אני עם נועם.
חברים לפי דעתי אתם נותנים לקרפיון הארץ ישראלי תכונות ויכולות שהוא לא ידע שיש לו ,הקרפיון הוא דג לא חכם במיוחד שהדבר היחיד שמנחה אותו זה אוכל ואם התנאים מתאימים הוא יאכל עד שיתפוצץ..........
כל הבבלת שמוכרים לכם מחו"ל זה מתאים לאגמים של 10 דונם עם מיי קריסטל ,ודגים שתפסו אותם עשרות פעמים והפה שלהם כבר עומד להתפרק ,הדג מבין כבר שיש איזה חוט או משקולת או שהוא מבחין בדייג שנמצא 10 מטר ממנו אז זה כנראה ייסתים במאורע לא נעים מבחינתו ולמרות זאת עם כל הזהירות שלו הוא נתפס.
בכינרת הקרפיון מסתמך יותר על חושים אחרים כגון ריח ,ומישוש ,אם הוא רואה כל כך טוב איך הוא לא שם לב לקפיץ מפוצץ בקרסים ?
בכנרת יש כל כך הרבה קרפיונים שנעים עשרות קילומטרים ולא כמו בחול מטרים.
עדיף להתמקד על בניית ריג נכון ומרחק זריקה.
הקרפיון לא יותר חכם משום דג אחר ,להפך הוא יותר טיפש למשל מכל מושט ממוצע
חברים לפי דעתי אתם נותנים לקרפיון הארץ ישראלי תכונות ויכולות שהוא לא ידע שיש לו ,הקרפיון הוא דג לא חכם במיוחד שהדבר היחיד שמנחה אותו זה אוכל ואם התנאים מתאימים הוא יאכל עד שיתפוצץ..........
כל הבבלת שמוכרים לכם מחו"ל זה מתאים לאגמים של 10 דונם עם מיי קריסטל ,ודגים שתפסו אותם עשרות פעמים והפה שלהם כבר עומד להתפרק ,הדג מבין כבר שיש איזה חוט או משקולת או שהוא מבחין בדייג שנמצא 10 מטר ממנו אז זה כנראה ייסתים במאורע לא נעים מבחינתו ולמרות זאת עם כל הזהירות שלו הוא נתפס.
בכינרת הקרפיון מסתמך יותר על חושים אחרים כגון ריח ,ומישוש ,אם הוא רואה כל כך טוב איך הוא לא שם לב לקפיץ מפוצץ בקרסים ?
בכנרת יש כל כך הרבה קרפיונים שנעים עשרות קילומטרים ולא כמו בחול מטרים.
עדיף להתמקד על בניית ריג נכון ומרחק זריקה.
הקרפיון לא יותר חכם משום דג אחר ,להפך הוא יותר טיפש למשל מכל מושט ממוצע

חשדנות היא תכונה נרכשת שעוברת סלקציה עצבנית בעזרת ניסוי וטעייה "טבעיים".
קרפיון שנתפס על קפיץ, ייתכן מאד שלא ייתפס שוב על קפיץ אחר במידה ולא יהיה מוחבא כמו שצריך.
קרפיון שנתפס על בוייליס ואפילו על בויילי בריח מסויים, סביר שלא ייתפס עליו שוב.
אם כן,זה יקרה עוד מספר פעמים מאד קטן...
לגבי זה יש מחקרים וניסויים ואני מניח שאין כאן ויכוח (??).
עד העלייה הרוסית (1991 ?) תפסו קרפיונים על קפיצים והיו מלא תפיסות. נכון.
והיום? כמה תפיסות יש? כמה תפיסות על קפיצים יש?
ועל בוייליס? לא ממש הולך,נכון ?
דבר כזה נגרם משתי סיבות.
1. דג שנתפס ושורד,לומד.
2. דג שנתפס ולא שורד,לא מעביר הלאה את הגן הטיפש...
מה נשאר? דגים מנוסים ודגים עם גנים שמתרחקים בחשדנות מכול דבר חריג. אפילו אם יש לו ריח פנטסטי...
זה לוקח זמן אבל בסופו של דבר זה מה שנשאר.
כרגע אנחנו משתדלים להפיק את המקסימום עד ש"הבבל"ת שמוכרים לנו בחו"ל " יקרה גם כאן...
מסקרן אותי במיוחד המשפט "עדיף להתמקד על בניית ריג נכון ומרחק זריקה."
מה כוונתך ב"ריג נכון" ?
ריג שהתפיסה בו וודאית או שיש סיכוי יותר גדול שיגעו בו?
כי נראה לי שהבעיה שלנו יותר בחלק השני ופחות בראשון...
בו נגיד שכמות הדגים ששרדו לאורך השנים מקפיץ הוא בטח לא גדול ,לרוב סיימו את חייהם ,גם היום יש מלא תפיסות על קפיצים!!!
כל הרוסים שיוצאים עם סירות ויושבים כמו בולוס או מוציאים עם סירות, דגים עם קפיצים ואלה לא חברה שרואים בפרומים וכדומה ותאמין לי הם תופסים המוןןןן!!!!!
פשוט בו לא נשכח שאנחנו התחלנו לדוג עם קפיצים הכנרת היתה בשיאה ,לא היה צריך לזרוק רחוק ,50 מטר הספיקו והקרפיונים בהמוניהם טיילו בחוף.
לראיה שגובה הכנרת השפיע, אז האטרף היה בכלל בקיץ היום .
התנאים השתנו עם השנים ,הכנרת נסוגה לאחור והיום יש צורך במרחק (נראה מה העלייה של הכנרת תעשה) היום זריקה של 50 מטר (זריקה טובה עם קפיץ) לא תביא לך מי יודע תוצאות אבל תוציא את הקפיץ ל150 200 מטר תאמין לי תתפוס.
אנחנו שהתייבשנו עם ה-HAIR RIG ראינו רוסים עם קפיצים מגעילים שיוצאים ל200 מטר תופסים ותופסים ותופסים.
קרפיון שנתפס פעם אחת על קפיץ בכנרת לא שווה ערך לקרפיון שנתפס 100 פעם בשנה באגם של כמה דונם.
יש משהו במה שאתה אומר לגבי עליית המפלס

אתה בוודאי זוכר את המפגש שהיה לנו בחוף שקמים לפני כמה שנים טובות עם ברזי ואיש אש ועוד כמה חברים.
שיא הקיץ, 17 קרפיונים במהלך הלילה במרחק זריקה וללא הוצאת חוטים אבל עם הבדל אחד משמעותי.
המים הגיעו עד לחומות , פחות ממטר מהשפה העליונה...
היום צריך להוציא חוטים אחרי הליכה ארוכה לקו המים מהחומות בחלק מהמקומות...
אשמח להתייחסותך לגבי "הריג הנכון"