בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  סיכום יציאות ראשונות בז'ירז'ור
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: סיכום יציאות ראשונות בז'ירז'ור  (נקרא 2834 פעמים) הדפסה
Ofek1
חבר פורום
**

מנותק מנותק

סיכום יציאות ראשונות בז'ירז'ור
« ב- : מרץ 05, 2016, 19:25:48 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
5/3/2016שרון: מכמורת- נתניה מים מלוחיםגלי0 - 10 מטרדיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים)

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג

הדו"ח:
היי חברים,
כמו שהכותרת מרמזת התחלתי לז'רז'ר לא מזמן והחלטתי לשתף בשתי היציאות הראשונות שלי בסגנון.

הקדמה

אז ככה אני אופק בן 19 דג כבר שנתיים בערך בפתיונות (יש כמה דוחות ממזמן),מתגייס בקרוב אז לאחרונה היה לי הרבה זמן פנוי שהשקעתי בדייג פתיונות-עובד עם סט קטן ומטייל לאורך החוף.
באחת היציאות פגשתי את צור,שנתן לי המון טיפים ועודד אותי לנסות להיכנס לסגנון-בנוסף עזר לי בשאלות בפורום בפרטי  וחיבר אותי עם צח מחיה של חנות לצורך הקנייה של הסט.

אז קודם כל תודה רבה לצור וצח אנחנו מספר 1

הסט שקניתי :
רולר shimano rarenium 3000 עם חוט פוור פרו
מקל shimano catana 7-21

בנוסף לסט נרכשו דמויים,סיליקונים,ג'יגים וציוד נלווה.

הדייג עצמו

יציאה ראשונה ביום שבת שעבר על הבוקר,הים שקט וערפל מטורף גם בדרך לחוף עם האוטו וגם בזמן הדייג-יציאה ראשונה אז לא ציפיתי לדגים אלא בעיקר ללמוד לעבוד עם הציוד-עבדתי הרבה עם הפופר,קצת זמן תרגול עם הכלב,סיליקונים וג'יגים- את המינויים השארתי בקופסה בגלל שהגזרה דיי סלעית והים היה נמוך.
עבדתי בערך 3 שעות,קצת קשה עם הערפל והסלעים ובסוף גם מגלה ששמו רשת בנקודה שלי-בדרך חזרה מגיעה סירה ומרימה אותה... עצבן

יציאה שנייה ביום חמישי שעבר אחהצ-מגיע לים והוא גלי עם המון המון קצף-לפי העונה והתנאים ים ללברק אז מתחיל בעבודה עם רגלו מחובר לבומבט וקצת סיליקונים עם ג'יג הד -היה לי קשה מאוד לבחור נקודה משום שהמון נראו לי אותו דבר...בדרך עובר בנקודה איפה שהייתה הרשת ומוצא אותה שוב שוחה במים (בשישי הייתי בים בלי קשר לדייג הלכתי לבדוק והיא מונחת שם-ממש מבאס ורציתי לדעת אם זה בכלל חוקי-הבנאדם מכניס רשת עם סירה אבל 2 מטר מקו החוף...)

סיכום ושאלות

שתי יציאות בלי דגים אבל לימדו אותי המון בעיקר על התאמת דמויים לגזרה והתפעול שלהם,עם החכה והרולר לא היו בעיות לשמחתי (ציפיתי לאיזה פלונטר על החוט בד) .

דמויים שנתקעו בסלעים:
5 סיליקונים
1 מינו של סטורם
1 ג'יג
צריך ללכת לחדש מלאי ....

שאלות שעלו לי :
1)לגבי זיהוי נקודות בים גלי עם קצף כמו שהיה בחמישי-יש איזשהי דרך לברור נקודות פוטנציאליות? רובן פשוט נראות זהות ויש המון לאורך החוף-הכוונה כמעט לכל החוף היו תעלות ממש קרוב לחוף עם משטח קצף לפניהן ואז ירידת עומק עד לחוף(לא עמוק במיוחד אבל הבנתי שללברק זה מספיק).
קראתי את המאמרים על זיהוי זרמים ובורות אבל ההדגמות בסרטונים הן נורא ברורות ומצולמות ברוב הפעמים מלמעלה,כך שמהחוף דיי קשה לחפש את מה שרואים בסרטון...
*צילמתי את הנקודות שדגתי בהן אם צריך אני אעלה אותן יותר מאוחר.

2)לגבי העבודה עם הדמויים-התאמתי את רוב הדמויים לגזרה ורוב המינויים צפים וצוללים נמוך כדי למנוע תקיעה בסלעים אבל הסיליקונים והג'יגים שוקעים ולא הפסקתי לאבד אותם-איך לעבוד איתם כדי למזער את התקיעות והאם שווה לוותר על ג'יג הדים במצב הזה ולעבוד רק עם הבומבט ?

IP: [ מחובר ]
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

בעניין: סיכום יציאות ראשונות בז'ירז'ור
« הגיב #1 ב- : מרץ 06, 2016, 02:06:38 AM »
אנסה לענות על מה שאני יכול
בקשר לסיליקונים ניתן לשים ג'יג האד עם קרס מוסתרת, הכוונה כמו בקישור הזה http://www.gofishing.co.il/images/itempics/3085501F_small.jpg
ככה זה נראה על הסיליקון:
http://www.fishingloft.com/images/texas_rig7a.jpg
כאשר הדג תוקף הסיליקון יורד למטה ונחשף החוד של הקרס
כאשר רק מגלגלים הקרס מוחבאת ממש קרוב לסיליקון ככה הסיכוי שתתקע קטנה הרבה יותר מאשר קרס רגילה
אומנם כל עוד יש ג'יג האד והוא יגרד את הקרקעית יש מצב שהסיליקון יתקע בין 2 שנעים ואז לא ניתן לעשות כלום..
במצב שאתה מתאר הייתי דג רק עם בומבט וסיליקון, ככה זה על פני המים ולא יתקע לך וזאת שיטה שמניבה הרבה תוצאות כפי שהבנתי

בקשר למציאת הנקודות בחוף, מה שתיארת זה רצועת חוף שכולה היא בעצם נקודה פוטנציאלית לדעתי
בכל מקרה נשמח לתמונה של הנקודה שדגת בה שיהיה יותר מובן..
כשאתה יוצא לים חפש בור שהכוונה המים כהים יותר משאר האזור מסביב והגלים לא נשברים באותו קו כמו בצדדים

זרם חוזר זה על אותו עיקרון, הגלים נשברים מסביב ויש זרם בינהם לכיוון העומק, בשילוב של קצף זאת נקודה טובה מאוד, בנוסף לכך עם עומק זה עוד בונוס..
חוץ מזה סלע פה ושם ויוכל להוות גם נקודה שדג יכול להיות בה כגון לוקוס במיוחד עם יש בור עם סלעים..

בחרת סט נחמד, הרולר אומנם הייתי מעדיף בהשוואה שעשיתי ומספר רב של המלצות ללכת על הסטרדיק fk 3000XGM אומנם הוא יותר כבד (אולי גם קצת יותר יקר, עולה 860 הכי זול שראיתי בארץ..)
נאמר לי שהרינריום לא עמיד כל כך לעומת הסטרדיק שבאותו טווח מחיר בערך, אבל הרינריום קל ויש לו קיבולת גדולה, סך הכל רולר טוב, לכל רולר יתרון וחיסרון בהשוואה..

קח בחשבון שמתמכרים הכסף זורם מהארנק בסגנון הזה     קריצה
אבל לדעתי זה הסגנון הכי כייפי  הגזעי

בנוסף לקח יכול להיות שתתפוס את הדג הראשון גם עוד חצי שנה אבל העיקרון פה זה לא להתייאש ולהתמיד בסוף אתה תתפוס, גם אם זה עוד 2 יציאות וגם עם זה עוד 20, ומשם תאמין לי לא תתיאש ותחכה עד לתפיסה הבאה, אחרי זה שקולטים את העניין יש סיכוי לתפוס יותר בתדירות אם עושים הכל נכון
בהצלחה, לראשון שלי (שהוא לא טלוויזיה סמיילי) אני עוד מחכה (אם הייתי יותר יוצא לדוג אולי הייתי חוזר עם אחד הביתה אבל עוד נחכה
-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : מרץ 06, 2016, 08:01:48 AM »
אופק, החלק החשוב בז'רז'ור הוא בעיקר להכיר את החופים שבהם אתה מסתובב.
דווקא כשהים שקט וצלול יותר קל לזהות את המבנה שמתחת למים ולזהות מעברים בין סלעים, בורות מעניינים וכו'. 

לגבי זרם חוזר תכנס לכאן זיהוי זרם חוזר.

לגבי איבוד ציוד (בעיקר מינו וג'יג הד) זה חלק מהמשחק ושכר הלימוד, אבל אם במקום מסויים איבדת יותר מ2 דמויים, זה רמז לזוז הצידה קריצה.
יתכן שהמקום רדוד מדי, יתכן שגלגלת לאט מדי.  צריך להרגיש את הקרקעית דרך החכה והג'יג הד. תחושה של מכות קטנות = חיכוך על הסלע ועדיף בשלב הזה להרים את החכה למעלה/לגלג טיפה יותר מהר.

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

Ofek1
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : מרץ 06, 2016, 13:06:48 PM »
תודה רבה על התשובות!

רז לגבי הרולר - הדגם הוא משנה שעברה אז היה עליו מחיר טוב וביחס לרולרים שהיו בתכנון הוא הרבה יותר טוב,עלה פחות מהסטרדיק שציינת קריצה

לגבי המיקומים צילמתי אותם רק אין לי מושג איך להעלות את התמונות-השתמשתי פעם בsiz וזה לא עובד משום מה הפעם..
לא חושב שהרצועת חוף היא נקודה פוטנציאלית ענקית מה גם שמניסיון שלי שמה יש הרבה מקומות שנראו לי מוצלחים אבל לא היו בהם דגים...
בכל מקרה עברתי שוב על הסרטונים המצורפים.

שרגא המכות שתיארת בעבודה עם הסיליקון זה בדיוק מה שהרגשתי-בעיקר ביציאה הראשונה,בשנייה פחות אבל זריקה אחת לא טובה ותוך שנייה זה נתקע לי בסלע ... עבדתי עם המקל למעלה יכול להיות שגילגלתי לאט מידי או שנתתי לו לשקוע ישר על הסלע אני אתקן ביציאה הבאה .
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #4 ב- : מרץ 06, 2016, 13:22:38 PM »
את מה שקיבלת כבר ומה שראית והבנת משתי יציאות, זה הרבה יותר ממה שהיה לרבים מאיתנו בפרק זמן הרבה יותר ארוך...
תנשום עמוק, תתפקס וצא לדוג!
זו רק ההתחלה  אתה בסדר
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מרץ 06, 2016, 15:13:46 PM »
תודה רבה על התשובות!

רז לגבי הרולר - הדגם הוא משנה שעברה אז היה עליו מחיר טוב וביחס לרולרים שהיו בתכנון הוא הרבה יותר טוב,עלה פחות מהסטרדיק שציינת קריצה

לגבי המיקומים צילמתי אותם רק אין לי מושג איך להעלות את התמונות-השתמשתי פעם בsiz וזה לא עובד משום מה הפעם..
לא חושב שהרצועת חוף היא נקודה פוטנציאלית ענקית מה גם שמניסיון שלי שמה יש הרבה מקומות שנראו לי מוצלחים אבל לא היו בהם דגים...
בכל מקרה עברתי שוב על הסרטונים המצורפים.

שרגא המכות שתיארת בעבודה עם הסיליקון זה בדיוק מה שהרגשתי-בעיקר ביציאה הראשונה,בשנייה פחות אבל זריקה אחת לא טובה ותוך שנייה זה נתקע לי בסלע ... עבדתי עם המקל למעלה יכול להיות שגילגלתי לאט מידי או שנתתי לו לשקוע ישר על הסלע אני אתקן ביציאה הבאה .
אפשר גם לשים ג'יג הד קל יותר.
לגבי העלאת תמונות, תנסה את http://www.gif.co.il/

אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : מרץ 06, 2016, 17:39:06 PM »
אופק, ברוך הנכנס לעולם האינסופי של הז'רזו'ר..  בירה

עם הנכונות שלך ללמוד ולהתמקצע, בשילוב הנחישות בשטח, אני בטוח שעוד תגיע רחוק מאוד  חם ולא רק בהטלה  קריצה

רק אל תתייאש! זה נכון לכל סגנון כמובן.

תקשיב לעצות של המומחים פה, שנכתבו ועוד יכתבו, תיישם בשטח ותלמד בכל יציאה משהו חדש..

אני משוכנע שבקרוב תסכם לנו יציאה של ספתח 

אהבתי את ההסבר המפורט על הקרס הנסתרת רז 

raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

« הגיב #7 ב- : מרץ 06, 2016, 18:49:29 PM »
אופק, ברוך הנכנס לעולם האינסופי של הז'רזו'ר..  בירה

עם הנכונות שלך ללמוד ולהתמקצע, בשילוב הנחישות בשטח, אני בטוח שעוד תגיע רחוק מאוד  חם ולא רק בהטלה  קריצה

רק אל תתייאש! זה נכון לכל סגנון כמובן.

תקשיב לעצות של המומחים פה, שנכתבו ועוד יכתבו, תיישם בשטח ותלמד בכל יציאה משהו חדש..

אני משוכנע שבקרוב תסכם לנו יציאה של ספתח 

אהבתי את ההסבר המפורט על הקרס הנסתרת רז 

אתה בסדר
 IP: [ מחובר ] WWW
אבי חכם

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ

« הגיב #8 ב- : מרץ 06, 2016, 19:02:01 PM »
אתה מחזיר אותי לימים שהתחלתי לזרזר  זקן

זה היה לפני הרבה שנים ואפילו אני לא האמנתי שאתפוס משהו  וואלה לא יודע

ואז זה קרה  yahoo

אמונה אחי.. וזה יבוא  זקן
יאלללה בשמחות 

וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" ..

ואישתי בחיים לא תירשם לפה  wife
Ofek1
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : מרץ 06, 2016, 23:21:24 PM »
אני מצרף את התמונות-דגתי במה שנראה כמו סוג של תעלה חוץ מהתמונה האחרונה איפה שהכל מלא קצף-היא על סוג של ריף דיי רדוד .

לא יודע איך בחירת הנקודות אז אשמח לחוות דעת עליהן ,בכל מקרה עברתי על הסרטוני הדרכה שוב ומקווה ליישם את זה ביציאה הבאה מחר  שמש זורחת
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : מרץ 07, 2016, 05:58:34 AM »
אופק, החלק החשוב בז'רז'ור הוא בעיקר להכיר את החופים שבהם אתה מסתובב.
דווקא כשהים שקט וצלול יותר קל לזהות את המבנה שמתחת למים ולזהות מעברים בין סלעים, בורות מעניינים וכו'. 

לגבי זרם חוזר תכנס לכאן זיהוי זרם חוזר.

לגבי איבוד ציוד (בעיקר מינו וג'יג הד) זה חלק מהמשחק ושכר הלימוד, אבל אם במקום מסויים איבדת יותר מ2 דמויים, זה רמז לזוז הצידה קריצה.
יתכן שהמקום רדוד מדי, יתכן שגלגלת לאט מדי.  צריך להרגיש את הקרקעית דרך החכה והג'יג הד. תחושה של מכות קטנות = חיכוך על הסלע ועדיף בשלב הזה להרים את החכה למעלה/לגלג טיפה יותר מהר.

אתה בסדר
מה שכתב שרגא. בהצלחה
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : מרץ 07, 2016, 10:55:22 AM »
ברוך הבא לפורום אופק וברוך הבא לעולם הז'רז'ור...

אהבתי את הדוח הזה ודווקא משום שלא היו תפיסות...
דוח על יציאה עם פירוט של מה שהיה ביציאה גם מבחינת ים ודמויים,
פתח לסיעור מוחות מעניין...

תתמיד, ובקרוב יהיה כאן דוח שלך עם תפיסה ותמונה עם דג... קריצה
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : מרץ 08, 2016, 07:46:26 AM »
אופק שני דבים:
1. תקטין את התמונות לגודל מכסימלי של 1024X768 שיהיה נוח לראות .
2. התעלה בתמונה הראושנה היא טובה, אבל חשוב לסרוק את כל התעלה.
האזורים הטובים בתעלות האלו ללברקים אלו השוליים שלה (כלומר בעומק ובקו החוף)
בהצלחה בהמשך

Ofek1
חבר פורום
**

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #13 ב- : מרץ 08, 2016, 12:01:18 PM »
תודה רבה שרגא אני אבדוק ביציאה הבאה

Sent from my HTC One using Tapatalk
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : מרץ 09, 2016, 21:14:55 PM »
אופק
ברוך הבא לתחביב הממכר ביותר  גיחוך
בזירזור צריך הרבה סבלנות , יש הרבה מה ללמוד על הציוד שאתה עובד איתו הגזרה בה אתה דג (כמו שציין שרגא), התנהגות של דגים על פי מצב הים ועוד משתנים נוספים שיהוו פקטור אם תחזור עם דג או לא (וכן המזל הוא אחד מהם  מזופט)

אז כמו שכתב גיא....למדת והפקת לקחים מהיציאות , תקן וצא לים , כי כמו בכל דבר עם ההתמדה והנסיון באות גם התוצאות המיוחלות  אתה בסדר
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!