| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 5/3/2016 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
היי חברים,
כמו שהכותרת מרמזת התחלתי לז'רז'ר לא מזמן והחלטתי לשתף בשתי היציאות הראשונות שלי בסגנון.
הקדמה
אז ככה אני אופק בן 19 דג כבר שנתיים בערך בפתיונות (יש כמה דוחות ממזמן),מתגייס בקרוב אז לאחרונה היה לי הרבה זמן פנוי שהשקעתי בדייג פתיונות-עובד עם סט קטן ומטייל לאורך החוף.
באחת היציאות פגשתי את צור,שנתן לי המון טיפים ועודד אותי לנסות להיכנס לסגנון-בנוסף עזר לי בשאלות בפורום בפרטי וחיבר אותי עם צח מחיה של חנות לצורך הקנייה של הסט.
אז קודם כל תודה רבה לצור וצח

הסט שקניתי :
רולר shimano rarenium 3000 עם חוט פוור פרו
מקל shimano catana 7-21
בנוסף לסט נרכשו דמויים,סיליקונים,ג'יגים וציוד נלווה.
הדייג עצמו
יציאה ראשונה ביום שבת שעבר על הבוקר,הים שקט וערפל מטורף גם בדרך לחוף עם האוטו וגם בזמן הדייג-יציאה ראשונה אז לא ציפיתי לדגים אלא בעיקר ללמוד לעבוד עם הציוד-עבדתי הרבה עם הפופר,קצת זמן תרגול עם הכלב,סיליקונים וג'יגים- את המינויים השארתי בקופסה בגלל שהגזרה דיי סלעית והים היה נמוך.
עבדתי בערך 3 שעות,קצת קשה עם הערפל והסלעים ובסוף גם מגלה ששמו רשת בנקודה שלי-בדרך חזרה מגיעה סירה ומרימה אותה...

יציאה שנייה ביום חמישי שעבר אחהצ-מגיע לים והוא גלי עם המון המון קצף-לפי העונה והתנאים ים ללברק אז מתחיל בעבודה עם רגלו מחובר לבומבט וקצת סיליקונים עם ג'יג הד -היה לי קשה מאוד לבחור נקודה משום שהמון נראו לי אותו דבר...בדרך עובר בנקודה איפה שהייתה הרשת ומוצא אותה שוב שוחה במים (בשישי הייתי בים בלי קשר לדייג הלכתי לבדוק והיא מונחת שם-ממש מבאס ורציתי לדעת אם זה בכלל חוקי-הבנאדם מכניס רשת עם סירה אבל 2 מטר מקו החוף...)
סיכום ושאלות
שתי יציאות בלי דגים אבל לימדו אותי המון בעיקר על התאמת דמויים לגזרה והתפעול שלהם,עם החכה והרולר לא היו בעיות לשמחתי (ציפיתי לאיזה פלונטר על החוט בד) .
דמויים שנתקעו בסלעים:
5 סיליקונים
1 מינו של סטורם
1 ג'יג
צריך ללכת לחדש מלאי ....
שאלות שעלו לי :
1)לגבי זיהוי נקודות בים גלי עם קצף כמו שהיה בחמישי-יש איזשהי דרך לברור נקודות פוטנציאליות? רובן פשוט נראות זהות ויש המון לאורך החוף-הכוונה כמעט לכל החוף היו תעלות ממש קרוב לחוף עם משטח קצף לפניהן ואז ירידת עומק עד לחוף(לא עמוק במיוחד אבל הבנתי שללברק זה מספיק).
קראתי את המאמרים על זיהוי זרמים ובורות אבל ההדגמות בסרטונים הן נורא ברורות ומצולמות ברוב הפעמים מלמעלה,כך שמהחוף דיי קשה לחפש את מה שרואים בסרטון...
*צילמתי את הנקודות שדגתי בהן אם צריך אני אעלה אותן יותר מאוחר.
2)לגבי העבודה עם הדמויים-התאמתי את רוב הדמויים לגזרה ורוב המינויים צפים וצוללים נמוך כדי למנוע תקיעה בסלעים אבל הסיליקונים והג'יגים שוקעים ולא הפסקתי לאבד אותם-איך לעבוד איתם כדי למזער את התקיעות והאם שווה לוותר על ג'יג הדים במצב הזה ולעבוד רק עם הבומבט ?

) אני עוד מחכה
(אם הייתי יותר יוצא לדוג אולי הייתי חוזר עם אחד הביתה אבל עוד נחכה

ולא רק בהטלה 

)