| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 24/12/2015 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 6 | קלמארי - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 9.5 |
הדו"ח:
אז כך עד לפני חודש הייתי דיג סרף שתופס גומברים טרחונים מרמירים לבטים סרגוסים ציפורות דניסים בפיתיון .ובזירזור לברקים גדולים וכמה פלמידות. ובשני סגנונות אילו למדתי מה זה דג מטרה .ןלפני חודש ניסיתי בפעם הראישונה דג מטרה חדש לי האינטיאס השתמשתי בציוד הדייג סרף שלי שהוא די חזק אך לא בדיוק למטרה זו.חכה של תיקה סלפדרים tc4 חוט בד פאור פרו 40 lb בצבע אדום ורולר של דוואי 5000 . רשמתי את הפרטים של הציוד כי גם הם חלק מהמשך הדוח . קובע יום לפני עם שני חברים במרינה בשעה 4 לפנות בוקר ומידעה אותם שאין לי פיתיון לא סבידה ולא קלמרי .והם אומרים לי רק בו פיתיון עלינו .בנתים לומד דרך הפורום איך לקשור ריג לאנטיאס עם כרסים 09 של איבוסה . השעה הגיע לקום מהמיטה ואני לא קם אלה קופץ. לוכך את כל הציוד הדרוש לובש בגדים חמים גופיה תרמית חובה וקדימה לדרום .מגיע למרינה ופוגש את החברים וההיתרגשות רק עולה . יש לציין שגם החברים שלי אף פעם לא ניסו לדוג אנטיאס אך באו עם הציוד הדרוש חכה ליון צימפיון משקלים עד 500 גרם ורולר גיגי מאה חוט בד 100 ליברות .טוב לוקחים את הציוד וקדימה למזח הולכים 200 מטר ואז אנחנו רואים שניי מזרזרים נעולים כל אחד עם אנטיאס במהבק של 20 דקות הריאשון מצליח נגד דג של 15 קילו ומעלים אותו למזח והדייג השני מעבד את הדג אחרי מאבק ארוך. אני רואה את כל זה ואומר לחברים קדימה מה אתם עוד פו צריך ליזרוק חכות למים. בוחרים נקודה ואני מזכיר להם שאני בלי פתיון ומייד אחד מהם אומר לי תבחר סבידה או קלמרי. ואני מכיר את הקלמרי מדייג פתיונות ובוחר בו .לוקח ותולש לו את הראוש מהגוף תופפר רק את הגוף של הקלמרי .וזורק הכי רחוק .בנתיים גם החברים זורקים סבידות שנתפסו יום קודם ונישמרו בנייר כסף. ומי כאן לא עשיתי כלום ןאני הסביר .אותו בחור שהוצאי את הדג בזרזור זרק לידינו גם זבידה ובאה לדבר איתנו ואז רץ למקל שלו שהשמיע קול של יציאת חוט .אך הדג לא נינעל .יש לציין שאני כונתי את הרולר לקלץ חצי סגור כמו בפתיונות המוקר לי .והחבר אומר לי תיראה המקל שלך מתנדנת כניראה סרטנים ואני אומר לו עד שאיו יצאת חוט אני לא נוגעה במקל . בינתאים הבחור חוזר אלינו ושאל אותי של מי המקל ואני אומר שלי והוא אומר יש לך דג אני אומר אני יודע אני מחכה ליצאת חוט. הבחור מבקש רשות לקחת את המקל אני אומר חיובי והוא מוצאי מהסתנד ונותן שניי הוקסטים חזקים והדג נעול החברים שלי בהתרגשות ואני מרוכז עם הבחור בדג. והדג מוצאי 100 מטר חוט בנתאים הבחור שואל אותי תגיד איזה מקל זה ואני אומר לו אל תידעג הוא מספיק חזק למרות שהוא תלסקופי .ואז הוא שואל איזה חוט יש ברולר ומהשאלה הזאות פחדתי ואני משיב אל תדעג יש מספיק חוט על הרולר 300 מטר ותוך כדי הדג מגלה סימני חולשה והבחור מתחיל להחזיר חוט לרולר ואז הדג לוקח שוב חוט .ןהבחור שואל בשנית איזה חוט יש ברולר ואני אומר 40 ליברות ואז אני שומע מההההה... ואני אומר לו תהיה רגוע הכול בסדר כעבור 15 דקות רואים את הדג קרוב לסלעים בצד ימין שלנו במרחק 20 מטר שניי חברים יורדים עם גנצים ומעלים את הדג למזח ואז כולם נושמים ושמחים .חוץ מהדג כמובן . צילומים ותמונות של כל מי שרצה עם הדג אז חוזרים למכוניות כאשר הדג על הכתף של החבר עד לרכב שלי וני פותח את הרכב והדג בפנים .חיבוקים ונשיקות עם החברים וקובעים גם לשבוע הבא כמובן . בדרך הבייתה מתקשר והילד עונה ושואל נו אבא היה משהו אני אומר לו רמז אני לא חוזר לבד הבייתה. כמו שהמרתי לא עשתי הרבה

, אני מתחילת העונה מנסה . לא יוצא כלום ...