בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  דייג בסופ"ש
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: דייג בסופ"ש  (נקרא 2559 פעמים) הדפסה
Dark
חבר פורום

מנותק מנותק

דייג בסופ"ש
« ב- : פברואר 04, 2018, 22:11:58 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
4/2/2018מרכז - תל אביב מים מלוחיםשקט עד גלי0 - 10 מטרדיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים)

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג

הדו"ח:
לאחר 2 סופשים רצופים של סופות השבוע היה שמשי + ים רגוע
החלטי לנצל את הסופ"ש להשתפר
יציאה ראשונה לרידינג מאזור השעה 14:30-18:00
מזג אוויר נעים התחלתי עם tackle house node שלא הניב יותר מדי תוצאות (למרות שעדיין לא תפסתי איתו משהו אני איך שהוא מאמין בוא ומאוד אוהב את השחייה שלו במים נוסף לכך הדימוי צף כך ניצל כמה פעמים...)
עברתי לניקל של HALCO כסוף 20 גרם המון הטלות וכלום עבדתי בהטלה לרוחק לתת לו כמה שניות טובות לשקוע ואז לגלגל בקצב בינוני מהיר בשלב מסויים עברתי לגלגול איטי
משום מקום זה הגיע מכה חזקה מאוד כאילו גל איתני פגע בחכה
כמו שהופיע כך זה נעלם בשנייה, המתח מהחוט ירד גלגלתי את החוט וכצפוי הניקל נעלם ובקצה הלידר היה מעוך

דייג אחד ששמע את התאור שלי  טען שזה אופיני לפלמידה ושסביר ו\שאם היה לי וויר "הדג היה שלי"
המשכתי עם ניקל אחר של HALCO משקל 15 גרם עם צורה מעט שונה שגיליתי שהתכנון שלו בעייתי במידה הנ"ל עקב המבנה שלו הקרס מסתבך בפנים הניקל כל זאת עקב תכנון לקוי. כנראה שבדוק איך להחליף את המשולשת כדי שתהיה מספיק גדולה ולא תתקע בתוך הגוף הדימוי (יש לי ניקל זהה של 20 גרם ואיתו אין את הבעייה הזו)
כך הוא נראה עם חור במרכז הקרס פשוט נכנס לצד הפנימי ונתקע שם במהלך הגילגול
https://www.halcotackle.com/products/halco-streaker/

למחרת היום השקמתי קום

כבר ב4:45 הגעתי לרידינג התחלתי לזרוק בלילה מספר גיג' ללא הצלחה אחד נתקע ואבד בשלב מסויים
נשחרעלה השמש יצאה החלפתי לניקל של HALOC במשקל 30 גרם
כלקח מאתמול הצטיידתי בוויר מאולטר מכבל פלדה עם ציפוי מוזהב באורך של כ30 סמ קשרתי בקשר שמינית ואת הסוביל בקשר שמינית עוקבת (תוך תקווה שכך כדאי לקשור כבל פלדה), קצה ללידר וקצה לניקל.
האמת שבהתחלה פחדתי לזרוק בחוזקה את הניקל כי זה בדיוק הגבול של המשקל של החכה ועוד המשקל של הוויר.
משראיתי שאין בעייה התחלתי לזרוק ומה אני אגיד (אתם בטח יודעים) הדבר הזה טס כמו טיל להערכתי עובר את ה100 מטר פלוס בקלות
בהמשך הדייג יצא לי לראות ממרחק כמה ניטורים של קבוצת דגים ענקיים נסתי לזרוק לכיוון לא הגעתי היה רחוק מדי.
בהמשך שינתי מעט מקום אך גם זה לא עזר
בשלב מסויים שמתי לב שהניקל שלי מנהיג להקת דגים קטנטנים (פירורים בגודל 3-4 ס"מ)  
המוני הטלות ולא עלה בידי דבר
בשלב מסויים שמתי לב שיש דימוי במים ויחסית קרוב אמרתי לעצמי למה שלא "נדוג אותו"
כך בשביל הכיף הטלטי לכווון שלו ולבסוך הצלחתי לחלץ אותו משחק נחמד אולי גם סוג של אימון בחילוץ סמיילי
באזור השעה 12:00 סימתי את יום הדייג

או שלא
לעת ערב נסענו לאשדוד למשפחה והחלטתי לנסות את מזלי במרינה (מעולם לא דגתי במרינה) יצאתי לכמה שעות בודדות כדי לתפוס את אזור השקיעה

באזור 16:00 "הגעתי לראש" כל הדרך עמוסה בדייגים את האמת לא היה נוח בכלל לעמוד על כמה אבנים מגובה של כ8מ' ולזרוק לים גם לא הכי יציב לדעתי פחות מומלץ כמה הטלות וכנראה שחוסר תשומת לב והניקל האהוב שלי נתקע כאשר יש לי באזור ה100 מתר חוט פתוח שום ניעור שום כלום החלטתי לנסות וקרוע בתקווה לשמור על כמה שיותר חוט ועם קצת מזל לקרוע את הלידר
בסוף הצלחתי החוט נקרע הדימוי והוויר נשארו במצולות החוט חזר לרולר
כל העניין הנ"ל + קשירת לידר חדש גזלו לא מעט אור יום אך לפעמים אין ברירה העיקר שהחוט חזר סמיילי
ירדתי מאזור הראש לאזור נמוך יותר החברה שם הוציאו סבידות אני המשכתי עם ג'יג ועם דימוים צפים כגון
Duo Bay Ruf Manic 115 ו Zipbaits ZBL לא עזר
אני מאמין שאני צריך לקנות דימוי יעודי וללמוד את הטכניקה להקפצה כדי לתפוס סבידות.
באזור 18:30 התחלתי בתנועה חזרה
אולי פעם הבאה....

הנזק:
גיג' של מגיר קרפט 10גרם
ניקל 20 גרם
ניקל 30 גרם

מצאתי:
ג'יג של מגיר קרפט 100 גרם
סיליקון
מצוף 100 גרם שאיזה דייג החליט שלא בא לו לאסוף ופשוט השאיר את כל החוט עם המצוף והפתיין (גם אותו חלצתי)
חבל מאוד (לדעתי זה די אכזרי כי מתי שהוא משהו ינגוס בפתיון וסתם יתעייף מהשחייה עם המצוף עד המוות זה לא שהוא דג את הדג, זה דג פחות שיתרבה זה הרבה דגים שלא נדוג..)

עוד דבר מאוד מבאס נוכחתי לדעת שדייגים זה עם שמאוד מלכלך אנשים משאירים טונות של זבל וציוד
המוני קרסים עם פתייון מטרים רבים של חוטים רבאק אם לא הסביבה אז אנחנו עלולים להתקל בחוט שקוף וליפול בין איזה סלע...
באשדוד המצב היה נוראי וחבל

סך הכל מאוד נהנתי למדתי המון
היה מאוד מעייף
בנוסף אני חייב ללמוד להפעיל נכון דימויים ולהבין לאיזה דימוי כל דג מתאים מהדימואים שלי

מקווה שפעם הבאה יהיה קצת יותר אקשן.
עריכה אחרונה: פברואר 05, 2018, 18:43:12 PM על ידי Dark
 IP: [ מחובר ]
ארז.ד.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: דייג בסופ"ש
« הגיב #1 ב- : פברואר 04, 2018, 22:32:00 PM »
דארק, מבין אותך ממש , עד הדג הראשון באמת חווים המון המון אכזבות, ז'ירז'ור זה תחביב יקר ,  מאבדים ציוד, משפרים ציוד, זה חלק מהמשחק, כשתרגיש את המלחמה בקצה, הכל יהיה שווה את זה , אני רק לאחרונה התחלתי להביא דגים אחרי תקופה מאוד חסוכת דגים ותקיפות. כמה המלצות בסיסיות : 1)אילתורים ( כמו שדיברת על הוואיר) - בהחלט לא, יש המון דברים שיטרפדו לך תקיפה של דג , בהתחלה הצמד לספר , הן בקשרים הן בציוד והן בתפעול 2) מה שניתן ללמוד מהבית תלמד מהבית דהיינו יש קשרים שמתאימים לצורת העבודה שלך, תלמד אותם והתאמן עליהם , חפש סרטונים של הדמויים הספציפים שלך ותראה איך מפעילים אותם נכון, אלה דברים שימקסמו את סיכויי ההצלחה שלך כשאתה בים 3) כפי שבטח אמרו ועוד יגידו, נסה להצמד לאיזה וותיק מקומי שיודע מה הוא עושה. 4) תמשיך לנסות,לא חשוב כמה זמן זה ייקח, הדג הראשון יבוא ואחריו עוד ועוד ...אני ביליתי עשרות יציאות ראשונות ( עשרות , לא הגזמתי) נטו בתפעול ולמידת הציוד והתנהגות המקל והדמויים , כשהדג הגיע זה היה מתגמל ומאז זה רק משתפר, תמשיך לנסות . בהצלחה חבר, חוט מתוח ונוגח!!
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : פברואר 05, 2018, 11:27:24 AM »
עוד דבר מאוד מבאס נוכחתי לדעת שדייגים זה עם שמאוד מלכלך אנשים משאירים טונות של זבל וציוד
המוני קרסים עם פתייון מטרים רבים של חוטים רבאק אם לא הסביבה אז אנחנו עלולים להתקל בחוט שקוף וליפול בין איזה סלע...
באשדוד המצב היה נוראי וחבל

מאכזב ומתסכל לשמוע את זה..
בוודאי לראות את זה. 

ובכל זאת יש עוד משהו...
בלי דגים - ואחד מדו"חות הדיג היפים והמעניינים בהם נתקלתי לאחרונה אתה בסדר
מורגש שאתה נהנה מכל החוויה של הדיג על כל מה שיש בה...
מה שעוד ברור - אתה מתעניין ומתעמק וחוקר.. וזה הכיוון הנכון!
תמשיך כך ויגיעו גם תוצאות עם זימים וסנפירים....
ואגב, מסכים עם מי שאמר לך שזו כנראה פלמידה שחתכה...

מבחינת אבדן הציוד,
איך נהנה מחווית קניית הציוד אם לא נאבד ציוד? קריצה
עריכה אחרונה: פברואר 05, 2018, 12:17:54 PM על ידי rafi
-------------------------------
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : פברואר 05, 2018, 12:13:40 PM »
אחלה דווח דייג שבעולם  הגזעי

דגים יבואו בפעם הבאה   הגזעי
xytkhi
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : פברואר 05, 2018, 12:31:43 PM »
כל הכבוד  על היציאות הללו  ועל השיתוף והפירוט (:
בהצלחה בבאות
יותר זול לקנות דגים בסופר או בשוק מאשר לקנות ציוד,לקום מוקדם,לחטוף מכות קור או חום להתעצבן על רשתות דייג ומכמורתנים מחורבנים.  יוצא לסופר קונה לי דג.  זהו.
UZIK
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : פברואר 05, 2018, 12:47:19 PM »
אחלה דוח ותובנות
מסכים איתך על הגועל נפש שמשאירים הדיגים

עוזי
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : פברואר 05, 2018, 13:50:17 PM »
אהבתי את הדו"ח שלך, משה. אין בו דגים, לכאורה, אין בו "היילייטס", אבל רואים בו למידה לינארית, התקדמות, תובנות והפקת לקחים, ומאלה גם הדייגים הותיקים והמנוסים יכולים ללמוד. וגם מהטעויות שאתה עושה, בלי להמנע למהכיר בהן, אתה וכולנו לומדים. עוד יציאה ועוד יציאה, עוד תרגול ועוד זריקה, לאט לאט הטכניקה נרכשת, עם הניסיון והתצפית גם לומדים לקרוא את הים והתנאים, וביחד עם אלה גם הדגים יגיעו, אין לי ספק!
אחלה של דו"ח, תודה על השיתוף!
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : פברואר 05, 2018, 17:33:04 PM »
דוח יציאות דיג מהנה למרות שלא נתפסו דגים .
טוב לראות שאתה מתמיד ומנסה ובסוף תהיינה גם תוצאות 
לגבי הדייגים המלכלכים, זו בעיה  עצבן

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

דור שגב

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : פברואר 05, 2018, 18:11:28 PM »
אהבתי לקרוא את הדו"ח
לדעתי אתה בדרך הנכונה
ועוד טיפה סבלנות ונסיון
התוצאות יגיעו
בהצלחה אתה בסדר
Dark
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : פברואר 05, 2018, 19:11:49 PM »
ארז אכן אני מסכים שאני לא בשלב של אלטור אבל הבנתי שבתקופה הנ"ל צריך לצפות שיהיו דגים כמו פלמידות ואולי רק עם גילגול מאוד מהיר הדג לא יספיק לבלוע את הניקל  כך שאולי יתקע באזור הזימים או הראש כך אולי יש סיכוי קטן שהחוט לא יחתך
העניין שהייתי צריך לארגן משהו כי תוך כמה שעות חזרתי לדוג ולא התחשק לי לאבד סתם המטרה זה להתייעל

לעניות דעתי הוויר הזה חזק מאוד לא יודע כמה משכתי עם היד והוא מאוד חזק
גם הקשר לדעתי בסדר שמינית זה קשר שלא שובר את החוט ומונע תזוזה שלו
החשש העיקרי שלי זה שהמים ביום שבת בבוקר היו די צלולים וחששתי שהדגים יראו את הוויר הזהוב דבר שעשוי למנוע תקיפה ואולי זה מה שקרה או שסתם לא הלך

רפי אכן לומד המון מכל יציאה,
כן מסכים שנחמד לקבל בדואר דימוי חדש אך כנראה שאשקול ללכת על דימויים זולים יותר לפחות בעניין של הגי'גי כל עוד זה לא יפגע בתפקוד אחרת אין מה לעשות אמשיך לקנות את הגי'גים של מג'יר קראפט
גם ניקלים של HALOC צריך לחדש את המלאי ולקנות כמות גדולה יותר
כנראה שלפחות בהתחלה האבד כמויות גדולות יותר
אגב היו גם כמה חילוצים שממש לא האמנתי שהצליח להוציא ובסוף השתחרר כדי להעזר בים לפעמים לשנות כיוון למתוח את החוט ובמכה אחת לשחרר או להעזר בעוצמה של הגלים ולנער
קראתי על טכניקה שלוקחים פלג של רכב ומשחילים אותו על החוט ואז כאשר הפלג גולש במעיין זיפליין (אומגה) לכיוון הדימוי הוא נותן לו מכה ועוזר לו הלהשתחרר אולי אנסה בעתיד.

המון תודה לכולם
על המילים הטובות ,על העידוד משמח לשמוע שהדו"ח מעניין למרות שאין בו את המטרה שלשמה התכנסנו... מאמין שתוצאות יגיעו כמו שאמרתם.
אבל עם זאת מאוד חשוב לי לשפר טכניקה כי כרגע אני אני מעט מאלטר גלגול מהיר גלגול איטי
גלגול ומשיכת המקל ימינה כ3 גלגולים מהירים ושוב משיכה ימינה
גלגולים ומשיכה למעלה למטה ושוב גלגולים ועיקר דברים שראיתי אנשים עושים וסרטונים ברשת.
זה המקום גם לציין שכדי לשים לב באחת הפעמים שהקפצתי את הדימוי כלפי מעלה הדימוי טס לכיוון שלי למזלי הספקתי להתקופף (לא יודע איך עשיתי את זה) כל שחדלתי מהקפצות אגרסיביות של המקל למעלה

אני כבר אפתח עץ עם שאלות על ווייר וכו' בפורום מג'רג'רים

נקודה נוספת
זה המקום להזכיר כמה חשוב המשקל של הסט החברה כאן התעקשו להבהיר לי כמה חשוב המשקל של המקל והרולר אז כן זה מאוד מאוד חשוב אחרי כמה שעות מרגישים טוב טוב את המפרק של היד האוחזת בחכה (שוב אני מניח ששיפור טכניקה רק תטיב) ומזל שהציוד קל זה מסייע מאוד

תודה לכולם נתראה בדו"ח הבא/השאלה הבא סמיילי
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : פברואר 05, 2018, 21:00:34 PM »
ראשית חשוב שתפנים שמי דברים :
1. בזירזור המיומנות מגיעה עם הניסיון ואין לזה תחליף לא משנה כמה תקרא ותשמע , רק ניסיונות חוזרים ונשנים עם הציוד שלך יתנו לך את המיומנות .
2. לא יעזור כלום גילגול מהיר , מהיר מאד , טורבו ......פלמידות חותכות דמויים וג'יגים.....מי שרוצה ללכת על פלמידות שיקח זאת בחשבון  גיחוך

שיהיה המון בהצלחה בהמשך ויתכן ונפגש  אתה בסדר
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
Dark
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : פברואר 07, 2018, 10:58:26 AM »
האמת שלא הלכתי דווקא על פלמידות הם הלכו עלי;)
לא היה לי מושג שהם יגיעו או מה נמצא בדיוק במים

מקווה שמפגש בהמשך לדייג משותץ
xytkhi
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : פברואר 07, 2018, 19:51:17 PM »
האמת שלא הלכתי דווקא על פלמידות הם הלכו עלי;)
לא היה לי מושג שהם יגיעו או מה נמצא בדיוק במים

מקווה שמפגש בהמשך לדייג משותץ
  צרות של עשירים 
יותר זול לקנות דגים בסופר או בשוק מאשר לקנות ציוד,לקום מוקדם,לחטוף מכות קור או חום להתעצבן על רשתות דייג ומכמורתנים מחורבנים.  יוצא לסופר קונה לי דג.  זהו.
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #13 ב- : פברואר 20, 2018, 20:24:31 PM »
משה תודה על דוח נהדר מלא בפרטים וחוויות
עיבוד ציוד זה חלק מהעניין אבל הפעם גם מצאת כמה פריטים יפים
מצטרף לאכזבה שלך מחברינו לתחביב שכנראה לא חונכו כראוי ובכל יציאה שלהם הם משאירים חותם מכוער אשר פוגע בטבע ובנו
שיהיה לך המון בהצלחה בהמשך
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!