פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   מרמירים |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מרמירים (נקרא 8098 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
מרמירים
« ב- : מרץ 03, 2017, 13:22:48 PM » |
|
לפי המידע שקיבלתי, לאחרונה נתפסים בדרום בכמויות ובגדלים יפים... יש מי שרואה אותם בעוד מקומות בארץ?
ואם כבר מרמירים, דג מאוד טעים שמאוד כייפ לדוג - בצעירותי דגתי כמויות אדירות.. מה ההמלצות בתקופה הזו למקסם תקיפות שלהם?! פתיון? ריג? אזור מתאים?
|
-------------------------------
|
|
|
|
אני דג באשקלון ותפסתי בים עובד על סבידה וקלמרי,בעיקר על קרס מעל המשקולת(קרס מס' 2)..חתיכות יפות בהחלט!תכלס ממליץ להשתמש בתולעים,בייחוד תולעי ים,למי שיש זמן וכוח ממליץ לחפש תולעים בים ואח"כ לחגוג  שבת שלום לכולם!
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 03, 2017, 16:57:24 PM על ידי Fish
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
דג טעים מאוד לדעתי אף יותר מהסרגוס
מגיע לגדלים יפים של קרוב לקילו בחול מגיע למעל הקילו , משמע כדאי לשחרר את הקטנים
הצפון די יבש החורף הזה בפיתיונות מהחוף כשאת המרמירים היפים שלי תפסתי דבקה בקיץ
דייג באזור חולי על פיתיון תולעים בריג עם נקודות לקרסים מעל המשקולת
רצועות קטנות של קלמארי וסבידה בתפירה עם מחט גם יעבדו טוב
ניתפסו אצלי בעיקר בשעות 8 - 9 בבוקר
|
|
|
|
omrii
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
6צללתי שבוע שעבר באולגה יש להקות ענקיות וגדלים יפים קרוב לחוף בין הסלע לחול.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אני דג באשקלון ותפסתי בים עובד על סבידה וקלמרי,בעיקר על קרס מעל המשקולת(קרס מס' 2)..חתיכות יפות בהחלט!תכלס ממליץ להשתמש בתולעים,בייחוד תולעי ים,למי שיש זמן וכוח ממליץ לחפש תולעים בים ואח"כ לחגוג  שבת שלום לכולם! קצת מידע נתת...  ואם אתה תופס, אל תתבייש לתת דו"ח ביומן דוחות הדיג, מתאים לראות שם דו"ח עם תמונה של מרמירים יפים..  אגב ואם כבר, בטרגוט מרמירים ממליץ לך לעבור לקרסים מס' 3-6, למרמיר פה קטן ורך ומנסיון העבר לא צריך יותר ממספר 3... אגב, בזמנו תפסתי אותם ובכמויות, על גמברי ועל צדפות ים... עם על רצועות דקות ולא ארוכות של סבידה/קלמארי ומעת לעת גם על שניצל... אכן וממה ששמעתי, תולעים זה ה-פתיון שחביב עליהם ואכן בעיקר תולעי ים מהים שלנו..
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יואל איפה ראית מרמיר של קילו בארץ,באיזה חלום?
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
יואל איפה ראית מרמיר של קילו בארץ,באיזה חלום? דובדוב כל אחד והמזל שלו , ואם לא נתקלת במרמירים כאלו אז או שאין לך מזל או שאתה לא יודע למצוא אותם או ששניהם ביחד ואת הציניות שלך תשאיר במקומות אחרים
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 04, 2017, 08:26:03 AM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
|
יואל , בהחלט יש מרמירים מפלצות וגם בגדלים של קילו !
אמנם לא קל לאתר אותם , זה כבר ניסיון של הדייג וגם מזל .
הדג הזה אוליי בין הנתפסים ביותר בקרב דייגי החוף , יותר מטלויזיות וסרגוסים .
גם סירות החסקה מדללים אותם בלי סוף ולכן לא רואים כמעט את הגדלים האלה .
עוד חודשיים לקראת סוף האביב ותחילת הקיץ , הם נתפסים יפה גם בזירזור .
תקיפה חזקה , גיגים בהקפצות על החול וויבריישן למיניהם .
חבל שאתה לא מעלה דוח עם תפיסה בסדר גודל כזה .
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
יואל , בהחלט יש מרמירים מפלצות וגם בגדלים של קילו !
אמנם לא קל לאתר אותם , זה כבר ניסיון של הדייג וגם מזל .
הדג הזה אוליי בין הנתפסים ביותר בקרב דייגי החוף , יותר מטלויזיות וסרגוסים .
גם סירות החסקה מדללים אותם בלי סוף ולכן לא רואים כמעט את הגדלים האלה .
עוד חודשיים לקראת סוף האביב ותחילת הקיץ , הם נתפסים יפה גם בזירזור .
תקיפה חזקה , גיגים בהקפצות על החול וויבריישן למיניהם .
חבל שאתה לא מעלה דוח עם תפיסה בסדר גודל כזה .
אומנם קשה למצוא את הגדולים מהסיבות הידועות לכולנו כשהדייג הספורטיבי חלק מהבעיה הזו אוגוסט ובספטמבר יצאו מרמירים של 700 עד 900 גרם לדג וזה אומר שהוא מגיע לגדולים יפים מאוד מעבר לים הדג הזה מגיע לגדולים של קילו וחצי
|
|
|
|
|
יואל איפה ראית מרמיר של קילו בארץ,באיזה חלום? יוצאים יפים, בין 100-600 ברגיל. עם זאת שבוע שעבר חבר הוציא לידי מפלץ...אני צנצנת אם לא היה שם קילו. עם זאת מסכים שמפלצת נדירה.
|
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
השבוע נתפסו גדלים יפים מאוד בנמל יפו. בונוס גם תמונה של סל הדיג החדש שבניתי.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
לגבי גודל מירבי של מרמיר, היה שרשור בו הסתבר כי יש מחלוקת גדולה בנושא... בקישור הזה - http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=28097.msg329164#msg329164מודה ומתוודה - עודני סבור כי אין למצוא בארץ מרמיר ששוקל 800 גרם ומעלה... ועודני סבור כי ההערכות של 800גרם וקילו - מקורן בטעות בהערכת המשקל... אשנה דעתי רק אחרי שאראה או אשמע על שקילה ממש, או אולי אחרי שאראה מרמיר של 40ס"מ לפחות מדוד על סרגל או צמוד לבקבוק גדול של ליטר וחצי.. ציטוט מתוך הקישור בצירוף גרף -  זה הגרף של המרמיר.. שים לב לדבוקה המרכזית.. בין 4-6 שנים אורך ממוצע של 25-30 ס"מ. כמה אמור לשקול דג כזה ? ממשיך לחפש נתונים.  ועוד אחד בצירוף גרפים - מצאתי..  שים לב שבאורך של 30 ס"מ משקל הדג עומד על כמעט 400 גרם ! אז הנה יש לנו אתגר, לתפוס ולשקול מרמיר שיראה 800 גרם ומעלה...  עד אז יכול לומר וכמי שנהג לשקול דגים בודדים כדי ללמוד לאמוד את משקלם - אני דגתי מרמירים לפני 35-40 שנה כשעוד היה דיג ויחסית להיום אפשרו לדגים לגדול... זה היה אחד ה-דגים שנהגתי לטרגט בהמון אתרי דיג וחופים, מחוף הבונים ועד ראש הנקרה כולל בנמלים ומעגנות ושוברי גלים, בעומקים של עד 10 מטר ויותר.. בהמשך גם מהסירה בשנים 1990-2005 תפסתי הרבה מאות ויותר מ-1,000 בכל העומקים... מעולם, אבל מעולם, לא ראיתי מרמיר של 800 - ובודאות תפסתי אלפים רבים ומעל רבבה... אוסיף שהסתובבתי המון בחנויות דגים - לקניית פתיון וגם מתוך הרגל להסתכל... ביליתי במעגן הדיג קישון ובמרינה עכו כמו גם בחופי הקריות, ראיתי אינספור ארגזים ורשתות עם דגים שהוצאו מהים ושוב - מעולם, אבל מעולם, לא ראיתי מרמיר של 800 גרם! המרמיר הכי גדול שראיתי וראיתי מעל עשרת אלפים שתפסתי ואולי עוד הרבה אלפים ברשתות ובארגזים - בלחץ מגיע למשקל של 500 גרם.... ואם טעיתי אז 600 גרם לכל היותר אולי יש מוטציית מרמיר שהתגלתה בחו"ל.. גם טקאצ'נקו וסבוניס היו מעל 2.20 אך כאלו נדיר למצוא וכמדומני אין בארץ אדם שמתנשא לגובה זה, מבחינתי אין בארץ מרמיר של 800 גרם עד שלא יהיה אחד שיישקל והמחוג יראה 800
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
השבוע נתפסו גדלים יפים מאוד בנמל יפו. בונוס גם תמונה של סל הדיג החדש שבניתי.
תודה על העדכון אדם  תתחדש על סל הדיג, התמונה קצת לא הכי ברורה בחשכה... אם תנחת עליך המוזה וגם יימצא הזמן - שרשור הסבר על בניית הסל (עם תמונה יותר ברורה) יתקבל בשמחה, דו"ח דיג שלך בוודאי ובוודאי - כמי שזוכר איך נראה דו"ח דיג שלך אז ברור שבוודאי  וכמובן, המלצות שלך בשרשור הזה בהמשך להודעה שפתחה את הדיון (בכל זאת יש לך נסיון "קטן" בדיג חופי..) 
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
לפי המידע שקיבלתי, לאחרונה נתפסים בדרום בכמויות ובגדלים יפים... יש מי שרואה אותם בעוד מקומות בארץ?
ואם כבר מרמירים, דג מאוד טעים שמאוד כייפ לדוג - בצעירותי דגתי כמויות אדירות.. מה ההמלצות בתקופה הזו למקסם תקיפות שלהם?! פתיון? ריג? אזור מתאים?
גם אני אוהב לטרגט מרמירים. הדגש הוא על *לטרגט* כיוון שזה דג שפעמים רבות נתפס על הדרך כאשר מעמידים מקלות בדיג חופי. דבר אחר הוא לתכנן יציאת דיג במטרה לתפוס דג מסוים שנמצא במגוון של דגי חוף. אנחנו יודעים לטרגט סרגוסים (בולונז פילוטה, איזורים סלעיים, ים עובד), בורי (בצק דליל\חלה, הרבה ריסוס, קרסים קטנים) - אבל האם אנחנו יכולים בוודאות לטרגט מרמירים ולתפוס את הזן הזה באופן בלעדי? עם השנים ניסיתי להתחקות אחרי ההתנהגות של הדג הזה ולהבין איפה הוא נמצא, מתי, למה והכי חשוב - מה הוא רוצה לאכול. מסתבר שזה לא עניין פשוט. אני יודע שפעמים רבות אנחנו רואים תמונות של דייגי חוף שתפסו הרבה מרמירים, אבל אני סבור שמדובר בפוקס - לא הדיג המוצלח, אלא הבלעדיות של הזן בשלל. שימו לב שבדרך כלל זה דג שנתפס על הדרך, ולא באופן בלעדי. מסקנותי בנוגע למרמירים הן שילוב של עובדות שרבים יודעים, אבל אם מיישמים אותן בשטח הסיכויים למרמירים עולים פלאים. אני כמובן מדבר על דגים שנמצאים ברבעון האחרון שלהם מבחינת גודל (ביחס לגדלים בארץ), שזה אומר מעל 20 ס"מ (מה לעשות, ננסות מזרח תיכונית). 1. מצב הים: שקט עד גלי, לא סוער. 2. פתיון: תולעים (שלמות, עם שיפוד השחלה) בעדיפות ראשונה, גמברי בעדיפות שניה. קפצונים ותולעי ים לא נכללו ברישומים כיוון שאני לא דג איתם (בעיקר בגלל עצלנות). 3. איזור: חול עם כתמים של סלע פה ושם. הם אוהבים את המעבר מההגנה שהסלע מספק להם, למרחב האכילה שלהם בחול (המרמיר מגשש בחול ואוכל מה שהוא מוצא, הוא לא ניזון מסלעים או מאורגניזמים צמודי סלע). בדרך כלל אלו סלעים שטוחים ולא גבוהים מאוד. כמו כן, פתחי מרינות סיפקו הפתעות נדירות מאוד. כנראה הרכב החול בקרקעית באיזורים האלה קצת שונה בגלל הזרם שמשתנה בעקבות המכשול הלא טבעי (מזח של מרינה ומעגן), נחשף מזון וכו'. 4. ריג: משקולת קטנה עד כמה שאפשר (בהתאם למקל ושאר הציוד), תלאי של 1 מטר+. רצוי שהחוט יהיה פלורוקרבון או חוט דק מאוד (דג עם מגוון 0.28 - 0.16. העבים פלורו והדקים רגיל). ריג מומלץ הוא כזה שמאפשר "סחיבה" של הפיתיון בלי להרגיש את המשקולת או כל התנגדות אחרת (בחרו את הריג האהוב עליכם בסגנון, יש כמה כאלה). 5. שעות: בעיקר בוקר, על אף שגם בלילה (בעיקר בתוך מרינות) נתפסו פרטים גדולים. 6. הוקסט: בדרך כלל, כיוון שהמרמיר אוכל עדין (כמה שיותר גדול יותר עדין), אני נותן לו לאכול כמה רגעים ומחכה לרגע שהוא יתחיל לסחוב את הפיתיון ולא רק ינקר אותו באופן סטטי. ברגע הזה הוקסט בינוני, ובדרך כלל הוא בפנים. לגבי הסל - אשתף בהמשך.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3
|