בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  חשוב!!! השתתפותנו בסקר הדיג הספורטיבי שמתבצע בעת הזו.
עמודים: [1] 2 3 4 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: חשוב!!! השתתפותנו בסקר הדיג הספורטיבי שמתבצע בעת הזו.  (נקרא 25647 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

שלום חברים,
מדובר בדיון חשוב אז נא תשומת לבכם וכמובן התיחסותכם.

מזה כחצי שנה מתקיים סקר של הדיג הספורטיבי בים התיכון - בישראל כמובן.
הסקר מתבצע כפרויקט של אוניברסיטת ת"א, במימון רט"ג ואגף הדיג. מי שמוביל את הסקר הוא ד"ר יונתן בלמקר מהפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת ת"א, בצוות המוביל - אורי פריד שהיה לי העונג להכיר אישית ועדי. יש כ-20 סוקרים ברובם סטודנטים, שמבצעים סקירות דיג.

הסקר אמור להתקיים חצי שנה נוספת.
פנו אלי וביקשו השתתפותתנו, כלומר השתתפות הדייגים הספורטיביים, בסקר.
עכשיו אתם וכל מי שמכיר אותי, הולכים להתפלא ולשפשף עיניים בפליאה.
לא רק שאני בעד השתתפות פעילה שלנו בסקר - אלא בעד לשתף ולהשתתף ולסייע בסקר!

אין זה סוד שלאורך שנים היו לי ביקורת נוקבת והסתיגויות קשות לגבי דרך ההתנהלות של אגף הדיג - ומאז איסור הדיג באכזיב כך הוא כלפי הרט"ג. הביקורת וההסתיגויות עדיין קיימות אם כי לתחושתי יש לאחרונה סימנים חיוביים לשינוי כיוון מצד אגף הדיג (עדכונים בקרוב). לצד הביקורת והמאבקים - היתה ויש הדברות. כך צריך להיות - "המלחמה" איננה המטרה אלא אמצעי של בלית ברירה, תמיד נחתור להשגת המטרות בדרך של הדברות ושת"פ (כל עוד יהיה עם מי לדבר ותהיה התיחסות עניינית והגיונית). כמובן שאינני מתייחס לחל"ט (החב' להגנת הטבע) - מבחינתי כל עניינם הוא לייצר כותרות בדרך לגיוס עוד תרומות שיממנו משכורות מנופחות, מבחינתי הם פגע רע וגורם מזיק, נוכח התנהגותם העקומה והמניפולטיבית עד כה יש להפכם לחסרי רלוונטיות בכל הנוגע לדיג, וגם זה עוד יגיע.

תשאלו מדוע ומה קרה שאני בעד השתתפות פעילה בסקר הזה?! זו התשובה -
1. לפני הכל, התרשמתי כי הסקר מובל ומוכתב ע"י האוניברסיטה ללא התערבות או השפעה ומתבצע כראוי מתוך שאיפה אמיתית להגיע לנתוני אמת לגבי שלל הדיג הספורטיבי.
2. עוד לפני הכל, דעתי היא כי הסקר ישרת את האינטרס הכפול שלנו - גם יראה באמת מה הוא שלל הדיג הספורטיבי  ולפי מינים וזנים, וגם יסייע בטווח הארוך להחלת רגולציית דיג נכונה (בדגש על "נכונה"!). נכון להיום קיימת פיקציה של החל"ט עם "נתונים" הזויים עד בדויים שנשלפו משום מקום - הגיע הזמן לנתוני אמת.
3. הסקר יבדוק לא רק מה נתפס אלא גם מה משחררים, שזה דבר חשוב.

כמה הערות -
א. גילוי נאות, פנו אלי בנושא בשלהי 2016. מתוך הכרות עם הנפשות הפועלות של חברי הפורום, אשר ברובם המכריע דוגלים בדיג מידתי ולא מהססים לשחרר דגים, הצעתי לאורי ועדי (שתי עלמות החן שמובילות את הפרויקט) להכנס ליומן דו"חות הדיג. לא עדכנתי בכך כדי שהדיווחים ימשיכו להיות אותנתיים - הן מבחינת כמות התפיסות והן מבחינת השחרורים. גם לא היססתי להעלות דו"חות דיג על ימים מוצלחים שהיו לי בים - עם פירוט התפיסות במלואן.
ב. הוזמנתי להגיע ואכן נכחתי בכנס שהתקיים באוניברסיטה לסיכום חצי שנת פעילות הסקר, גם הערתי שם הערותי. היה בידי להתרשם כי הסקר ענייני ואובייקטיבי, מלבד הסוקרים נכחו שם גם פקיד הדיג הראשי ניר פרוימן וגם נציגים בכירים מרט"ג, להתרשמותי - שום נסיון להשפיע על הסדר או להטות תוצאות.

מה אנחנו יכולים לעשות לקידום הנושא?
א. אם נתקלים בסוקרים, לענות ולמסור מה שיש. מי שמשחרר מוזמן לעדכן את הסוקרים גם בעניין זה.
 אני בעד לבקש שיצויינו בסקר - שם (או ראשי תיבות) וכן הטלפון. מבטיח עוד יותר את אותנטיות הדיווח.
ב. להעלות דו"חות ביומן דו"חות הדיג, גם דו"חות של אפס תפיסות (הצעה ראויה של אורי פריד).
  להקפיד בנתוני הדוחות במיוחד לגבי מס' הדגים. אם יש שחרורים, לציין - וצילום בוודאי יוסיף.
  לציין גם אבונפחות ושאר דגים מזיקים (כולל מספר) - גם זה חשוב.
ג. מי שמתאים לו לצרף סוקר/ת ליציאת דיג, שיודיע לי או בשרשור ואורי תדאג לתאם. הסוקרים נחמדים!

דבר נוספ -
נפתח דיון לדיווח על יציאות דיג ללא תפיסות בכלל או ללא תפיסות מעניינות (אבונפחות ושפמיות,
דגיג/ים ששוחררו או "נתפרו" כפתיון, דג/ים "לא גדול/ים ולא מלהיב/ים") - זה חשוב! קבלו קישור-
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=30147.0
ותדווחו..

עד כאן...
אתם מוזמנים חברים, להביע עמדתכם והתייחסותם, להעיר ולהאיר, לשאול (רצוי!) וכו'...
עמדתכם חשובה - זה  נוגע בדרך החיים שלנו..

עריכה אחרונה: ספטמבר 08, 2017, 13:41:20 PM על ידי rafi
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש פה שאלה אים זה באמת אמיתי בלי אינטרסים לחרקש כאן משהו

אים זה אמיתי אז בטח טוב להישתתף בזה  עד הסוף

אבל יש פה גם מישהו לא פרייר שמכיר אותם טוב שנותן המלצה הגזעי

מי שמכיר את רפול החתול יודע שאין מצב שיעבדו עליו 

ואים מישהו עבד עליו אז הלכה עליו על אותו מישהו רפול יתיישב לו על העורק ויישתה לו את הדם חם

אים סומכים על רפול בכול העסק הזה של המאבק אז זורמים עים זה הגזעי
אבי חכם

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ

חבל שאתה מספר לנו על זה רק עכשיו רפול..

אתה יודע כמה אבונפחות נרצחו בדם קר ושלא השתתפו בסקר 

לפחות את הכבוד האחרון הזה היינו נותנים להם  מוציא לשון

לשאר הדגים שלום 
יאלללה בשמחות 

וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" ..

ואישתי בחיים לא תירשם לפה  wife
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

בתור אחד שמכוון מראש לאבו נפחות , אתחיל לרשום ביומן גם אותן  גיחוך

השאלה שלי היא , האם הם מבינים שזהו מין פולש ,שרחמנא ליצלן, שהגיע אלינו בגלל מעשה יד אדם אך האוייב היחיד שלו בים התיכון הוא האדם ההוא עם חכה ביד ?
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
אורי פריד
חבר פורום
**

מנותק מנותק

שלום לכולם!

קודם כל אני רוצה להודות לרפי על הרצון הטוב לשיתוף מידע, אין ספק שיש פה משהו שאכפית לו מהדגים ומהדייגים!    

אני חושבת שהסקר הזה הוא הזדמנות ליצור אוסף מקיף של נתונים שיוכל לתת לנו תמונת מצב אמיתית על הים.

חשוב לי לציין שהמטרה העיקרית של הסקר היא לשמור על אובייקטיביות ולתאר את הדברים כמו שהם, בלי להטות את התוצאות לשום כיוון. איסוף וניתוח הנתונים מתנהלים באופן עצמאי ללא עירוב של אינטרסים משום כיוון.

כמה דברים שחשוב לי להדגיש -

1. לאורך כל הדרך מתחילת הסקר חשוב לנו לתעד לא רק את הדגים הנלכדים אלא גם את הדגים המשוחררים.

2. כשאוספים מידע בפורומים הרבה פעמים נתקלים בבעיה שאנשים מפרסמים רק כשהם תופסים דגים ורק את הדגים
    הגדולים. בכדי לשמור על האמינות של הסקר והתוצאות שלו, חשוב לדווח גם על פעמים בהם יצאתם ולא תפסתם אף
   דג, או פעמים בהם יצאתם ותפסתם מעט דגים או דגים קטנים ופחות מעניינים.

3. זה יעזור מאוד אם תוכלו לציין את השעות בהם דגתם - כמה זמן סהכ, את השיטה כמובן ואזור כללי בארץ. אם יש
    אפשרות לציין איזה דג תפסתם, את הגודל או את המשקל שלו זה גם יעזור מאוד.  

מעבר לזה אנחנו עושים גם ראיונות טלפונים, אז אם יש משהו שמעוניין לעזור באופן יותר מוסדר, אתם יותר ממוזמנים ליצור איתי קשר במייל: fridori@gmail.com.

אם יש משהו שמוכן להעלות סוקרות לסירה זה גם כן יעזור מאוד.

איך שלא יהיה אני זמינה אם יש שאלות.

אני בהחלט מקווה שהסקר הזה הוא הראשון אבל לא האחרון שישתף את הדייגים במחקר אקדמי, אני מאמינה שאין דרך טובה יותר לתעד את מה שקורה מתחת למים ורק ביחד נוכל לתאר את הדברים כמו שהם.

תודה מראש לכל מי שיבחר לשתף פעולה וכמובן שוב תודה גדולה לרפי,

שיהיה לכולם ים טוב,  

אורי

אבי חכם

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ

שלום לך אורי 

כמה עובדות על מצב הדייג ממבטו של דייג פנאי / ספורטיבי בן 39 שסך כל תחביביו ב 34 השנים האחרונות הם דייג  ..

לגבי סעיף 2 - מתוך 10 יציאות (יציאה ממוצעת היא 6 שעות) אולי תופסים דג אחד  דופק את הראש

לא נרצה להעמיס את יומן הדוחות של הפורום בהרבה שעות של כלום ושום דבר ובתסכול מתמשך  דופק את הראש

אם תרצי לקבל חוות דעת נוספת אני גם מוכן לעזור ולספר את כל האמת על התחביב המזוכיסטי שלנו 

לבזבז שעות וים כסף על כלום  על אבונאפחות שמחסלות ציוד ואת הים , על חוק שהוא לא חוק , על אכיפה שהיא לא אכיפה..

אבי חכם 050-5216621
יאלללה בשמחות 

וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" ..

ואישתי בחיים לא תירשם לפה  wife
אורי פריד
חבר פורום
**

מנותק מנותק

תודה אבי!

תדבר איתך בחורה בשם הגר שעושה את הראיונות הטלפונים.

רק חשוב לי להגיד שזה אולי מבאס לציין פעמים שלא נתפס דג, אבל גם בשביל יומן הדוחות של הפורום אלו נתונים חשובים.

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

אני גם מאמין שלענות לסקר באמיתיות יהיה טוב.

בכל אופו רשום שהגורם המממן הוא רט"ג ואגף הדייג.
השאלה שלי היא: מי זה "אגף הדייג"?
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

תודה אבי!

רק חשוב לי להגיד שזה אולי מבאס לציין פעמים שלא נתפס דג, אבל גם בשביל יומן הדוחות של הפורום אלו נתונים חשובים.

ברוכה הבאה אורי

אני חושב שהכי נכון יהיה להעלות דיון בפורום י.ע.ד ,שהוא פתוח לציבור , עבור דיווחים על יציאות ללא שלל
מצד אחד זה יקל על היומן , ומצד שני יאפשר לכם לקבל את המידע הרצוי

אפשר אפילו לשים את כל המידע שאנחנו "פחות" אוהבים לרשום ביומן ( אבו נפחות, הרבה דגים קטנים ששוחררו וכדומה )

כמו אבי , גם אני אשמח לשתף את תחושותיי וניסיוני
0543118126

זוהר
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
אורי פריד
חבר פורום
**

מנותק מנותק

תודה זוהר!

אני בהחלט מסכימה   סמיילי
מאור מזרחי

חבר פורום

מנותק מנותק

אני גם חושב שזו יוזמה טובה מאוד
כך אולי באמת נשקף את המצב האמיתי כפי שהוא באמת
בהצלחה  אתה בסדר
מאור מזרחי
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

חבל שאתה מספר לנו על זה רק עכשיו רפול..

אתה יודע כמה אבונפחות נרצחו בדם קר ושלא השתתפו בסקר 

לפחות את הכבוד האחרון הזה היינו נותנים להם  מוציא לשון

לשאר הדגים שלום 

אומר רק עכשיו משתי סיבות -
1. הייתי די משוכנע אך לפני קריאה לכולם להצטרפות - רציתי להבין יותר לעומק,
    כשהגעתי לכנס בת"א לפני כמה שבועות - יכלתי להתרשם ולהבין סופית לגמרי את התמונה.
2. ידעתי מה קורה כאן, מכיר את החברים ואת גישתם, היה לי חשוב כי לפחות חצי שנה יהיה אותנטי,
    שאנשים ימשיכו להעלות דו"חות דיג כרגיל מבלי לדעת שמישהו רואה ורושם לצורך סקר -
   לא רציתי שמישהו יתיפייף בגלל הסקר ומאמין באופי וביופי (הפנימי) של חברי הפורום ללא קשר לסקר.

לגבי אבופחות, יש קונזנזוס מוחלט בכל עולם הדיג, מאגף הדיג ורט"ג עד לספורטיביים ולמסחריים -
כל אבונפחא יש להשמיד! כל דג פולש כזה אוכל מהחי הימי המקומי ומדלל אותו, זה רע לים ולדגה בחופינו!
מעכשיו, מומלץ לכלול בכל נתוני דו"ח דיג - גם אבונפחות, כדי לתת אינדיקציה...
*אגב, בשיחה עם ניר פרוימן מנהל אגף הדיג - העליתי את הנושא,
 לדבריו זה נבדק גם מול גורמים בחו"ל וכנראה שלא נצא פתרון..
שאלתי על דילול ע"י טרגוט מסיבי שלהם - אמר שזה מאוד יקר וגם נוסה בחו"ל ללא תוצאה ממשית.
נמשיך לדלל "בקטנה" - כל אבונפחא מת זה עוד כמה דגים וסרטנים ודיונונים שיחיו..
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

תודה אבי!

ברוכה הבאה אורי

אני חושב שהכי נכון יהיה להעלות דיון בפורום י.ע.ד ,שהוא פתוח לציבור , עבור דיווחים על יציאות ללא שלל
מצד אחד זה יקל על היומן , ומצד שני יאפשר לכם לקבל את המידע הרצוי

אפשר אפילו לשים את כל המידע שאנחנו "פחות" אוהבים לרשום ביומן ( אבו נפחות, הרבה דגים קטנים ששוחררו וכדומה )

כמו אבי , גם אני אשמח לשתף את תחושותיי וניסיוני
0543118126

זוהר

זוהר יקירי,
*ראשית,
עדכנתי את אורי שאעלה כאן דיון והצעתי לה להרשם לפורום וגם להכנס לשרשור - לעקוב ולהגיב
עד היום מי שנכנסה ואספה נתונים מיומן דוחות הדיג (לפי הצעתי והזמנתי) היא עדי.
*שנית,
העלית במכוון כאן - בתוך יומיים יועבר לפורום י.ע.ד ואז גם אעדכן בדפי הפייסבוק שלנו עם קישור,
רציתי שבשלב הראשון זה יהיה בתוך הפורום נטו, בשלב הבא בפורום י.ע.ד שפתוח לכלל הציבור.

לגבי דוחות דיג ללא תוצאות, להעלות גם להעלות ביומן דוחות הדיג...
מזכיר כי לפני הכל זה מאגר נתונים שלנו ולשימושנו...
מזכיר כי ככלל אנחנו משתפים ביומן הדוחות גם את החוויה עצמה -
דו"ח דיג על יציאת דיג זה לא רק הדגים... ומי כמוך בגישה הזו

יישר כוח לך ולאבי על הזרימה בכיוון...
לתשומת לבך אורי (ולידיעת מי שלא יודע) 
גם אבי חכם וגם זוהר (טוקטוק) הם בהיגוי של י.ע.ד וחברי הועד המייסד של העמותה שבדרך...
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

רעיון טוב
רק כמו שאמרו חברי, רוב היציאות הן עקרות וללא דגים ומדי פעם יש תקופות של יותר שפע ודגים בכל/רוב יציאה.

האם מדובר רק על יציאות מסירה/קייאק או גם מהחוף בז'רז'ור ?

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

דג פיתיונות מהחוף באזור הצפון אשמח לעזור בסקר

ביו עם זה בשאלות ובין עם זה שסוקר שהצטרף אלי לדיג

יואל 0523736563