פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי? |
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי? (נקרא 30825 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
 |
|
|
דקל עוד הפעם אתה מביא שטויות לא מבוססות... אשמח אם תראה לי דייג מסחרי שיוצא לדוג עם 2-3 חכות ולא עם רשתות,מכמורות,שרקים,רובים וכו'. ודבר נוסף, לדעתי האישית זה בסדר למכור בשחור לא רק פעם ב.., כי במדינה כמו שלנו שגונבים ממך בכל מקום ופשוטו כמשמעו שוחטים אותך ביוקר המחייה, וכשיש עמלות על עמלות, וביטוחים שלא עוזרים לך, ולוקחים לך חצי מהמשכורת על מיסים, ואתה מגיע למצב שאתה קודם כל עובד בשביל המדינה ורק אחר כך בשביל המשפחה שלך, אז הגונב מגנב פטור. לא רואה שום בעיה בלמכור בשחור.  שוב פעם אתה הוא שמביא שטויות לא מבוססות ומפנה אותן כלפי מישהו שאתה לא מכיר ויכול להיות אבא שלך. תתפלא לשמוע אבל יש בעלי סירות דיג שיוצאים לדיג בג'יג ועל חי עם חכות כי בעונה הזו זה הסגנון עם הפוטנציאל הגדול ביותר. בעל סירה שמוציא דייגי ג'יג ליום שלם, גובה מחיר על יציאה וגם לוקח חצי מהשלל למכירה, נקרא מסחרי. אני לא יודע עד כמה יצא לך להיחשף בעבר לשחיטות האינסופיות והמגעילות של דייגי ג'יג אבל כשאתה רואה מזח שלם מכוסה בדגים שכולם נתפסו בצורה חובבנית אבל הולכים למכירה, אתה מקבל קצת פרופורציה... גיא במידה וזה כך אז הדייג הספורטיבי בבעיה רצינית  לא ניתן לדעת מי דייג ספורטיבי וזה מכניס גם אותנו לתוך מעגל שגם אנחנו מוכרים דגים מה אתה חושב ? תקום מאוד מוקדם בבוקר 4-5 ותרד לנמל שם תוכל ליראות הרוב המוחלט יורד עם חכות פיתיון חי דאון ריגרים רפלות וזה שהמדינה שוחטת את האזרחים לא אומר הדייגים צריכים לשחוט את הים מי שלא יכול להרשות לעצמו לדוג שלא ידוג וכן הדייג הספורטיבי בבעיה ואפילו חמורה שכן הרפורמה בקרוב תעבור במתכונתה הנוכחית ואז לא יהיה דייג ספורטיבי
|
|
|
|
|
|
|
נתפסים על מילים כולנו ילדים שמשחקים עם צעצועים ועושים מזה המון המון רעש בצורה מקצועית תיסלחו לי האג'נדות וההגדרות פה התערבבו לסלט אחד גדול ובן אדם אחד עם יכולת מדהימה בתיקשורת גרם להרבה בלאגן בקו מחשבה שמובן לכולנו עי משחקי מילים והגדרות עדיין מחכה להסבר מה המטרה של השרשור הזה
תודה על המחמאה אבל זה לא משחקי מילים זה המציאות בגדול המטרה היא לעלות את המודעות למהו דייג מיסחרי בקטן השירשור גלש למקומות שחייב להגיב
|
|
|
|
|
|
Gal-nami
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
59
|
|
אני חושב שהייתי מתנהג כמוהו...לא כל יום תופסים דג בגודל כזה ההוצאות מרובות לתחביב ואם ישנה אפשרות להקטין אותם פעם בתקופה אז למה לא.
|
|
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
נתפסים על מילים כולנו ילדים שמשחקים עם צעצועים ועושים מזה המון המון רעש בצורה מקצועית תיסלחו לי האג'נדות וההגדרות פה התערבבו לסלט אחד גדול ובן אדם אחד עם יכולת מדהימה בתיקשורת גרם להרבה בלאגן בקו מחשבה שמובן לכולנו עי משחקי מילים והגדרות עדיין מחכה להסבר מה המטרה של השרשור הזה
תודה על המחמאה אבל זה לא משחקי מילים זה המציאות בגדול המטרה היא לעלות את המודעות למהו דייג מיסחרי בקטן השירשור גלש למקומות שחייב להגיב מסכים אתך השרשור הזה גלש למקומות שחייב להגיב יותר טוב שנשקול טוב טוב את מה שאנחנו כותבים פה ולא להגיב מהרגש
|
|
-------------------------------
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
|
|
 |
|
|
מוטי, אתה מנסה לעשות הכללות אבל זה לא תופס בכול פעם. דיג עם רשת, איך שאני לא מסתכל עליו, הוא לא ספורטיבי. דיג בג'יג, אם הוא נעשה במידה, מתחשב במצב הדגה, בעונה, במיקום, בגדלים ובכמות, הוא יכול להיות סופר-ספורטיבי. אם הולכים לדוג בג'יג והדגים הולכים למכירה, מבחינתי זה לא ספורטיבי. מצד אחד יש דייגים שיוצאים, דגים, תופסים ולפעמים משחררים... ומצד שני יש כאלו שיוצאים ומוציאים כול דג אפשרי בשביל לצלם פריסה על המזח לשם השופוני ואז הולכים ומוכרים את הכול... אני מכיר מקרה שבו חבר פורום יצא לג'יג עם מישהו שמוציא צ'רטרים, שילם על היציאה ותוך זמן קצר הוציא אינטיאס של 30 קילו פלוס. אחרי זה הוא היה מרוצה מספיק והחליט לסיים את הדיג. בעל הסירה היה מאד לא מרוצה וטען כנגד שהוא ציפה לעוד דגים ואז להתחלק במכירה שלהם חצי-חצי... כנראה שהתשלום על היציאה לא הספיק לו... היה סיפור לא קטן אבל בסוף הדיג הסתיים... מבחינתי זה ההיפך הגמור מספורטיבי מבחינת בעל הסירה וסופר-ספורטיבי מצד הדייג. שניים על הסירה ומייצגים את ההפכים המנוגדים  גיאצוק הכל טוב ויפה אבל מה ההבדל בין דייג פיתיונות שמוציא 30 -40 קג דניסים ומוכר אותם עוד בחוף או לסוחר או דייג גירגור שמוציא 5-6 לוקוסים יפים של 2 -5 קג יחידה ומוכר אותם לדייג גיג שאנחנו יודעים מה קורה שם (עשרות ואפילו מאות קג )לבין דייג רשתות או שרק ואם דייג רוצה להוריד 50 מטר רשת להוציא 2-3 קג דגים לבית או שרק עם 10-15 קרסים בישביל דג לבית העים הוא מיסחרי רק בשל שיטות הדייג? או שברגע שדייג מוכר דגים הוא מיסחרי בלי שום קשר לשיטות הדייג?
|
|
|
|
|
|
|
אני חושב שהייתי מתנהג כמוהו...לא כל יום תופסים דג בגודל כזה ההוצאות מרובות לתחביב ואם ישנה אפשרות להקטין אותם פעם בתקופה אז למה לא.
גם אני (אבל אני דייג מיסחרי) אבל השאלה הגדולה ושוב סליחה למישל ומה עם היום שאחרי     ??
|
|
|
|
|
|
|
תודה על המחמאה אבל זה לא משחקי מילים זה המציאות בגדול המטרה היא לעלות את המודעות למהו דייג מיסחרי בקטן השירשור גלש למקומות שחייב להגיב מסכים אתך השרשור הזה גלש למקומות שחייב להגיב יותר טוב שנשקול טוב טוב את מה שאנחנו כותבים פה ולא להגיב מהרגש אני בטוח שהשירשור פגע בנקודות רגישות אבל את האמת צריך להגיד ועדיף מוקדם מאשר מאוחר ברגע שכולם יבינו שכל הדייגים הם אותו דבר אולי יהיה אפשר להילחם בגורמים אשר עושים נזק לים
|
|
|
|
|
|
|
תודה על המחמאה אבל זה לא משחקי מילים זה המציאות בגדול המטרה היא לעלות את המודעות למהו דייג מיסחרי בקטן השירשור גלש למקומות שחייב להגיב מסכים אתך השרשור הזה גלש למקומות שחייב להגיב יותר טוב שנשקול טוב טוב את מה שאנחנו כותבים פה ולא להגיב מהרגש אני בטוח שהשירשור פגע בנקודות רגישות אבל את האמת צריך להגיד ועדיף מוקדם מאשר מאוחר ברגע שכולם יבינו שכל הדייגים הם אותו דבר אולי יהיה אפשר להילחם בגורמים אשר עושים נזק לים באומרך:"גורמים אשר עושים נזק לים", אתה מדבר על דייגי הרשתות, המכמורת, השרק והצלילה החופשית?
|
|
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים" שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
|
|
|
|
|
תודה על המחמאה אבל זה לא משחקי מילים זה המציאות בגדול המטרה היא לעלות את המודעות למהו דייג מיסחרי בקטן השירשור גלש למקומות שחייב להגיב מסכים אתך השרשור הזה גלש למקומות שחייב להגיב יותר טוב שנשקול טוב טוב את מה שאנחנו כותבים פה ולא להגיב מהרגש אני בטוח שהשירשור פגע בנקודות רגישות אבל את האמת צריך להגיד ועדיף מוקדם מאשר מאוחר ברגע שכולם יבינו שכל הדייגים הם אותו דבר אולי יהיה אפשר להילחם בגורמים אשר עושים נזק לים באומרך:"גורמים אשר עושים נזק לים", אתה מדבר על דייגי הרשתות, המכמורת, השרק והצלילה החופשית? לא בעיקר אל מגדלי הדגים המינים הפולשים ומקבלי החלטות במדינה והמכמורתנים
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
תודה על המחמאה אבל זה לא משחקי מילים זה המציאות בגדול המטרה היא לעלות את המודעות למהו דייג מיסחרי בקטן השירשור גלש למקומות שחייב להגיב מסכים אתך השרשור הזה גלש למקומות שחייב להגיב יותר טוב שנשקול טוב טוב את מה שאנחנו כותבים פה ולא להגיב מהרגש אני בטוח שהשירשור פגע בנקודות רגישות אבל את האמת צריך להגיד ועדיף מוקדם מאשר מאוחר ברגע שכולם יבינו שכל הדייגים הם אותו דבר אולי יהיה אפשר להילחם בגורמים אשר עושים נזק לים באומרך:"גורמים אשר עושים נזק לים", אתה מדבר על דייגי הרשתות, המכמורת, השרק והצלילה החופשית? לא בעיקר אל מגדלי הדגים המינים הפולשים ומקבלי החלטות במדינה והמכמורתנים דקל אתה יכול להכניס גם לרשימה המפוקפקת שלך בשקט ובלי שום בעיה גם את דיגי הרשתות כשדייג רשתות תופס דגים ברוב המקרים עד שהוא ישחרר את שלל הלווי אותם דגים ימותו קבל קישור לסרטון שממחיש על מה אני מדבר http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=19418.0לפני שבוע עלה בפייסבוק סרטון של דייגי רשתות שהשלל שלהם היה מאות מליטות שבקושי גירדו את ה20 25 ס''מ את כל השלל הזה הם ארזו הארגזים אילו רק שתי דוגמאות מתוך עשרות ומאות מקרים של דייגי רשתות שמשחיתים את הדגה בים
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
תודה על המחמאה אבל זה לא משחקי מילים זה המציאות בגדול המטרה היא לעלות את המודעות למהו דייג מיסחרי בקטן השירשור גלש למקומות שחייב להגיב מסכים אתך השרשור הזה גלש למקומות שחייב להגיב יותר טוב שנשקול טוב טוב את מה שאנחנו כותבים פה ולא להגיב מהרגש אני בטוח שהשירשור פגע בנקודות רגישות אבל את האמת צריך להגיד ועדיף מוקדם מאשר מאוחר ברגע שכולם יבינו שכל הדייגים הם אותו דבר אולי יהיה אפשר להילחם בגורמים אשר עושים נזק לים באומרך:"גורמים אשר עושים נזק לים", אתה מדבר על דייגי הרשתות, המכמורת, השרק והצלילה החופשית? לא בעיקר אל מגדלי הדגים המינים הפולשים ומקבלי החלטות במדינה והמכמורתנים דקל אתה יכול להכניס גם לרשימה המפוקפקת שלך בשקט ובלי שום בעיה גם את דיגי הרשתות כשדייג רשתות תופס דגים ברוב המקרים עד שהוא ישחרר את שלל הלווי אותם דגים ימותו קבל קישור לסרטון שממחיש על מה אני מדבר http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=19418.0לפני שבוע עלה בפייסבוק סרטון של דייגי רשתות שהשלל שלהם היה מאות מליטות שבקושי גירדו את ה20 25 ס''מ את כל השלל הזה הם ארזו הארגזים אילו רק שתי דוגמאות מתוך עשרות ומאות מקרים של דייגי רשתות שמשחיתים את הדגה בים אכן סירטון מזעזע אבל קודם כל דיי ברור שהחברה האלה הם עברינים שעובדים ללא רשיונות דייג מה שקורה זה שהם מרימים את הרשת מהר כדיי לא להיתפס ולא משחררים דגים בהרמה וכואב הלב שיש אנשים כאלה אני בהרמה חותך את הרשת עם סכין כדי לשחרר חתולי ים וליפעמים גם צבים ומעל 90 אחוז חוזרים לישחות מי שהים חשוב לו לא מתנהג ככה באשר למליטות אני לא מבין את הבעיה מליטה זה דג שגודל עד 40-50 סמ ובגודל 20-25 סמ הוא כבר סחיר אפילו זה הגודל הכל המסעדות מבקשות על תעשה את הטעות לחשוב שמליטה זה ספירנה כי זה לא
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
תודה על המחמאה אבל זה לא משחקי מילים זה המציאות בגדול המטרה היא לעלות את המודעות למהו דייג מיסחרי בקטן השירשור גלש למקומות שחייב להגיב מסכים אתך השרשור הזה גלש למקומות שחייב להגיב יותר טוב שנשקול טוב טוב את מה שאנחנו כותבים פה ולא להגיב מהרגש אני בטוח שהשירשור פגע בנקודות רגישות אבל את האמת צריך להגיד ועדיף מוקדם מאשר מאוחר ברגע שכולם יבינו שכל הדייגים הם אותו דבר אולי יהיה אפשר להילחם בגורמים אשר עושים נזק לים באומרך:"גורמים אשר עושים נזק לים", אתה מדבר על דייגי הרשתות, המכמורת, השרק והצלילה החופשית? לא בעיקר אל מגדלי הדגים המינים הפולשים ומקבלי החלטות במדינה והמכמורתנים דקל אתה יכול להכניס גם לרשימה המפוקפקת שלך בשקט ובלי שום בעיה גם את דיגי הרשתות כשדייג רשתות תופס דגים ברוב המקרים עד שהוא ישחרר את שלל הלווי אותם דגים ימותו קבל קישור לסרטון שממחיש על מה אני מדבר http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=19418.0לפני שבוע עלה בפייסבוק סרטון של דייגי רשתות שהשלל שלהם היה מאות מליטות שבקושי גירדו את ה20 25 ס''מ את כל השלל הזה הם ארזו הארגזים אילו רק שתי דוגמאות מתוך עשרות ומאות מקרים של דייגי רשתות שמשחיתים את הדגה בים אכן סירטון מזעזע אבל קודם כל דיי ברור שהחברה האלה הם עברינים שעובדים ללא רשיונות דייג מה שקורה זה שהם מרימים את הרשת מהר כדיי לא להיתפס ולא משחררים דגים בהרמה וכואב הלב שיש אנשים כאלה אני בהרמה חותך את הרשת עם סכין כדי לשחרר חתולי ים וליפעמים גם צבים ומעל 90 אחוז חוזרים לישחות מי שהים חשוב לו לא מתנהג ככה באשר למליטות אני לא מבין את הבעיה מליטה זה דג שגודל עד 40-50 סמ ובגודל 20-25 סמ הוא כבר סחיר אפילו זה הגודל הכל המסעדות מבקשות על תעשה את הטעות לחשוב שמליטה זה ספירנה כי זה לא 1.יש לא מעט דייגי רשתות עם רישיונות שמבצעים דייג עבריני כבר נתקלתי מספר פעמים בדייגים מעכו שנכנסו עם הסירות שלהם לשמורת ראש הניקרה כאשר פרצופם מכוסה בכובע גרב ועל מספר הסירה זרוקה סמיכה שלא יראו כי הם יודעים שמצלמים אותם מהחוף נתקלתי לא פעם בדייגים שיצאו מנמל עכו ובכניסה לנמל פרסו רשת כבדיוק באותו רגע עברה שם להקה של בורים פריסת רשת בפתח מעגן או נמל זו עברה וזה רק חלק מהעברות כך שבתוך דייגי הרשתות עם הרשיונות יש לא מעט עברינים 2.תאמין לי ידידי שאני יודה מה ההבדל בין אספרינה ברקודה למליטה וכמו שכתבתה הדג הזה מגיע כמעט לחצי מ' אז למה לא לתת לו להגיע לגודל הזה או לפחות קרוב מליטה של 20 ס''מ לא שוקלת 150 ג'ר תוריד ראש תוריד זנב מה נשאר חבל חבל חבל תאמין לי שבמסעדות היו שמחים לקבל מליטות של40 ס''מ אבל הם מסטפקים במה שיש כי אין להם ברירה ובקצב הזה גם מליטות של 20-25 ס''מ לא יהיו אני בספק אם בגודל הזה הם בחלל במצב של רבייה וגם אם כן לא נותנים להם צ'אנס
|
|
|
|
|
|
|
אין כזה דבר דייגים ספורטיבים ,כל הויכוח נובע מטעויות בהגדרה של איזה סוג דייגים אנחנו .  בכל ספורט יש אתגר לעמוד בחוקים ובכללים של אותו ענף וזה בכדי להשיג ניצחון . בכדורגל או טניס אתה יודע את גבולות המגרש מה בפנים ומה בחוץ הספורט מוגדר וכל אחד על המגרש יודע מה אסור ומה מותר ולא עובר על החוקים בלי להיפסל. אצלנו אין חוקים מלבד חוקי המצפון של היחיד שהם שונים וגורמים למחלוקות ועין רעה איש על רעהו,לכן עד שלא יחוקקו חוקים ברורים לענף הדייג אנחנו לא ספורטיבים  אנחנו דייגים חובבנים ותו לא,ולעומתנו יש את הדייגים המסחריים, כאשר דייג מוכר דג הוא עוסק במסחר ,ואפילו אם מכר רק את סנפיר הזנב של הדג שתפס ביום שלישי. ומה כל אחד יעשה אם הדגים שלו זה רק ענינו האישי,לא נאה ולא ראוי לציין את עניין המכירה בפורום לא מסחרי וחובבני כמו שלנו. אז תמשיכו להיות חובבנים ולקחת מהים במידה נכונה לצו מצפונכם הפנימי,כי זה מה שיש וזה הכי טוב. בהצלחה בדייג לכולם 
|
|
|
|
|
|
|
אין כזה דבר דייגים ספורטיבים ,כל הויכוח נובע מטעויות בהגדרה של איזה סוג דייגים אנחנו .  בכל ספורט יש אתגר לעמוד בחוקים ובכללים של אותו ענף וזה בכדי להשיג ניצחון . בכדורגל או טניס אתה יודע את גבולות המגרש מה בפנים ומה בחוץ הספורט מוגדר וכל אחד על המגרש יודע מה אסור ומה מותר ולא עובר על החוקים בלי להיפסל. אצלנו אין חוקים מלבד חוקי המצפון של היחיד שהם שונים וגורמים למחלוקות ועין רעה איש על רעהו,לכן עד שלא יחוקקו חוקים ברורים לענף הדייג אנחנו לא ספורטיבים  אנחנו דייגים חובבנים ותו לא,ולעומתנו יש את הדייגים המסחריים, כאשר דייג מוכר דג הוא עוסק במסחר ,ואפילו אם מכר רק את סנפיר הזנב של הדג שתפס ביום שלישי. ומה כל אחד יעשה אם הדגים שלו זה רק ענינו האישי,לא נאה ולא ראוי לציין את עניין המכירה בפורום לא מסחרי וחובבני כמו שלנו. אז תמשיכו להיות חובבנים ולקחת מהים במידה נכונה לצו מצפונכם הפנימי,כי זה מה שיש וזה הכי טוב. בהצלחה בדייג לכולם  יופי של תשובה 
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
מוטי, אתה מנסה לעשות הכללות אבל זה לא תופס בכול פעם. דיג עם רשת, איך שאני לא מסתכל עליו, הוא לא ספורטיבי. דיג בג'יג, אם הוא נעשה במידה, מתחשב במצב הדגה, בעונה, במיקום, בגדלים ובכמות, הוא יכול להיות סופר-ספורטיבי. אם הולכים לדוג בג'יג והדגים הולכים למכירה, מבחינתי זה לא ספורטיבי. מצד אחד יש דייגים שיוצאים, דגים, תופסים ולפעמים משחררים... ומצד שני יש כאלו שיוצאים ומוציאים כול דג אפשרי בשביל לצלם פריסה על המזח לשם השופוני ואז הולכים ומוכרים את הכול... אני מכיר מקרה שבו חבר פורום יצא לג'יג עם מישהו שמוציא צ'רטרים, שילם על היציאה ותוך זמן קצר הוציא אינטיאס של 30 קילו פלוס. אחרי זה הוא היה מרוצה מספיק והחליט לסיים את הדיג. בעל הסירה היה מאד לא מרוצה וטען כנגד שהוא ציפה לעוד דגים ואז להתחלק במכירה שלהם חצי-חצי... כנראה שהתשלום על היציאה לא הספיק לו... היה סיפור לא קטן אבל בסוף הדיג הסתיים... מבחינתי זה ההיפך הגמור מספורטיבי מבחינת בעל הסירה וסופר-ספורטיבי מצד הדייג. שניים על הסירה ומייצגים את ההפכים המנוגדים  גיאצוק הכל טוב ויפה אבל מה ההבדל בין דייג פיתיונות שמוציא 30 -40 קג דניסים ומוכר אותם עוד בחוף או לסוחר או דייג גירגור שמוציא 5-6 לוקוסים יפים של 2 -5 קג יחידה ומוכר אותם לדייג גיג שאנחנו יודעים מה קורה שם (עשרות ואפילו מאות קג )לבין דייג רשתות או שרק ואם דייג רוצה להוריד 50 מטר רשת להוציא 2-3 קג דגים לבית או שרק עם 10-15 קרסים בישביל דג לבית העים הוא מיסחרי רק בשל שיטות הדייג? או שברגע שדייג מוכר דגים הוא מיסחרי בלי שום קשר לשיטות הדייג? מבחינתי אין הבדל. מי שהולך לים ומוציא דניסים אפילו בידיים ואז מוכר אותם, זה מסחרי. לך תדוג כמה שאתה צריך להנאתך ובני משפחתך ואפילו לשכנה שעושה לך עיניים אבל לא מעבר לזה. מה שהלך אחרי בריחת הדניסים היה פשוט מגעיל ברמות על... מה יש לבן אדם לעשות עם 30 קילו?? לחלק? יאללה. לאכול? יאללה. להקפיא לימים קשים? יאללה... למכור? מסחרי. דיג עם רשת לדעתי הוא דיג מסחרי ואין לו שום אספקט חובבני או ספורטיבי. דיג ברשת מחייב רישיון ולמי שאין עסק דיג שמקיים אותו , לא צריך לתת רישיון. נקודה.
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
|