תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
4/2/2018 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
לאחר 2 סופשים רצופים של סופות השבוע היה שמשי + ים רגוע
החלטי לנצל את הסופ"ש להשתפר
יציאה ראשונה לרידינג מאזור השעה 14:30-18:00
מזג אוויר נעים התחלתי עם tackle house node שלא הניב יותר מדי תוצאות (למרות שעדיין לא תפסתי איתו משהו אני איך שהוא מאמין בוא ומאוד אוהב את השחייה שלו במים נוסף לכך הדימוי צף כך ניצל כמה פעמים...)
עברתי לניקל של HALCO כסוף 20 גרם המון הטלות וכלום עבדתי בהטלה לרוחק לתת לו כמה שניות טובות לשקוע ואז לגלגל בקצב בינוני מהיר בשלב מסויים עברתי לגלגול איטי
משום מקום זה הגיע מכה חזקה מאוד כאילו גל איתני פגע בחכה
כמו שהופיע כך זה נעלם בשנייה, המתח מהחוט ירד גלגלתי את החוט וכצפוי הניקל נעלם ובקצה הלידר היה מעוך
דייג אחד ששמע את התאור שלי טען שזה אופיני לפלמידה ושסביר ו\שאם היה לי וויר "הדג היה שלי"
המשכתי עם ניקל אחר של HALCO משקל 15 גרם עם צורה מעט שונה שגיליתי שהתכנון שלו בעייתי במידה הנ"ל עקב המבנה שלו הקרס מסתבך בפנים הניקל כל זאת עקב תכנון לקוי. כנראה שבדוק איך להחליף את המשולשת כדי שתהיה מספיק גדולה ולא תתקע בתוך הגוף הדימוי (יש לי ניקל זהה של 20 גרם ואיתו אין את הבעייה הזו)
כך הוא נראה עם חור במרכז הקרס פשוט נכנס לצד הפנימי ונתקע שם במהלך הגילגול
https://www.halcotackle.com/products/halco-streaker/
למחרת היום השקמתי קום
כבר ב4:45 הגעתי לרידינג התחלתי לזרוק בלילה מספר גיג' ללא הצלחה אחד נתקע ואבד בשלב מסויים
נשחרעלה השמש יצאה החלפתי לניקל של HALOC במשקל 30 גרם
כלקח מאתמול הצטיידתי בוויר מאולטר מכבל פלדה עם ציפוי מוזהב באורך של כ30 סמ קשרתי בקשר שמינית ואת הסוביל בקשר שמינית עוקבת (תוך תקווה שכך כדאי לקשור כבל פלדה), קצה ללידר וקצה לניקל.
האמת שבהתחלה פחדתי לזרוק בחוזקה את הניקל כי זה בדיוק הגבול של המשקל של החכה ועוד המשקל של הוויר.
משראיתי שאין בעייה התחלתי לזרוק ומה אני אגיד (אתם בטח יודעים) הדבר הזה טס כמו טיל להערכתי עובר את ה100 מטר פלוס בקלות
בהמשך הדייג יצא לי לראות ממרחק כמה ניטורים של קבוצת דגים ענקיים נסתי לזרוק לכיוון לא הגעתי היה רחוק מדי.
בהמשך שינתי מעט מקום אך גם זה לא עזר
בשלב מסויים שמתי לב שהניקל שלי מנהיג להקת דגים קטנטנים (פירורים בגודל 3-4 ס"מ)
המוני הטלות ולא עלה בידי דבר
בשלב מסויים שמתי לב שיש דימוי במים ויחסית קרוב אמרתי לעצמי למה שלא "נדוג אותו"
כך בשביל הכיף הטלטי לכווון שלו ולבסוך הצלחתי לחלץ אותו משחק נחמד אולי גם סוג של אימון בחילוץ

באזור השעה 12:00 סימתי את יום הדייג
או שלא
לעת ערב נסענו לאשדוד למשפחה והחלטתי לנסות את מזלי במרינה (מעולם לא דגתי במרינה) יצאתי לכמה שעות בודדות כדי לתפוס את אזור השקיעה
באזור 16:00 "הגעתי לראש" כל הדרך עמוסה בדייגים את האמת לא היה נוח בכלל לעמוד על כמה אבנים מגובה של כ8מ' ולזרוק לים גם לא הכי יציב לדעתי פחות מומלץ כמה הטלות וכנראה שחוסר תשומת לב והניקל האהוב שלי נתקע כאשר יש לי באזור ה100 מתר חוט פתוח שום ניעור שום כלום החלטתי לנסות וקרוע בתקווה לשמור על כמה שיותר חוט ועם קצת מזל לקרוע את הלידר
בסוף הצלחתי החוט נקרע הדימוי והוויר נשארו במצולות החוט חזר לרולר
כל העניין הנ"ל + קשירת לידר חדש גזלו לא מעט אור יום אך לפעמים אין ברירה העיקר שהחוט חזר

ירדתי מאזור הראש לאזור נמוך יותר החברה שם הוציאו סבידות אני המשכתי עם ג'יג ועם דימוים צפים כגון
Duo Bay Ruf Manic 115 ו Zipbaits ZBL לא עזר
אני מאמין שאני צריך לקנות דימוי יעודי וללמוד את הטכניקה להקפצה כדי לתפוס סבידות.
באזור 18:30 התחלתי בתנועה חזרה
אולי פעם הבאה....
הנזק:
גיג' של מגיר קרפט 10גרם
ניקל 20 גרם
ניקל 30 גרם
מצאתי:
ג'יג של מגיר קרפט 100 גרם
סיליקון
מצוף 100 גרם שאיזה דייג החליט שלא בא לו לאסוף ופשוט השאיר את כל החוט עם המצוף והפתיין (גם אותו חלצתי)
חבל מאוד (לדעתי זה די אכזרי כי מתי שהוא משהו ינגוס בפתיון וסתם יתעייף מהשחייה עם המצוף עד המוות זה לא שהוא דג את הדג, זה דג פחות שיתרבה זה הרבה דגים שלא נדוג..)
עוד דבר מאוד מבאס נוכחתי לדעת שדייגים זה עם שמאוד מלכלך אנשים משאירים טונות של זבל וציוד
המוני קרסים עם פתייון מטרים רבים של חוטים רבאק אם לא הסביבה אז אנחנו עלולים להתקל בחוט שקוף וליפול בין איזה סלע...
באשדוד המצב היה נוראי וחבל
סך הכל מאוד נהנתי למדתי המון
היה מאוד מעייף
בנוסף אני חייב ללמוד להפעיל נכון דימויים ולהבין לאיזה דימוי כל דג מתאים מהדימואים שלי
מקווה שפעם הבאה יהיה קצת יותר אקשן.