בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  דייג בכנרת השבוע
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דייג בכנרת השבוע  (נקרא 2309 פעמים) הדפסה
MOGDOG
חבר פורום
**

מנותק מנותק

דייג בכנרת השבוע
« ב- : אוקטובר 18, 2015, 04:04:32 AM »
שלום, אני חדש כאן סמיילי
רציתי לדעת איזה סוגי דגים אפשר לדוג בכנרת בתקופה הזאת?
אני יודע שיש שפמנונים קטנים וקרפיונים, אולי ביניות... האם יש עדיין מושטים בגודל סביר בתקופה הזאת?
לגבי קרפיונים- האם זה מורכב לדוג אותם, והאם צריך ציוד ייקר, בנוסף לציוד של דייג במים מלוחים?(אשמח להפנייה למדריך קיים)
אם מישהו הולך ברביעי בצהריים/ערב אשמח להצטרף אליו סמיילי
בתודה!
 IP: [ מחובר ]
MOGDOG
חבר פורום
**

מנותק מנותק

בעניין: דייג בכנרת השבוע
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 18, 2015, 04:15:39 AM »
אגב יש לי סירה מתנפחת, האם יהיה משמעותי להכנס עם סירה? או מהחוף זה אותו דבר? (אני לא יודע איך עורכים מצטער)
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 18, 2015, 14:40:43 PM »
שלום לך
בתחילה נעשה סדר - דיייג של קרפיונים , שפמנונים וביניות הם 3 סוגי דייג שונים שמצריכים פתיון שונה וצורת עבודה שונה.

ביניות כרגע יש בכנרת - נתפסות העיקר על ג'יגים של בין 7-20 גרם תלוי עד כמה החכה שלך זורקת.
                                  אם יש לך סירה אתה יכול להכנס לעומק ולעשות מיקורו ג'יג

שפמנונים - דייג עם חכת חוף ופיתיון בשרי ימשוך אותם הכי טוב.

קרפיונים - לא התחום החזק שלי אבל אם תקרא את המאמר של איתמר , תבין כי בדייג הזה יש המון עבודת הכנה והכרת שטח הדייג , הכנת פתיונות מיוחדים ועוד......
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 18, 2015, 15:38:41 PM »
אם יש לך סירה ממליץ לך ללכת כמה שאפשר לעומק ולעשות ג'יג במשקלים של 5-15 גרם בערך בהקפצות על הקרקעית.
לפני שבועיים שהיינו שם (משפחה) חגגנו על מושטים וביניות ובא גם שפמנון אחד (סירה מתנפחת עם מנוע)
הכל בבוקר (אחר הצהריים לרוב יש רוח ומסוכן וכמעט לא אפשרי ללכת עם סירה אפילו בכינרת שדי רגוע שם)

אם אתה יותר בקטע של דייג פיתיונות ולשבת ולחכות לפיצוץ על המקל אז דייג שפמנונים זה מה שמתאים
לדוג עם לבבות או עם חזה עוף, לשים קפיץ עם כמה קרסים ולשים כמה חתיכות אחת על כל קרס ולזרוק לעומק
הבעיה בדייג זה שמושטים גם באים לפיתיון ומפרקים אותו לפעמים, אם יבוא שפמנון אתה כבר תראה את זה וממליץ לקשור את הפעמון לחכה או משהו כזה כדי לא לאבד אותו

בג'יג לרוב תמיד יש אקשן ותפיסות, בדייג פיתיונות לשפמנונים לא כל כך אבל אם זה מה שאתה אוהב תפיסה אחת של שפמנון של קילו אפילו תספיק לך, זה תלוי באופי שלך ומה שאתה אוהב

למושטים הייתי ממליץ לדוג זרזור בחוף ליד שיחים איפה שאין אנשים בעומק של 10-50 ס"מ בערך
הכי טוב לעמוד בתוך המים ולזרוק לכיוון השיחים קרוב או לעמוד בקו של השיחים ולזרוק לקו של השיחים
*ללכת לאט במים ולא להפחיד את הדגים

קרפיונים זה נושא שלם וארוך מאוד זה לא כמו להגיד שים פיתיון תזרוק ולחכות, או תזרוק דמוי ותגלגל
צריך לבחור מיקום שאמור להתאים לקרפיונים (נראה לי שבורות זה המקום), צריך לפדר, לקנות הרבה דברים מיוחדים וכל יציאה לדייג צריך לשלם 100-200 ש"ח על הפיתיונות שרובם זה רק הפידור
צריך ידע רב ונסיון רב בנושא הזה, עד היום עם הלכנו לדוג בכינרת ועל הדרך אולי לנסות קרפיונים בדייג לילה של השפמנונים זרקנו בוילז עם דבש Oמשהו טייגר נאטס, מה שראיתי שממולץ להשתמש בו) בלי פידור ובלי כלום ולא היו תוצאות, הסיכוי לתפוס ככה לא גדול כי בלי פידור אין מה שימשוך את הקרפיונים לאזור והסיכוי לתפוס לא גדול כל כך וכמעט אפסי אולי אפילו
לא כל כך מבים בעניין של הקרפיונים אבל זה הקצת שאני יודע בערך בתמצית
אולי העתיד פעם אחת נלך רציני על קרפיונים, עוד לא הוצאנו קרפיון אחד בכל העשרות פעמים שהיינו בכינרת, גם כי לא הלכנו עליהם וגם כי אנחנו מעדיפים לרוב לזרזר ולהוציא הרבה דגים וגם כי זרזור זה הסגנון שאנחנו אוהבים

לסיום, שוב ממליץ לך ללכת עם הסירה לעומק (4-8 מטרים זה יספיק אפילו, אם יש לך מנוע אז בכלל ממליץ לך ללכת ל 8-15 אפילו, בפעם הבאה שנהיה בכינרת ננסה ללכת לעומק ממש לסביבות ה 20 תלוי באיזה חוף נהיה כי יש כאלה שלהגיע לעומק 20 זה ק"מ ויש כאלה שזה 3 ק"מ), לעשות ג'יג ולקוות לאחלה דייג כמו שהיה לנו לפני שבועיים
אגב קישור לדו"ח אם עוד לא ראית http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=23589.0
 IP: [ מחובר ] WWW
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #4 ב- : אוקטובר 18, 2015, 17:53:41 PM »
ברוך הבא  בירה

אני מציע שלפני הכול, תעבור על ההודעות הראשונות בראש העמוד בפורום הדיג במים מתוקים.
יש שם המון אינפורמציה לגבי הפעם הראשונה, קרפיונים ומידע כללי מועיל.
אחר כך כנס וקרא עוד "קצת" על דיג במים מתוקים במאמרים של חברי הפורום:
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=41&Itemid=194

אם אחרי זה יש שאלות (ואני בטוח שיהיו  קריצה), תחזור ושאל בצורה ממוקדת ואני מבטיח שלא תישאר בלי תשובות 
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
MOGDOG
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוקטובר 18, 2015, 18:05:36 PM »
תודה רבה על התגובות שלכם!
-אז אין צורך להכנס 100 מטר עומק? זה לא באמת יעזור לתפוס דג גדול יותר כמו שחשבתי לגבי הכנרת? ואגב, אם אני עובד בעומק- האם עדיף לעבוד בחלק העליון של הים/התחתון/באמצע? (רק קניתי את הסירה ואף פעם לא דגתי בעומק)

-אני פחות מתעניין בשפמנונים, אלה בדגים כשרים. אני רוצה לדעת האם מושטים יש עכשיו, ואני מחפש מדריך טוב לדייג קרפיונים- רכישת ציוד מתאים ורכישת מידע.
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #6 ב- : אוקטובר 18, 2015, 18:18:11 PM »
תודה רבה על התגובות שלכם!
-אז אין צורך להכנס 100 מטר עומק? זה לא באמת יעזור לתפוס דג גדול יותר כמו שחשבתי לגבי הכנרת? ואגב, אם אני עובד בעומק- האם עדיף לעבוד בחלק העליון של הים/התחתון/באמצע? (רק קניתי את הסירה ואף פעם לא דגתי בעומק)

-אני פחות מתעניין בשפמנונים, אלה בדגים כשרים. אני רוצה לדעת האם מושטים יש עכשיו, ואני מחפש מדריך טוב לדייג קרפיונים- רכישת ציוד מתאים ורכישת מידע.

100 מטר עומק אין בכנרת.
100 מטר מרחק מהחוף יש וזה יכול להיות 2 מטר בנקודה אחת ו-6 מטר בנקודה אחרת...
עם הניסיון, תמצא איפה עובד, איך ומתי...
אז גם תגלה שלא בהכרח רחוק ועמוק זה הכי טוב... קריצה

לגבי שאלתך איפה עדיף לעבוד, פני המים, הקרקעית או באמצע, התשובה היא קרוב לקרקעית אם אתה במרחק מהחוף אבל בהחלט גם קרוב לפני המים בקרבת החוף!

יש עדיין מושטים והם מגיבים יפה. גם בז'ירז'ור וגם בפיתיונות.

הפנתי אותך בהודעה הקודמת למספר גדול של מדריכים שמרכזים בתוכם המון אינפורמציה מועילה ושלא תמצא באף מקום אחר ברשת בשפה העברית.
אני מציע שתעצור רגע, תנשום עמוק ותעבור על המאמרים שבקישור ועל ההודעות הראשונות בפורום הדיג במים מתוקים.
אחר כך תחזור עם שאלות ממוקדות 
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
MOGDOG
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אוקטובר 18, 2015, 18:53:15 PM »
שאלתי עוד לפני שראיתי שהגבת. בהחלט המדריך ענה לי על כל השאלות נכון לעכשיו. תודה רבה!
MOGDOG
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אוקטובר 19, 2015, 12:44:08 PM »
-איך מכינים עוגן משק ואבנים? הסירה שקניתי היא מתנפחת ללא מנוע, מסוגלת לשאת 96 ק"ג בלבד(זה גם נושא מדאיג.. דג עם קוץ קטן יכול לפוצץ לי את הסירה בקלות בוכה אבל לקחתי את זה בחשבון)
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #9 ב- : אוקטובר 19, 2015, 13:59:56 PM »
-איך מכינים עוגן משק ואבנים? הסירה שקניתי היא מתנפחת ללא מנוע, מסוגלת לשאת 96 ק"ג בלבד(זה גם נושא מדאיג.. דג עם קוץ קטן יכול לפוצץ לי את הסירה בקלות בוכה אבל לקחתי את זה בחשבון)

סירה מתנפחת עם כושר נשיאה של פחות מ-100 קילו היתה מדאיגה אותי יותר מבחינה בטיחותית ופחות מפנצ'ר מדג...
הכנרת נראית כמו בריכה כחולה ונחמדה אבל היא יכולה להתהפך עליך תוך דקות ואפילו מספר פעמים ביום  זהירות
אם אתה מסתמך על משוטים והסירה לא מתאימה לשהיה ארוכה ועמידה במים, אני מציע לך לשקול לוותר או להישאר בקרבת החוף!

קח ציפית של כרית, תכניס פנימה שרשרת חוליות במשקל של קילו -שניים, קשור כמו שצריך כשהשרשרת כמה שיותר דחוסה ולציפית קשור חבל חזק בוארך של 6-7 מטר.
זה ייתן לך עוגן, כבד אבל לא יותר מדי, בלי בליטות ובלי שפיצים שעלולים לגרום לסירה נזק וחבל שלא יאפשר לך להיכנס רחוק מדי מהחוף ברוב מחופי הכנרת  קריצה
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אוקטובר 19, 2015, 18:41:18 PM »

אם מדובר בסירות הקטנות והפשוטות אני ממש לא ממליץ לך להיכנס איתה לעומק הן קלות מאוד ועדינות ולא מתאימות לדייג.
הכינרת מתהפכת בדקות אתה יכול להיכנס כשהמים פלטה ואחרי 2 דקות רוח מטורפת לא הייתי לוקח סיכון.
במיוחד לא עם סירה כזו פשוטה וללא מנוע.
ואם המשוטים מפלסטיק בכלל עדיף שתישאר בחוף.

למקרה שאתה בכל זאת נכנס חובה אבל חובהההה חגורת ציפה!!
מרום משה
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אוקטובר 19, 2015, 19:23:55 PM »
שמע בחור עזוב אותך מהסירה תדוג מהחוף ותלמד ולאחר שתרכוש ניסיון ותלמד את הכינרת תיכנס עם סירה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : נובמבר 16, 2015, 15:00:25 PM »
ראשית, ברוך הבא לפורום

שנית וזה חשוב - אם ברצונך לקבל תשובות לשאלות, אז לגבי זה:
אם יש לך שאלה בנושא שונה מאשר זו שבדיון שפתחת - תפתח דיון חדש עם כותרת מתאימה.
גם מי שיודע ורוצה לענות לך על הכנת עוגן - לא בהכרח ייכנס לדיון שכותרתו דיג בכנרת השבוע,
מי שנכנס והגיב או ראה תגובות לפני שהעלית את שאלת העוגן - אולי כבר לא יחזור לדיון...

הרעיון פשוט ונכון: כל דיון עם הכותרת שלו ובנושא אחד.
נושא חדש - דיון חדש... ואין הגבלה על מס' דיונים שאפשר להעלות... קריצה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!