פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   רשימה הדגים שרט'ג מבקשים הכרזתם כמוגנים (כולל לוקוס ואלבקור) - להערותיכם |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: רשימה הדגים שרט'ג מבקשים הכרזתם כמוגנים (כולל לוקוס ואלבקור) - להערותיכם (נקרא 19688 פעמים) |
הדפסה |
|
|
Pescador
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מה שהבחור למעלה רשם!! ☝️.... נותנים עכשיו לאילתים רישיונות אחרי שלא נתנו מעולם ועושים פה מלא הגבלות שלא בצדק!
|
|
|
|
|
 |
|
|
דקל, אני מכבד אותך כנראה יותר משאתה מכבד אותי, לכן לא אפצח בשרשרת כינויים, אבל שים לב, שאתה מאשים אותי גם בדברים שאתה עושה בעצמך. לא צירפת גילוי נאות, אבל אם אני לא טועה, אתה מגיב פה תחת הכובע של דייג מסחרי, ולא של האזרח המודאג ד., שחרד לתזונתם הדלה בחלבון של אזרחי ישראל... אתה מתעלם מהעובדה שעיקר השלל של הדגים מהמינים הנ"ל נתפס דווקא בדיג המסחרי, ב"מערך חכות צף", ומרכיב שולי מהשלל השנתי נתפס בדייג הספורטיבי. אני אמרתי, אם רוצים לדאוג לעתיד המינים, כמו שטוענים בחל"ט, די יהיה להפחית את 95% מהתפיסות שמבוצעות בשיטה זו, לפצות את מי שפרנסתם נפגעה, ועדיין לא לפגוע בדייג הספורטיבי. ירצו המסחריים לדוג טונה או לוקוס גם הם? שיעבדו לפי התקנות של הדייג הספורטיבי, יצאו כל יום כל היום לטרולינג, ג'יג, פיתיון חי, ויוציאו מה שיוציאו... ברור לך, לי ולכל הנוכחים בדיון, שאם יתנו מכסות דייג לדייגים המסחריים, הם יצפצפו עליהן וידוגו מה שבא להם, בדיוק כמו היום, שדגים בלי הגבלה, דגיגים מתחת לגודל מינימאלי, מינים אסורים בדייג, גוררים מכמורת בעומק רדוד מהמותר.... תכיר בזה, שאת הנזק המשמעותי עושים הדייגים המסחריים, ולכן הדייגים הספורטיבים לא צריכים להיפגע מהתוצאות של מעשיהם!
כל מילה אמת צרופה. שאפו על התגובה המושכלת והמדויקת
|
-------------------------------
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
אני לא יודע עד כמה זה קשור לדיון אבל אני דווקא הייתי מגביל דיג של מוסרים ואריענים שנעלמו כמעט לגמרי מהאזור
ויש לי בקשה מכולם תפסיקו להתנגח בין הספורטיביים למסחריים בסופו של דבר כולנו נמצאים באותה הסירה וההגבלות יכולו על כולנו באותה המידה אם יש בעיה אז זה המכמורתנים שצורת הדיג שלהם היא הרסנית אבל זה כבר לדיון אחר
|
|
|
|
|
 |
|
|
אני לא יודע עד כמה זה קשור לדיון אבל אני דווקא הייתי מגביל דיג של מוסרים ואריענים שנעלמו כמעט לגמרי מהאזור
ויש לי בקשה מכולם תפסיקו להתנגח בין הספורטיביים למסחריים בסופו של דבר כולנו נמצאים באותה הסירה וההגבלות יכולו על כולנו באותה המידה אם יש בעיה אז זה המכמורתנים שצורת הדיג שלהם היא הרסנית אבל זה כבר לדיון אחר
ציטוט מתוך ספר של דני גולני משנת 94 אולי יעזור לך להבין לאן נעלמו המוסרים והאריענים " מה טיב היחסים בין המינים המתנחלים לבין המינים "הוותיקים"? האם "העולים החדשים" דחקו את "הוותיקים" או שהם חיים בדו-קיום והרמוניה אקולוגית? על השאלה הזאת קשה לענות חד משמעית היות ולרוב אין יודעים מה היה המצב לפני ההתנחלות, ולכן קשה להשוותו למצב העכשווי. מקרה אפשרי של דחיקת ותיקים על ידי חדשים קשור במהגר הסקומברן הזריז (המכונה פלמידה לבנה) והדג המקומי מוסר מלכותי (Argyrosomus regius). עד סוף שנות ה-70 היה המוסר אחד הדגים הנפוצים (והטעימים) בישראל. באותם ימים היו דגי הסקומברן שהיגרו כ-15 שנה קודם מועטים ביותר. אוכלוסייתו הלכה והתרבתה עד שהגיעה לפיצוץ אוכלוסין באמצע שנות ה-80. באותם ימים הלכו והתדלדלו אוכלוסיות המוסר עד שנעלמו כמעט לחלוטין מרשתות הדייגים. מכיוון ששני המינים טורפי דגים, ייתכן שהסקומברן הוא מתחרה יעיל על משאבי מזון של המוסר או טורף ישירות את דגיגי המוסר. עם זה חשוב להבין שיש בים תנודות טבעיות רגילות של עלייה וירידה באוכלוסיות דגים בלי קשר להגירה והתנחלות, ועל מנת לקבוע מודלים ומגמות בטבע יש צורך בצפייה ומעקב במשך שנים רבות. לפי מחקריו של פרופ' בן-טוביה מהאוניברסיטה העברית התגלה בשנים 1950-1983 בממוצע פחות מדג מהגר אחד בשנה. בשנים האחרונות הואץ קצב הפלישה של מהגרים לספסיאנים חדשים ויש שנים שנמצאו בהן ארבעה מינים בשנה. עם כל זה נראה שהמהגרים הלספסיאנים והדגים המקומיים מסתדרים היטב. עד כה לא ידוע על אף דג שנכחד ממזרח הים-התיכון." כל המידע על מה שמתרחש בים זמין באינטרנט עם רק תחפשו דבר אחד אני מבטיח לכם לדייג יתר אין שום קשר
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
ציטוט מתוך ספר של דני גולני משנת 94 אולי יעזור לך להבין לאן נעלמו המוסרים והאריענים " מה טיב היחסים בין המינים המתנחלים לבין המינים "הוותיקים"? האם "העולים החדשים" דחקו את "הוותיקים" או שהם חיים בדו-קיום והרמוניה אקולוגית? על השאלה הזאת קשה לענות חד משמעית היות ולרוב אין יודעים מה היה המצב לפני ההתנחלות, ולכן קשה להשוותו למצב העכשווי. מקרה אפשרי של דחיקת ותיקים על ידי חדשים קשור במהגר הסקומברן הזריז (המכונה פלמידה לבנה) והדג המקומי מוסר מלכותי (Argyrosomus regius). עד סוף שנות ה-70 היה המוסר אחד הדגים הנפוצים (והטעימים) בישראל. באותם ימים היו דגי הסקומברן שהיגרו כ-15 שנה קודם מועטים ביותר. אוכלוסייתו הלכה והתרבתה עד שהגיעה לפיצוץ אוכלוסין באמצע שנות ה-80. באותם ימים הלכו והתדלדלו אוכלוסיות המוסר עד שנעלמו כמעט לחלוטין מרשתות הדייגים. מכיוון ששני המינים טורפי דגים, ייתכן שהסקומברן הוא מתחרה יעיל על משאבי מזון של המוסר או טורף ישירות את דגיגי המוסר. עם זה חשוב להבין שיש בים תנודות טבעיות רגילות של עלייה וירידה באוכלוסיות דגים בלי קשר להגירה והתנחלות, ועל מנת לקבוע מודלים ומגמות בטבע יש צורך בצפייה ומעקב במשך שנים רבות. לפי מחקריו של פרופ' בן-טוביה מהאוניברסיטה העברית התגלה בשנים 1950-1983 בממוצע פחות מדג מהגר אחד בשנה. בשנים האחרונות הואץ קצב הפלישה של מהגרים לספסיאנים חדשים ויש שנים שנמצאו בהן ארבעה מינים בשנה. עם כל זה נראה שהמהגרים הלספסיאנים והדגים המקומיים מסתדרים היטב. עד כה לא ידוע על אף דג שנכחד ממזרח הים-התיכון." כל המידע על מה שמתרחש בים זמין באינטרנט עם רק תחפשו דבר אחד אני מבטיח לכם לדייג יתר אין שום קשר דקל שלא תחשוב אפילו לשניה אחת שלדיג יתר אין קשר כל דבר מוסיף וכל דבר תורם את חלקו בדלדול הדגה ובקשר למוסרים ולפלמידות גם כאן כל דבר נותן את תרומתו אם זה הזיהום המינים הפולשים ועד להתחממות המים בילדותי אני זוכר שהייתי מפצח קיפודי ים כדי לדוג איתם היום אין קיפודים בכל האזור שלנו בים התיכון זיהום הים וחימום המים הם הגורמים להיעלמות הקיפודים ואולי גם של הבננות שגם אותם אני לא רואה
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
בנצי לדעתי מינים שונים נעלמו מסיבות שונות. הקיפודים ושושנות הים נעלמו כמעט לחלוטין, בגלל זיהום מי הים ואולי בעיקר בגלל שמנים וזפת שנסחפים אל איזורי החוף והשטיפה גאות/שפל. הבננות נעלמו לדעתי עם היעלמות העשב, המתחרה הכי גדול שלהם הוט האראס הפולש שאוכלוסייתו רק עולה. מינים כמו מוסר ואריען שציינת, וגם לבטים, שיננים ועוד, כמעט ונעלמו לחלוטין מחופינו כנראה בגלל השילוב בין לחץ הדייג ותחרות מצד המינים הפולשים. שים לב שבצפון ומערב הים התיכון נתפסים עדיין שיננים ואריענים בתדירות מכובדת, אבל פלמידות אין שם בכלל! גורמים גלובאליים היו אמורים להשפיע באופן גלובאלי, ולכן אני לא משייך את ההתחממות כגורם משפיע. ברור שדייג היתר בשיטות ההרסניות לקח חלק מכובד בצימצום האוכלוסיות של הדגים הספציפיים, והדגה בכלל, מי שמתכחש לזה פשוט מתעלם מהעובדות, אבל אני לא מאמין שהוא הגורם הבלעדי
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אלון היקר, אין ויכוח לגבי הגבלה של דגים שבחשש התמעטות, בדגש על הגבלה. הגבלת שלל היתה ועודנה מקובלת עלינו - הדבר יכול להעשות תקופתית ע"י פקיד הדיג. אין שום מקום להכרזה על דגי מאכל בתור דגים מוגנים - דבר שיהיה כמעט בלתי אפשרי להחזיר לאחור, מהות הכרזה על הדגים בתור "ערך טבע מוגן" - אסור לתפוס ואסור למכור ואסור להחזיק ואף לא לייבא. לגבי החלק האחרון של דבריך: אתה צודק לחלוטין! כרגע אין שום מקום לבזבז כוחות ומשאבים על מלחמות פנימיות... כל הכוח חייב להיות מופנה כנגד האיסור ההזוי הזה - וכנגד החל"ט והרט"ג ששמו לעצמם מטרה לחסל את דיג הפנאי בישראל
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
והנה באים הספורטיביים ויורים לעצמם ברגליים הולכים ודגים טונות כחולות של 10 20 30 40 50 קילו כשהדג הזה יכול להגיע למימדים של 400 קילו מצתלמים ומשוויצים עם השלל המיניאטורי יחסי כמובן תכלס נותנים חומר לרשט"ג והחלה"ט לסגור לנו את הים לדיג  הם לא צריכים לצלם כלום אלא רק להעתיק תמונות מפלטפורמות ציבוריות ותאמינו לי שיש כבר הרבה תמונות אנחנו במו ידינו כורתים את הענף שעליו אנחנו יושבים נכון שאין חוק כרגע לגבי גדלים ומשקל אבל אתם בעצמכם גורמים שהחוקים שיהיו, יהיו חמורים קפדניים וקשים יותר עד כדי איסור מוחלט של כחולות ואחרי זה כשיחליטו לאסור דיג כחולות אל תבואו לבכות אכלו לי לקחו לי עשו לי 
|
|
עריכה אחרונה: יוני 02, 2018, 19:28:13 PM על ידי בנצי (אלון )
|
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מה מיתקדם בקטע הזה ?
|
|
|
|
בצלאל
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נמאס מהם אני חושב ועשיתי נוסע לחול לדייג כף מדינה קשה פה כולם נגד כולם עצוב
|
|
|
|
|
טוב זה פשוט הזוי הרשימה החדשה קלמארי וטונה כחולה בסכנת הכחדה !!! לפי איזה נתונים או מאמרים הוחלט ובאילת זו פשוט רשימה של עצלנות שרשומה בדך האלמינציה בלי מחשבה לרגע אוטומטית כל מה ששוחה בים מוגן מה שהופך את הים האדום לחופי ישראל בסכנת הכחדה מה שרחוק מהמציאות זה פוגע בציבור גדול מאוד עצלנות ובורות זה מה שזה
|
|
|
|
|
למי שלא הבין החיה היחידה שבאמת בסכנת הכחדה היא הדייגים במדינת ישראל בעוד בכל שאר מדינות הים התיכון הדייגים יחגגו
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
... ובאילת זו פשוט רשימה של עצלנות שרשומה בדך האלמינציה בלי מחשבה לרגע ... עצלנות ובורות זה מה שזה
בס"ד לדעתי זו ממש לא בורות ולא עצלנת. כל ההגבלים הללו באו ממקום מאד מחושב של אותם גופים כמו החל"ט ורט"ג וזה כדי להגדיל את הקופה הפרטית שלהם. לציבור הם יכולים להציג ולספר מה שהם רוצים - והאמן לי שהם ידעו לעשות את זה הרבה יותר טוב ממה שאתה חושב - והם גם יצליחו, כי הציבור לא מבין. ושלא תטעה - הם יוציאו בעיני הציבור את הדייגים כאנשים אכזריים שלא מתחשבים בזני דגים נכחדים. הרי הציבור לא יבדוק את נכונות המידע (כרגיל). כך כשאתה תרצה להסביר את עצמך בציבור אתה "מחוק" מלכתחילה. וציבור הדייגים יכול להתלונן עד מחרתיים - הרי גם ככה כשקוראים לכולם להתאגד כמו שרפי וחבריו היקרים ביע"ד עושים ומבקשים - אז כולם יודעים לקרוא את זה, אולי עוד להגיב ומקסימום לכתוב שזה יפה וחשוב - ואם אני כבר מגזימים אז אולי גם יעשו לזה לייק.  כבר ממזמן התריעו כאן על העניין. ושאני אומר ממזמן זה לא מלפני חודש חודשיים ולגם לא שנה שנתיים. וכבר "ניבאו" את התוצאות האלו מאז, והתריעו מה יכול לקרות אם אנשים לא יתעוררו. אבל מה לעשות שמי שאשם בזה זה אנחנו. ששותקים ונותנים לזה יד. כמובן חוץ מרפי, ארגון יע"ד ואלו שמסייעים לו. מעניין מה יהיו ההגבלות שנה הבאה...
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|