- ממצב שאין רוח עד מצב של רוח 32 מייל=60 KMH מתאים לזריקת חתיכות גדולות של קלאמרי או פילה של דגים מאבדים מרחק בזמן הזריקה 175 גרם -רוח מעל 60 KMH עד 80 KMH מתאים במיוחד לזריקת דגים שלמים וקלמרי .משקולת סרף חובה הזריקות מאבדות מרחק אחלה גם אני לומד תודה הלל-ירושלים 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 2 [3] 4 5 ... 7