שלום לכולם
אני בדרך כלל חותר בקיאק רק להנאה \ ספורט - ולא בענייני דייג. לאחרונה החלטתי לנסות קצת לדוג מהקיאק, בעיקר בגרירה, בזמן שאני חותר. היום נכנסתי דרך חוף הבונים ושטתי צפונה עד אזור נווה ים. כשיצאתי החוצה באזור שמורת הבונים בא אליי פקח של רשות הטבע והגנים, שהיה מאוד נחמד, אבל הסביר לי שאסור לדוג עם חכה מקיאק ושבעיקרון הוא אמור לתת לי קנס אבל בגלל שזה נכנס לתוקף רק אתמול, ובגלל שלא ידעתי הוא ויתר לי.
אמרתי לו שלא ידעתי שצריך רישיון כדי לדוג עם חכה מקיאק אך הוא אמר לי שזה לא קשור לרישיון ויש איסור לדוג עם חכה מכלי שייט בכל אזור השמורה הימית. אמרתי לו שבכלל לא דגתי בשמורה אלא רק מצפון לשמורה - בין הקצה הצפוני של שמורת הבונים לבין נווה ים - אך הוא חזר ואמר שלמרות שהחוף של שמורת הבונים מסתיים כ 500 מטר צפונה לחוף המרכזי, השמורה הימית היא הרבה יותר גדולה ומדובר על שטח של שני מייל לעומק ועד חיפה לכיוון צפון...הוא לא היה בטוח לגבי הגבול של השמורה אבל טען שמדובר על שטח גדול שבכלל לא קשור לשמורת הבונים החופית (הוא הסביר לי שבאזור שבו הייתי, מצפון לשמורה החופית, מותר לדוג הצלילה, אם היה לי רישיון, אך התעקש שאסור לדוג שם מקיאק).
לטענתו, על עצם הנוכחות שלי על החוף עם חכה וקיאק אני יכול לקבל קנס.
הסביר לי שמותר בעצם לדוג עם חכה רק מהחוף ורק בשעות היום.
כשאמרתי לו שקצת מצפון לשמורה, בריפים קטנים קרובים לחוף, היו מלא רשתות של דייגים (שממש הקיפו את הריף הקטן ולא השאירו סיכוי לא דג לשרוד...) הוא הסביר לי שיש 22 משפחות של דייגים מפרדיס שקיבלו אישור לדוג עם רשתות - גם בתוך השמורה. הזוי לגמרי...
האם מישהו שמע \ יודע משהו לגבי זה? האם מותר בכלל לדוג מקיאק באזורים האלה? האם חייבים רישיון כדי לדוג עם חכה מקיאק? מהם האזורים של השמורות הימיות? לא הצלחתי למצוא שום דבר באתר של משרד החקלאות או של רשות הטבע והגנים.
חייב לציין שוב שהפקח היה נחמד ונראה שהם קיבלו הנחיות חדשות ושהוא בעצם בא להסביר לי (אבל ברור שבפעם הבאה זה לא יהיה רק הסבר...)
תודה