אם יש לך סירה ממליץ לך ללכת כמה שאפשר לעומק ולעשות ג'יג במשקלים של 5-15 גרם בערך בהקפצות על הקרקעית.
לפני שבועיים שהיינו שם (משפחה) חגגנו על מושטים וביניות ובא גם שפמנון אחד (סירה מתנפחת עם מנוע)
הכל בבוקר (אחר הצהריים לרוב יש רוח ומסוכן וכמעט לא אפשרי ללכת עם סירה אפילו בכינרת שדי רגוע שם)
אם אתה יותר בקטע של דייג פיתיונות ולשבת ולחכות לפיצוץ על המקל אז דייג שפמנונים זה מה שמתאים
לדוג עם לבבות או עם חזה עוף, לשים קפיץ עם כמה קרסים ולשים כמה חתיכות אחת על כל קרס ולזרוק לעומק
הבעיה בדייג זה שמושטים גם באים לפיתיון ומפרקים אותו לפעמים, אם יבוא שפמנון אתה כבר תראה את זה וממליץ לקשור את הפעמון לחכה או משהו כזה כדי לא לאבד אותו

בג'יג לרוב תמיד יש אקשן ותפיסות, בדייג פיתיונות לשפמנונים לא כל כך אבל אם זה מה שאתה אוהב תפיסה אחת של שפמנון של קילו אפילו תספיק לך, זה תלוי באופי שלך ומה שאתה אוהב
למושטים הייתי ממליץ לדוג זרזור בחוף ליד שיחים איפה שאין אנשים בעומק של 10-50 ס"מ בערך
הכי טוב לעמוד בתוך המים ולזרוק לכיוון השיחים קרוב או לעמוד בקו של השיחים ולזרוק לקו של השיחים
*ללכת לאט במים ולא להפחיד את הדגים
קרפיונים זה נושא שלם וארוך מאוד זה לא כמו להגיד שים פיתיון תזרוק ולחכות, או תזרוק דמוי ותגלגל
צריך לבחור מיקום שאמור להתאים לקרפיונים (נראה לי שבורות זה המקום), צריך לפדר, לקנות הרבה דברים מיוחדים וכל יציאה לדייג צריך לשלם 100-200 ש"ח על הפיתיונות שרובם זה רק הפידור
צריך ידע רב ונסיון רב בנושא הזה, עד היום עם הלכנו לדוג בכינרת ועל הדרך אולי לנסות קרפיונים בדייג לילה של השפמנונים זרקנו בוילז עם דבש Oמשהו טייגר נאטס, מה שראיתי שממולץ להשתמש בו) בלי פידור ובלי כלום ולא היו תוצאות, הסיכוי לתפוס ככה לא גדול כי בלי פידור אין מה שימשוך את הקרפיונים לאזור והסיכוי לתפוס לא גדול כל כך וכמעט אפסי אולי אפילו
לא כל כך מבים בעניין של הקרפיונים אבל זה הקצת שאני יודע בערך בתמצית
אולי העתיד פעם אחת נלך רציני על קרפיונים, עוד לא הוצאנו קרפיון אחד בכל העשרות פעמים שהיינו בכינרת, גם כי לא הלכנו עליהם וגם כי אנחנו מעדיפים לרוב לזרזר ולהוציא הרבה דגים וגם כי זרזור זה הסגנון שאנחנו אוהבים
לסיום, שוב ממליץ לך ללכת עם הסירה לעומק (4-8 מטרים זה יספיק אפילו, אם יש לך מנוע אז בכלל ממליץ לך ללכת ל 8-15 אפילו, בפעם הבאה שנהיה בכינרת ננסה ללכת לעומק ממש לסביבות ה 20 תלוי באיזה חוף נהיה כי יש כאלה שלהגיע לעומק 20 זה ק"מ ויש כאלה שזה 3 ק"מ), לעשות ג'יג ולקוות לאחלה דייג כמו שהיה לנו לפני שבועיים
אגב קישור לדו"ח אם עוד לא ראית
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=23589.0