בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  הכל על ביצי דגים! זיהוי, מתי אכיל, איך להכין, ממה להזהר, המלצות..
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: הכל על ביצי דגים! זיהוי, מתי אכיל, איך להכין, ממה להזהר, המלצות..  (נקרא 4099 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

איך זה עד היום לא נפתח דיון על ביצי דגים?!

מעת לעת אנחנו תופסים דגים ובעת הניקוי מגלים בבטן שלהם ביצים...
יש שטוענים שזה מעדן ויש שלא נוגעים בזה...

הגיע הזמן לדיון - הכל על ביצי דגים!
*האם אתם בכלל אוכלים ביצים של דג שתפסתם?! למה כן ולמה לא?
*איך בכלל מזהים מה הן ביצי דג שראויות למאכל?
*אילו ביצים של איזה דג הן טעימות או טעימות יותר... ואיזה לא...
*האם יש דגים שהביצים שלהם ראויות או פחות מתאימות למאכל בהתאם לעונה?
*האם יש ממה להזהר אם מתכוונים לאכול ביצי דג?
*המלצות איך להוציא אותן נכון מבטן הדג ואיך לשמור אותן?
*איך דואגים שלא יתקלקלו ולא יאבדו מטעמן - מתפיסת הדג ועד לצלחת?
*וכמובן, מתכונים טעימים להכנת ביצי דג מוצאי לשון

אז לא להבהל מגניב, אין ציפייה ממי שמגיב שיתייחס להכל...
אפשר להתייחס גם לעניין אחד מהעניינים שהועלו...
כל אחד מוזמן לשתף במה שנראה לו וניצור לנו כאן שרשור מקיף על ביצי דגים...
בהמשך יועבר כשרשור נעוץ למקומו הטבעי בפורום המתכונים...

זהו חברים, תתחילו לשפוך קריצה
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

יש ביצים ויש זרע. שניהם טובים למאכל וגם טעימים קריצה


בדרך כלל אם גוש הביצים הוא גדול, אז יש להן נטיה להתייבש.
אני שם מלח, קמח מצה ומטגן בשמן זית ישר אחרי הדיג (זה מעדן שאני ועדי אוהבים)
בנוסף בדגים גדולים יש גם כבד ולב  שהם מעדנים בטיגון.


כדי להוציא אותם כמה שיותר שלמים, פותחים את הבטן בזהירות ורואים אם יש ביצים/זרע ואז עם האצבעות + סכין מפרידים אותם מהגוף והמעיים של הדג.

לגבי הכבד (נמצא ליד הקיבה וצריך להזהר שלא לקרוע אותו בזמן הנקיון).

נקודה חשובה, אם בזמן הניקוי של הדג רואים טפילים על האיברים הפנימייים, יש לזרוק ולא לאכול


ביצים וזרע של ביניות זה רעיל וגורם להקאות וכאבי בטן
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
yaakov
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 167

עד כמה שאני יודע גם ביצים של מושט רעילים
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

לא ממחה גדול לביצי דגים
כן יכול לחזק את דבריו של שרגא לגבי ביצי דג הבינית  סכנה סכנה
 IP: [ מחובר ]
savirs

דייג זה כל הסיפור
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 225

*האם אתם בכלל אוכלים ביצים של דג שתפסתם?! למה כן ולמה לא?

ביצי דגים זה אחד המעדנים הכי טעימים, בעל ערכי חלבון גבוהים אך גם כולסטרול גבוה.

ברור שאוכל ואף מייחל לדוג דגים עם ביצים.

*איך בכלל מזהים מה הן ביצי דג שראויות למאכל?

כל ביצי הדגים של הדגים הכשרים ראויות למאכל למעט דגים מסויימים כמו ששרגא הזכיר
כמובן הצבע והמרקם שונה מדג לדג וגם הטעם.

*אילו ביצים של איזה דג הן טעימות או טעימות יותר... ואיזה לא...

הדגים של הבורי והסלמון הם טעימים ביותר.

*האם יש דגים שהביצים שלהם ראויות או פחות מתאימות למאכל בהתאם לעונה?

כשהדג במים כל עוד לא נדוג הביצים ראויות למאכל ולא מתקלקלות באף עונה. לאחר הדייג יש להקפיד לשמור את הדג במיוחד אם הוא מכיל ביצים בטמפרטורה נכונה ובתנאים נאותים עדיף צידנית סגורה עם קרח.

*האם יש ממה להזהר אם מתכוונים לאכול ביצי דג?

כמובן שיש להיזהר, לבדוק ראשית את המרקם אם אינו רירי או עם דם או בצבע דהוי וחיוור.
יש לבדוק את הריח של הביצים ואם הריח דוחה לזרוק את הביצים ולא לאכול.

*המלצות איך להוציא אותן נכון מבטן הדג ואיך לשמור אותן?

הכי טוב לגזור בעדינות את בטן הדג בעזרת מספריים ולא עם סכין (בכדי לא לפצוע אותן)

*איך דואגים שלא יתקלקלו ולא יאבדו מטעמן - מתפיסת הדג ועד לצלחת?

לשמור בקרור עד לשימוש

מתכונים מה?!!!
בע"ה בלי נדר אעלה מתכונים כשאהיה פנוי יותר
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

*האם אתם בכלל אוכלים ביצים של דג שתפסתם?! למה כן ולמה לא?

ביצי דגים זה אחד המעדנים הכי טעימים, בעל ערכי חלבון גבוהים אך גם כולסטרול גבוה.

ברור שאוכל ואף מייחל לדוג דגים עם ביצים.

*איך בכלל מזהים מה הן ביצי דג שראויות למאכל?

כל ביצי הדגים של הדגים הכשרים ראויות למאכל למעט דגים מסויימים כמו ששרגא הזכיר
כמובן הצבע והמרקם שונה מדג לדג וגם הטעם.

*אילו ביצים של איזה דג הן טעימות או טעימות יותר... ואיזה לא...

הדגים של הבורי והסלמון הם טעימים ביותר.

*האם יש דגים שהביצים שלהם ראויות או פחות מתאימות למאכל בהתאם לעונה?

כשהדג במים כל עוד לא נדוג הביצים ראויות למאכל ולא מתקלקלות באף עונה. לאחר הדייג יש להקפיד לשמור את הדג במיוחד אם הוא מכיל ביצים בטמפרטורה נכונה ובתנאים נאותים עדיף צידנית סגורה עם קרח.

*האם יש ממה להזהר אם מתכוונים לאכול ביצי דג?

כמובן שיש להיזהר, לבדוק ראשית את המרקם אם אינו רירי או עם דם או בצבע דהוי וחיוור.
יש לבדוק את הריח של הביצים ואם הריח דוחה לזרוק את הביצים ולא לאכול.

*המלצות איך להוציא אותן נכון מבטן הדג ואיך לשמור אותן?

הכי טוב לגזור בעדינות את בטן הדג בעזרת מספריים ולא עם סכין (בכדי לא לפצוע אותן)

*איך דואגים שלא יתקלקלו ולא יאבדו מטעמן - מתפיסת הדג ועד לצלחת?

לשמור בקרור עד לשימוש

מתכונים מה?!!!
בע"ה בלי נדר אעלה מתכונים כשאהיה פנוי יותר


וואחד הסבר נתת

כול הכבוד ותודה רבה
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!