מעלה דיון מן המצולות.
זה כבר הקיאק הרביעי שלי מאז נפתח הפוסט. הקיאק עדיין לא הגיע אבל את הפספורט של הובי פרסמתי לפני יומיים ותוך פחות מ 24 שעות כבר מכרתי במחיר המבוקש. מכרתי בקצת יותר ממה שקניתי לפני שלוש שנים. הובי לא עומדת בביקוש בעקבות הקורונה ויש תור המתנה בברזיל של חצי שנה או יותר. היה קל למכור.
היום קניתי קיאק חדש, הקיאק יגיע עוד שבועיים ואז אעלה תמונות והתרשמות ראשונית.
בינתיים, קצת נתונים טכניים.
קיאק ברזילאי של חברת מילייה נאוטיקה, דגם רפטור. אורך 375 ס״מ, רוחב 86. משקל 32 ק״ג. הנעת פדל פרופלור, גם כן ייצור ברזילאי. רוורס מיידי, עצירה במקום ובמחיר שווה לכיס. 30% זול יותר מהובי מקביל (קומפס). קיאק הרבה יותר נוח ומתאים לסגנון הדיג שלי. אם כי, פדל הרבה פחות אמין מפדל הובי.
פרטים נוספים בהמשך.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בהצלחה !
ממתין לפרטים נוספים !
למה בעצם נדרשה ההחלפה?
החלפה כי מאוד מציק שאין רוורס. במיוחד במים מתוקים אבל לא רק. אין שמירת כיוון בקיאק, מהר מאוד הוא מסתובב לאן שהוא רוצה. הכיסא הוא ממש בדיחה. אחרי חודש כבר ישבתי על רצפת הקיאק. והגודל שלו כבר לא מתאים לי כשאני לוקח את הילדים איתי. הקיאק אותו גודל, הילדים גדלו…
רציתי לקנות הובי קומפס אבל הוא גם לא משתווה לקיאק המקומי בביצועים ובנוחות וגם, במחיר שלו, אפילו אם יהרסו לי שני פדלים עם פרופלור, עדיין יהיה זול יותר לקנות חדש.
הבעיה העיקרית בקיאק החדש היא האמינות של הפדל. אבל במחיר של הובי בברזיל, אין בכלל מה לדבר.
כנה מספרים לפרופורציות. אאוטבאק עולה כאן יותר מעשרים אלף. במחיר הזה אני קונה סירת אלומיניום 6 מטרים חצי שטוחה ומנוע 30 כ״ס.
במחיר של פרו אנגלר אני מכסה רישיון משיט ועגלה ועוד נשאר לי כסף לביטוח ואכסנה במרינה לשנה או שנתיים.
Sent from my iPhone using Tapatalk