בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  קרפיונים במאגרים - שאלות
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: קרפיונים במאגרים - שאלות  (נקרא 3308 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: קרפיונים במאגרים - שאלות
« הגיב #15 ב- : יולי 29, 2015, 06:17:55 AM »
ברוך הבא לפורום סרגיי

תשובות אין לי מה להוסיף על הנאמר,
אז אסתפק בלאחל לך המשך גלישה מהנה...
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
דייג מתחיל11

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : יולי 29, 2015, 07:54:58 AM »
קרפיונים בוגרים או צעירים זה לא קריטי מבחינת פיתיון גודל הפה של קרפיון צעיר מספיק גדול כדי לבלוע בווילס 20MM ויותר.
זה לא כמו בני אדם שנולדים ללא שיניים ולכן אוכלים דברים רכים הקרפיונים בכל הגדלים יאכלו את אותם פיתיונות שתשים להם.

ותירס עובד מעולה, אני אישית משתמש בעיקר בטייגר נאטס אבל אין שום הוכחה ממשית שקרפיון אוהב אותר טייגר.
נתפסו קרפיונים גדולים גם אצלי ואצל השותפים על תירס אבל בשנתיים האחרונות לקח את הבמה הטייגר נאטס ואנחנו עובדים לרוב איתו.

דבר נוסף לגבי המאגרים זה לא מרגש אותי כמו להגיע לכינרת ואין מה להשוות את החוויה והסיכויים לדבר גדול באמת כמו בכינרת.
נסעתם כבר עד לגולן למה לא ללכת כבר לכינרת?
ניסוי כלים ותערובות לעשות במאגר?....אין לזה כל השלכה על הכינרת לכו ותנסו את כל מה שעולה בראשכם בכינרת תאמינו לי שהסיכוי להפתעה גדול חבל לבזבז את הזמן במאגרי מים.
הכיף במאגר זה דייג קרפיון על בוס עם מצוף משהו שלא קורה בכנרת משום מה... דרך אגב באמת למה קרפיון בכנרת לא נתפס על בוס כמו במאגרים? הרי יש המון קרפיון בכנרת

יש לזה כמה סיבות: סיבה ראשונה זה שקרפיון זה דג שבדרך כלל חי בעומק של 2-7 מטר, ועם בוס אתה מגיע למרחק הטלה של בערך 5 מטר מהחוף, ובכזה מרחק מהחוף אפילו בחופים העמוקים בכנרת, העומק לא עובר את המטר. ולעומת זאת במאגרי מים, בדרך כלל העומק הוא פחות או יותר שווה בכל שטח המאגר ובהרבה מאגרים צמוד לחוף יש כמה מטרים של עומק. וסיבה נוספת היא, שקרפיון זה דג קרקע, כלומר דג שניזון מהקרקעית, וכך באמת קורה בכנרת, אבל במאגרי מים, יש בדרך כלל פחות מזון מה שמאלץ את הקרפיונים לעלות לחפש מזון לא רק בקרקעית, וסיבה נוספת היא שזה אחרי הכל מאגר מים, כך שהדגים שם מתנהגים בשונה ממה שהם מתנהגים בטבע. דוגמא לכך היא שכסיף זה דג שכמעט בלתי אפשרי לתפוס בכנרת בפתיונות, אבל לעומת זאת יש מאגרי מים רבים שבהם נתפסים כסיפים על בצק, ואפילו אבא שלי לפני הרבה שנים תפס באגם ירוחם כסיף במשקל של 17 ק"ג על בצק פיתה.
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים"
שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
Serg.konsta
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : יולי 29, 2015, 15:04:21 PM »
ברוך הבא לפורום סרגיי

תשובות אין לי מה להוסיף על הנאמר,
אז אסתפק בלאחל לך המשך גלישה מהנה...

תודה רבה! שמח להיות פה!

והאמת היא שיש לי עוד שאלה, שאולי תוכל לענות עליה:

לפי מה שאני מבין דגים נמשכים לאור במידה מסוימת כמובן.
האם מישהו ניסה איי פעם לקחת סטיק לייט (מהממש קטנים, סנטים אחד באורך) ולחבר אותו ליד הפתיון?
דייג מתחיל11

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : יולי 29, 2015, 15:50:07 PM »
לא שמעתי על מישהו שעשה את זה במים מתוקים, אבל בים אור מושך קלמארים, ובחו"ל יש הרבה ששמים סטיקלייט/נורת לד קטנה ליד הפתיון בדיג של דגי קרקעית/דיג מעמקים. אבל בכל אופן אתה יכול לנסות את זה גם במים מתוקים ולדווח אם יהיו תוצאות אתה בסדר
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים"
שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : יולי 29, 2015, 22:46:34 PM »
לגבי הסטיק לייט לא נראה לי שזה יעבוד בכל הקשור לקרפיונים דגים חשדנים מאוד ולא ימהרו לאכול דבר כזה.

לגבי השאלה של דייג בוס בכינרת ענה לך יפה מאוד דייג מתחיל.
זה כמו שתשאל למה בת"א יש חיי לילה ובכרמיאל אין.
מקום שונה מנטליות שונה גודל המקום שונה בקיצור הרבה סיבות לכך.

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!