פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   רשימה הדגים שרט'ג מבקשים הכרזתם כמוגנים (כולל לוקוס ואלבקור) - להערותיכם |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: רשימה הדגים שרט'ג מבקשים הכרזתם כמוגנים (כולל לוקוס ואלבקור) - להערותיכם (נקרא 19690 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
חברים, מצורפים המייל ורשימת הדגים שרט'ג מבקשים להכריזם בתור דגים מוגנים. לצערנו, לא טרחו לציין מה הם מוסיפים לרשימה שקיימת כיום. סומנו על ידינו כמה דגים שאותם הוסיפו בודאות: כל סוגי הלוקוסים, טונה כחולה וטונה אלבקורתשומת לבכם כי בעקיפין - הכלילו את הקלמארי והסבידות כמינים מוגנים בים התיכון!!! טרם נגיש התנגדותנו והערותינו - ובהחלט נגיש - אנא התייחסותכם למיני דגים נוספים שיש ברשימה ולדעתכם אין מקום להכריזם כערך טבע מוגן     
|
|
עריכה אחרונה: יוני 21, 2018, 00:29:37 AM על ידי rafi
|
|
-------------------------------
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
משפחת צניניטיים משפחת קיפונים
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
הם באיזור של "למעט"...
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
הם באיזור של "למעט"...
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
הם באיזור של "למעט"... קובי לדעתי אתה טועה ליד דג ששיך למשפחה ולא נכנס לרשימת המוגנים כתוב למעט איכן שלא קיימת המילה למעט הדגנאו הצשפחה נכנסים לרשימת ההגנה
|
|
|
|
|
הם באיזור של "למעט"... קובי לדעתי אתה טועה ליד דג ששיך למשפחה ולא נכנס לרשימת המוגנים כתוב למעט איכן שלא קיימת המילה למעט הדגנאו הצשפחה נכנסים לרשימת ההגנה תסתכל טוב מחדש. לרשימה של מפרץ אילת כותב שכול דגי הגרם (כאלה עם שלדים מעצמות להבדיל מדגי סחוס כמו כרישים ובטאים) היו מוכרזים כערך טבע מוגן למעט המשפחות הללו: משפחת גמפילים משפחת דאוניים משפחת זאבניים משפחת חד-לסת משפחת חלילנים משפחת כחליים וכו... (כלומר היה אפשר לקחת אותם) הייתי ממליץ את הוספת משפחת האספירנות (ברקודות) לרשימה הלבנה שנקרא לה עכשיו אוקי? לים התיכון אני חושב שרק טונה כחולה ולוקוס דאור מצדיקים הכרזה כערך טבע,קודם כול שני המינים הללו סובלים מדיג יתר, לא חושב שזה מוסרי לדוג דג שקיימת סכנה משמעותית לקיימו כמו שאני לא רואה דבר מוסרי לצוד חיית בר בסכנת הכחדה כמו אריות,פילים,קרנפים,ברדלסים,ונמרים באפריקה בשבילי זה אותו דבר.
|
|
עריכה אחרונה: מאי 10, 2018, 23:03:53 PM על ידי Vegh
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
הם באיזור של "למעט"... קובי לדעתי אתה טועה ליד דג ששיך למשפחה ולא נכנס לרשימת המוגנים כתוב למעט איכן שלא קיימת המילה למעט הדגנאו הצשפחה נכנסים לרשימת ההגנה תסתכל טוב מחדש. לרשימה של מפרץ אילת כותב שכול דגי הגרם (כאלה עם שלדים מעצמות להבדיל מדגי סחוס כמו כרישים ובטאים) היו מוכרזים כערך טבע מוגן למעט המשפחות הללו: משפחת גמפילים משפחת דאוניים משפחת זאבניים משפחת חד-לסת משפחת חלילנים משפחת כחליים וכו... (כלומר היה אפשר לקחת אותם) הייתי ממליץ את הוספת משפחת האספירנות (ברקודות) לרשימה הלבנה שנקרא לה עכשיו אוקי? לים התיכון אני חושב שרק טונה כחולה ולוקוס דאור מצדיקים הכרזה כערך טבע,קודם כול שני המינים הללו סובלים מדיג יתר, לא חושב שזה מוסרי לדוג דג שקיימת סכנה משמעותית לקיימו כמו שאני לא רואה דבר מוסרי לצוד חיית בר בסכנת הכחדה כמו אריות,פילים,קרנפים,ברדלסים,ונמרים באפריקה בשבילי זה אותו דבר. תודה על חידוד העניין אכן קובי ואתה צודקים ואני טעיתי 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
צריך הגבלה לפי עונות/גודל ולא להפוך למין מוגן באופן גורף.
בעיקר טונה אלבקור שאינה בשום סכנת הכחדה בעולם. הכחולה, דיג תחת מגבלות
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
שיאסרו על דייג שלהם בשיטות המסחריות, שאראק של קילומטרים, זה הרבה יותר אפקטיבי מלהפסיק את הדייג הספורטיבי שתופס אחוזים בודדים מכלל השלל של המינים האלה (ובכלל)
|
|
|
|
|
 |
|
|
שיאסרו על דייג שלהם בשיטות המסחריות, שאראק של קילומטרים, זה הרבה יותר אפקטיבי מלהפסיק את הדייג הספורטיבי שתופס אחוזים בודדים מכלל השלל של המינים האלה (ובכלל) קובי סליחה אבל זה תגובה של סציומת איגואיסט אתה חושב שהדגים שבים שייכים לך ולחברים שלך בלבד ואני אפרט הדייגים הספורטיבים ברובם אוכלים \מוכרים את הדגים שהם תופסים הדייגים המסחריים מוכרים את הדגים שלהם לתושבי ישראל עכשיו יסביר לי כבודו מדוע הוא סבור כי לו ולחבריו יש את הזכות לאכול דגי ים וכל שאר תושבי ישראל לא יוכלו להנות מהחלבון הכי בריא שקיים היום והוא דגי ים  רק לידיעה הדייגים המסחריים מגיעים ממעמד סציו אקונומי נמוך ולא חושבים להיות מיליונרים מדייג למעשה אין אפילו דייג מיסחרי אחד בארץ שהוא עמיד מבחינה כלכלית ולכן הרשויות מצאו טרף קל (שהולך להיתקע להם בגרון כמו עצם של דג) אבל לעינין התגובה המשכילה שהייתה צריכה להיות היא זו דיג במערך חכות צף בישראל החל בשנת 2000, והשלל שלו כולל דגי טונה, בעיקר טונה כחולת סנפיר, וכן דגי חרב במשקל שלא עלה עד היום על 20 טון בשנה . ערך זה מהווה כפרומיל (עשירית האחוז) מן הדיג של המין הזה בים התיכון . ולכן אין שום סיבה לעצור דייג זה למאת הכוונה של החברה להגנת הטבע להשתלט על הים ולהפוך אותו לשמורה פרטית שלהם ולמשאב שרק הם יוכלו להנות ולנצל למטרותיהם
|
|
עריכה אחרונה: מאי 12, 2018, 22:19:47 PM על ידי dekel
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
שיאסרו על דייג שלהם בשיטות המסחריות, שאראק של קילומטרים, זה הרבה יותר אפקטיבי מלהפסיק את הדייג הספורטיבי שתופס אחוזים בודדים מכלל השלל של המינים האלה (ובכלל) קובי סליחה אבל זה תגובה של סציומת איגואיסט אתה חושב שהדגים שבים שייכים לך ולחברים שלך בלבד ואני אפרט הדייגים הספורטיבים ברובם אוכלים \מוכרים את הדגים שהם תופסים הדייגים המסחריים מוכרים את הדגים שלהם לתושבי ישראל עכשיו יסביר לי כבודו מדוע הוא סבור כי לו ולחבריו יש את הזכות לאכול דגי ים וכל שאר תושבי ישראל לא יוכלו להנות מהחלבון הכי בריא שקיים היום והוא דגי ים  רק לידיעה הדייגים המסחריים מגיעים ממעמד סציו אקונומי נמוך ולא חושבים להיות מיליונרים מדייג למעשה אין אפילו דייג מיסחרי אחד בארץ שהוא עמיד מבחינה כלכלית ולכן הרשויות מצאו טרף קל (שהולך להיתקע להם בגרון כמו עצם של דג) אבל לעינין התגובה המשכילה שהייתה צריכה להיות היא זו דיג במערך חכות צף בישראל החל בשנת 2000, והשלל שלו כולל דגי טונה, בעיקר טונה כחולת סנפיר, וכן דגי חרב במשקל שלא עלה עד היום על 20 טון בשנה . ערך זה מהווה כפרומיל (עשירית האחוז) מן הדיג של המין הזה בים התיכון . ולכן אין שום סיבה לעצור דייג זה למאת הכוונה של החברה להגנת הטבע להשתלט על הים ולהפוך אותו לשמורה פרטית שלהם ולמשאב שרק הם יוכלו להנות ולנצל למטרותיהם בס"ד מאחר ונמצאים כאן גם דייגים ספורטיבים וגם דייגים מסחריים אי אפשר לצפות שיהיה מכנה משותף בכל תחום בדייג. גם אם היו רוצים לבצע רגולציה נכונה ובריאה, אי אפשר לצפות שההגבלים על כל סוגי הדייגים יהיו אחידים. כל אחד "תורם" לנזק בדגה בצורה אחרת ובכמות שונה מהשני. דייגים ספורטיבים שעומדים עם חכה בחוף לא "מזיקים" כמו אלו שמחזיקים רשת הקפה... ואלו עם רשת הקפה לא מזיקים כמו סירות המכמורת וכו'... ההגבלים כן צריכים להיות שונים לטעמי בין סוגי הדייגים השונים. כמו כן צריכים גם לדעת ולהתחשב בדייגים המסחריים מאחר וזה מקור הפרנסה שלהם, ופרנסה היא חשובה יותר מדייג ספורטיבי. כל דייג ספורטיבי שהולך לדוג, לא הולך לדוג בלחץ כשאין לו עם מה להאכיל את הילדים שלו בבית. אז חייבים שתהיה פרופורציה. לסיכום, כן צריך לדעת ולתמרן בין המסחריים והספורטיבים, אבל לא לצפות שההגבלים עליהם יהיו זהים. בנוסף, האמירה לקובי שהוא סוציומאט איגואיסט היא ממש לא במקום לדעתי, אני חושב שההבדל כאן בין מסחריים וספורטיבים חייב לקבל ביטוי ברגולציה נכונה. אבל, אם הרגולציה לא תהיה נכונה, אז כל הויכוחים הללו הם מיותרים מעיקרם מאחר ואין שום בסיס נכון לתקנות והחוקים הללו. אני לא מגיב לעניין הדיון מאחר ואין לי אישית מספיק ידע בשביל להגיב עליו כראוי.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
|
שאלה : אך אתה מכנה מישהו שחושב רק על עצמו ועל חבריו ?? ושוב דייג מיסחרי דג לטובת כלל הציבור (גם אלו שלא יודעים לדוג )
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
שאלה : אך אתה מכנה מישהו שחושב רק על עצמו ועל חבריו ?? ושוב דייג מיסחרי דג לטובת כלל הציבור (גם אלו שלא יודעים לדוג )
בס"ד אענה מהסוף להתחלה... דייג מסחרי דג לא לטובת הציבור ב-100%... הוא דג לטובת פרנסת המשפחה שלו. ולראייה אם המדינה תפצה את דייגי המכמורת הם אמרו שהם מוכנים לרדת מהסירות. אז אם זה כך, איך כלל תושבי המדינה יאכלו דגים?!?!?! ובכלל אני חושב שיותר מ-95% מהאוכלוסייה (אם לא יותר) אוכלת דגים בזכות הדייג המסחרי ולא בזכות הדייגים הספורטיביים - דעתי שלי שלא מבוססת על שום מחקר מדעי. לגבי השאלה: "אך אתה מכנה מישהו שחושב רק על עצמו ועל חבריו ??" אז אדם שחושב רק על עצמו הוא אגואיסט אבל זה לא מה שקובי כתב... קובי במילים שלי השווה בין הדייג הספורטיבי לדייג המסחרי. והם כמציאות לא דומים אחד לשני ולכן גם לא צריכים להיות מושפעים באופן דומה. אני מאמין שאם רק לא היה דייג מסחרי בים התיכון לא היתה שום בעיה עם הדגה בים. אני לא אומר שלא צריך להיות דייג מסחרי. אני דווקא חושב שכן צריך להיות כי זה כן עוזר לכלל האוכלוסיה לאכול דגים. רק שחייבת להיות רגולציה נכונה, אחרת הים יהרס! ורגולציה לא יכולה להיות אחידה בין כל סוגי הדייג השונים. אני חוזר ואומר, אני לא נגד דייג מסחרי! ובכלל מי שיפעיל כאן את הרגש שלו במקום את השכל הוא יטעה טעות גדולה.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
דקל, אני מכבד אותך כנראה יותר משאתה מכבד אותי, לכן לא אפצח בשרשרת כינויים, אבל שים לב, שאתה מאשים אותי גם בדברים שאתה עושה בעצמך. לא צירפת גילוי נאות, אבל אם אני לא טועה, אתה מגיב פה תחת הכובע של דייג מסחרי, ולא של האזרח המודאג ד., שחרד לתזונתם הדלה בחלבון של אזרחי ישראל... אתה מתעלם מהעובדה שעיקר השלל של הדגים מהמינים הנ"ל נתפס דווקא בדיג המסחרי, ב"מערך חכות צף", ומרכיב שולי מהשלל השנתי נתפס בדייג הספורטיבי. אני אמרתי, אם רוצים לדאוג לעתיד המינים, כמו שטוענים בחל"ט, די יהיה להפחית את 95% מהתפיסות שמבוצעות בשיטה זו, לפצות את מי שפרנסתם נפגעה, ועדיין לא לפגוע בדייג הספורטיבי. ירצו המסחריים לדוג טונה או לוקוס גם הם? שיעבדו לפי התקנות של הדייג הספורטיבי, יצאו כל יום כל היום לטרולינג, ג'יג, פיתיון חי, ויוציאו מה שיוציאו... ברור לך, לי ולכל הנוכחים בדיון, שאם יתנו מכסות דייג לדייגים המסחריים, הם יצפצפו עליהן וידוגו מה שבא להם, בדיוק כמו היום, שדגים בלי הגבלה, דגיגים מתחת לגודל מינימאלי, מינים אסורים בדייג, גוררים מכמורת בעומק רדוד מהמותר.... תכיר בזה, שאת הנזק המשמעותי עושים הדייגים המסחריים, ולכן הדייגים הספורטיבים לא צריכים להיפגע מהתוצאות של מעשיהם!
|
|
עריכה אחרונה: מאי 13, 2018, 05:33:15 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
דקל, אני מכבד אותך כנראה יותר משאתה מכבד אותי, לכן לא אפצח בשרשרת כינויים, אבל שים לב, שאתה מאשים אותי גם בדברים שאתה עושה בעצמך. לא צירפת גילוי נאות, אבל אם אני לא טועה, אתה מגיב פה תחת הכובע של דייג מסחרי, ולא של האזרח המודאג ד., שחרד לתזונתם הדלה בחלבון של אזרחי ישראל... אתה מתעלם מהעובדה שעיקר השלל של הדגים מהמינים הנ"ל נתפס דווקא בדיג המסחרי, ב"מערך חכות צף", ומרכיב שולי מהשלל השנתי נתפס בדייג הספורטיבי. אני אמרתי, אם רוצים לדאוג לעתיד המינים, כמו שטוענים בחל"ט, די יהיה להפחית את 95% מהתפיסות שמבוצעות בשיטה זו, לפצות את מי שפרנסתם נפגעה, ועדיין לא לפגוע בדייג הספורטיבי. ירצו המסחריים לדוג טונה או לוקוס גם הם? שיעבדו לפי התקנות של הדייג הספורטיבי, יצאו כל יום כל היום לטרולינג, ג'יג, פיתיון חי, ויוציאו מה שיוציאו... ברור לך, לי ולכל הנוכחים בדיון, שאם יתנו מכסות דייג לדייגים המסחריים, הם יצפצפו עליהן וידוגו מה שבא להם, בדיוק כמו היום, שדגים בלי הגבלה, דגיגים מתחת לגודל מינימאלי, מינים אסורים בדייג, גוררים מכמורת בעומק רדוד מהמותר.... תכיר בזה, שאת הנזק המשמעותי עושים הדייגים המסחריים, ולכן הדייגים הספורטיבים לא צריכים להיפגע מהתוצאות של מעשיהם!
אני יענה בקצרה כי אני טיפה עסוק קודם כל גילוי נאות אני דייג מיסחרי שמשתדל לדוג בשיטות ספורטיביות ומעולם לא דגתי טונות או אלבקורים ולעצם העיניין אני לא מתעלם מזה שדייגים מסחריים תופסים יותר מספורטיבים זה עובדה ידועה וברורה אני להבדיל ממך לא מאשים את הדייגים הספורטיבים שתופסים שלל דגים שטכנית היה אמור להיות של המסחריים ואני חושב שהים הוא של כולנו ולכולם יש את הזכות לדוג ולהנות מהדגים שהים מספק לנו בנתיים מי שקיבל מכסות הם הדייגים הספורטיבים ולפי התמונות ברור לי לך ולכל מי שרואה את הדיון שהספורטיבים מצפצפים על המכסות וכן גם על גדלי המינימום אבל זה לא עיניננו וזה בעיה של רשויות החוק ואני לא רואה סיבה שמישהו מלבד רשויות החוק יטפל בבעיה עוד אני חושב שכל עיניין המכסות והתקנות נעשה בצורה שכזאת על מנת לעשות הפרד ומשול ולהוציא את כולם מהים להכריז עליו שמורת טבע ולפנק את יבואני הדגים והקיבוצים שמגדלים ושוב אל תדבר על זה שהמיסחריים תופסים יותר או שעם לא היה דייג מיסחרי בים תיכון אז לא היה בעיה תרשה לי לחדש לך הבעיה היא פה והיא לא קשורה בכלל לדייג כזה או אחר כבר היום בין 50-90% מכלל הדגים שנתפסים בים הם מינים פולשים ובעתיד המצב יחמיר עם או בלי דייג וזה עובדה שידועה לכל החוקרים בנוסף עם תבדוק את גודל צי הדייג של מדינת ישראל בים תיכון תגלה שיש לנו את הצי הכי קטן מכל המדינות השכנות ושלל הדייג שלנו לא באמת יכול להשפיע אז שלא יבלבלו אותך בעובדות ויתנו לך להילחם נגד דייגים אחרים במקום להילחם במי שצריך ומי שמפזר שקרים בכדי לזרוע חול בעיניים של הדייגים
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3
|