מדובר בדיון חשוב אז נא תשומת לבכם וכמובן התיחסותכם.
מזה כחצי שנה מתקיים סקר של הדיג הספורטיבי בים התיכון - בישראל כמובן.
הסקר מתבצע כפרויקט של אוניברסיטת ת"א, במימון רט"ג ואגף הדיג. מי שמוביל את הסקר הוא ד"ר יונתן בלמקר מהפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת ת"א, בצוות המוביל - אורי פריד שהיה לי העונג להכיר אישית ועדי. יש כ-20 סוקרים ברובם סטודנטים, שמבצעים סקירות דיג.
הסקר אמור להתקיים חצי שנה נוספת.
פנו אלי וביקשו השתתפותתנו, כלומר השתתפות הדייגים הספורטיביים, בסקר.
עכשיו אתם וכל מי שמכיר אותי, הולכים להתפלא ולשפשף עיניים בפליאה.
לא רק שאני בעד השתתפות פעילה שלנו בסקר - אלא בעד לשתף ולהשתתף ולסייע בסקר!
אין זה סוד שלאורך שנים היו לי ביקורת נוקבת והסתיגויות קשות לגבי דרך ההתנהלות של אגף הדיג - ומאז איסור הדיג באכזיב כך הוא כלפי הרט"ג. הביקורת וההסתיגויות עדיין קיימות אם כי לתחושתי יש לאחרונה סימנים חיוביים לשינוי כיוון מצד אגף הדיג (עדכונים בקרוב). לצד הביקורת והמאבקים - היתה ויש הדברות. כך צריך להיות - "המלחמה" איננה המטרה אלא אמצעי של בלית ברירה, תמיד נחתור להשגת המטרות בדרך של הדברות ושת"פ (כל עוד יהיה עם מי לדבר ותהיה התיחסות עניינית והגיונית). כמובן שאינני מתייחס לחל"ט (החב' להגנת הטבע) - מבחינתי כל עניינם הוא לייצר כותרות בדרך לגיוס עוד תרומות שיממנו משכורות מנופחות, מבחינתי הם פגע רע וגורם מזיק, נוכח התנהגותם העקומה והמניפולטיבית עד כה יש להפכם לחסרי רלוונטיות בכל הנוגע לדיג, וגם זה עוד יגיע.
תשאלו מדוע ומה קרה שאני בעד השתתפות פעילה בסקר הזה?! זו התשובה -
1. לפני הכל, התרשמתי כי הסקר מובל ומוכתב ע"י האוניברסיטה ללא התערבות או השפעה ומתבצע כראוי מתוך שאיפה אמיתית להגיע לנתוני אמת לגבי שלל הדיג הספורטיבי.
2. עוד לפני הכל, דעתי היא כי הסקר ישרת את האינטרס הכפול שלנו - גם יראה באמת מה הוא שלל הדיג הספורטיבי ולפי מינים וזנים, וגם יסייע בטווח הארוך להחלת רגולציית דיג נכונה (בדגש על "נכונה"!). נכון להיום קיימת פיקציה של החל"ט עם "נתונים" הזויים עד בדויים שנשלפו משום מקום - הגיע הזמן לנתוני אמת.
3. הסקר יבדוק לא רק מה נתפס אלא גם מה משחררים, שזה דבר חשוב.
כמה הערות -
א. גילוי נאות, פנו אלי בנושא בשלהי 2016. מתוך הכרות עם הנפשות הפועלות של חברי הפורום, אשר ברובם המכריע דוגלים בדיג מידתי ולא מהססים לשחרר דגים, הצעתי לאורי ועדי (שתי עלמות החן שמובילות את הפרויקט) להכנס ליומן דו"חות הדיג. לא עדכנתי בכך כדי שהדיווחים ימשיכו להיות אותנתיים - הן מבחינת כמות התפיסות והן מבחינת השחרורים. גם לא היססתי להעלות דו"חות דיג על ימים מוצלחים שהיו לי בים - עם פירוט התפיסות במלואן.
ב. הוזמנתי להגיע ואכן נכחתי בכנס שהתקיים באוניברסיטה לסיכום חצי שנת פעילות הסקר, גם הערתי שם הערותי. היה בידי להתרשם כי הסקר ענייני ואובייקטיבי, מלבד הסוקרים נכחו שם גם פקיד הדיג הראשי ניר פרוימן וגם נציגים בכירים מרט"ג, להתרשמותי - שום נסיון להשפיע על הסדר או להטות תוצאות.
מה אנחנו יכולים לעשות לקידום הנושא?
א. אם נתקלים בסוקרים, לענות ולמסור מה שיש. מי שמשחרר מוזמן לעדכן את הסוקרים גם בעניין זה.
אני בעד לבקש שיצויינו בסקר - שם (או ראשי תיבות) וכן הטלפון. מבטיח עוד יותר את אותנטיות הדיווח.
ב. להעלות דו"חות ביומן דו"חות הדיג, גם דו"חות של אפס תפיסות (הצעה ראויה של אורי פריד).
להקפיד בנתוני הדוחות במיוחד לגבי מס' הדגים. אם יש שחרורים, לציין - וצילום בוודאי יוסיף.
לציין גם אבונפחות ושאר דגים מזיקים (כולל מספר) - גם זה חשוב.
ג. מי שמתאים לו לצרף סוקר/ת ליציאת דיג, שיודיע לי או בשרשור ואורי תדאג לתאם. הסוקרים נחמדים!
דבר נוספ -
נפתח דיון לדיווח על יציאות דיג ללא תפיסות בכלל או ללא תפיסות מעניינות (אבונפחות ושפמיות,
דגיג/ים ששוחררו או "נתפרו" כפתיון, דג/ים "לא גדול/ים ולא מלהיב/ים") - זה חשוב! קבלו קישור-
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=30147.0
ותדווחו..

עד כאן...
אתם מוזמנים חברים, להביע עמדתכם והתייחסותם, להעיר ולהאיר, לשאול (רצוי!) וכו'...
עמדתכם חשובה - זה נוגע בדרך החיים שלנו..