בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  חכת בולונז...
עמודים: 1 2 [3] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: חכת בולונז...  (נקרא 7692 פעמים) הדפסה
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

בעניין: חכת בולונז...
« הגיב #30 ב- : יוני 14, 2017, 19:51:49 PM »
יש לי המון חוטים. לסט הראשון, אמלא לך את השפולה ואצייד אותך בכמה מציפים רגישים לבורי.

מארט  אתה בסדר
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #31 ב- : יוני 14, 2017, 21:51:53 PM »
יש לי המון חוטים. לסט הראשון, אמלא לך את השפולה ואצייד אותך בכמה מציפים רגישים לבורי.

מארט  אתה בסדר

בס"ד

מארט ה' יברך אותך. אהיה אתך בקשר על זה.
בכל אופן לבינתיים אני מחכה לראות מה יגיע קודם... כי כל המרכיבים של הסט הזה הם כרגע במשלוח אלי.
גם החכה, גם הרולר וגם החוט.
אז אין כרגע אפילו שפולה למלא.
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

« הגיב #32 ב- : יולי 06, 2017, 01:49:52 AM »
הרולרים הגיעו, מה עם המקל והחוט?

מארט  אתה בסדר
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #33 ב- : יולי 06, 2017, 13:47:50 PM »

מארט  אתה בסדר

בס"ד

החכה הגיעה אבל רוצים עליה בדואר 100 ש"ח מע"מ. הם העריכו את החכה בסכום של 540 ש"ח במקום 400 ש"ח.
אז אני לא לקחתי אותה ומערער על זה כי צריך לשם פחות מע"מ.
ומאחר ואני לא אצא לדוג עד אחרי בין המצרים אני לא לחוץ.
הרולר השני הגיע שלשום. אבל החוט עדיין לא הגיע.
בשלושה השבועות הקרובים יש לי זמן להכין ציוד ולהתכונן.
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

« הגיב #34 ב- : יולי 06, 2017, 13:52:23 PM »

מארט  אתה בסדר

בס"ד

החכה הגיעה אבל רוצים עליה בדואר 100 ש"ח מע"מ. הם העריכו את החכה בסכום של 540 ש"ח במקום 400 ש"ח.
אתה אמור לשלם מע"מ רק על סכום ההפרש מעל 75$. אם המקל עלה לדוגמא סכום של 150$, כולל המשלוח אתה אמור לשלם מע"מ רק על סכום של 75$...
לפי העלות ששילמת, מקסימום מע"מ שאתה אמור לשלם זה מע"מ מסכום של 39$, דהיינו 7$ מע"מ!

מארט  אתה בסדר
עריכה אחרונה: יולי 06, 2017, 14:11:21 PM על ידי Marat Matzkin
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #35 ב- : יולי 06, 2017, 14:46:41 PM »

מארט  אתה בסדר

בס"ד

אתה אמור לשלם מע"מ רק על סכום ההפרש מעל 75$. אם המקל עלה לדוגמא סכום של 150$, כולל המשלוח אתה אמור לשלם מע"מ רק על סכום של 75$...
לפי העלות ששילמת, מקסימום מע"מ שאתה אמור לשלם זה מע"מ מסכום של 39$, דהיינו 7$ מע"מ!

מארט  אתה בסדר

בס"ד

החכה עלתה 111$ זה אומר 36$ מעבר ל- 75$.
ואני חשבתי שאם עוברים את ה- 75$ אז משלמים מע"מ על כל הסכום
פניתי לדואר והם שלחו לי את הקישור הזה:
https://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/printp/$file/%D7%A2%D7%A8%D7%A2%D7%95%D7%A8%20%D7%A2%D7%9C%20%D7%92%D7%95%D7%91%D7%94%20%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%9D758-0029.pdf

מכיר את הטופס הזה במקרה?
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #36 ב- : יולי 13, 2017, 10:42:30 AM »
טוב, אני באיחור גדול כי לא נכנסתי לפורום זמן רב.

בכל מקרה אברהם, אני רואה שקיבלת פה המלצות מעולות ממומחים בתחום.

יש לי השגה אחת לגבי הפיכת המאטצ' לבולונז. לדעתי צריך להבדיל בין שני הסגנונות. מאטצ' נולד בתוך סביבת עבודה רגועה יותר (אגם למשל) ועל כן האורך והאפשרות לעבוד עם מצופים רגישים מאוד וממש להתאים את המשקולות למצופים לפי חישוב מתמטי. בים הדברים קצת שונים (אלא אם כן דג בתוך בריכות סגורות כמו נמל או מרינה). בולונז לעומת זאת, בשל האורך, בנוי לעבוד גם מול הים וגם כשיש גלים. על מזחים גדולים בים גלי יהיה קשה מאוד לעבוד עם מקל קצר, ולראייה מרבית דייגי הבולונז שאני עוקב אחריהם מהים התיכון דגים עם מקלות של 5 - 7 מטר, אפילו בתוך מרינות בסביבה שקטה.
צריך גם לזכור שלקונספט של מקל בוס+רולר יש עוד הסתעפויות, תלוי במיקום הגיאוגרפי. למשל בצרפת ובמרוקו מקובל לדוג עם מקלות מאסיביים יותר, לעומת איטליה בה נהוג לדוג עם מקלות עדינים יותר. מה שתפס בארץ זה שילוב של איטליה ומרוקו, וזה גם השילוב הנכון לדעתי. מקל קל שיתן מענה לצורך של נוחות, ומצד שני שיהיה בעל קצה נוח לתפעול גם בתנאים קשים יותר.
אני יודע שלארץ התחילו להגיע מקלות של מאוור, טוברטיני וטרבוקו. אלה מקלות טובים ממה שראיתי, אבל ברוב המקרים הייתי מקצץ להם טיפה את הקצה כדי להתאים לתנאים שלנו, אלא אם כן אתה מתכוון תמיד לדוג במקום בו יתאפשר לך לעבוד עם רשת הרמה (בדרך כלל זה לא ככה).
מקל שמשווק בארץ ומוכיח את עצמו כבר כמעט שני עשורים (!) נקרא היום לידר KG ובעבר דיוואה KG. ותיקי הבולונז יודעים שזה היה המקל הנחשק ביותר בארץ עד לפני כמה שנים, ועדיין היום יש דייגים רבים שנשבעים בו. עבדתי עם כמה כאלה לאורך השנים ואוכל להעיד שמדובר במקלות טובים מאוד שמתאימים לצורת העבודה בארץ. נכון, זה לא מקל ממותג, אבל הוא נותן מענה מצויין.

לגבי חוטים, אכן חוט שוקע מקל על העבודה כשרוצים שהפתיון יהיה למטה. אבל שים לב שאם אתה מתכוון לדוג למעלה, כלומר שהפתיון צף (למשל בורי פעמים רבות דגים ככה), ובהטלות רחוקות, רצוי דווקא חוט צף. חוטים כאלה קצת קשה להשיג בארץ, אבל הם נותנים דיוק בהוקסט כשהמצוף רחוק וכל המערך צף וזה יכול להיות ההבדל בין לנעול את הדג לבין בריחה.
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #37 ב- : יולי 13, 2017, 14:48:31 PM »
טוב, אני באיחור גדול כי לא נכנסתי לפורום זמן רב.

בכל מקרה אברהם, אני רואה שקיבלת פה המלצות מעולות ממומחים בתחום.

יש לי השגה אחת לגבי הפיכת המאטצ' לבולונז. לדעתי צריך להבדיל בין שני הסגנונות. מאטצ' נולד בתוך סביבת עבודה רגועה יותר (אגם למשל) ועל כן האורך והאפשרות לעבוד עם מצופים רגישים מאוד וממש להתאים את המשקולות למצופים לפי חישוב מתמטי. בים הדברים קצת שונים (אלא אם כן דג בתוך בריכות סגורות כמו נמל או מרינה). בולונז לעומת זאת, בשל האורך, בנוי לעבוד גם מול הים וגם כשיש גלים. על מזחים גדולים בים גלי יהיה קשה מאוד לעבוד עם מקל קצר, ולראייה מרבית דייגי הבולונז שאני עוקב אחריהם מהים התיכון דגים עם מקלות של 5 - 7 מטר, אפילו בתוך מרינות בסביבה שקטה.
צריך גם לזכור שלקונספט של מקל בוס+רולר יש עוד הסתעפויות, תלוי במיקום הגיאוגרפי. למשל בצרפת ובמרוקו מקובל לדוג עם מקלות מאסיביים יותר, לעומת איטליה בה נהוג לדוג עם מקלות עדינים יותר. מה שתפס בארץ זה שילוב של איטליה ומרוקו, וזה גם השילוב הנכון לדעתי. מקל קל שיתן מענה לצורך של נוחות, ומצד שני שיהיה בעל קצה נוח לתפעול גם בתנאים קשים יותר.
אני יודע שלארץ התחילו להגיע מקלות של מאוור, טוברטיני וטרבוקו. אלה מקלות טובים ממה שראיתי, אבל ברוב המקרים הייתי מקצץ להם טיפה את הקצה כדי להתאים לתנאים שלנו, אלא אם כן אתה מתכוון תמיד לדוג במקום בו יתאפשר לך לעבוד עם רשת הרמה (בדרך כלל זה לא ככה).
מקל שמשווק בארץ ומוכיח את עצמו כבר כמעט שני עשורים (!) נקרא היום לידר KG ובעבר דיוואה KG. ותיקי הבולונז יודעים שזה היה המקל הנחשק ביותר בארץ עד לפני כמה שנים, ועדיין היום יש דייגים רבים שנשבעים בו. עבדתי עם כמה כאלה לאורך השנים ואוכל להעיד שמדובר במקלות טובים מאוד שמתאימים לצורת העבודה בארץ. נכון, זה לא מקל ממותג, אבל הוא נותן מענה מצויין.

לגבי חוטים, אכן חוט שוקע מקל על העבודה כשרוצים שהפתיון יהיה למטה. אבל שים לב שאם אתה מתכוון לדוג למעלה, כלומר שהפתיון צף (למשל בורי פעמים רבות דגים ככה), ובהטלות רחוקות, רצוי דווקא חוט צף. חוטים כאלה קצת קשה להשיג בארץ, אבל הם נותנים דיוק בהוקסט כשהמצוף רחוק וכל המערך צף וזה יכול להיות ההבדל בין לנעול את הדג לבין בריחה.

בס"ד

קודם כל אדם תודה רבה על התגובה המפורטת 
חייב קודם כל לציין שאת המקל כבר הזמנתי, ולא רק שהזמנתי אלא הוא כבר נמצא אצלי.
מאחר ועדיין אין לי שום ניסיון בדייג שכזה אז קצת קשה לי להבין את הבעיה שפירטת בסוף לגבי החוט.
מה שכן, אני לא חושש מזה יותר מדי או מתבאס מזה, כי מאחר ובשבילי זה סוג של חוויה שתוכה כולל למידה, אז כנראה שהבריחות יהיו חלק מהעניין ונלמד להשתפר בזה גם בציוד וגם בטכניקות.
שוב תודה רבה על התשובה שלך  אתה בסדר
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for