בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  קשר בין עובי חוט לבין תקיפת הקרפיון?!
עמודים: 1 [2] 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: קשר בין עובי חוט לבין תקיפת הקרפיון?!  (נקרא 5321 פעמים) הדפסה
momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

בעניין: קשר בין עובי חוט לבין תקיפת הקרפיון?!
« הגיב #15 ב- : מרץ 29, 2012, 10:28:12 AM »
חברים אין משמעות בכינרת מבחינת הנראות של החוט לא לעובי החוט ולא לצבע החוט

5 מטר מקו החוף המים  עכורים ולא ניתן לראות כלום ושום דבר.

הקרפיון בכינרת לא דג חשדן כמו באגמים ברחבי אירופה. באגמים באירופה יש קרפיונים שיצאו מאות פעמים והוחזרו למים
ולכן הם חשדניים . בישראל אצלנו האגם כ"כ גדול שיש בו מאות אלפים של קרפיונים והסיכוי להוציא את אותו קרפיון שואף לאפס

יהיה קשה לשכנע אותך אחרי הקביעה הנחרצת שרשמת כאן אבל אני מבטיח לך שהנראות בכנרת יכולה להוות בעיה בימים שבהם הרוח נעלמת והמים רגועים...
לצערנו אנחנו לא נתקלים במצב כזה יותר מדי בזמן האחרון אבל בשנה שעברה היו ימים רבים כאלו ודווקא בהם התפיסות היו טובות !
עכירות המים היא פונקציה של עומק,רוח,זרמים,סוג הקרקעית והעונה .
ישנם ימים שבמים עכורים מאד ואחרי 5 מטר מהחוף ובעומק של 1 מטר לא רואים את הקרקעית וישנם ימים שבמרחק של 30-40 מטר מהחוף ובעומק של 2.5-3 מטר ניתן לראות את הקרקעית בבירור כשהרכסים הקטנים שנגרמים מהזרמים בולטים לעין.
הדבר אופייני לאזורים שבהם הקרקעית בהירה ומרכבת משילוב של חול וטיט ללא שכבת בוץ או רקב עליה.

דבר נוסף שחשוב לזכור והוא שלקרפיון יש ראיה טובה בהרבה משלנו כאשר הוא במים.
הדבר נכון גם לשעות היום כשיש אור וגם לשעות הלילה ואפילו בלילות החשוכים ביותר.
קרפיונים,בדומה לדגי זהב,ניחנים ביכולת לראות בתחומי האולטרה סגול עד מידה מסוימת והמשמעות הראשונית של הדבר היא שיש להם תגבור חיצוני של מקור אור שלעינינו הוא נסתר לחלוטין.

השאלה הנשאלת היא האם זה מפריע לקרפיון כשהוא רואה את החוטים?
לדעתי התשובה היא כן.
כמה?
כנראה שלא מספיק...

אני מאמין שיש לזה הפרעה קצת יותר משמעותית  אתה בסדר
בואנה שאתה חולה איזה פעיל אתה  מתפקע מתפקע
מתפקע מתפקע מתפקע
-------------------------------
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
 IP: [ מחובר ]
misha____1985

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : מרץ 29, 2012, 14:04:49 PM »

הקרפיון בכינרת לא דג חשדן כמו באגמים ברחבי אירופה. באגמים באירופה יש קרפיונים שיצאו מאות פעמים והוחזרו למים
ולכן הם חשדניים . בישראל אצלנו האגם כ"כ גדול שיש בו מאות אלפים של קרפיונים והסיכוי להוציא את אותו קרפיון שואף לאפס

שלפתי את הנתונים ממחברת רישום התפיסות  
"הנתונים היבשים":
יצאנו ב2006, ל72 שעות עם 9 מקלות(3 אנשים). (את כול הריגים אני הרכבתי)(פיתיון "בוייל"  תירס)
על 3 מקלות...ראשי נילון, ללא שוק לידר, משקולת כסופה, ריג שערה קשור בנילון=6 ריצות.
על 3 מקלות...ראשי בד(חום/אפור), שוק לידר שקוף, משקולת כסופה, ריג שערה קשור בבד ירוק=10 ריצות.
על 3 מקלות...ראשי בד(אפור), שוק לידר שקוף(צבוע בשחור-ע"י טוש דיסקים) ומוצמד לקרקעית על ידי משקולת אחורית(כ2 מטר מהמשקולת), משקולת בצבע שחור, ריג שערה קשור בד ירוק=15 ריצות.
דגנו באזור בעל קרקעית בוצית. הפיתיונות נלקחו לעומק על ידי סירה(כ180 מטר +-). עומק ה"אזור" 16 מטר. רוב הדגים היו באזור ה0.5 קילו.

קיימים אצלי רישומים נוספים כאשר ההבדלים יותר משמעותיים כאשר אזור הדייג חולי.
 sml102;האם יש הבדל בין 15 ל6?
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : מרץ 29, 2012, 14:13:17 PM »

"הנתונים היבשים":
יצאנו ב2006, ל72 שעות עם 9 מקלות(3 אנשים). (את כול הריגים אני הרכבתי)(פיתיון "בוייל"  תירס)
על 3 מקלות...ראשי נילון, ללא שוק לידר, משקולת כסופה, ריג שערה קשור בנילון=6 ריצות.
על 3 מקלות...ראשי בד(חום/אפור), שוק לידר שקוף, משקולת כסופה, ריג שערה קשור בבד ירוק=10 ריצות.
על 3 מקלות...ראשי בד(אפור), שוק לידר שקוף(צבוע בשחור-ע"י טוש דיסקים) ומוצמד לקרקעית על ידי משקולת אחורית(כ2 מטר מהמשקולת), משקולת בצבע שחור, ריג שערה קשור בד ירוק=15 ריצות.
דגנו באזור בעל קרקעית בוצית. הפיתיונות נלקחו לעומק על ידי סירה(כ180 מטר +-). עומק ה"אזור" 16 מטר. רוב הדגים היו באזור ה0.5 קילו.

יש הבדל ועוד איך!!
mwmw
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : מרץ 29, 2012, 14:16:50 PM »
אני לא ערכתי אף פעם סטטסטיקה מהסוג הזה ולא אספתי מידע ברמות האלה, אבל זה מחזק את המעט שאני יודע בתחום,
יש בדל וחשוב להתאים את כל האביזרים והעזרים למיניהם לדג.

בפעם הבא שלי בכינרת, כנראה מיד לאחר פסח, אני אגיע מצויד כראוי
misha____1985

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : מרץ 29, 2012, 14:55:45 PM »
אני לא ערכתי אף פעם סטטסטיקה מהסוג הזה ולא אספתי מידע ברמות האלה, אבל זה מחזק את המעט שאני יודע בתחום,
יש בדל וחשוב להתאים את כל האביזרים והעזרים למיניהם לדג.

בפעם הבא שלי בכינרת, כנראה מיד לאחר פסח, אני אגיע מצויד כראוי
תרגיש חופשי להשתמש בממשק הדוחות לצורכי סטטיסטיקה , אמנם לא מפורט שם ריג/מיקום/קרקעית, אבל ניתן לקבל את הרושם מתי חברים יוצאים(כך שלא יהיה משעמם).
באשר לאביזרים ועזרים יש לך את הקיט הנחמד(מתאים לקרקע בוצית+חולית, בקירוב טוב..וזול ):
http://www.ebay.com/itm/Carp-Fishing-Tackle-Box-Bundle-hooks-lead-safety-clips-/390379028731?pt=UK_SportingGoods_FishingAcces_RL&hash=item5ae46740fb#ht_8663wt_1071
אגב, משנים עברו גיליתי כי מקורות מים קטנים "מתעוררים" יותר מהר מהכנרת שלנו, ממליץ בחום לנסות בהם כבר עכשיו(מספר גיחות למקורות מים שונים באזור במרכז גילו-פעילות דגים על פני השטח).
מישה
mwmw
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : מרץ 29, 2012, 15:27:41 PM »
ראיתי,
תודה
עדי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #21 ב- : מרץ 29, 2012, 16:09:19 PM »
מישה - יופי של קיט  הגזעי

על אילו מקורות מים במרכז או בכלל ,אתה ממליץ ?
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #22 ב- : מרץ 29, 2012, 16:16:05 PM »

"הנתונים היבשים":

ישנן כמה שאלות שעולות בדעתי כרגע ואולי יש לתשובות עליהן משמעות לגבי התוצאות...
1. כול החכות הוצאו לאותו המרחק?
2. האם נעשה שימוש בפידרים בחלק מהחכות או שרק ריסוס אזורי במקום שנבחר?
3. האם השלישיה הראשונה היתה ממוקמת בנפרד וייתכן וקיבלה הורדות ביעד שלא היה טוב כמו של שאר החכות?
4. האם יחס הריצות לתפיסות היה 1:1 ?
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
noam
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #23 ב- : מרץ 29, 2012, 16:27:29 PM »
אני לא מבין על מה אתם מדברים...........

עד לפני  שהעלייה הרוסית הביאה את הדייג הספורטיבי  למחוזותינו רוב האנשים היו תופסים קרפיונים על קפיץ.
למי שלא זוכר , קפיץ הינו עשוי מנחושת או מתכת כלשהי שאילו מחוברים בחוטי בד עבים 5 קרסים . כלומר הקרפיון במידה ורואה טוב לא נרתע מגוש הבצק וכמות הקרסים .
גיא אני מבקש שבהזדמנות הראשונה תראה לי בכינרת שניתן לראות קרקעית אחרי 10 מטר ואני גם מרשה לך לבחור את היום ואת מזג האויר
misha____1985

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #24 ב- : מרץ 29, 2012, 19:22:56 PM »

"הנתונים היבשים":

ישנן כמה שאלות שעולות בדעתי כרגע ואולי יש לתשובות עליהן משמעות לגבי התוצאות...
1. כול החכות הוצאו לאותו המרחק?
2. האם נעשה שימוש בפידרים בחלק מהחכות או שרק ריסוס אזורי במקום שנבחר?
3. האם השלישיה הראשונה היתה ממוקמת בנפרד וייתכן וקיבלה הורדות ביעד שלא היה טוב כמו של שאר החכות?
4. האם יחס הריצות לתפיסות היה 1:1 ?

1. כרגיל, הוצבו 2 בקבוקים כ 180 מטר מהחוף. והפיתיונות הונחו ב"קו" שנוצר בין 2 המצופים.
2. רשום אצלי BULK רגיל/תלוי=משקולת תליה מקובעת על החוט על ידי האביזר המיועד. פידור=כרגיל...דלי 10 ליטר מלא כול טוב שפןזר ב"קו" כול 12 שעות.
3. 9 מקלות הוצבו על 3 סטנדים.... 1 מכול סוג היה על כול סטנד(למיטב זכרוני). אחרי ריצה היתי בא ורושם מספר של המקל(הדבקתי על המקלות מדבקות עם מספרים).
4. יש רישום ל10 תפיסות+משקלים חלקיים-מה שנמדד.
misha____1985

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #25 ב- : מרץ 29, 2012, 19:28:32 PM »

אולי לא הבנתי את השאלה...
בשבועיים האחרונים, היתי בערב אחרי 2000 , רק להסתכל: ברמת גן(לאומי), גני יהושוע, פארק דרום, מקורות ירקון.
עדי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #26 ב- : מרץ 29, 2012, 22:02:57 PM »

אולי לא הבנתי את השאלה...
בשבועיים האחרונים, היתי בערב אחרי 2000 , רק להסתכל: ברמת גן(לאומי), גני יהושוע, פארק דרום, מקורות ירקון.

הבנת נכון.

תודה  אתה בסדר
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
טרולוס

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #27 ב- : מרץ 29, 2012, 22:15:07 PM »
אני עם נועם.

חברים לפי דעתי אתם נותנים לקרפיון הארץ ישראלי תכונות ויכולות שהוא לא ידע שיש לו ,הקרפיון הוא דג לא חכם במיוחד שהדבר היחיד שמנחה אותו זה אוכל ואם התנאים מתאימים הוא יאכל עד שיתפוצץ..........

כל הבבלת שמוכרים לכם מחו"ל זה מתאים לאגמים של 10 דונם עם מיי קריסטל ,ודגים שתפסו אותם עשרות פעמים והפה שלהם כבר  עומד להתפרק ,הדג מבין כבר שיש איזה חוט או משקולת או שהוא מבחין בדייג שנמצא 10 מטר ממנו אז זה כנראה ייסתים במאורע לא נעים מבחינתו ולמרות זאת עם כל הזהירות שלו הוא נתפס.

בכינרת הקרפיון מסתמך יותר על חושים אחרים כגון ריח ,ומישוש ,אם הוא רואה כל כך טוב איך הוא לא שם לב לקפיץ מפוצץ בקרסים ?

בכנרת יש כל כך הרבה קרפיונים שנעים עשרות קילומטרים ולא כמו בחול מטרים.

עדיף להתמקד על בניית ריג נכון ומרחק זריקה.

הקרפיון לא יותר חכם משום דג אחר ,להפך הוא יותר טיפש למשל מכל מושט ממוצע קריצה
עריכה אחרונה: מרץ 29, 2012, 22:17:59 PM על ידי טרולוס
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #28 ב- : מרץ 31, 2012, 11:07:58 AM »
אני עם נועם.

חברים לפי דעתי אתם נותנים לקרפיון הארץ ישראלי תכונות ויכולות שהוא לא ידע שיש לו ,הקרפיון הוא דג לא חכם במיוחד שהדבר היחיד שמנחה אותו זה אוכל ואם התנאים מתאימים הוא יאכל עד שיתפוצץ..........

כל הבבלת שמוכרים לכם מחו"ל זה מתאים לאגמים של 10 דונם עם מיי קריסטל ,ודגים שתפסו אותם עשרות פעמים והפה שלהם כבר  עומד להתפרק ,הדג מבין כבר שיש איזה חוט או משקולת או שהוא מבחין בדייג שנמצא 10 מטר ממנו אז זה כנראה ייסתים במאורע לא נעים מבחינתו ולמרות זאת עם כל הזהירות שלו הוא נתפס.

בכינרת הקרפיון מסתמך יותר על חושים אחרים כגון ריח ,ומישוש ,אם הוא רואה כל כך טוב איך הוא לא שם לב לקפיץ מפוצץ בקרסים ?

חשדנות היא תכונה נרכשת שעוברת סלקציה עצבנית בעזרת ניסוי וטעייה "טבעיים".
קרפיון שנתפס על קפיץ, ייתכן מאד שלא ייתפס שוב על קפיץ אחר במידה ולא יהיה מוחבא כמו שצריך.
קרפיון שנתפס על בוייליס ואפילו על בויילי בריח מסויים, סביר שלא ייתפס עליו שוב.
אם כן,זה יקרה עוד מספר פעמים מאד קטן...
לגבי זה יש מחקרים וניסויים ואני מניח שאין כאן ויכוח (??).

עד העלייה הרוסית (1991 ?) תפסו קרפיונים על קפיצים והיו מלא תפיסות. נכון.
והיום? כמה תפיסות יש? כמה תפיסות על קפיצים יש?
ועל בוייליס? לא ממש הולך,נכון ?
דבר כזה נגרם משתי סיבות.
1. דג שנתפס ושורד,לומד.
2. דג שנתפס ולא שורד,לא מעביר הלאה את הגן הטיפש...
מה נשאר? דגים מנוסים ודגים עם גנים שמתרחקים בחשדנות מכול דבר חריג. אפילו אם יש לו ריח פנטסטי...
זה לוקח זמן אבל בסופו של דבר זה מה שנשאר.
כרגע אנחנו משתדלים להפיק את המקסימום עד ש"הבבל"ת שמוכרים לנו בחו"ל " יקרה גם כאן...

מסקרן אותי במיוחד המשפט "עדיף להתמקד על בניית ריג נכון ומרחק זריקה."
מה כוונתך ב"ריג נכון" ?
ריג שהתפיסה בו וודאית או שיש סיכוי יותר גדול שיגעו בו?
כי נראה לי שהבעיה שלנו יותר בחלק השני ופחות בראשון...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
טרולוס

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #29 ב- : מרץ 31, 2012, 11:14:43 AM »
אני עם נועם.

חשדנות היא תכונה נרכשת שעוברת סלקציה עצבנית בעזרת ניסוי וטעייה "טבעיים".
קרפיון שנתפס על קפיץ, ייתכן מאד שלא ייתפס שוב על קפיץ אחר במידה ולא יהיה מוחבא כמו שצריך.
קרפיון שנתפס על בוייליס ואפילו על בויילי בריח מסויים, סביר שלא ייתפס עליו שוב.
אם כן,זה יקרה עוד מספר פעמים מאד קטן...
לגבי זה יש מחקרים וניסויים ואני מניח שאין כאן ויכוח (??).

עד העלייה הרוסית (1991 ?) תפסו קרפיונים על קפיצים והיו מלא תפיסות. נכון.
והיום? כמה תפיסות יש? כמה תפיסות על קפיצים יש?
ועל בוייליס? לא ממש הולך,נכון ?
דבר כזה נגרם משתי סיבות.
1. דג שנתפס ושורד,לומד.
2. דג שנתפס ולא שורד,לא מעביר הלאה את הגן הטיפש...
מה נשאר? דגים מנוסים ודגים עם גנים שמתרחקים בחשדנות מכול דבר חריג. אפילו אם יש לו ריח פנטסטי...
זה לוקח זמן אבל בסופו של דבר זה מה שנשאר.
כרגע אנחנו משתדלים להפיק את המקסימום עד ש"הבבל"ת שמוכרים לנו בחו"ל " יקרה גם כאן...

מסקרן אותי במיוחד המשפט "עדיף להתמקד על בניית ריג נכון ומרחק זריקה."
מה כוונתך ב"ריג נכון" ?
ריג שהתפיסה בו וודאית או שיש סיכוי יותר גדול שיגעו בו?
כי נראה לי שהבעיה שלנו יותר בחלק השני ופחות בראשון...

בו נגיד שכמות הדגים ששרדו לאורך השנים מקפיץ הוא בטח לא גדול ,לרוב סיימו את חייהם ,גם היום יש מלא תפיסות על קפיצים!!!

כל הרוסים שיוצאים עם סירות ויושבים כמו בולוס או מוציאים עם סירות, דגים עם קפיצים ואלה לא חברה שרואים בפרומים וכדומה ותאמין לי הם תופסים המוןןןן!!!!!
פשוט בו לא נשכח שאנחנו התחלנו לדוג עם קפיצים הכנרת היתה בשיאה ,לא היה צריך לזרוק רחוק ,50 מטר הספיקו והקרפיונים בהמוניהם טיילו בחוף.

לראיה שגובה הכנרת השפיע, אז האטרף היה בכלל בקיץ היום .

התנאים השתנו עם השנים ,הכנרת נסוגה לאחור והיום יש צורך במרחק (נראה מה העלייה של הכנרת תעשה) היום זריקה של 50 מטר (זריקה טובה עם קפיץ) לא תביא לך מי יודע תוצאות אבל תוציא את הקפיץ ל150 200 מטר תאמין לי תתפוס.

אנחנו שהתייבשנו עם ה-HAIR RIG ראינו רוסים עם קפיצים מגעילים שיוצאים ל200 מטר תופסים ותופסים ותופסים.

קרפיון שנתפס פעם אחת על קפיץ בכנרת לא שווה ערך לקרפיון שנתפס 100 פעם בשנה באגם של כמה דונם.
עריכה אחרונה: מרץ 31, 2012, 11:24:01 AM על ידי טרולוס
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!