Cor1z
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולם ! אני מעוניין להחיל לדוג מהחוף,בעבר הייתי דג בבוס המליצו לי לקנות 2 מקלות 4.2 מטר קרבון בסיסים,מה אתם חושבים על זה? עדיף 2 רגילים או 1 טוב? ו2רולרים רגילים להתחלה לדעתכם לקחת 1 איכותי מאשר 2 רולרים רגילים? אין לי בעייה לקנות בEbay מעוניין לקנות גם את כל השאר בתקציב הזה : קרסים,חוטים,סטנדים התקציב של בסביבות ה1200 שקל אפילו יותר קצת אני גר באזור אשדוד,אשמח להמלצות על חנויות טובות,וגם לחופים טובים באזור אשדוד דרך אגב,הסתכלתי קצת בפורום ואומרים שהתקופה לדיג חופי היא לא טובה,לדיג חופי יש עונות? תודה רבה לכולם
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ראשית ברוך הבא לפורום לגבי שאלתך אישית הייתי הולך על סט אחד בסיסי ואני יסביר למה תחום דייג זה חדש לך ולכן אני ממליץ לך קודם כל לראות שאתה מתחבר עליו לאחר שתהיה בטוח שזה תחום שמתאים לך ואתה מוכן להשקיע בו זמן וכסף תתחיל להשקיע בציוד וגם אז אני לא רואה סיבה לקנות ציוד יקר יש ציוד איכותי וטוב במחירים סבירים
|
|
|
|
Cor1z
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ראשית ברוך הבא לפורום לגבי שאלתך אישית הייתי הולך על סט אחד בסיסי ואני יסביר למה תחום דייג זה חדש לך ולכן אני ממליץ לך קודם כל לראות שאתה מתחבר עליו לאחר שתהיה בטוח שזה תחום שמתאים לך ואתה מוכן להשקיע בו זמן וכסף תתחיל להשקיע בציוד וגם אז אני לא רואה סיבה לקנות ציוד יקר יש ציוד איכותי וטוב במחירים סבירים
תודה רבה על התשובה,יש לי שתי חכות קטנות 2.5 מטר משהו כזה , זולות עם רולר ממש זול ומרחקים קצרים מאד ככל הנראה יתאים? כי אף פעם לא ניסיתי אבל כן יש לנו קצת במחסן
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
תודה רבה על התשובה,יש לי שתי חכות קטנות 2.5 מטר משהו כזה , זולות עם רולר ממש זול ומרחקים קצרים מאד ככל הנראה יתאים? כי אף פעם לא ניסיתי אבל כן יש לנו קצת במחסן תעלה תמונה של הציוד וקבל עליו חוות דעת יכול להיות שלקיץ לטווחים קצים זה יתאים לך תוכל לדוג מרמירים , סרגוסים , טלוויזיות , ועוד דגי חוף קרובים אבל בשביל להגיע לטווחים ארוכים יותר ולחפש את הטורפים הגדולים תזדקק לחכה ארוכה יותר ורולר עם קיבולת חוט גדולה ובסט אחד כזה הייתי ממליץ לך להשקיע
|
|
|
|
דוד חיפה
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בתור אחד שהמון שנים זורק פתיונות אתה צריך להבין שכה שיותר חכות יעמדו ככה הסכוי יגדל בצור התחילה ההיתי ממליץ לך חכה אחת טובה עם רולר טוב משקולות וחוטים זה משהו בלתי נמנע השקעה היום תחסוך לך בעתיד הוצאות מיותרות אם אתה צריך עזרה אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
בתור אחד שהמון שנים זורק פתיונות אתה צריך להבין שכה שיותר חכות יעמדו ככה הסכוי יגדל בצור התחילה ההיתי ממליץ לך חכה אחת טובה עם רולר טוב משקולות וחוטים זה משהו בלתי נמנע השקעה היום תחסוך לך בעתיד הוצאות מיותרות אם אתה צריך עזרה אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי
אין ספק שכמה שיותר חכות במים מגדילים את הסיכוי אבל בתור התחלה ועד שיחליט שהסגנון הזה מתאים לו אין סיבה להשקיע יותר מבסט אחד לגבי הציוד מסכים אתך שצריך ציוד טוב ואפשר למצוא כזה גם בלי להשתולל ולהוציא סכומי כסף גדולים
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
אני כבר אמרתי לך בפרטי מה אני חושב 2 סטים טובים ( ככה תוכל ללכת עם אבא שלך או עם אח שלך )
|
-------------------------------
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אני כבר אמרתי לך בפרטי מה אני חושב 2 סטים טובים ( ככה תוכל ללכת עם אבא שלך או עם אח שלך )
רן אני חוזר שוב על מה שכתבתי אין ספק שמספר סטים מגדיל את הסיכוי ונותן אפשרות לגיוון פתיונות אבל למה לשלוח את הבחור להשקיע בשני סטים טובים שעלותם תגיע ליותר מ 1000 שח לפני שבכלל הוא יודע אם סגנון הדייג הנ"ל מתאים לו ניתן ל
|
|
עריכה אחרונה: מאי 10, 2016, 08:14:27 AM על ידי צור.
|
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
פשוט יש לי קצת יותר מידע ( דיברנו בפורום אחר והמלצתי לו להיכנס לפה מהסיבה הזאת שפה יש אנשים בעלי דעות שונות .. אך עם ידע לא כמו בפורום האחר פה יש לי בטחון גדול יותר בידע של האנשים ) הוא כבר דייג בוס ( שכבר החליט שהוא מיצא את התחום ורוצה להתקדם לתחום אחר ...) אני אישית חושב שפיתיונות זה התחום הבא מכיוון שהוא עדיין לא יודע לתפעל רולר ולהילחם בדגים גדולים בצורה נכונה ... וזה תחום מאוד מגוון ... דייג על חי וכו אחת הבעיות שהוא העלה בפניי זה שהוא מפחד שישעמם אותו לדוג לבד .. לכן המלצתי על 2 סטים שיוכל לקחת חבר/אח/אבא אנחנו ..( הדור הישן שלמד מאבא ודג שנים עם צוות לא תמיד זוכר שלדוג לבד במיוחד בהתחלה זה יכול להיות קשה מאוד ומשעמם )
ואני חושב שאם יש לו סטים טובים בבית שלא יקנה כלום וישמור את התקציב אולי לזירזור / סט יותר רציני בעתיד
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
פשוט יש לי קצת יותר מידע ( דיברנו בפורום אחר והמלצתי לו להיכנס לפה מהסיבה הזאת שפה יש אנשים בעלי דעות שונות .. אך עם ידע לא כמו בפורום האחר פה יש לי בטחון גדול יותר בידע של האנשים ) הוא כבר דייג בוס ( שכבר החליט שהוא מיצא את התחום ורוצה להתקדם לתחום אחר ...) אני אישית חושב שפיתיונות זה התחום הבא מכיוון שהוא עדיין לא יודע לתפעל רולר ולהילחם בדגים גדולים בצורה נכונה ... וזה תחום מאוד מגוון ... דייג על חי וכו אחת הבעיות שהוא העלה בפניי זה שהוא מפחד שישעמם אותו לדוג לבד .. לכן המלצתי על 2 סטים שיוכל לקחת חבר/אח/אבא אנחנו ..( הדור הישן שלמד מאבא ודג שנים עם צוות לא תמיד זוכר שלדוג לבד במיוחד בהתחלה זה יכול להיות קשה מאוד ומשעמם )
ואני חושב שאם יש לו סטים טובים בבית שלא יקנה כלום וישמור את התקציב אולי לזירזור / סט יותר רציני בעתיד
למיטב הבנתי יש ברשותו שני סטים קטנים מקלות של 2.5 מ ורולרים בקשתי דיעלה תמונות של הציוד ולקבל עליו חוות דעת יתכן דציוד זה יספיק לחודשים הראשונים לדייג חוף קרוב עם דגים כמו סרגוסים,מרמירים ,טלווזיות ברגע שיראה שמתאים לו אז שילך ויקנה שני סטיםטובחם במחיר סביר אין צורך להשתולל ויתחיל לחפש טורפים ברחוק
|
|
|
|
דוד חיפה
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
למיטב הבנתי יש ברשותו שני סטים קטנים מקלות של 2.5 מ ורולרים בקשתי דיעלה תמונות של הציוד ולקבל עליו חוות דעת יתכן דציוד זה יספיק לחודשים הראשונים לדייג חוף קרוב עם דגים כמו סרגוסים,מרמירים ,טלווזיות ברגע שיראה שמתאים לו אז שילך ויקנה שני סטיםטובחם במחיר סביר אין צורך להשתולל ויתחיל לחפש טורפים ברחוק לדעתי מקלות של 2.5 מטר לא יעברו 30 מטר וזה רק יגרום לו לאכזבות בדייג חוף יש צורך במקל אחד איכותי לפחות
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
למיטב הבנתי יש ברשותו שני סטים קטנים מקלות של 2.5 מ ורולרים בקשתי דיעלה תמונות של הציוד ולקבל עליו חוות דעת יתכן דציוד זה יספיק לחודשים הראשונים לדייג חוף קרוב עם דגים כמו סרגוסים,מרמירים ,טלווזיות ברגע שיראה שמתאים לו אז שילך ויקנה שני סטיםטובחם במחיר סביר אין צורך להשתולל ויתחיל לחפש טורפים ברחוק לדעתי מקלות של 2.5 מטר לא יעברו 30 מטר וזה רק יגרום לו לאכזבות בדייג חוף יש צורך במקל אחד איכותי לפחות עד שלא נראה תמונה של הציוד ונדע במה מדובר לא נוכל לדעת עם הציוד מתאים חוץ מזה בקיץ בטוחים של 30 -50 מ' ניתן להנות מאחלה תפיסות עם ציוד קל קרסים מידה 8 ותולעים
|
|
|
|
Cor1z
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
למיטב הבנתי יש ברשותו שני סטים קטנים מקלות של 2.5 מ ורולרים בקשתי דיעלה תמונות של הציוד ולקבל עליו חוות דעת יתכן דציוד זה יספיק לחודשים הראשונים לדייג חוף קרוב עם דגים כמו סרגוסים,מרמירים ,טלווזיות ברגע שיראה שמתאים לו אז שילך ויקנה שני סטיםטובחם במחיר סביר אין צורך להשתולל ויתחיל לחפש טורפים ברחוק לדעתי מקלות של 2.5 מטר לא יעברו 30 מטר וזה רק יגרום לו לאכזבות בדייג חוף יש צורך במקל אחד איכותי לפחות עד שלא נראה תמונה של הציוד ונדע במה מדובר לא נוכל לדעת עם הציוד מתאים חוץ מזה בקיץ בטוחים של 30 -50 מ' ניתן להנות מאחלה תפיסות עם ציוד קל קרסים מידה 8 ותולעים יש לי : RON THOMPSON DIALEX TELEPIKE350 רולר : Matrix ab150 בספק אם אתם מכירים את שתיהם,השנייה מקל זול ואותו רולר רק 130 ואין לי עליו יותר מדי פרטים (על הרולר) אפשרי לעשות עם זה משהו? דרך אגב יש לי בעיות קשב וריכוז קשה לי מאוד בלי לזוז,עדיף לי יותר זרזור בגלל זה?
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
אענה לך על השאלה האחרונה: דייג פיתיונות זה דייג שבו את זורק וממתין לדג (לפעמים דקות לפעמים שעות ולפעמים יום דייג בלי אכילה אחת) דייג זירזור זה דייג שבו אתה זורק ומושך ללא הפסקה, סורק שטחים נרחבים באופן אישי בחוף סורק 2-4 קילומטר (מדוד) הבעיה שנכון לעכשיו אתה לא יודע להילחם עם דג לעבוד עם קלאץ נכון וכו אם ככה הייתי ממליץ על זירזור "בתנאי" אחד - תסתכל באינטרנט על סרטונים עם דגים גדולות ותראה איך הם משתמשים בקלאץ של הרולר תכיר אותו והכל ותדע מה לעשות בזמן אמת. לאחר מכן אמליץ ללכת על מקל כמה שיותר קל לאגם שאתה יודע שיש בו שמפנונים גדולים עם פיתיון לבבות או כל פיתיון בשרי אחר והתפיסה לא תאחר לבוא וכך תוכל לדעת להילחם בדג עם זמן אמת - ככה גם אני עשיתי האמת 
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
יש לי בדיוק את אותו מקל של רון טומפסון יכול לשמש אותך מצויין להתחלה בטווחים קרובים ובינוניים של 60 מ' ואולי טיפה יותר לגבי הרולר תבדוק כמה חוט 0.40 ניתן להכניס בו תתחיל עם הסט הזה ותראה איך אתה מסתדר גם עם הציוד וגם עם הפרעות הקשב והריכוז דייג פתיונות ניתן לעשות גם תוך כדי תנועה במיוחד שאתה עם ציוד קל שיטה זו נקראת סרף לייט במידה ותראה שקשה לך לשבת נסה שיטה זו וכמו שכתבתי לך בתחילת הדיון אל תרוץ להשקיע בציוד לפני שאתה בטוח שסגנון זה מתאים לך
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|