בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  השפעת פישפיינדר/אקוסאונדר שמופעל בסירה על התקיפות/האכילות
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: השפעת פישפיינדר/אקוסאונדר שמופעל בסירה על התקיפות/האכילות  (נקרא 2992 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

לא משפיע ,אני גם לא חושב שבתחום התדרים האלה הם שומעים משהוא וגם עם כן אין להם את ההבנה בלקשר את הרעש הזה למכשיר /דייג לסכנה ,כמו שדג לא יודע לקשר חוט לדייג לא משנה באיזה עובי פשוט מאוד אין לו את ההבנה הזאת

נלך לכיוון אחר למשל מנוע של סירה בדייג /טרולינג,גיג.וכו' עושה המון רעש במים מי ששנירקל או צלל באזור של מנוע עובד יודע כמה טוב הרעש של המנוע נשמע וגם למרחק גדול, זה רק עוזר הסירה היא למעשה טיזר אחד גדול למעשה ״הדמוי״ הראשון שהדג יבחין בו

היום המכשירים מאוד מתקדמים ורק ממשיכים להיתקדם הם נהדרים לדייג כלי מצוין ללמידה יותר מהירה והבנה
יש כאלה שכבר בתלת מימד ובזמן אמת וגם לכיוון ההפלגה מעבר לחרטום ו360 מעלות ומיפוי ועוד הרבה
אופציות

אמיתי,
באופן נדיר - הפעם אני חולק עליך ובגדול.

לא אומר שזה הבנה, אין לי מושג עם הבנה או אינסטיקט או השד יודע מה, אך זו עובדה -
לעובי חוט יש השפעה עצומה על מידת התקיפות או האכילות.

יגיד לך כל דייג בורי בים התיכון,
דיג בורי על 0.18 או על 0.50 באותו מקום ובו זמנית, ייתן לך הבדל של 5% (או 2,000%) בתקיפות,
בים שקט אפילו יגדל הפער ובים גלי ועכור יצטמצם, אך אין על זה מחלוקת.

מנסיון שלי ושל עוד הרבה חבר'ה,
טרולינג לפלמודים עם חוט 0.40 לעומת 0.80  זה 1/8 או פי 8 תקיפות (או פי 10 או פי 6, תלוי בצלילות המים)

המעניין היה באזור שלי שבתקופת השפע וההצפה - נתפסו פלמודים על חוט ניילון 1.00 וגם 1.20,
עם השנים כשהכמויות הדלדלו -
אותם דייגי חוט 1.00 חזרו רייקים לחלוטין כשאנחנו עם 0.40 תפסנו יפה...

ויש סיפור של הטרולינג בפתח נמל אשדוד,
סירות עם 0.40 הביאו עשרות כל סירה בעוד סירות עם 0.70 באותו יום ומקום הביאו 3-5 כל סירה..

ויש בחור מאוד רציני שנפל לו האסימון בדרום אפריקה,
הוא הביא 3-4 ומולו מישהו הביא עשרות, דיברו והבין שזה עובי החוט, החלפת עובי והחל לחגוג

לגבי מה הם שומעים?
יכול לומר לך כי הטוניות בצפון למדו עם הזמן, כשהיינו רצים עליהן לז'רז'ור עם ניקלים..
גישה לא נכונה מבחינת רעש המנוע וצעקות בסירה - הרתיחות היו נעלמות..
גישה נכונה מבחינת המנוע ובלי צעקות - הרתיחות נשארו..

ואם תבחן התנהגות לוקוסים במקום בו לא יורים בהם ללוקוסים במקום בו יש דיג בצלילה -
תגלה כי במקום אחד הם מסתכלים עליך מקרוב ובמקום האחר הם בורחים איך שאתה מתקרב..

אצלנו אפילו גילינו בצפון תופעה מעניינת בג'יג -
בשישי כשיש 10-15 סירות בשטח קטן אז לרוב אין תקיפות בכלל,
באמצ"ש כשיש סירה בודדת היא מקבלת הרבה יותר תקיפות..
ואגב,
בשנים האחרונות קורה הרבה מה שלא היה בתחילת שנות הג'יג בארץ -
האינטיאסים במסך אך לא נוגעים...

אכן,
רעש המנוע ככלל מושך לעיתים חלק מהדגים בטרולינג, נתפסים קרוב (טונות ופלמודים),
אולי כי דגים אלו בים הפתוח התרגלו לרעיון כי סירות מפליגות משליכות בכלל אוכל...
להבדיל למשל מהטוניות הרותחות במפרץ חיפה שהתחילו לקשר בין מנוע וצעקות - לצינצולה וחכות,
לא כי באמת קישרו לחכות ורשת - אלא לקולות מצוקה של חבריהם שהגיעו עם רעש המנוע והצעקות
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
אמיתי

חבר פורום

מנותק מנותק

ראיתי רק עכשיו את התשובה שלך רפי
חילוקי דעות זה אחלה אפשר לעשות דיון יותר מעניין ככה .

אני קודם יחזור על מה שרשמתי מקודם בתגובה דג לא יודע לקשר חוט לדייג/לסכנה לא משנה באיזה עובי החוט ,
אני כן מסכים איתך שיש לו השפעה ועצומה אבל אני חושב שאני אולי הולך לטרוף לך את הקלפים

אנחנו נותים לתת לדגים כושר הבנה ״וחוכמה״ וזה לא נכון, דגים לא מבינים הם ״טמבלים״ בגלל זה אנחנו תופסים אותם
אבל יש להם היתנהגויות שטבועות בהם אינסטינקטית וגנטית ככל שנבין את אותה היתנהגות נתפוס יותר דגים

הדוגמה של הבורי למשל לדוג עם חוט 50 זה לא נכון ,לא בגלל שהוא יותר נראה ,כי גם את ה0.18 הבורי רואה וגם את המצוף שמחובר עליו ממש לא רחוק (הוא פשוט לא מזהה אותו כאיום אליו ),הסיבה היא לפי דעתי הגמישות של חוט יותר דק ופרזנטציה יותר נכונה בתוך המים בזכות החוט היותר דק ,הבורי אוכל במציצה וינקה חוט דק יגרום לקרס להיתישב לו בפה יותר טוב אגב הבורי הוא למשל נזהר מצל/תנועה של טורפים בתוך ומחוץ למים ,

הבורי שוחים הרבה פעמים במים מאוד רדודים והראיה שלהם טובה מאוד הקפית כמעט לגמרי כשמחזיקים בורי ביד אפשר לראות את זה ,
כמעט מכל זוית הוא יכול לראות גם כשמביטים בו מלמעלה העיניים שלו בולטות בצידי הראש (רואים לו את העיינים הוא רואה אותנו )

הדוגמה של הטרוליניג חוט 40 או חוט 80 הפלמידה רואה את שניהם  אבל שוב יש לזה קשר יותר לפרזנטציה חוט 80 יש לו שטח פנים יותר גדול מחוט 40 עם נגרור שני בובות זהות עם חוטים שונים  (אותו סט ומספר מטרים זהה מאחורי הירכתיים )נגלה שהבובה עם החוט 80 נמצאת הרבה יותר גבוה בעמודת המים בגלל החיכוך היותר הגבוה  למשל הבובה עם החוט 40 תרד לכ4 מטר והבובה עם החוט 80 תרד לכ 1.5 מטר  אז למשל בים קצת גלי הבובה עם החוט העבה ״תתחבה ״ בין הגלים ולא תיהיה פזנתציה טובה (אותו כלל נכון גם בזירזור מהחוף)

הדוגמה של הטוניות הם מזהות איום מהסירה צל גדול במים ורעש מהסירה ,הסירה נהפכה לאיום כרגע ,אבל עם שומרים מרחק ובאים יותר בשקט בלי יותר מידי משחק עם הגז הם מרגישות בטוחות ללא איום  מכיוון הסירה עכשיו עם נבוא עם 10 קילו סרדין ונצאמצם למים הטוניות לא רק שלא ישמרו מרחק הם לא יעזבו את הסירה עד שההיזדמנות לאוכל תגמר

הלוקוסים למשל באילת לא יורים בהם ובכלל בדגים אבל כשאתה עוקב אחרי דג בשחיה לא משנה איזה דג רק שהוא פיזית יותר קטן ממך הוא יסתתר וגם יברח (הדג מזהה אותך כאיום ) זו אחת הסיבות ״למערבים״ בדיג עם רובה בדגי ריף אבל תלך לים הפתוח תגלה שהדגים ממש שוחים אליך וממש לא שמים עליך קצוץ גם כל מיני מפגשים עם פלגיים גדולים

עוד דוגמה אחת ואחרונה הדג חרב אנחנו דגים אותם עם חוט מאוד עבה 300 ליברות בלידר ועוד נצנץ מחובר עליו לדג חרב יש כנראה את אחת העיניים היותר טובות בטבע הוא רואה את החוט וגם את הקרס אבל הוא לא מזהה סכנה

עם כל זה יש לדגים היתנהגויות מדהימות כמו כל הטבע המדהים הזה שיש לנו אני אתן סתם דוגמה מהמצפה פה באילת (מי שיצא לו לבקר שיסתכל בבריכת כרישים) יש את הסוג דג גולדן טרוואלי (צהוב עם פסים שחורים בצעירים) ויש לו היתנהגות מדהימה כשהוא קטן צעיר ושוחה בלהקות קטנות הוא עושה משהו ״מטורף״ אבל ״חכם״ מאוד הוא שוחה ממש מול האף של הכריש ממש קרוב אבל מחוץ לתחום התגובה של הכריש ושם ליד הפה של הכריש איזה טורף יעיז להיתקרב
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!