פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   המנועיה |
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: המנועיה (נקרא 88323 פעמים) |
הדפסה |
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
יש שתי אפשרויות 1. אם זו משאבה שיוצרת ואקום אז יתכן שלא נוצר מספיק ואקום. 2. אם זו משאבה אימפלור , אז היא חייבת להיות בתוך המים/מתחת גובה פני הים כדי שתתחיל לשאוב
|
-------------------------------
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
יאללה , הגיע הזמן לאתגר חדש לבנצי שלנו או למי שחושב שהוא גם יכול לעזור - והפעם על דוכן הנאשמים - משאבת הלייב בייט בסירה. כידוע יש לי סירה חדשה עליה מותקן מיכל יעודי לדגים חיים. עם הסירה היינו עד כה 4 פעמים במים. פעמיים בים תיכון ופעמיים בכנרת. המשאבה עובדת אך לא שואבת מים  המשאבה ממוקמת בירכתיים בסמוך למשאבת הבילג'. חציה התחתון מותקנת מתחת לדופן העליונה ואליה מתחבר צינור שמסתיים מתחת לגוף הסירה. מהמשאבה עולה צינור לתוך המיכל.. על פניו , המשאבה בגובה המים.. מה עשינו עד עכשיו ? הפכנו מגעים. דחפנו צינור מתחת לסירה ומים עלו עד למיכל בקצב איטי. עם הפעלת המשאבה קצב המים גבר אבל לא בצורה משמעותית. יאללה , רעיונות.. 4 אפשרויות 1. משאבה כבר חלשה 2. סתימה בכניסה 3. סתימה ביציאה 4. משהו תקוע בתוך המשאבה ומפריע לה להסתובב זה לא נקרא לאתגר  שים לב רשום על המשאבה לא להפעיל יבש כלומר שהמשאבה חייבת להיות עם מים כדי לעבוד וגם כדי למנוע נזק למשאבה
|
|
עריכה אחרונה: יולי 14, 2018, 17:48:59 PM על ידי בנצי (אלון )
|
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
ובכן.. יש שתי אפשרויות 1. אם זו משאבה שיוצרת ואקום אז יתכן שלא נוצר מספיק ואקום. 2. אם זו משאבה אימפלור , אז היא חייבת להיות בתוך המים/מתחת גובה פני הים כדי שתתחיל לשאוב
לדעתי זו משאבת אימפלור. איך אני יכול לבדוק אם היא מתחת למים או לא ?
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אבי זו משאבה שהיגיע עם הסירה או שאתה התקנת?
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
|
|
 |
|
|
יאללה , הגיע הזמן לאתגר חדש לבנצי שלנו או למי שחושב שהוא גם יכול לעזור - והפעם על דוכן הנאשמים - משאבת הלייב בייט בסירה. כידוע יש לי סירה חדשה עליה מותקן מיכל יעודי לדגים חיים. עם הסירה היינו עד כה 4 פעמים במים. פעמיים בים תיכון ופעמיים בכנרת. המשאבה עובדת אך לא שואבת מים  המשאבה ממוקמת בירכתיים בסמוך למשאבת הבילג'. חציה התחתון מותקנת מתחת לדופן העליונה ואליה מתחבר צינור שמסתיים מתחת לגוף הסירה. מהמשאבה עולה צינור לתוך המיכל.. על פניו , המשאבה בגובה המים.. מה עשינו עד עכשיו ? הפכנו מגעים. דחפנו צינור מתחת לסירה ומים עלו עד למיכל בקצב איטי. עם הפעלת המשאבה קצב המים גבר אבל לא בצורה משמעותית. יאללה , רעיונות.. 4 אפשרויות 1. משאבה כבר חלשה 2. סתימה בכניסה 3. סתימה ביציאה 4. משהו תקוע בתוך המשאבה ומפריע לה להסתובב זה לא נקרא לאתגר  שים לב רשום על המשאבה לא להפעיל יבש כלומר שהמשאבה חייבת להיות עם מים כדי לעבוד וגם כדי למנוע נזק למשאבה 1. המשאבה חדשה. 2. הזרמנו מים עם צינור מלמטה למעלה. מים נכנסים למיכל. עם הפעלת המשאבה הזרם גובר אך לא בקצב בלחץ מספיק. 3. הצינורות והמעברים פתוחים. 4. פתחנו את המשאבה והיא נקיה. המשאבה לא עבדה על יבש , ואם כן אז אולי למספר שניות אחרי שחיברנו אותה לחשמל רק לראות שהיא אכן מגיבה למפסק שלה.
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
|
|
אבי זו משאבה שהיגיע עם הסירה או שאתה התקנת?
חדשה לגמרי שהגיע עם הסירה מותקנת ללא חיבור לחשמל.
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
ובכן.. יש שתי אפשרויות 1. אם זו משאבה שיוצרת ואקום אז יתכן שלא נוצר מספיק ואקום. 2. אם זו משאבה אימפלור , אז היא חייבת להיות בתוך המים/מתחת גובה פני הים כדי שתתחיל לשאוב
לדעתי זו משאבת אימפלור. איך אני יכול לבדוק אם היא מתחת למים או לא ? שים את הסירה במים, תנתק את המשאבה ותראה אם יוצאים מים מצינור השאיבה לתוך הסירה. אני מניח שיש לך גם איזה ברז בין המשאבה לפתח בסירה
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
|
|
אין ברז בין המשאבה למיכל עצמו.
בפעם הבאה שאהיה במים אפתח את המשאבה
לנתק אותה זה קצת בעייתי כי היא "קבורה" עם סיליקון.
חצי עליון חשוף וחצי תחתון המחובר לצינור לא חשוף.
אני מניח שישנה תחתית כפולה.
בחלק העליון של התחתית עשו חור בקוטר המשאבה
והשקיעו את המאבה חצי.
ביציאה הקרובה אפרק את החלק העליון של המשאבה
ואבדוק אם נכנס מים.
את המים שיכנסו משאבת הבילג (שעובדת מצויין
גם ידני וגם באוטומט) תפנה החוצה.
כמו כן אבדוק שהאימפלור לא מסתובב על ריק.
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
אין ברז בין המשאבה למיכל עצמו.
בפעם הבאה שאהיה במים אפתח את המשאבה
לנתק אותה זה קצת בעייתי כי היא "קבורה" עם סיליקון.
חצי עליון חשוף וחצי תחתון המחובר לצינור לא חשוף.
אני מניח שישנה תחתית כפולה.
בחלק העליון של התחתית עשו חור בקוטר המשאבה
והשקיעו את המאבה חצי.
ביציאה הקרובה אפרק את החלק העליון של המשאבה
ואבדוק אם נכנס מים.
את המים שיכנסו משאבת הבילג (שעובדת מצויין
גם ידני וגם באוטומט) תפנה החוצה.
כמו כן אבדוק שהאימפלור לא מסתובב על ריק.
האם יש דרך לשחרר רק את הראש של המשאבה ? הכוונה במידה ותרצה להחליף, מה אתה מפרק ? שים לב לא לבדוק את זה במים עמוקים, תבדוק ברדוד וקרוב לחוף
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
האם יש סוף לתעלומה?
ואם כן, מה?
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
|
|
האם יש סוף לתעלומה?
ואם כן, מה?
אתמול נפתרה התעלומה  בגלל היותי חדש בתחום הסירות לוקח יותר זמן להבין דבר פשוט. הסירה הגיעה עם משאבה 500 גלון. למשאבה חובר צינור בחלקה התחתון.. הצינור עולה למעלה ויורד לפתח היניקה. העליה והירידה הזו יצרה את האות S. הצינור עלה גבוה ונקלעה שם בועת אויר. מה שעשיתי זה , קיצרתי את הצינור ב 10 סמ. מה שלמעשה הקטין את זוית ה S . נכון ליום שישי האחרון נכנס מים והרבה  תודה רבה על העזרה חברים !
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
האם יש סוף לתעלומה?
ואם כן, מה?
אתמול נפתרה התעלומה  בגלל היותי חדש בתחום הסירות לוקח יותר זמן להבין דבר פשוט. הסירה הגיעה עם משאבה 500 גלון. למשאבה חובר צינור בחלקה התחתון.. הצינור עולה למעלה ויורד לפתח היניקה. העליה והירידה הזו יצרה את האות S. הצינור עלה גבוה ונקלעה שם בועת אויר. מה שעשיתי זה , קיצרתי את הצינור ב 10 סמ. מה שלמעשה הקטין את זוית ה S . נכון ליום שישי האחרון נכנס מים והרבה  תודה רבה על העזרה חברים ! לימדת אותי לקח לפעמים הבאות לדרוש שרטוט של המערכת לא תיארתי לעצמי שצינור הכניסה עולה למעלה לפני שהוא מגיע למשאבה אם הייתי יודע זה ברור שדבר ראשון הייתי אומר לך לבדוק אויר במערכת בדיוק כמו בהזרקת דיזל
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
האם יש סוף לתעלומה?
ואם כן, מה?
אתמול נפתרה התעלומה  בגלל היותי חדש בתחום הסירות לוקח יותר זמן להבין דבר פשוט. הסירה הגיעה עם משאבה 500 גלון. למשאבה חובר צינור בחלקה התחתון.. הצינור עולה למעלה ויורד לפתח היניקה. העליה והירידה הזו יצרה את האות S. הצינור עלה גבוה ונקלעה שם בועת אויר. מה שעשיתי זה , קיצרתי את הצינור ב 10 סמ. מה שלמעשה הקטין את זוית ה S . נכון ליום שישי האחרון נכנס מים והרבה  תודה רבה על העזרה חברים ! לימדת אותי לקח לפעמים הבאות לדרוש שרטוט של המערכת לא תיארתי לעצמי שצינור הכניסה עולה למעלה לפני שהוא מגיע למשאבה אם הייתי יודע זה ברור שדבר ראשון הייתי אומר לך לבדוק אויר במערכת בדיוק כמו בהזרקת דיזל ועכשיו, כל מי שקרא החכים עוד קצת... אבי, לא ידעתי שאתה מצוי בעניינים כמו "פתח יניקה" וכו'... מסתבר כי הידע של מגיע להרבה פינות מעניינות... 
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
האם יש סוף לתעלומה?
ואם כן, מה?
אתמול נפתרה התעלומה  בגלל היותי חדש בתחום הסירות לוקח יותר זמן להבין דבר פשוט. הסירה הגיעה עם משאבה 500 גלון. למשאבה חובר צינור בחלקה התחתון.. הצינור עולה למעלה ויורד לפתח היניקה. העליה והירידה הזו יצרה את האות S. הצינור עלה גבוה ונקלעה שם בועת אויר. מה שעשיתי זה , קיצרתי את הצינור ב 10 סמ. מה שלמעשה הקטין את זוית ה S . נכון ליום שישי האחרון נכנס מים והרבה  תודה רבה על העזרה חברים ! כל ה S הזה נראה לי קצת מיותר טוב שנפתרה הבעיה
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
|