בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
| | |-+  סוגי קיאקים וביקורות
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: סוגי קיאקים וביקורות  (נקרא 10630 פעמים) הדפסה
מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

סוגי קיאקים וביקורות
« ב- : אוגוסט 02, 2018, 12:42:27 PM »
לכולנו מגוון כלים אדיר, אני מציע דיון ובו כל אחד יפרט איזה קיאק יש לו יתרונות וחסרונות.
כך - אדם שירצה לקנות קיאק יקבל חוות דעת על הקיאקים.

הקיאק שלי כרגע (2018):
מונע בעזרת:
אורך:
רוחב:
משקל:
סגנונות דייג מעודפים:
יתרונות בולטים:
חסרונות בולטים:
מה הייתי רוצה בקיאק ?
עריכה אחרונה: אוגוסט 02, 2018, 12:49:28 PM על ידי מור אמסלם
-------------------------------
ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
 IP: [ מחובר ] WWW
מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: סוגי קיאקים וביקורות
« הגיב #1 ב- : אוגוסט 02, 2018, 12:48:44 PM »
הקיאק שלי כרגע (2018): Hobie Tandem Mirage 2017
מונע בעזרת: פדלים/מפרש/מנוע
אורך: 5.64 מטר
רוחב: 3.05
משקל: 109 קילו
כושר נשיאה: 272 קילו
קישור לאתר יצרן: https://www.hobie.com/kayaks/mirage-tandem-islandhttps://www.hobie.com/kayaks/mirage-tandem-island/
סגנונות דייג מעודפים: טרולינג/בולוס/גיג
יתרונות בולטים: גדול, מרווח, יציב, מהיר כושר נשיאה ענק
חסרונות בולטים: יקר מאד, כבד
מה הייתי רוצה בקיאק ?
אם הייתי יכול לדוג בעמידה נוחה ויציבה.
ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
 IP: [ מחובר ] WWW
מקסים.

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוגוסט 02, 2018, 21:24:14 PM »
הקיאק שלי כרגע (2018):  feelfree lure 10 (2014-2015()
מונע בעזרת: מנוע בנזין 2.4
אורך: 305 CM
רוחב:87 CM או 2M ביחד עם בדונים
משקל:31 CM
כושר נשיאה: 170 ק"ג
סגנונות דייג מעודפים: טרולינג/גיג
פישפיינדר/אלקטרונקה: יש לי פישפיינדר של LOWRANCE HOOK2 9" + הנעת מנוע ע"י שלט
יתרונות בולטים: קל יחסית (אפשר להרים לבד), רחב, כסא נוח
חסרונות בולטים: רחב (בגלל רוחב וצורה לא מתאים לחתירה בים)
מה הייתי רוצה בקיאק ? קופסא נשלפת באמצע קיאק, יש את זה בדגם גדול יותר אף הוא כבד יותר. בגדול היתי מחליף אותו לFEELFREE DRAGON ( <a href="https://www.youtube.com/embed/-bR0bTveUyo" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/-bR0bTveUyo</a>) אבל לא מוכרים אותם בארץ
 IP: [ מחובר ]
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוגוסט 02, 2018, 23:57:05 PM »
הקיאק שלי: קיאק סקין און פריים מתקפל ישיבה פנימית בניה עצמית
מונע בעזרת משוט
אורך 16 פיט
רוחב 56 סנטימטר
משקל 16 קילו בערך
סגנון דיג עיקרי ז׳רז׳ור במים מתוקים.
יתרונות בולטים: נכנס לבגאז׳ ולארון בבית, קל משקל, מהיר וזריז. שליטה מעולה בים גלי מאוד (בזמן חתירה בלבד, לא נוח לדיג בים סוער).
חסרונות: זמן הרכבה ארוך, ישיבה פנימית מצריך יותר ידע ותרגול לפני כניסה למים, אין הרבה מקום על הדק כמו לישיבה עליונה, נפילה למים וחזרה יותר מורכב מקיאק ישיבה עליונה (יציאה רטובה).
מה הייתי רוצה בקיאק: זמן הרכבה יותר מהיר.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוגוסט 06, 2018, 12:30:30 PM »
הקיאק שלי כרגע (2018): הובי אאוטבק 2015
מונע בעזרת: פאדלים / מנוע חשמלי קטן(חירום)
אורך:3.68
רוחב:85
משקל: בערך 30 קילו
סגנונות דייג מעודפים:גיג לייט טרול
יתרונות בולטים:יציבות , סביר להעמסה ותפעול ע"י אדם בודד, סוס עבודה אמיתי
חסרונות בולטים: בחתירה מעייף , עקב שטח פנים גדול במגע עם המיים, כסא דגם ישן לא עושה טוב לגב. מהסס
מה הייתי רוצה בקיאק ?
כסא מהדגם החדש , תא אמצעי שמחולק כמו מגרות מאונכות לציוד דייג (העגול לא נוח )
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוגוסט 07, 2018, 00:07:42 AM »
הקיאק שלי יגיע כשאגיע לפנסיה...
ברור לי שאני מפספס משהו - ומתישהוא כשיה קצת יותר זמן אני חייב זאת לעצמי..

בכל אופן מור, רעיון נהדר ושרשור מבורך אתה בסדר

אני רק תוהה היכן הקיאקיסטים שלנו...
הרי כולכם - ופונה אל הותיקים, הייתם בזמנו חדשים יחסית וצמאים לידע -
ידע שקיבלתם לא מעט משיתופיהם של אחרים בין כאן ובין בפורום הקיאקים IKF המיתולוגי..
לא יזיק לאיש לתרום קצת ולהקדיש כמה דקות לטובת האחרים ובמיוחד לטובת החדשים שבתחילת דרכם...
אייל וייס

חבר פורום
*

מנותק מנותק

050-9020301

« הגיב #6 ב- : אוגוסט 07, 2018, 01:21:30 AM »
הקיאק שלי כרגע (2018): Ocean Kayak Prowler Trident 15
מונע בעזרת: משוט 
אורך: 4.70
רוחב: 73
משקל: 27
סגנונות דייג מעודפים: טרולינג וגיג
יתרונות בולטים: יציב נוח הרבה אפשרויות לשבצורים תאי אחסנה נוחים
חסרונות בולטים: אין לי
מה הייתי רוצה בקיאק: מנוע - אבל בגלל כושר שייט הפרוק וההרכבה בגלל כל הסרבול  לא מתקין
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס

Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אוגוסט 07, 2018, 08:11:19 AM »
הקיאק שלי כרגע (2019): הובי אאוטבק 2016 (לפני זה היה אאוטבק 2013)
מונע בעזרת: משוט, פדלים, עכשיו רכשתי מנוע חשמלי אולם טרם התנסיתי מספיק.
אורך: 3.68 מטר
רוחב: 84 ס"מ
משקל: 37 ק"ג
סגנונות דייג מעודפים: מת על SLOW JIG, ותמיד מבצע גם טרולינג עד הנקודה. בהתאם לתנאים ולמצב הרוח גם פתיונות, דייג על חי, סביקי וכמובן ג'יג מהיר.
יתרונות בולטים: מושלם. יציב, נוח, אוכל כל ים סביר.
חסרונות בולטים: אין לי. כלי מושלם. אני לא חושב על אף דגם אחר שהייתי רוצה במקומו, למעט אותו דבר חדש.
מה הייתי רוצה בקיאק: עגלת גלגלי בלון...

הקיאק שלי כרגע (2018): הובי אאוטבק 2015
מה הייתי רוצה בקיאק ?
כסא מהדגם החדש , תא אמצעי שמחולק כמו מגרות מאונכות לציוד דייג (העגול לא נוח )

שחר,
אני סוטה לרגע מהדיון העיקרי בשביל הקישורים האלו, תבדוק - זה הפתרון עבורך להתקנת תא אמצעי !
<a href="https://www.youtube.com/embed/yYISxUarxd8" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/yYISxUarxd8</a>

<a href="https://www.youtube.com/embed/emSzksQb7gA" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/emSzksQb7gA</a>

<a href="https://www.youtube.com/embed/SGlXsaVN1Fw" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/SGlXsaVN1Fw</a>
עריכה אחרונה: ינואר 03, 2020, 21:45:50 PM על ידי Eldad79
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אוגוסט 09, 2018, 08:21:35 AM »
רעיון גדול אלדד....אנחנו פה בארץ לא חושבים על כל השדרוגים העצמאיים
די פוחדים מכל חירור וקידוח בקיאק
אולי באמת הגיע הזמן לשנות פאזה  אתה בסדר
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : ינואר 03, 2020, 22:06:44 PM »
אני ממלא בשם תמיר צ.

הקיאק שלי כרגע (2018): 2 קאייקי STEALTH, אחד פיברגלאס אחד לא.
מונע בעזרת: משוטים

תמיר מספר: לי יש קאייק 4 מטר (Stealth Supalite) שלא מכרתי מבחירה וקניתי עוד קאייק של אותו היצרן (STEALTH PRO FISHA 575) באורך 5.75 ששני הקאייקים מפיברגלאס ועם חרב היגויי והיתרון הגדול של שניהם הוא שהמקדם חיכוך שלהם על המים נמוך הודות לפיבר והיתרון של הקאייק הקטן על הגדול הוא שיש לו יכולת טיפוס על גלי חוף אפילו עד מטר בקלות. החיסרון שלו על הגדול הוא במהירות כי הגדול הוא בעצם קאייק משולב של דייג וסרפ ומאד מהיר יתרון נוסף לשניהם הוא התא הענק בתוכם כי שניהם חלולים בפנים הודות למבנה החזק של הפיבר.

חסרונות: השבירות של הפיבר (בר תיקון לעתים), יתרונות: מהיר, פחות חיכוך

Stealth pro fisha 575
Stealth Supalite
עריכה אחרונה: ינואר 04, 2020, 09:07:26 AM על ידי Eldad79
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : ינואר 03, 2020, 22:21:25 PM »
אני ממלא בשם מאיר כ.:

הקיאק שלי כרגע (2018): קיאק מתנפח itiwit  עם 3 מקומות (נקנה בדקאטלון)
אורך: 382 ס"מ
רוחב: 108 ס"מ
משקל: משקל העמסה עד 230 ק"ג, משקל עצמי 17 ק"ג.
יתרונות בולטים: נוחות שינוע ושימוש
חסרונות בולטים: חתירה ולא פדלים, מגבלת שימוש בתנאים לא אופטימליים.

מאיר כ. מספר: קניתי בדקאטלון קיאק מתנפח itiwit 3 מקומות. לפי היצרן מיועד לתנאים נוחים בלבד (לא גלים ולא רוח).
הקיאק בכללי מאוד נח לשינוע.יש לו תיק גב יעודי.משקל כולל של הקיאק 17 קג'.יתרונות משמעותיים: איכסון נח,נכנס לתוך התא מטען בכל רכב פרייבט. חוסך את הצורך בגגון יעודי לקיאקים.כניסה למים במקומות שהגישה בהם לא מאפשרת לקיאק קשיח.למעשה אפשר להכנס למים מכל מקום בכל נקודה.חוסך את הצורך בעגלת נסיעה יעודית לקיאקים.חסרונות בולטים לספורט הדייג הידיים כל הזמן בחתירה.אין פדלים.עם כל זה לחברת הובי יש קיאק מתנפח עם פדלים.הדגם המוצג של itiwit 3 מקומות עולה 1650₪.כך שהוא גם זול.ניפוח וקיפול הקיאק לוקח בערך 10 דקות.בסך הכל אחלה חוויה,נוחה מהירה וקלה.

מפרט טכני באתר דקאטלון
סרטון של המוצר

המתנפחים של קפטן ג'ק (אין לנו ניסיון איתם, רק שמים לינק):
קאייקים מנתפחים של הובי
קאייקים מתנפחים של גומוטקס
עריכה אחרונה: ינואר 03, 2020, 22:23:03 PM על ידי Eldad79
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : ינואר 04, 2020, 04:24:54 AM »
אני ממלא בשם מאיר כ.:

הקיאק שלי כרגע (2018): קיאק מתנפח itiwit  עם 3 מקומות (נקנה בדקאטלון)
אורך: 382 ס"מ
רוחב: 108 ס"מ
משקל: משקל העמסה עד 230 ק"ג, משקל עצמי 17 ק"ג.
יתרונות בולטים: נוחות שינוע ושימוש
חסרונות בולטים: חתירה ולא פדלים, מגבלת שימוש בתנאים לא אופטימליים.

מאיר כ. מספר: קניתי בדקאטלון קיאק מתנפח itiwit 3 מקומות. לפי היצרן מיועד לתנאים נוחים בלבד (לא גלים ולא רוח).
הקיאק בכללי מאוד נח לשינוע.יש לו תיק גב יעודי.משקל כולל של הקיאק 17 קג'.יתרונות משמעותיים: איכסון נח,נכנס לתוך התא מטען בכל רכב פרייבט. חוסך את הצורך בגגון יעודי לקיאקים.כניסה למים במקומות שהגישה בהם לא מאפשרת לקיאק קשיח.למעשה אפשר להכנס למים מכל מקום בכל נקודה.חוסך את הצורך בעגלת נסיעה יעודית לקיאקים.חסרונות בולטים לספורט הדייג הידיים כל הזמן בחתירה.אין פדלים.עם כל זה לחברת הובי יש קיאק מתנפח עם פדלים.הדגם המוצג של itiwit 3 מקומות עולה 1650₪.כך שהוא גם זול.ניפוח וקיפול הקיאק לוקח בערך 10 דקות.בסך הכל אחלה חוויה,נוחה מהירה וקלה.

מפרט טכני באתר דקאטלון
סרטון של המוצר

המתנפחים של קפטן ג'ק (אין לנו ניסיון איתם, רק שמים לינק):
קאייקים מנתפחים של הובי
קאייקים מתנפחים של גומוטקס
לחברת איטוויט יצא לא מזמן קיאק מתנפח ישיבה פנימית. ראיתי אותו בדקטלון בברזיל, לא יודע אם הגיע לארץ. ממש אהבתי את הקיאק.
צר הרבה יותר מקיאקים מתנפחים קונבנציונלים. הרבה יותר בר שליטה ממתנפח קונבנציונלי, וכפועל יוצא מזה גם יציב יותר.
לא זול אבל יחסית לקיאקים באותה קטגוריה בשוק, הוא הכי זול. עולה בברזיל 4500 ריאל.
זה הקיאק:
https://youtu.be/_bGU5LjOY3s

הקטגוריה עליה אני מדבר היא קיאקי ישיבה פנימית מתקפלים. רוב החברות שייצרו אותם פשטו רגל מהרבה סיבות, אף אחת מהן היא לא בגלל שהקיאק לא איכותי. כיום קיימות רק שלוש חברות שמייצרות קיאקים כאלו ויש פורומים שונים של בנייה עצמית של הקיאקים האלו.
אני בניתי שני קיאקי סקין און פריים בעבר, אחד מהם הוא קיאק מתקפל. שרשור הבניה נמצא פה בפורום.
חברת הדגל או הקיאק המתקפל הטוב בעולם היום הוא של חברת טרק.
https://youtu.be/UwIaCKTMcT0

יתרונות עצומים לצד חסרונות גדולים. קצרה היריעה מלהרחיב אבל למי שאין מקום אכסנה או אפשרות להובלת הקיאק. ממליץ בחום לחשוב לכיוון של קיאק מתקפל (ישיבה פנימית).
אלו קיאקים עם ביצועים שווים או עולים על קיאקים קשיחים ורמת אמינות גבוהה.
פחות מותאמים לדיג אבל, כאחד שדג ארבע שנים עם קיאק כזה, אני יכול להגיד שזה אפשרי.
הקיאק של איטוויט זמין וזול, נראה לי ממש שווה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : ינואר 04, 2020, 05:05:58 AM »
מאז שנפתח השרשור כבר החלפתי שני קיאקים.
הקיאק שלי כרגע, הובי פספורט 10.5.
מונע בעזרת פדלים. הדגם הראשון של הפדלים, ללא מייסבים וללא רוורס.
אורך: 320 ס״מ
רוחב: 86 ס״מ
משקל: 29 ק״ג
סגנון דיג עיקרי: ז׳רז׳ור מים מתוקים.
יתרונות: ״קל משקל״ יחסית להובי. זול יחסית להובי. יציבות ראשונית גבוהה - ניתן לעמוד עליו ולהסתובב לכל כיוון בזמן עמידה.
חסרונות: יציבות משנית נמוכה - קצת גלים וכבר קשה לשלוט בקיאק, רצוי להוריד משוט למים. חוסר שמירה על כיוון - כל הזמן צריך להחזיק את הגה הכיוון, אין באמת שתי ידיים פנויות לדיג. אין רוורס.
מה הייתי רוצה: פחות רוקר - יותר שמירה על כיוון למרות שזה בא על חשבון יכולת תמרון. יותר יציבות משנית - מבנה הצלעות התחתונות (צ׳יינס) עם זווית יותר קהה (כמובן שזה בא על חשבון יציבות ראשונית). פדל עם רוורס במחיר שווה לכיס.
בקיצור, הייתי רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה... למרות הכל אני מרוצה ומסתפק במה שיש לי. אחלה קיאק ביחס למחיר.

היי יפתח - אני מסיט לרגע מן הנושא ואח"כ אערוך את זה לתוך התשובה שלך (כי זה פוסט בלי דיונים), מכיוון שהפספורט עומד להיכנס הנה וחשוב לנו לצבור מידע עליו:
1.  אני יכול לומר לך שגם באאוטבקים (היה לי 2013 עכשיו יש לי 2016) צריך לשמור כיוון עם ההגה. בים זה פחות קריטי תוך כדי דייג כי אתה במרחב, אבל בתנועה אל היעד זה נדרש. שוב, ההבדל הוא שלך זה כנראה מפריע גם במהלך הדייג ולנו לא. ד"א, האם ההגה שלך מתרומם ידנית ביציאה לחוף, או שקוע מתחת לכלי כמו באאוטבק 2019?
2. אצלנו הקושי בים הוא יציאה וחזרה בגלי חוף או יציבות כללית בגלי עומק, בד"כ פחות משנה מה קורה עם כיוון הכלי עצמו במנוחה מכיוון שהוא מתיישר עם הדריפט והגל בכל מקרה, לא מסתובב כמו מחוגה. כשאתה כותב על קשיי יציבות בגלים, האם אתה מתכוון שהוא מאבד יציבות או מאבד כיוון? האם זה משהו שיפריע לחברים פה לרדת איתו לים? לעבור גלי חוף?

אנסה לענות אבל לפני כן כמה מילים לגבי יציבות. דבר ראשון, יציבות זה משהו אישי ותלוי מאוד במאפיינים הפיזיים של החותר, ביכולת החותר, במאפייני הקיאק ובכמות הציוד עליו והצורה בו הוא מזווד. על כל אחד מהדברים שרשמתי ניתן לפתוח ולדבר שעות, אני אתייחס רק לדברים העיקריים.
בגדול, קיאק שירגיש מאוד יציב ובטוח לאחד, יכול להרגיש מאוד לא יציב לאחר. יכולת שליטה בקיאק אנחנו מפתחים עם הזמן ועם תרגול, לכן נשארנו עם מאפייני הקיאק. מה שמשפיע בעיקר הוא מן הסתם החלק התחתון של הקיאק (למרות שגם לחלק העליון יש השפעה בזמן רוחות).
בגדול, אבל ממש בגדול, תחתית שטוחה או כמעט שטוחה, וצלעות שעולות בתשעים מעלות מעלה, זו תהייה הצורה הכי יציבה של קיאק בעמידה ובמים עומדים. וזו כמעט הצורה של הפספורט. (יציבות ראשונית)
כמובן שאנחנו אף פעם לא בעמידה ולעיתים גם בגלים גבוהים, לכן צורת הקיאקים משתנה מקיאק לקיאק כדי להעצים תכונות מסויימות על חשבון אחרות.
קיאק עם צלעות בזווית כהה, או אפילו ללא צלעות אלא צורה ממש עגולה למטה, כבר יותר מתאים לתמרונים חדים ולשליטה בקיאק כשהקיאק על הצד ובגלים. (יציבות משנית)
זה לגבי יציבות ושימו לב שלא דיברתי בכלל על רוחב הקיאק. מן הסתם, קיאק רחב ירגיש יותר יציב אבל ככל שהקיאק רחב יותר, יכולת השליטה שלנו יורדת. לכן, בשבילי הקיאק הימי שלי ברוחב 56 ס״מ, הוא הרבה יותר יציב מהפספורט ברוחב 86 ס״מ. כמובן, בהנחה שאני יושב בקיאק ולא דג בעמידה.

ועכשיו, כמה מילים על שמירה על כיוון.
מה שמשפיע בעיקר על שמירת כיוון הוא אורך הקיאק, ואם נדייק, אורך קו המים של הקיאק. המרחק בין הנקודה בה המים נוגעים בקיאק בחרטום לבין הנקודה בה המים נוגעים בקיאק בירכתיים (בזמן שאנחנו יושבים בקיאק). קו המים משתנה מעט בין חותר לחותר ובין קיאק מזווד ללא מזווד. כמה שקו המים ארוך יותר, הקיאק ישמור יותר על כיוון.
משתנה נוסף ולא פחות חשוב, הוא הקיל. קיל מודגש, שרואים ומרגישים אותו, יעזור המון בשמירה על כיוון (ויפריע ביכולת תמרון). תחתית חלקה ללא קיל מודגש, תאפשר תמרון במקום, לעיתים אפילו ללא משוט, רק בהטיית הגוף. מי שישב פעם בקיאק של מים לבנים (נהרות) מכיר את זה טוב. בפעם הראשונה שלי בקיאק כזה, הוא פנה לכל מקום אליו הסתכלתי... בלי קשר לתנועות המשוט הגמלוניות שלי. הרגיש שלקיאק יש רצון משלו והוא פונה לאן שבא לו. כמובן שעם תרגול זה משתפר אבל החותר צריך להיות כל כולו שקוע בקיאק ובחתירה. עם משוט תמיד ביד וידיעה שכל תנועת גוף משפיעה על כיוון הקיאק. בקיצור, מעולה לנהרות, גרוע ביותר לדיג.
הקיל של הפספורט מודגש בחרטום ובירכתיים, הרבה פחות במרכז הקיאק. זה, בשילוב עם רוקר אסימטרי, נותן לקיאק תכונות דומות לקיאק מים לבנים. אם אני מפנה את הגוף הצידה, הקיאק פונה. לא בכזאת דרמטיות כמו קיאק נהרות אבל מספיק כדי להציק בזמן שאני עם חכה ביד, וללא משוט. הגה הכיוון הקטן לא מספיק כדי להשתלט ולתקן שינויי כיוון פתאומי של הקיאק. דרך אגב, לרוב קיאקי הובי יש צורת w, בעצם שני קילים מודגשים עם זרימת מים ביניהם. מאפשר שמירה טובה על כיוון לצד עוד כמה יתרונות של יציבות משנית וראשונית.

עוד מרכיב שהזכרתי לא פעם בעבר ויש לו השפעה חשובה על שמירת כיוון, הרוקר של הקיאק.
אם תסתכלו מהצד על הקיאק, תראו שרוב הקיאקים כאשר הם יושבים על הריצפה, החלק האמצעי שלהם נוגע בריצפה והחרטום והירכתיים באוויר. הקימור הזה לאורך הקיאק בין החרטום והירכתיים, נקרא רוקר.
קיאק ללא רוקר או עם רוקר קל, ישמור מעולה על כיוון. קיאק עם רוקר חזק, יאפשר תמרון קל יותר אך יהיה גרוע בשמירת כיוון. הרוקר משפיע גם על קו המים ועל מהירות הקיאק (מקטין את קו המים והמהירות).
בקיאקים ימיים ניתן להשתמש ברוקר כדי להסתובב עם הקיאק במקום. הטייה חזקה של הקיאק הצידה בשילוב תנועות משוט נכונות ושמירת שיווי משקל, תאפשר סיבוב במקום גם של קיאק באורך חמישה מטרים ויותר.
הרוקר בפספורט כמו שציינתי הוא אסימטרי, כלומר הנקודה הכי נמוכה לא נמצאת במרכז הקיאק אלא מעט אחורה, פחות או יותר מתחת לכיסא שגם לא נמצא בדיוק במרכז הקיאק. לא ניכנס לשאלה מדוע עשו את זה כי זה יקח לי יותר מידי זמן להסביר. יש הרבה משתנים שקשורים זה בזה. אבל התוצאה היא קיאק בעל תמרון טוב כשאתה עם משוט ביד, חוסר שמירה על כיוון שבא לידי ביטוי בזמן פידול כשאנחנו ללא משוט ותלויים בהגה כיוון. לפי דעתי, יש יותר חסרונות לצורת הרוקר של הקיאק הזה מאשר יתרונות. היתרון כביכול של תמרון די נעלם כשאנחנו ללא משוט (מבחינתי לפחות). אם היה רוורס, זה יכול היה לפצות על תמרון במקומות צרים. אבל אין, אז יש בעיקר חסרונות.
לשאלתך אלדד, הגה הכיוון הוא לא קבוע במים כמו בקומפס ובאאוטבק החדש. אין גם אפשרות להוריד או לקפל את הגה הכיוון עם חוט משיכה. ההורדה היא ידנית, אני עושה את זה בעזרת המשוט. ההעלאה היא ״אוטומטית״, כאשר הגה הכיוון פוגע במשהו הוא קופץ למעלה ומתקפל בעזרת חוט גומי המחובר אליו. בשונה מקיאקי הובי האחרים, הגה הכיוון בפספורט נשלט על ידי מוט פיברגלס פנימי ולא על ידי חוטים. בפועל ההבדל לא מורגש אז אין בעיה. מוט הפיבר מספיק קשיח.
אוף, יצא לי מיני מאמר ועוד לא עניתי על כל השאלות ששאלת. הזכרת שם התיישרות של הקיאק מול הזרם. אז יש לזה מונח וזה נקרא באנגלית ווד׳רקוקיניג - התיישרות הקיאק ביחס לרוח או לגלים. כל מה שרשמתי למעלה משפיע גם על ווד׳רקוקינג. הגה כיוון או חרב (סקג) עוזרים למזער את התופעה.
בקיאק מונע משוט, אני תמיד מעדיף שלא יהיה לו הגה כיוון, רק חרב מתקפלת למקרה של רוחות או זרמים צידיים. הגה כיוון בקיאקים כאלו, הרבה פעמים בא לפצות על תכנון גרוע של הקיאק. זו ההרגשה שיש לי בפספורט. מן הסתם, קיאק פדלים חייב הגה כיוון, אבל יש תחושה שהם הסתמכו יותר מידי על הגה הכיוון כדי לתקן בעיות שנוצרו להם בזמן תכנון הקיאק.

וספציפית לשאלתך, אם שמירה על כיוון חשובה לך בעיקר בזמן כניסה ויציאה מהמים, פחות בזמן הדיג ובהגעה אל היעד, אז פשוט תיכנס ותצא עם משוט ופתרת את הבעיה. באזורים בהם אני דג, צפיפות וצמחייה, החיסרון בא יותר לידי ביטוי.
אותו דבר לגבי יציבות, כניסה ויציאה עם משוט במים תגביר מאוד את היציבות. לא תשנה את תכונות הקיאק אבל זה בהחלט אפשרי. אין תחליף לתרגול וניסיון. כניסות ראשונות למים עם הקיאק הזה, גם אם אתה חותר שנים על קיאק הובי רגיל, חייבות להיעשות ללא ציוד דיג. לתרגל שליטה בקיאק, להביא אותו לקיצון ולהתהפך איתו למים. להרגיש את נקודת האל חזור. לעלות עליו חזרה במים עמוקים. לחתור מהר ולפנות בחדות. לתרגל כניסה ויציאה בים גלי.
אם יש עוד שאלות, אני כאן.

יפתח, סוף סוף הוצאתי ממך את התשובה שחיכיתי לה הרבה זמן בפוסטים אחרים  גיחוך גיחוך גיחוך
אבל בשביל הפוסט הזה, שכחת את השאלה החשובה: איך הפספורט יתנהג בים ב:
1. כניסה  ויציאה עם גלי חוף (בוא נאמר של 50-80 ס"מ, לא טירוף, אבל טיפה מאתגר, במיוחד היציאה)
2. גלי עומק, שמרימים ומורידים אותך, עם סוול מסודר במידה ויש לך מזל....

לפני הכל חייב להגיד, הקיאק יחסית חדש אצלי, הייתי איתו פעם אחת בים ועוד לא בים גלי. רובן המוחלט של היציאות שלי עד עכשיו היו למאגרי מים מתוקים. עיקר הגלים שנתקלתי בהם היו של סירות מנוע שעברו לידי...
כדי להגיד בוודאות צריך להתנסות איתו.
לפי התחושה שלי, אם אתה מתרגל קצת חתירה ומתרגל לקיאק, אין בעיה לצאת בים גלי של 50 ס״מ או יותר אם אתה עם משוט. ללא משוט בים קצת מבורבר הגלים יכולים לשנות לך את כיוון הקיאק מהר ולשים אותך במצב בעיתי.
גלי עומק מסודרים וסוולים קטנים, אין בעיה.
בלי קשר לזה, הקיאק קצר מידי לשימוש בים. מהירות נמוכה וחוסר שמירת כיוון הם חסרונות גבוהים לשימוש בים.
עריכה אחרונה: ינואר 05, 2020, 00:03:04 AM על ידי Eldad79
רוקח

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : אפריל 06, 2020, 14:34:42 PM »
הקיאק שלי כרגע  (2020)    טריידנט 15
מונע בעזרת:  שרירי הליבה שלי
אורך: 480
רוחב: 73
משקל: 27
סגנונות דייג מעודפים: טרולינג , ג'יג לייט ובולוס ברדוד
יתרונות בולטים:  קל במשקל , אכסון פנימי שלא נגמר ונוחות  אינסופית בכל הקשור לאחסנת מפלצות בתוך הקייאק.
חסרונות בולטים: אין
מה הייתי רוצה בקיאק ?  שום דבר מעבר.
ronenmoa

חבר פורום

מנותק מנותק

הים הוא המנוע של הנשמה

« הגיב #14 ב- : אפריל 06, 2020, 16:58:18 PM »
הקיאק שלי כרגע (2020): הובי אאוטבק 2017
מונע בעזרת: פאדלים / מנוע חשמלי קטן(חירום)
אורך:3.68
רוחב:85
משקל: בערך 30 קילו
סגנונות דייג מעודפים:גיג לייט טרול
יתרונות בולטים:יציבות , סביר להעמסה ותפעול ע"י אדם בודד, סוס עבודה אמיתי
חסרונות בולטים: בחתירה מעייף , עקב שטח פנים גדול במגע עם המיים, כסא דגם חדש עושה טוב לגב. מהסס
מה הייתי רוצה בקיאק ?הקודם היה קלשון עם תא גדול לדגים אבל פחות יציב
כסא מהדגם החדש , תא אמצעי שמחולק כמו מגרות מאונכות לציוד דייג החברה בקבוצה שלנו החליפו אני לא מתלהב כי עדיין התא קטן.והמחיר גדול בסביבות 900 שח אצל הקפטן גק.
בקיצור הכל טוב רק שיתנו לנו לחיות רטג שיטור פיקוח קורונה ומי ל א מפריע להינות מהתחביב המהנה הזה.
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!