בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  הפיקוח על הדיג בישראל - הועבר מאגף הדיג והפיצו"ח לידי רט"ג
עמודים: 1 2 [3] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: הפיקוח על הדיג בישראל - הועבר מאגף הדיג והפיצו"ח לידי רט"ג  (נקרא 71740 פעמים) הדפסה
doviavr
מתעניין
*

מנותק מנותק

שלום לכולם
אני בדרך כלל חותר בקיאק רק להנאה \ ספורט - ולא בענייני דייג.  לאחרונה החלטתי לנסות קצת לדוג מהקיאק, בעיקר בגרירה, בזמן שאני חותר. היום נכנסתי דרך חוף הבונים ושטתי צפונה עד אזור נווה ים. כשיצאתי החוצה באזור שמורת הבונים בא אליי פקח של רשות הטבע והגנים, שהיה מאוד נחמד, אבל הסביר לי שאסור לדוג עם חכה מקיאק ושבעיקרון הוא אמור לתת לי קנס אבל בגלל שזה נכנס לתוקף רק אתמול, ובגלל שלא ידעתי הוא ויתר לי.
אמרתי לו שלא ידעתי שצריך רישיון כדי לדוג עם חכה מקיאק אך הוא אמר לי שזה לא קשור לרישיון ויש איסור לדוג עם חכה מכלי שייט בכל אזור השמורה הימית. אמרתי לו שבכלל לא דגתי בשמורה אלא רק מצפון לשמורה - בין הקצה הצפוני של שמורת הבונים לבין נווה ים - אך הוא חזר ואמר שלמרות שהחוף של שמורת הבונים מסתיים כ 500 מטר צפונה לחוף המרכזי, השמורה הימית היא הרבה יותר גדולה ומדובר על שטח של שני מייל לעומק ועד חיפה לכיוון צפון...הוא לא היה בטוח לגבי הגבול של השמורה אבל טען שמדובר על שטח גדול שבכלל לא קשור לשמורת הבונים החופית (הוא הסביר לי שבאזור שבו הייתי, מצפון לשמורה החופית, מותר לדוג הצלילה, אם היה לי רישיון, אך התעקש שאסור לדוג שם מקיאק).
לטענתו, על עצם הנוכחות שלי על החוף עם חכה וקיאק אני יכול לקבל קנס.
הסביר לי שמותר בעצם לדוג עם חכה רק מהחוף ורק בשעות היום.
כשאמרתי לו שקצת מצפון לשמורה, בריפים קטנים קרובים לחוף, היו מלא רשתות של דייגים (שממש הקיפו את הריף הקטן ולא השאירו סיכוי לא דג לשרוד...) הוא הסביר לי שיש 22 משפחות של דייגים מפרדיס שקיבלו אישור לדוג עם רשתות - גם בתוך השמורה. הזוי לגמרי...
האם מישהו שמע \ יודע משהו לגבי זה?  האם מותר בכלל לדוג מקיאק באזורים האלה? האם חייבים רישיון כדי לדוג עם חכה מקיאק? מהם האזורים של השמורות הימיות? לא הצלחתי למצוא שום דבר באתר של משרד החקלאות או של רשות הטבע והגנים.
חייב לציין שוב שהפקח היה נחמד ונראה שהם קיבלו הנחיות חדשות ושהוא בעצם בא להסביר לי (אבל ברור שבפעם הבאה זה לא יהיה רק הסבר...)  
תודה

IP: [ מחובר ]
KONAJOKO
חבר פורום
**

מנותק מנותק

על כול מה שכתה הבחור הזה התשובה לא מבינים על מה אתה מדבר או קיבלת מידע מוטעה , Tomer Levi נראה לי שמי שפתח את הדף הזה קצת התבלבל אתם מנסים להילחם באנשים הקטנים אלה שדגים עם חכה אחת או שתיים על החוף , אבל אומרים זה בסדר שהמכמורת תעבור ותנקה את הים תהרוס את כול מה שבדרך שלה ואלה שזורקים רשתות ענק זה בסדר זה אחלה ( לי זה קצת חשוד ומעלה ריח מסריח), אבל אוי לנו למשמע אוזננו יש דייג עם חכה על המזח , צריך לקרוא לדף הזה דגים בחוסר אחריות , אז החלט לקחו משרד פרסום שפתח דף ואיזה יופי כאילו דואגים , לא תצליחו  ,
Tomer Levi אז בוא נדבר על מידע מוטעה , אולי תספרו שאתם דוחפים לשש שמורות שבהם חל איסור מוחלט על דייג עם חכה מהחוף בניגוד למצב בעולם בו הדיג הספורטיבי מותר ומנוהל בשמורות ( הדייג על החוף מוציא ארגזים של דגים יש בזה משהו , ציניות כן) למשל באכזיב ששם לא הצלחתם למנוע לפחות חלקית , או אולי תספרו על רשימת דוחות בזמן שאין לפקח שום זכות לתת דוח כמו באילת 3000 שקל , רק שבאילת הוגשה עתירה לבגץ שהוא פסל את הדוח ת"מ 24713-06-16 ויותר לא יתנו דוחות באילת כי נוצר תקדים אז גם שם לא צלח לכם , אני ועוד חובבים כמוני מאוד נשמח על אסירת דייג בזמן רביית הדגים( כמה חודשים בשנה) פלוס גדלים ומינים , או אולי רק אולי תספרו על זה שהרטג והחברים שלהם מספר ברעש גדול ובשמחה על מינים שחזרו לחוף אכזיב כגון זהרון שחזר לשמורה בגלל איסור הדייג אבל האמת היא שזה מין פולש(מין פולש שמזיק ) מים סוף שמשמיד ופוגע בדגה בישראל הוא לא שייך למקום , אז מי פה נותן מידע מוטעה
Tomer Levi בבקשה עוד נתון מטעה וזה מהקמפיין שלכם ציטוט
"בעשור האחרון הצטרף ציבור גדול ונלהב למעגל המשתמשים בים ובמשאב הדגה.
מוערך כי עשרות אלפי אנשים עוסקים בדיג ספורטיבי בים התיכון, וכיום מוציאים יחד שלל
השווה בגודלו לכרבע מהשלל השנתי בענף - כמו הדיג החופי המסחרי כולו!" אז אני מאמין שאתם אנשים לא טיפישים ובטח שלא מאמינים לזה אבל זאת דרך לנפח בלון , וביננו זה לא שווה את הדף שזה כתוב עליו מכמורת אחת שגורפת עולה פי מאה מונים על "השלל" של הדיגים על המזח או החוף , ועל כול דבר שנכתב התשובה היא לא מבינים על מה אתה מדבר
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

על כול מה שכתה הבחור....

WTF?
אתה מעתיק תשובה מפייסבוק או משהו? לא מבינים דבר וחצי דבר מהתשובה שלך, וחבל...נראה מעניין...
KONAJOKO
חבר פורום
**

מנותק מנותק

כן העתקתי את מה שתומר לוי כתב  בפייסבוק "דגים באחריות"  ועל כול מה שהוא כתב התשובה שלהם לא מבינים או שקיבלת מידע מוטעה אתה יכול לקפוץ לפיסבוק שלהם ולהבין יותר
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

שלום לכולם
אני בדרך כלל חותר בקיאק רק להנאה \ ספורט - ולא בענייני דייג.  לאחרונה החלטתי לנסות קצת לדוג מהקיאק, בעיקר בגרירה, בזמן שאני חותר. היום נכנסתי דרך חוף הבונים ושטתי צפונה עד אזור נווה ים. כשיצאתי החוצה באזור שמורת הבונים בא אליי פקח של רשות הטבע והגנים, שהיה מאוד נחמד, אבל הסביר לי שאסור לדוג עם חכה מקיאק ושבעיקרון הוא אמור לתת לי קנס אבל בגלל שזה נכנס לתוקף רק אתמול, ובגלל שלא ידעתי הוא ויתר לי.
אמרתי לו שלא ידעתי שצריך רישיון כדי לדוג עם חכה מקיאק אך הוא אמר לי שזה לא קשור לרישיון ויש איסור לדוג עם חכה מכלי שייט בכל אזור השמורה הימית. אמרתי לו שבכלל לא דגתי בשמורה אלא רק מצפון לשמורה - בין הקצה הצפוני של שמורת הבונים לבין נווה ים - אך הוא חזר ואמר שלמרות שהחוף של שמורת הבונים מסתיים כ 500 מטר צפונה לחוף המרכזי, השמורה הימית היא הרבה יותר גדולה ומדובר על שטח של שני מייל לעומק ועד חיפה לכיוון צפון...הוא לא היה בטוח לגבי הגבול של השמורה אבל טען שמדובר על שטח גדול שבכלל לא קשור לשמורת הבונים החופית (הוא הסביר לי שבאזור שבו הייתי, מצפון לשמורה החופית, מותר לדוג הצלילה, אם היה לי רישיון, אך התעקש שאסור לדוג שם מקיאק).
כשאמרתי לו שקצת מצפון לשמורה, בריפים קטנים קרובים לחוף, היו מלא רשתות של דייגים (שממש הקיפו את הריף הקטן ולא השאירו סיכוי לא דג לשרוד...) הוא הסביר לי שיש 22 משפחות של דייגים מפרדיס שקיבלו אישור לדוג עם רשתות - גם בתוך השמורה. הזוי לגמרי...
האם מישהו שמע \ יודע משהו לגבי זה?  האם מותר בכלל לדוג מקיאק באזורים האלה? האם חייבים רישיון כדי לדוג עם חכה מקיאק? מהם האזורים של השמורות הימיות? לא הצלחתי למצוא שום דבר באתר של משרד החקלאות או של רשות הטבע והגנים.
חייב לציין שוב שהפקח היה נחמד ונראה שהם קיבלו הנחיות חדשות ושהוא בעצם בא להסביר לי (אבל ברור שבפעם הבאה זה לא יהיה רק הסבר...)  
תודה

מה זה הקטע  הזה  ?

שמורה שאסור לדוג עים חכה מקיאק אבל מותר לדוג עים רשתות  ?   המום

הם אמיתיים ?  המום

זה דפוק לגמרי הקטע הזה   עצבן
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

שלום לכולם
תודה

סדר קטן בבלגן וסורי על שפרח מזכרוני:

1. דיג מקיאק אכן מחייב רשיון דיג, בכל מקום.

2. קח בחשבון שהפקחים מדברים הרבה שטויות, בעיקר מחוסר ידע.

3. לא הצלחתי לאתר את גבולות השמורה - אך בוודאי שאיננה משתרעת עד חיפה ואמירה זו משמעה בורות.
שיתכבד ויראה היכן רשומים גבולותיה - כי באכרזה על השמורה לא מצוינים גבולות אלא רק זה:
===================
אכרזה על שמורת טבע (חוף דור הבונים), תשמ"א-1980*
   בתוקף סמכותי לפי סעיף 1 לחוק גנים לאומיים ושמורות טבע, תשכ"ג-1963, ולאחר התייעצות עם שר החקלאות, אני מכריז לאמור:
1.   השטח המתואר בתוספת, הנמצא מערבית להבונים והמותחם בקו כחול בתשריט מס' ש/32/4 הערוך בקנה-מידה 1:5,000 והחתום ביום כ"ד באב התש"ם (6 באוגוסט 1980) ביד שר הפנים, הוא שמורת טבע.
2.   העתקים מהתשריט האמור בסעיף 1 מופקדים במשרד הפנים, בירושלים, במשרדי הממונה על מחוז חיפה, בחיפה, ובמשרדי הועדה המקומית לתכנון ובניה חוף-הכרמל, בעין-כרמל, וכל המעונין בדבר רשאי לעיין בהם בימים ובשעות שהמשרדים האמורים פתוחים לקהל.
===================
מבטיח לך שאין לו שמץ של מושג מה הגבולות -
היית שואל היכן ניתן לראות את גבולות השמורה ואז היית מגלה שאין לו מושג.
ויתכן כי מבחינה חוקית בכלל לא ניתן לאכוף דבר - בהיעדר פרסום נאות וברור של גבולות השמורה.
לא שמעתי על חוק שכדי לראותו צריך לגשת למשרד ממשלתי.

4. אכן, למרבה האבסורד, יש היתר לדיג מסחרי בשמורת הבונים - הדבר הכי הזוי ששמענו מאז ומעולם.

5. בכל מקום בו מותר לדוג עם רובה - מותר לדוג עם קיאק, עוד שטות של פקח שלא מבין דבר.
  לא קיים במדינה אף מקום שיש בו הסדר שמתיר דיג ברובה אך אוסר דיג מקיאק עם חכה.

6. "לטענתו, על עצם הנוכחות שלי על החוף עם חכה וקיאק אני יכול לקבל קנס."
    טוב שלא כתב שתוכל לקבל קנס על שאתה נושם בים, או בחוף. קשקוש הזוי.
   על אמירה כזו הייתי שואל אותו לפי איזה סעיף באיזה חוק...
-------------------------------
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

שר החקלאות, אורי אריאל, רואה חשיבות רבה בשמירה על משאב הדגה ובתי הגידול בים. בתוך כך, קידם המשרד אשתקד תיקון נרחב לתקנות הדיג, הכולל בין היתר: הוראות בדבר שיטות דיג אסורות, סוגי רשתות הדיג המותרות לשימוש, הגבלת פעילות הדיג בעונת הרבייה, והגבלה של הדיג באזורים שונים ומוגדרים בים התיכון, כדי למנוע ולהקטין פגיעה בהתחדשות הדגים ובבתי הגידול הרגישים. כמו כן נאסר הדיג בתקופת רביית הדגים, ונאסר לדוג דגים "צעירים" ולשם כך הוגדרו גודל מינימום למיני הדגים השונים המותרות בדיג.

את  זה אני לא מכיר  

מישהו שמע על זה ? פורסם גודל מינימום לכל סוג דג?

אורי אריאל לא מבין ולא יודע שום דבר שקשור בדיג,
אין לו מושג לדעתי מה קיים בתקנות עליהן חתם - והוא לא ניסח שום הודעה אלא הדובר שלו.

גדלי מינימום תמיד היו, גם בתקנות הדיג לפני התיקון, מאז ומתמיד...
בתקנות המתוקנות הוכנסו כמה תיקונים קלים לגבי כמה דגים מבחינת גדלי המינימום, זה הכל.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

כן העתקתי את מה שתומר לוי כתב  בפייסבוק "דגים באחריות"  ועל כול מה שהוא כתב התשובה שלהם לא מבינים או שקיבלת מידע מוטעה אתה יכול לקפוץ לפיסבוק שלהם ולהבין יותר
אין שם שום דבר מעניין...
"דגים באחריות" - זה שם פיקטיבי שמשרד פרסום הגה עבור החל'ט שמפעילים אותו,
זהו דף בו הם מפמפמים שקרים, הטעיות ומניפולציות...
תומר ואחרים קצת מעמידים אותם במקום ומתקילים אותם -
ואז השרלטנים מוחקים חלק מהתגובות שקשה להם להתמודד מולן
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

אין ספק כי רט"ג יאכפו את פקודת הדיג בצורה מיטבית. זה גוף שלא יירתע משום עבריין ואין לו הנחות לאף אחד כך שאכיפה תיעשה בצורה הגיונית ושוויונית ולא תיעשה רק על החלשים. טובת הים עומדת מול עיניהם ואני מלא תקווה שהים יתאושש עוד יותר בזכות האכיפה.

חשוב לנו כדייגים ספורטיביים לשמור על כללים ולהיות עם רשיונות מתאימים.
הזמן יגיד (וגם אז זה יישאר לפרשנות המפרשן)

כל מילה מיתרת
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=32297.msg375969#msg375969

הבעיה היא שמבחינתם כולםם עברינים
ומי שלא הם ידאגו להפוך אותו לעבריין
עריכה אחרונה: יולי 15, 2018, 22:34:35 PM על ידי dekel
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for