בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  מילוי השפולה עם חוט בד ישירות, ללא חוט מונו וללא איזולירבאנד
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מילוי השפולה עם חוט בד ישירות, ללא חוט מונו וללא איזולירבאנד  (נקרא 3604 פעמים) הדפסה
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

שלום לכולם,
רציתי לשתף אותכם עם שיטה חדשה שראיתי היום על איך לקשור חוט בד ישירות לשפולה ללא חוט מונו וגם ללא איזולירבאנד. תהנו
<a href="https://www.youtube.com/embed/0MGLkksfRRs" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/0MGLkksfRRs</a>

ועכשיו ניסיתי בפועל את הסרטון בשביל למלא את הרולר שלי, ובאמת מתמלא יפה חזק ומהודק.
נקווה שלא יהיו הפתעות בהמשך...
עריכה אחרונה: יוני 29, 2017, 19:46:20 PM על ידי אברהם כהן
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
 IP: [ מחובר ]
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

מילוי רגיל של שפולה!

בשביל מה איזולירבאנד?!

נניח שיש לך 300 מטר חוט/ חוט בד:

השפולה של הרולרמכילה 400 מטר חוט מאותו העובי.מה אתה עושה?!
מתחיל ללפף רגיל את החוט על השפולה, ברגע שהוא נגמר, אתה קושר לחוט, חוט מונו, וממשיך למלא עד שהשפולה מלאה. לאחר מכן אתה מעביר את כל מה שליפפת על השפולה הנוספת כך שחוט המונו יהיה בבסיס השפולה.
אם אין שפולה נוספת, התהליך יהיה יותר ארוך: מעבירים את החוטים לכל רולר אחר (שפולה יותר גדולה), חלילה חוזרים על התהליך עם שפולה אחרת. ואז מלפפון על השפולה הרצויה- המונו בבסיס השפולה, ואחר כך חוט הבד. מילוי מדוייק של חוט על שפולה.

אם תכולת השפולה פחות מ- 300 מ'. אתה מחפש רגיל, כמו בסרטון עד מילוי השפולה האופטימלי, ואת העודף חותך.

מארט  אתה בסדר
עריכה אחרונה: יוני 29, 2017, 20:04:16 PM על ידי Marat Matzkin
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

מארט אז במקרה של הסרטון הזה, גם לא שמים את חוט המונו שאתה אומר.
הרולר השני שלי ממולא בחוט בדיוק בצורה שתיארת עכשיו. רק שחיפוש של דבר אחר בכלל העלה את הסרטון הזה.
אז זה סוג של שיטה שונה... והחלטתי לבדוק את זה.
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

בס"ד

מארט אז במקרה של הסרטון הזה, גם לא שמים את חוט המונו שאתה אומר.
הרולר השני שלי ממולא בחוט בדיוק בצורה שתיארת עכשיו. רק שחיפוש של דבר אחר בכלל העלה את הסרטון הזה.
אז זה סוג של שיטה שונה... והחלטתי לבדוק את זה.
הסרטון הזה מתאר מילוי של שפולה בצורה הבסיסית ביותר: כאשר אורך החוט שאתה רוצה ללפף יותר גדול מתכולת השפולה על הרולר.
לכן אני קונה חוטים באורכים ארוכים, כך שלא אצטרך לקשור חוט מונו לחוט הבד. אותו דבר בדייג עם חוטי מונו, ב- match וב- feeder.

קשורה של חוט מונו לבד מתבצעת רק כאשר חוט כבד שברשותך יותר קצר מתכולת החוט על שפולה הרולר.

עניין האיזולירבאנד, לא מובן לי.. וואלה לא יודע

יש כאלה ששמים כמות איזולירבנד לעבות את שפולת הרולר, ואחר כך מלפפים את חוט הבד.. .

לדעתי מיותר, ועדיף כבר חיבור עם חוט מונו...

מארט  אתה בסדר
עריכה אחרונה: יוני 29, 2017, 20:37:40 PM על ידי Marat Matzkin
misha____1985

חבר פורום
*

מנותק מנותק

תודה אברהם.

מארט, נייר דבק החשמלי או נילון משמשים ליצירת חיכוך/חניקת על הציר השפולה כדי שהחוט בד יהיה "מקובע" ולא יחליק...
ניתקלתי במקרים. בדייג פתיונות בעיקר.
עריכה אחרונה: יוני 29, 2017, 20:43:49 PM על ידי misha____1985
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

תודה אברהם.

מארט, נייר דבק החשמלי או נילון משמשים ליצירת חיכוך/חניקת על הציר השפולה כדי שהחוט בד יהיה "מקובע" ולא יחליק...
ניתקלתי במקרים. בדייג פתיונות בעיקר.
אני יודע.
גם בדייג שפמנוני ענק עם חוטי בד, תמיד קשרתי את חוט הבד ישירות לשפולה, ולא "החליק". אני מעדיף כמה שפחות קשרים על החוט...אם כבר אז להתחיל עם חוט מונו ואחר כך עם הבד.. .אבל לא איזולירבנד..

מארט  אתה בסדר
עריכה אחרונה: יוני 29, 2017, 20:49:19 PM על ידי Marat Matzkin
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ברולר הקודם וגם בנוכחי אני מלאתי חוט בד של ישירות לשפולה. בקשר אחר ממה שהוא מראה אבל השיטה דומה (היה לי גליל של 500 מטר אז אין צורך במילוי של נילון להשלמה).
כדי להבטיח שהחוט יתהדק, שמתי את השפולה במקפיא לרבע שעה, ואז התחלתי למלא את החוט עם מתח על החוט שנכנס.
הייתי בטוח שאני מסודר, וזה עבד יפה מאוד שנתיים עם הרולר הראשון ושלוש עם השני, עד לפני כשנה.
בבוקר קר במיוחד וכנראה אחרי שלא השתמשתי ברולר הרבה זמן, בבדיקה של הדראג לפני הדייג, כל החוט על השפולה פשוט הסתובב כיחידה אחת. המשמעות שהחוט יוצא חופשי מהשפולה.
זה קרה לי מאז עוד פעם אחת, גם בקור קיצוני.
יכול להיות שזה בגלל שהחוט כבר ישן/יבש, למרות שאין עליו סמנים והוא מתפקד מצויין.

כשאחליף את החוט, אני בהחלט מתכוון לשים שכבה אחת של חוט ניילון בין הבד לשפולה.

ד"א, הפתרון הוא פשוט לשפוך מיים על החוט, לתת כמה זריקות ולגלגל עם קלאצ פתוח עד שהחוט נרטב ואז הוא מוצא את האחיזה בשפולה.

Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

למרות שלא נתקלתי עד עכשיו בתופעה (עם רולרים גדולים), אנסה גם אני להתחיל את ליפוף השפולה עם מונו(מטרים ספורים) ואחר כך אמשיך עם חוט הבד.

מארט  אתה בסדר
אסלן
חבר פורום
*

מנותק מנותק

רעיון גדול מארט אתה בסדר
אסלן
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אתה בסדר אתה בסדר
מילוי רגיל של שפולה!

בשביל מה איזולירבאנד?!

נניח שיש לך 300 מטר חוט/ חוט בד:

השפולה של הרולרמכילה 400 מטר חוט מאותו העובי.מה אתה עושה?!
מתחיל ללפף רגיל את החוט על השפולה, ברגע שהוא נגמר, אתה קושר לחוט, חוט מונו, וממשיך למלא עד שהשפולה מלאה. לאחר מכן אתה מעביר את כל מה שליפפת על השפולה הנוספת כך שחוט המונו יהיה בבסיס השפולה.
אם אין שפולה נוספת, התהליך יהיה יותר ארוך: מעבירים את החוטים לכל רולר אחר (שפולה יותר גדולה), חלילה חוזרים על התהליך עם שפולה אחרת. ואז מלפפון על השפולה הרצויה- המונו בבסיס השפולה, ואחר כך חוט הבד. מילוי מדוייק של חוט על שפולה.

אם תכולת השפולה פחות מ- 300 מ'. אתה מחפש רגיל, כמו בסרטון עד מילוי השפולה האופטימלי, ואת העודף חותך.

מארט  אתה בסדר
הגזעי
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

תודה אברהם על השיתוף...
ומסתבר שהשיתוף היה חשוב - לאור התגובות המעניינות שהועלו כאן...
ואם כבר...
בהחלט יישר כוח גם לכם מארט מישה וגיל, על ההערות המקצועיות המאוד מעניינות ומאוד מועילות...
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

חוט בד ישירות לספולה - מתכון לאסון...
אם אין את הטבעת גומי על ליבת הספולה, זה עניין של זמן עד שהוא יתחיל להחליק...

איזולירבנד - אסון בלי מתכון.
עם הזמן הדבק מתחיל לרדת ומתפזר לתוך החוט.
מאד לא רצוי!!
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

חוט בד ישירות לספולה - מתכון לאסון...
אם אין את הטבעת גומי על ליבת הספולה, זה עניין של זמן עד שהוא יתחיל להחליק...

איזולירבנד - אסון בלי מתכון.
עם הזמן הדבק מתחיל לרדת ומתפזר לתוך החוט.
מאד לא רצוי!!

בס"ד

אז לדעתך אני מבין שאתה מעדיף להתחיל מעט עם חוט מונו. נכון?
אסלן
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אברהם מארט התכוון בשביל כמה לדעת לשים חוט מונו בהתחלה מבלי לחשב ולשבור את הראש יותר מידיי אז אתה מתחיל עם הבד ומסיים את השפולה עם המונו בשביל לקחת קנה מידה ואז אתה מעביר לשפולה ספייר באותו הרולר או אם אין לך אז רולר אחר ואז להחזיר למקורי שהחוט מונו הוא מלופף ראשון ואז יוצא שהחוט בד מסיים את הליפוף ויושב טוב על השפולה,אני גם בחיים לא אתחיל קשירת חוט בד ישירות לשפולה וכמו שגיא אמר זה מתכון לאסון ופה הכוונה הייתה לרעיון שהעלה מארט להקל על התהליך אתה בסדר
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אברהם מארט התכוון בשביל כמה לדעת לשים חוט מונו בהתחלה מבלי לחשב ולשבור את הראש יותר מידיי אז אתה מתחיל עם הבד ומסיים את השפולה עם המונו בשביל לקחת קנה מידה ואז אתה מעביר לשפולה ספייר באותו הרולר או אם אין לך אז רולר אחר ואז להחזיר למקורי שהחוט מונו הוא מלופף ראשון ואז יוצא שהחוט בד מסיים את הליפוף ויושב טוב על השפולה,אני גם בחיים לא אתחיל קשירת חוט בד ישירות לשפולה וכמו שגיא אמר זה מתכון לאסון ופה הכוונה הייתה לרעיון שהעלה מארט להקל על התהליך אתה בסדר

בס"ד

אסלן ידידי אחד מאיתנו כנראה לא הבין את הדברים נכון, או שפשוט אני לא הבנתי אותך נכון.
לפי הבנתי:
1. מארט מעדיף למלא את כל השפולה בחוט בד ללא חוט מונו כלל וכלל, אלא אם כן כמות החוט בד שיש לך היא קצרה יותר מתכולת השפולה.
2. גיא מעדיף תמיד למלא את השפולה בהתחלה עם חוט מונו ואז לאחר מכן ממלא לאחריו את השפולה בבד.

אם טעיתי אשמח שיתקנו אותי.
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for