בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי?
עמודים: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי?  (נקרא 30875 פעמים) הדפסה
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

בעניין: מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי?
« הגיב #45 ב- : אוגוסט 18, 2015, 09:12:05 AM »
תמשיכו לטמון את הראש בחול...
זה קשה, זה לא תורם אבל זה שלב הכרחי באבולוציה או כמו שחלקכם מכירים אותו "ROCK BOTTOM"...
צריך להגיע לתחתית של התחתית על מנת להבין שצריך (ונשאר רק) לעלות...

לדעתי אנחנו שם

זה כבר טוב.
לדעת מה הבעיה ולהכיר בה זה שלב חשוב מאד בדרך לטפל בה  אתה בסדר
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
cargo plan

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #46 ב- : אוגוסט 18, 2015, 09:15:51 AM »
אני הולך לשתות מים ולחלום על דיג נדפק לי המח מהשרשור הזה 

אתה אחראי ישיר לדילול אוכלוסיית הטלוויזיות בדרום ... מתפקע מתפקע

cargo plan

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #47 ב- : אוגוסט 18, 2015, 09:21:38 AM »
בחיים שלי לא מכרתי דג , גם לא אמכור - למכור דג = למכור את הנשמה שלי .

לחברה המזרחיים בינינו ידוע שדגים זה סמל למזל וברכה .

אני דייג , צייד , אוכל כל השנה דגים שמוציא בעצמי ...קיזוז עלויות !? הצחקתם אותי ...

תן לי שעתיים בים ואני בן אדם מאושר , נוח לבריות , איש משפחה למופת .

הים זה מגנט לרעלים וסוג של אסקייפיזם מהמציאות האומללה שלנו כאן .

חוק , חוק מאפשר אכיפה ולא שום דבר אחר .

yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

« הגיב #48 ב- : אוגוסט 18, 2015, 10:16:30 AM »
 מתפקע מתפקע מתפקע מתפקע מתפקע
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

רפי אשמח עם תפתח דיון בפורום על החוף
כי לפי שיטתך מעל 50% מדיגי הסירות הם מיסחריים  חפרים (שעובדים בלי רשיונות  ובלי מס הכנסה )
רק אשאל אותך מה מבדיל בין רוכב אופניים ספורטיבי לרוכב מיקצועי (מסחרי) הוא למטפסי הרים (סנפלינג) הוא לכול סוגי הספורט  למינהם  אגיד לך מה ההבדל לכולם יש תחביב יקר והרבה הוצאות  ואלה שבוחרים לחסות הוצאות הופכים למסחריים  
לפי תפיסתי דג שנתפס בחכה ברשת בשרק או בכל צורה שהיא הוא עדיין דג מת השאלה היחידה היא עם הוא מת למטרת רווח הוא סיפוק

דקל, ממש לא הבנת את שיטתי שהיא בעצם גישתי, אנסה לחדד ומהקל אל הכבד:

1. לגבי מס הכנסה, בלי לפגוע חלילה - אך כתבת שטות מוחלטת, ובתחום הזה אני מבין מצוין.
מס הכנסה אינך משלם על מחזור "הכנסות" אלא על רווח - על "הכנסה חייבת" שזה הכנסות פחות הוצאות,
אם יש לך הפסד מעיסוק מסוים - אתה רשאי לקזזו כנגד הכנסה חייבת ממקור אחר, במילים אחרות:
כל דייג ספורטיבי של סופ"שים ובמיוחד בעל סירה - אם יש לו שכל יפתח תיק על "עיסוק בדיג",
מבטיחך כי כולם יקזזו הפסדים כנגד הכנסות ממקור אחר: ביטוח, טיפולים, עגינה, דלק, ירידת ערך ובלאי...
ולא דיברנו על חכות וציודים מתכלים כמו חוטים וקרסים וג'יגים: גם מי שמכור כל מה שתפס בסופ"ש - מפסיד!

2. מסחרי?!! הצחקת אותי..... מה פירוש "מסחרי" דקל?!!
להבנתי, מי שיפנה לעסוק בעיסוק מסחרי, קרי עסק, באופן מובנה עושה זאת כדי להרוויח,
להרוויח - זה ממש לא להחזיר חלק מההוצאות!!! אם אינך עוסק במשהו למטרת רווח - זה לא עסק מסחרי!!!
אתה מכיר דייג ספורטיבי שמבחינתו תפיסת דגים ומכירתם בסופ"שים - זהו עסק למרת רווח?!
מבטיחך שלא - כי מראש ברור לכל אחד שאין כאן רווח וגם לא איזון - אלא הפסד ודאי...
אף אחד בעולם לא הולך מראש לעשות עסק או לעסוק בעיסוק מסחרי - אם הצפי הוא הפסד או איזון!!!
לכל זה, תוסיף שאותו דייג ספורטיבי מפסיד את עשרות השעות בחודש סביב העיסוק בדיג -
מהיציאה לים עד החזרה הביתה פלוס זמן הצטיידות והכנת הציוד וכו', אילו עבד אותן שעות חודשיות
בין בעבודתו ובין בשכר מינימום אז היה לו עוד סכום יפה ובטוח ביד.....
*אם מישהו יוצא לדוג 4-6 פעמים בשבוע ותמיד מוכר את הדגים, זה מסחרי ללא קשר לשיטה,
לא קשור לדייגי סופ"שים ש"פעם ב.." מוכרים דג וחלק מהפעמים בכלל לוקחים הביתה מה שתפסו...

3. בקיצור, מכירת הדג שמכסה חלק מההוצאות איננה הופכת את העיסוק בתחביב ל"מסחרי".
המסחריות כלומר עסק מסחרי - זה קיים אם מטרת העיסוק היא להרוויח, וכשזה לא קיים -
אין מסחריות וממילא אין ענייני מס הכנסה כי לא משלמים מב הכנסה על הפסדים...

4. דיברת על סוגי ספורט למיניהם, אז שחיינים ואתלטים שמקבלים איזו קצבה קטנה ממשרד הספורט -
שלא מכסה את הוצאותיהם, הם "מסחריים"?! ואגב, כדורגלנים או טניסאים הם אכן מסחריים, אם כבר...

5. בקיצור, אי אפשר ליצור יש מאין, לטעון על עניין כזה "מסחריות" - זה פשוט מלאכותי ולא נכון.

נ.ב.
גילוי נאות: ככלל אינני מוכר דגים, תמיד לקחתי לעצמי ולמשפחה וחברים...
במקרים נדירים שלא היו ב-3 השנים האחרונות אלא לפני, היו מקרים בודדים בהם רוב מי שיצאנו יחד
רצו למכור, כשהתעקשו כיבדתי את רצון הרוב או של בעל הסירה, במיוחד אם היה דג גדול שכבר לא היה
כוח לחתוך לסטקים בשל השעה המאוחרת והרצון להגיע הביתה, אז קרה במקרים מאוד חריגים...
בשנים האחרונות מי שאני יוצא עמם לשמחתי לא בענייני מכירות - אז לוקחים את הדגים,
או שיש מקרים שהתארחתי והשארתי לבעל הסירה את כל הדגים שיעשה בהם כרצונו...

1 רפי גילוי נאות בצעירותי הייתי ילד בעיתי וביליתי את רוב זמני בים ובשדות בלכידת נחשים עם השנים הפכתי ללוכד נחשים ואפילו טוב והתחילו להתקשר אלי ולהזמין אותי ללכידות בסבובות 2000 -2001 היגע לי דואר ממס ההכנסה
עם קנס של 73450 כן כן שיבעים ושלוש אלף חיש מהר נסעתי למס ההכנסה ושאלתי למה והם אמרו לי שקיבלו מידע
שאני לוכד נחשים בתשלום ניסיתי להסביר שמדובר בהכנסה של אלף אלפיים שקל בשנה והתשובה שלהם הייתה חד משמעית גם עם אתה מרוויח מאה שקל בשנה אתה צריך ליפתוח תיק  הקנס ירד ל1500 ומאז יש לי תיק שבוא אני מצהיר גם על הלכידות נחשים וגם על הדייג   ואין קיזוזים מאחר ואיו מעמ
2 להבנתי ברגע שאתה מוכר מוצר כל שהוא אז אתה כבר עסק ולא חובב או ספורטיבי (מילה בעיתית יש הרבה סוגי ספורט שהם גם מיסחריים) ולדוגמה אני יוצא לדוג בין 10 ל15 ימים בחודש ולפעמים פחות הרבה פחות וכן זה פרנסה
מיליונר אני לא יהיה אבל גם לא רעב
3הבעיה היא לא מכירת הדג (בטח שלא הדג הספיציפי של מישל ) הבעיה היא שכולם מוכרים את הדגים ומכניסים לשוק כמות הרבה אבל הרבה יותר גדולה ממה שהדייגים המיסחריים תופסים ומורידים את מחיר השוק ובגלל שהכסף לא העיניין אז גם הסוחרים מורידים במחיר ואלה שמתפרנסים מהדגים נאלצים להוציא יותר דגים על מנת להתפרנס
ובסוף עוד באים ואומרים שהמיסחריים הורסים את הים כאשר הם ברובם מיסחריים בלי לשים לב
4 סוגי הספורט הם לא העניין פה אלה השאלה לאיזה כיוון לוקחים את הספורט
5 ישנם כ400 -500 דייגים מיסחריים אולי אפילו פחות היום שמתפרנסים מדייג (וגם הם לא דגים כל החודש ואילו לא חצי
ולאומתם יש כ 10000 - 15000 דייגים ספורטיבים (שלרובם יש יותר כסף לבזבז על ציוד משוכלל ) ונניח שרק חצי מוכרים את הדגים ונניח שהם דגים רק פעמיים שלוש בחודש  אתה רוצה לעשות את המתמיטיקה או שאני מה?
עדיין חושב שזה מלכותי ולא נכון מה?
       נ.ב
אני לא נגד מישל או חס וחלילה מישהו שמוכר דגים
למרות שברוב מדינות העולם לדייג ספורטיבי אסור בשום אופן לימכור דגים
ותחשוב מה זה היה עושה לים אם כולם היו רק לוקחים הביתה או מחלקים בשלב כלשהו המקפיא היה מתמלא ואז גם של החברים ואז הייתה מוצא חברים חדשים וגם אותם הייתה ממלא ובסוף לא היה לך ברירה אלה לשחרר דגים ולעזור לים להתאושש וזה כל המטרה פה  מקווה שתבינו אתה בסדר
העולם שלנו רווי חוקים וחלקם נוסד משיקולים הזויים ולא רציונליים.

תשבית ל 5 שנים את כל המכמורתנים , ותראה כאן דגה מדהימה שאין כדוגמתה בכל העולם,תבדוק מי מונע את את ההשבתה שלהם ומה האינטרס הסמוי שלו, ואחכ נדבר !

באופן אישית אני לא מכיר דייג חופי אחד ,שעומד עם חכה על החוף ,שדג ויצא למכור את הצלחתו!!!
אז מאיפה המתמטיקה שלך נובעת בדיוק ?

לגבי מס הכנסה...אצלהם הכל זה שיטת מצליח. אצלך אולי הם הצליחו.
תעמיד מולם אדם שיצא משם ומבין את המנגנון,והם יחזירו לך כסף במקום לגבות ממך.
1 גם עם תשבית את המכמורתנים ל5 שנים (דבר שאני בעד ולדעתי אפילו לצמיתות) חוששני שלא תיראה כאן דגים כמו שאתה מדמיין כידוע צידו המיזרחי של ים תיכון דליל בדגה מאחר ופלנקטון אינו מגיע אילנו ואפילו ישנה תופעה שניקראת התגמדות מזרח תיכון שמשמעותה שאותם מינים של דגים אשר נימצאים בצידו המערבי יותר קרוה לאוקינוס ולפלנקטון מגיעים לגדלים של עד פי 4 ואפילו 5
אני באופן אישי מכיר את שמורת ראש הנקרא ויכול להגיד לך שגם שם למרות שאין דייג מיסחרי (למעט עברינים אחדים אשר יש למצות איתם את הדין) ב20 שנה האחרונים כמות הדגה הידלדלה באופן משמעותי (יספרו לך דייגי החוף)
וכן אני מכיר לא מעט מגרגרים שדגים בראש הניקרה ובנקודות חמות אחרות על מנת למכור את הדגים
וכן אני מכיר גם לא מעט דיגי חוף של אינטיאסים שיוצאים לדוג על מנת למכור את הדגים
אתה יודע אני אפילו מכיר מישהו שמוציא ארסים ולפעמים סרגוסים על מנת למכור
בקיצור אני מכיר יותר דיגים ספורטיבים מסחריים מאשר דיגים מיסחרים מיסחירים  ומשם המתמטיקה
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #50 ב- : אוגוסט 18, 2015, 21:10:12 PM »
דקל העליהום כפי שחשבת שמופנה אליך, אל תחשוב כך, הדיון כאן על הכותרת שלו.

אני מצד אחד קורא את הרחמים שאת מרחם על דייגי הרשתות, ומאידך תוקף כבייכול את הספורטיביים שמוכרים ומורידים את ההכנסות של דייגי הרשתות, רק תן לי להבין דבר או שתיים

מה שמפריע הוא הפגיעה הכספית בדייגי הרשתות? או באמת החלום הספורטיבי של תפוס ושחרר.

לגבי מס הכנסה הייתי כותב מספר דברים אך מפאת הכבוד שאני רוכש לשרשור זה ולמי שהעלה אותו, אשמור את דבריי לעצמי.
יוסי הכל טוב שום דבר פה לא אישי נגד אף אחד הכל מיבחינתי קשור לכותרת ורק לכותרת
אני לא מרחם על אף אחד אני מנסה לעורר מודעות לכך שהרבה עם לא המון מהדייגים הספורטיבים הם למעשה מיסחריים
מה שמפריע הוא שכולם מאשימים את המיסחריים כאשר הם בעצמם כאלה ובמקום להיות צרי עין על כל שיטה שהיא לא השיטה שהם דגים בה אז ישר פוסלים ומאשימים את המיסחריים ללא שום ידע מקדים
בקשר לחלום הספורטיבי של תפוס ושחרר. לפי התגובות פה אתה מבין שזה חלום (ויש סיכוי שירביצו לך או יזרקו אותך למים עם תשחרר )
לגבי מס הכנסה אני לא איכפת לי אני ישן טוב בלילה בידיעה שאני בסדר וזה הכי חשוב
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #51 ב- : אוגוסט 18, 2015, 21:22:41 PM »
לא מבין מה כל הקטע כולם טוחנים כאן מים
מישל עשית בשכל שמכרת ואם היית משחרר היית מקבל מכות ממני
החלום שלי לתפוס כזה ולשחרר אבל לא יודע מה יהיה ברגע האמת ,נראה לי יזרקו אותי למים במקום הדג.
יש ים בהוצאות בתחביב הזה אז מותר לקזז הפסדים מידי פעם בכיף.
דקל שתהיה לי בריא אחרי כל ההתייפיפות אתה מספר שאתה דייג מסחרי,עדיף היה לשתוק וזהו.
ובקשר לספורטיבי או לא הכוונה לשיטת הדייג ולא למה שעושים עם מה שתופסים אם תופסים.

ומה קורה כשתופסים יותר דגים בשיטה ספורטיבית מאשר ברשתות
יש ים בהוצאות בתחביב הזה אז מותר לקזז הפסדים מידי פעם בכיף.   בגלל זה קוראים לזה תחביב ולא עבודה

הצחקתני
דייגי הרשתות צריכים להיות בכלא כולם כולל כולם.
מקצוע זה שזה המקצוע שלך ומזה אתה מתפרנס.
תחביב אם אפשר מידי פעם לממן חלק מהתחביב בעזרת התחביב עצמו מה טוב.
אם יוצאים כל יום כל היום לים ותופסים ומוכרים זאת פרנסה כבר,אבל זה לא המקרה.
אתה גם עם רשתות גם שארק וגם צולל ,אתה בעיניי "פושע"הכי גדול שיש בים.
בקיצור הרושם שאני קיבלתי מהתגובות שלך זה שאתה מצד אחד מפרגן בכאב. אבל מתפוצץ בתוכך מסיבה כלשהי שלא ממש ברורה מבפנים.

סליחה שרק עכשיו אני מגיב אבל אני מהבוקר בים מוציא כמויות אדירות של דגים היה יום טוב
אנ י לא יודע ממה אתה מיתפרנס אבל אני מקווה שיום יבוא וכנסת ישראל תוציא את עיסוקך מחוץ לחוק ויושיבו אותך בכלא
אני עובד בצורה חוקית אם כל הרשיונות ולא חייב דין וחשבון לאנשים כמוך
בעני אתה הפושע משנינו ולפי דעתי גם בעני הרשויות
אבל מתפוצץ בתוכך מסיבה כלשהי שלא ממש ברורה מבפנים.   בדיוק בגלל אנשים כמוך
אני ממליץ לך ליפני שאתה כותב משהו תעצור תנשום תשתה משהו קר ורק אז תכתוב  הדברים שכתבתה ממש לא לעניין מקיאים
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #52 ב- : אוגוסט 18, 2015, 21:33:02 PM »
החלום שלי לתפוס כזה ולשחרר אבל לא יודע מה יהיה ברגע האמת ,נראה לי יזרקו אותי למים במקום הדג.
דקל שתהיה לי בריא אחרי כל ההתייפיפות אתה מספר שאתה דייג מסחרי,עדיף היה לשתוק וזהו.
ובקשר לספורטיבי או לא הכוונה לשיטת הדייג ולא למה שעושים עם מה שתופסים אם תופסים.

יש ים בהוצאות בתחביב הזה אז מותר לקזז הפסדים מידי פעם בכיף.   בגלל זה קוראים לזה תחביב ולא עבודה

הצחקתני
בקיצור הרושם שאני קיבלתי מהתגובות שלך זה שאתה מצד אחד מפרגן בכאב. אבל מתפוצץ בתוכך מסיבה כלשהי שלא ממש ברורה מבפנים.

סליחה שרק עכשיו אני מגיב אבל אני מהבוקר בים מוציא כמויות אדירות של דגים היה יום טוב
אנ י לא יודע ממה אתה מיתפרנס אבל אני מקווה שיום יבוא וכנסת ישראל תוציא את עיסוקך מחוץ לחוק ויושיבו אותך בכלא
אני ממליץ לך ליפני שאתה כותב משהו תעצור תנשום תשתה משהו קר ורק אז תכתוב  הדברים שכתבתה ממש לא לעניין מקיאים

אדוני הנכבד אתה דייג מסחרי לכל דבר וענין. ואני חושב שהתגובה עליך צודקת בהחלט כל הדיון שהתחיל בגללך על דייג מסחרי ואתנ בכלל כזה ששוחט את הים ומשחית כל חלקה טובה בכל. שיטה אפשרית במקרה שלך כך שאתה פה הבעייתי עם כל הכבוד
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #53 ב- : אוגוסט 18, 2015, 22:06:15 PM »
לא נגד תפוס ושחרר פשוט לא מבין את זה שכל אחד יעשה את מה שהוא חושב
לנכון בכדי לעזור לים להתאושש
אני חושב שגם מי שלוקח דגים וגם מי שמשחרר חייב לדאוג ולא להגזים ולזכור שזה רק ספורט ותחביב ושהחיים בים רגישים להמצאות האדם בסביבתם
כמובן שמי שתפס דג ומכר אותו פעם ב 10 יציאות לא יחשב לדיג מסחרי נקודה
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #54 ב- : אוגוסט 18, 2015, 22:10:49 PM »
אני אישית מכיר המון דיגי חוף ומזרזרים ולא נתקלתי באפילו אחד שמוכר את הדגים נראה לי שאתה מצייר תמונה כזאת בכח
כמה סרגוסים כבר אפשר לתפוס וכמה זה בכלל שווה כלכלית לא נראה לי מציאותי בכלל הזוי ומרגיש מניפולטיבי
שחרר את העניין שדיגים ספורטיבים עוסקים במסחר זה כנראה אלו שאתה מכיר
ולא איזה קבוצה שיכולה ליצג את הדיגים הספורטיבים
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #55 ב- : אוגוסט 19, 2015, 07:11:22 AM »

אם אתה תופס ברשתות פחות מדייג ספורטיבי לך לחפש עבודה אחרת אתה כנראה לא ממש יודע לדוג ברשתות.
מותר לעשות מה שבא לעשות כל עוד זה במסגרת החוק.
פעם ב אם מוכרים דג או דגים זה לא נורא , עדיף שיקנו מהספורטיביים מאשר מדייגי הרשתות .
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #56 ב- : אוגוסט 19, 2015, 07:29:47 AM »

הצחקתני

אדוני הנכבד אתה דייג מסחרי לכל דבר וענין. ואני חושב שהתגובה עליך צודקת בהחלט כל הדיון שהתחיל בגללך על דייג מסחרי ואתנ בכלל כזה ששוחט את הים ומשחית כל חלקה טובה בכל. שיטה אפשרית במקרה שלך כך שאתה פה הבעייתי עם כל הכבוד

אתה לא חושב שקצת נסחפת רותם??
מאיפה אתה מכיר אותו ואת מה שהוא עושה? מאיפה התעוזה הזו להאשים אותו בשחיטת הים?
מהתרשמותי האישית, דווקא אנשים כמו דקל עשויים להיות חלק חשוב במהפך הכללי שצריך כאן בארץ ועם כול חוסר הסימפטיה שלי לדיג המסחרי בכלל, אם יש מישהו שאני חושב שאפשר לדבר איתו ולהגיע להבנות אלו אנשים כמו דקל.
הירידה לפסים אישיים וההכללות המגמתיות מנגד, ממש לא לעניין 

לגבי דייגי חוף שמתפרנסים מזה, אני לא מכיר.
מז'רז'רים או דייגי סירות חובבים שיכולים להתפרנס מזה וגם עושים מזה כסף לא רע בעונות, אני דווקא מכיר וגם אתם...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
Moti G

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #57 ב- : אוגוסט 19, 2015, 07:34:58 AM »
לדעתי זהו פוסט מיותר לחלוטין שאם ובמידה יגיע לרשויות המס(מדברים פה על מכירה שחורה,דין אחד כדין מאה) וינהלו חקירה כנגד החבר, שנים אחורה ורק כדי שיצטרך להוכיח שמכר רק דג אחד. והשאר כבר ידוע....מציע למחוק את הפוסט או לחלופין למחוק שמות
דייג מתחיל11

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #58 ב- : אוגוסט 19, 2015, 09:05:44 AM »
ראשית כל, דקל, אני מוכרח לציין שמעולם לא מכרתי דג, ואת רוב הדגים שאני תופס אני משחרר ואת מקצתם אני לוקח למאכל. יצא לי לראות עשרות דייגים ספורטיביים, אבל לא נתקלתי אפילו באחד שמכר את מה שהוא תפס. הנתונים שאתה מביא פה הם הזויים וחסרי כל בסיס:"ונניח שרק חצי מוכרים את הדגים", תגיד אתה אמיתי או מה? אם אומר ש-5% מהדייגים הספורטיביים בארץ מוכרים את מה שהם תופסים זו כבר תהיה הגזמה. לדעתי אולי 2-3% מהדייגים בארץ מוכרים את מה שהם תופסים. אז או שיש לך בעיה עם המתמטיקה שלך והיית צריך להיכנס קצת יותר לשיעורי מתמטיקה בכיתה ז', או שאתה רוצה לצייר תמונה דמיונית שבה עיקר הנזק לדגה נגרם מהדייגים הספורטיביים ולא מהדייגים המסחריים, ואם כך הדבר, אז כמו שאמרו חכמים ממני:"צרת רבים, נחמת טיפשים"(נסיון עלוב לנקות לדייגים המסחריים את המצפון). אני מצטער להודיע לך דקל אבל בשמורת ראש הנקרה ששם הדיג המסחרי אסור, הדייג פי כמה וכמה יותר טוב משאר המקומות באיזור, ואף מתקרב לרמת הדייג של חברינו האיטלקים והספרדים שמצפון וממערב לנו, ולא רק בראש הנקרה, גם בשטח הצבאי הסגור בעתלית ששם הכניסה אסורה לכולם מצב הדגה פי כמה וכמה יותר טוב מאשר מחוץ לשטח הצבאי. אז אני מצטער להודיע לך דקל, אבל לדעתי אתה וחבריך המסחריים אתם אלו שהורסים את הדגה בארץ, אתם אלו שהורגים 200 דגים על כל דג שמגיע לחנות, אתם אלו שצוללים ועם הרובים שלכם פוגעים בלוקוסים ובפרידות שבין כה וכה מצויים בסכנת הכחדה(שלא תבין אותי לא נכון, דיג בצלילה חופשית עם רובים בעיניי הוא לא ספורטיבי בין אם זה למטרות מסחריות או לא), אז אני מצטער אבל בגלל שהבאתם את המדינה שלנו למצב אקולוגי ימי כל כך גרוע, הכנסת צריכה להשבית בארץ לחלוטין את הדייג המסחרי לפחות ל-5 שנים בכדי לתת למערכת האקולוגית באיזור להשתקם, וגם לאחר מכן, לצמצם את מספר רשיונות הדיג המסחרי מכמה מאות רשיונות, לכמה עשרות רשיונות לכל היותר, ולהשבית לאלתר את המכמורתנים. ועוד שאלה לי אליך דקל, מה אתה עושה פה? למה לעזאזל אתה נמצא בפורום הזה? הפורום נקרא: "פורום הדיג הספורטיבי בישראל" ולא "פורום השחיטה המסחרית בישראל", לא קראת בפורום בעמוד:"מי אנחנו" למי מיועד הפורום? לכלל הדייגים הספורטיביים בישראל.
עריכה אחרונה: אוגוסט 19, 2015, 09:10:00 AM על ידי דייג מתחיל11
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים"
שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #59 ב- : אוגוסט 19, 2015, 12:09:08 PM »

על זה אני חייב להגיב במיידי כי מתקשה להתאפק...
בשיטות הספורטיביות לא תפסו ולא יתפסו לעולם יותר מאשר בשיטות המסחריות וברשתות בפרט....

מה שהרס והשמיד את הים זה הדיג המסחרי הפרוע...
רשתות וגם דיג מסחרי בצלילה....

אתה יודע כמוני כי "מכה" טובה ברשת -
זה מה מהספורטיביים לא יוציאו באותו אזור בשנה...
ואם נדבר על המכמורתנים -
מה שהם מוציאים בשבועיים כל הספורטיביים בארץ לא יוציאו בשנה.

רפי קצת נתונים  שאני מכיר אישית מהצפון : בתחילת שנות ה90 בנהריה היו סביב 15-20 דייגים ומגרגר 1 וכל השאר היו דייגי פיתיונות מהחוף ובין 10 -15 אנשים שמורידים חוטים לאינטיאס מהחוף
היום ב2015 יש בנהריה 3 דייגים (וגם הם לא באמת מתפרנסים רק מדייג) עשרות רבות של מגרגרים (אם לא מאות מפוזרים בחופים)עשרות עם לא מאות דייגי חוף ובעונת האינטיאסים אין כמעט מקום פנוי (לפחות בנקודות הטובות)
בנוסף גם דייגי האבובים עם רשתות (שהם גם לא באמת דייגים אלה חפרים שעוברים על החוק אין להם רישיונות )
בעכו בשנות ה90 היו בסביבות 60 -70 סירות דייג בלי מגרגירים כמה עשרות דייגי חוף ובודדים שדגו אינטיאסים
היום יש בין 15 -20 דייגים  ערמות של מגרגרים לא מעט דייגי חוף וכולם יוצאים לבולוס וגיג
בקישון המצב דיי דומה כמות הדייגים המיסחריים הולכת ויורדת (אין דם חדש ) וכמות הדייגים הספורטיביים  + ספורטיביים מסחרים (כאלא שמוכרים את הדגים) עולה
בשנות ה90 היו בצפון 2-3 חנויות דייג  היום יש עשרות רבות ולא נדבר על פיתוחים טכנולוגים בתחום הדייג הספורטיבי
יש לי עוד הרבה מה להוסיף בנושא
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!