שלום לכולם, רציתי לשתף אותכם עם שיטה חדשה שראיתי היום על איך לקשור חוט בד ישירות לשפולה ללא חוט מונו וגם ללא איזולירבאנד. תהנו https://www.youtube.com/embed/0MGLkksfRRs
ועכשיו ניסיתי בפועל את הסרטון בשביל למלא את הרולר שלי, ובאמת מתמלא יפה חזק ומהודק. נקווה שלא יהיו הפתעות בהמשך...
עריכה אחרונה: יוני 29, 2017, 19:46:20 PM על ידי אברהם כהן
השפולה של הרולרמכילה 400 מטר חוט מאותו העובי.מה אתה עושה?! מתחיל ללפף רגיל את החוט על השפולה, ברגע שהוא נגמר, אתה קושר לחוט, חוט מונו, וממשיך למלא עד שהשפולה מלאה. לאחר מכן אתה מעביר את כל מה שליפפת על השפולה הנוספת כך שחוט המונו יהיה בבסיס השפולה. אם אין שפולה נוספת, התהליך יהיה יותר ארוך: מעבירים את החוטים לכל רולר אחר (שפולה יותר גדולה), חלילה חוזרים על התהליך עם שפולה אחרת. ואז מלפפון על השפולה הרצויה- המונו בבסיס השפולה, ואחר כך חוט הבד. מילוי מדוייק של חוט על שפולה.
אם תכולת השפולה פחות מ- 300 מ'. אתה מחפש רגיל, כמו בסרטון עד מילוי השפולה האופטימלי, ואת העודף חותך.
מארט
עריכה אחרונה: יוני 29, 2017, 20:04:16 PM על ידי Marat Matzkin
מארט אז במקרה של הסרטון הזה, גם לא שמים את חוט המונו שאתה אומר. הרולר השני שלי ממולא בחוט בדיוק בצורה שתיארת עכשיו. רק שחיפוש של דבר אחר בכלל העלה את הסרטון הזה. אז זה סוג של שיטה שונה... והחלטתי לבדוק את זה.
מארט אז במקרה של הסרטון הזה, גם לא שמים את חוט המונו שאתה אומר. הרולר השני שלי ממולא בחוט בדיוק בצורה שתיארת עכשיו. רק שחיפוש של דבר אחר בכלל העלה את הסרטון הזה. אז זה סוג של שיטה שונה... והחלטתי לבדוק את זה.
הסרטון הזה מתאר מילוי של שפולה בצורה הבסיסית ביותר: כאשר אורך החוט שאתה רוצה ללפף יותר גדול מתכולת השפולה על הרולר. לכן אני קונה חוטים באורכים ארוכים, כך שלא אצטרך לקשור חוט מונו לחוט הבד. אותו דבר בדייג עם חוטי מונו, ב- match וב- feeder.
קשורה של חוט מונו לבד מתבצעת רק כאשר חוט כבד שברשותך יותר קצר מתכולת החוט על שפולה הרולר.
עניין האיזולירבאנד, לא מובן לי..
יש כאלה ששמים כמות איזולירבנד לעבות את שפולת הרולר, ואחר כך מלפפים את חוט הבד.. .
לדעתי מיותר, ועדיף כבר חיבור עם חוט מונו...
מארט
עריכה אחרונה: יוני 29, 2017, 20:37:40 PM על ידי Marat Matzkin
מארט, נייר דבק החשמלי או נילון משמשים ליצירת חיכוך/חניקת על הציר השפולה כדי שהחוט בד יהיה "מקובע" ולא יחליק... ניתקלתי במקרים. בדייג פתיונות בעיקר.
אני יודע. גם בדייג שפמנוני ענק עם חוטי בד, תמיד קשרתי את חוט הבד ישירות לשפולה, ולא "החליק". אני מעדיף כמה שפחות קשרים על החוט...אם כבר אז להתחיל עם חוט מונו ואחר כך עם הבד.. .אבל לא איזולירבנד..
מארט
עריכה אחרונה: יוני 29, 2017, 20:49:19 PM על ידי Marat Matzkin
ברולר הקודם וגם בנוכחי אני מלאתי חוט בד של ישירות לשפולה. בקשר אחר ממה שהוא מראה אבל השיטה דומה (היה לי גליל של 500 מטר אז אין צורך במילוי של נילון להשלמה). כדי להבטיח שהחוט יתהדק, שמתי את השפולה במקפיא לרבע שעה, ואז התחלתי למלא את החוט עם מתח על החוט שנכנס. הייתי בטוח שאני מסודר, וזה עבד יפה מאוד שנתיים עם הרולר הראשון ושלוש עם השני, עד לפני כשנה. בבוקר קר במיוחד וכנראה אחרי שלא השתמשתי ברולר הרבה זמן, בבדיקה של הדראג לפני הדייג, כל החוט על השפולה פשוט הסתובב כיחידה אחת. המשמעות שהחוט יוצא חופשי מהשפולה. זה קרה לי מאז עוד פעם אחת, גם בקור קיצוני. יכול להיות שזה בגלל שהחוט כבר ישן/יבש, למרות שאין עליו סמנים והוא מתפקד מצויין.
כשאחליף את החוט, אני בהחלט מתכוון לשים שכבה אחת של חוט ניילון בין הבד לשפולה.
ד"א, הפתרון הוא פשוט לשפוך מיים על החוט, לתת כמה זריקות ולגלגל עם קלאצ פתוח עד שהחוט נרטב ואז הוא מוצא את האחיזה בשפולה.
השפולה של הרולרמכילה 400 מטר חוט מאותו העובי.מה אתה עושה?! מתחיל ללפף רגיל את החוט על השפולה, ברגע שהוא נגמר, אתה קושר לחוט, חוט מונו, וממשיך למלא עד שהשפולה מלאה. לאחר מכן אתה מעביר את כל מה שליפפת על השפולה הנוספת כך שחוט המונו יהיה בבסיס השפולה. אם אין שפולה נוספת, התהליך יהיה יותר ארוך: מעבירים את החוטים לכל רולר אחר (שפולה יותר גדולה), חלילה חוזרים על התהליך עם שפולה אחרת. ואז מלפפון על השפולה הרצויה- המונו בבסיס השפולה, ואחר כך חוט הבד. מילוי מדוייק של חוט על שפולה.
אם תכולת השפולה פחות מ- 300 מ'. אתה מחפש רגיל, כמו בסרטון עד מילוי השפולה האופטימלי, ואת העודף חותך.
תודה אברהם על השיתוף... ומסתבר שהשיתוף היה חשוב - לאור התגובות המעניינות שהועלו כאן... ואם כבר... בהחלט יישר כוח גם לכם מארט מישה וגיל, על ההערות המקצועיות המאוד מעניינות ומאוד מועילות...
אברהם מארט התכוון בשביל כמה לדעת לשים חוט מונו בהתחלה מבלי לחשב ולשבור את הראש יותר מידיי אז אתה מתחיל עם הבד ומסיים את השפולה עם המונו בשביל לקחת קנה מידה ואז אתה מעביר לשפולה ספייר באותו הרולר או אם אין לך אז רולר אחר ואז להחזיר למקורי שהחוט מונו הוא מלופף ראשון ואז יוצא שהחוט בד מסיים את הליפוף ויושב טוב על השפולה,אני גם בחיים לא אתחיל קשירת חוט בד ישירות לשפולה וכמו שגיא אמר זה מתכון לאסון ופה הכוונה הייתה לרעיון שהעלה מארט להקל על התהליך
אברהם מארט התכוון בשביל כמה לדעת לשים חוט מונו בהתחלה מבלי לחשב ולשבור את הראש יותר מידיי אז אתה מתחיל עם הבד ומסיים את השפולה עם המונו בשביל לקחת קנה מידה ואז אתה מעביר לשפולה ספייר באותו הרולר או אם אין לך אז רולר אחר ואז להחזיר למקורי שהחוט מונו הוא מלופף ראשון ואז יוצא שהחוט בד מסיים את הליפוף ויושב טוב על השפולה,אני גם בחיים לא אתחיל קשירת חוט בד ישירות לשפולה וכמו שגיא אמר זה מתכון לאסון ופה הכוונה הייתה לרעיון שהעלה מארט להקל על התהליך
בס"ד
אסלן ידידי אחד מאיתנו כנראה לא הבין את הדברים נכון, או שפשוט אני לא הבנתי אותך נכון. לפי הבנתי: 1. מארט מעדיף למלא את כל השפולה בחוט בד ללא חוט מונו כלל וכלל, אלא אם כן כמות החוט בד שיש לך היא קצרה יותר מתכולת השפולה. 2. גיא מעדיף תמיד למלא את השפולה בהתחלה עם חוט מונו ואז לאחר מכן ממלא לאחריו את השפולה בבד.