פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   קרפיונים במאגרים - שאלות |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: קרפיונים במאגרים - שאלות (נקרא 3313 פעמים) |
הדפסה |
|
|
שלום לכולם!
אני חדש בפורום ואחרי מספר חיטוטים במאמרים אני כבר רואה שהגעתי לקהילה מפוצצת בידע ועם אחלה אנשים.
אני דייג מתחיל ועם הרבה רצון לדוג קרפיונים, לצערי בגלל שאני גר בחדרה אני קצת מתקשה למצוא זמן ולהצפין.. ביציאה הבאה שלי אני מכוון למאגר מים כלשהו ברמת הגולן. מכאן השאלה הראשונה שלי - האם אתם יכולים להמליץ על מאגר עם פרטים יפים (שנבדק השנה)?
משהו ששמתי לב במאגרים מלאכותיים, הקרקעית בדרך כלל סלעית ומאוד מונוטונית בכל שטח המאגר, עומק המים יורד בהדרגה לכיוון האמצע, אין כמעט צמחייה ועשבים בקרקעית שיגרמו לקרפיונים לרצות להשתכשך שם)) השאלה השנייה - בהתחשב בכך שאין לי סירה ולכן אני מוגבל בזריקה מהחוף, לפי מה כדאי לבחור נקודה לדיג במאגר (שתהייה סבירות למציאת דגים יותר גדולה)?
קראתי מספר דוחות של איתמר ובפידור משתמשים בהרבה תערובות של מצרכים שעבורי הם מעט יקרים. הייתי רוצה להרכיב תערובת מנצחת שתהייה יחסית זולה. לדוגמה: תירס, אגוזים, צימוקים, לחם שחור, גרעיני חמנייה. (אפשר גם לבצק). יש המלצות בנושא הזה גם?
תודה מראש, סרגיי.
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
 |
|
|
שלום לכולם!
אני חדש בפורום ואחרי מספר חיטוטים במאמרים אני כבר רואה שהגעתי לקהילה מפוצצת בידע ועם אחלה אנשים.
אני דייג מתחיל ועם הרבה רצון לדוג קרפיונים, לצערי בגלל שאני גר בחדרה אני קצת מתקשה למצוא זמן ולהצפין.. ביציאה הבאה שלי אני מכוון למאגר מים כלשהו ברמת הגולן. מכאן השאלה הראשונה שלי - האם אתם יכולים להמליץ על מאגר עם פרטים יפים (שנבדק השנה)?
משהו ששמתי לב במאגרים מלאכותיים, הקרקעית בדרך כלל סלעית ומאוד מונוטונית בכל שטח המאגר, עומק המים יורד בהדרגה לכיוון האמצע, אין כמעט צמחייה ועשבים בקרקעית שיגרמו לקרפיונים לרצות להשתכשך שם)) השאלה השנייה - בהתחשב בכך שאין לי סירה ולכן אני מוגבל בזריקה מהחוף, לפי מה כדאי לבחור נקודה לדיג במאגר (שתהייה סבירות למציאת דגים יותר גדולה)?
קראתי מספר דוחות של איתמר ובפידור משתמשים בהרבה תערובות של מצרכים שעבורי הם מעט יקרים. הייתי רוצה להרכיב תערובת מנצחת שתהייה יחסית זולה. לדוגמה: תירס, אגוזים, צימוקים, לחם שחור, גרעיני חמנייה. (אפשר גם לבצק). יש המלצות בנושא הזה גם?
תודה מראש, סרגיי.
יש לי ולגיאצ'וק גם מאמרים לתערובות זולות בהכנה ביתית וגם תערובות מוכנות במחירים זולים. לגבי מאגרים זה לא הצד החזק שלי וגם לא הצד האהוב והמועדף עלי. לדעתי אם כבר אתה עולה לרמת הגולן למה שלא תלך לכינרת? אין מקום טוב יותר לקרפיונים מהכינרת האווירה הפראית הסיכוי להפתעות אין בכלל השוואה למאגרי מים לא משנה איזה! גם אני ירושלמי כרגע בעבר הייתי גר 10 דקות מהכינרת ועדיין גם כשאני במרחק של שעתיים וחצי נסיעה אני מגיעה בעונת הקרפיונים שזה בחורף לפחות אחת לחודש ככה שזה אפשרי וחדרה יותר קרובה לדעתי. בכל מקרה אם תרצה להצטרף אלינו בחורף לכינרת לדייג אתה יותר ממוזמן בכייף! אתה יכול לנסות את הכינרת גם עכשיו אבל החום העצבני הזה אני מעדיף להישאר בבית ולהמתין בסבלנות לחורף. זה לא אומר שאין קרפיונים עכשיו דווקא יש אבל לי אישית פחות מתאים מניסיון אישי של שלושה ימים ויותר בכינרת בקיץ זה פשוט סיוט מתיש מאוד. בכל מקרה מה שתצטרך דבר איתי, ובהצלחה 
|
|
|
|
|
אני אעשה חיפוש בפורום לתערובות!
הבעיה שלי עם הכינרת, לפי מה שהבנתי, שצריך עומק. ובהטלה מהחוף אין אפשרות להגיע למרחק כזה בו המים יהיו מספיק עמוקים. אלא אם כן כמובן אני מוצא בור, אבל בשביל למצוא אותו צריך רדאר וסירה - מה שגם אין לי. בכל מקרה קיבלתי את הרושם שלדוג ככה זה כמו לדוג בעיניים עצומות, במידה מסוימת.. תקן אותי אם אני טועה.
תודה על ההזמנה ואשמח להצטרף!
|
|
|
|
|
סרגיי, אפשר בהחלט להגיע לעומק מספיק לקרפיונים בחופים העמוקים יותר בכנרת, כמו חלוקים, כורסי, לבנון, גופרה, אשלים וכו'. אחרי הכל אם אתה יוצא לדיג קרפיונים, אתה צריך עומק של בין 2 ל-6 מטר, כאשר 4 מטר זה העומק המיטבי, ולהגיע לעומקים האלו בחופים שציינתי זה בהחלט אפשרי בהטלה טובה 
|
-------------------------------
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים" שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
זו חשיבה לא נכונה חבר, מפני שהמון אנשים דגים קרפיונים ללא שום אמצעי לבדיקה של הקרקע ותופסים לא מעט. העניין הוא לבחור חוף שקט יחסית ושידוע פחות או יודע מה העומקים והמרחקים הרצויים.
בוא נגיד ככה שבקיץ בדרך כלל צריך לזרוק רחוק יותר מאשר בחורף מהרבה סיבות כמו רעש של סירות ואופנועי ים שיש המון בקיץ ואנשים כמובן, דבר נוסף זה בחורף המים קרים ולכן הם מתקרבים יותר לחוף במטרה לחפש אוכל.
אבל גם בקיץ תפסתי ולא רק אני עוד הרבה אחרים, העניין פה הוא התמדה ומחשבה לעומק. אם קראת את המאמרים בפורום הידע שלך התרחב אני מקווה ואתה מבין הרבה יותר טוב מה מי למה וכמה ואני מקווה שהמדריכים האלו נתנו לך את הכלים להבין.
תזרוק 60-80 מטר אם אתה יכול יותר אז יותר אבל גם במרחק הזה אתה יכול לקבל אחלה דייג תאמין לי
|
|
|
|
|
אני יוצא די הרבה למאגרים בגולן אבל אף פעם לא זורק רולרים אני שם רק בשביל לדוג בבוס עם מצוף הכי טוב הכי מרגיע ולפעמים יש הפתעות גדולות אבל גם את הקטנים כיף לתפוס 
|
S.F
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
אני יוצא די הרבה למאגרים בגולן אבל אף פעם לא זורק רולרים אני שם רק בשביל לדוג בבוס עם מצוף הכי טוב הכי מרגיע ולפעמים יש הפתעות גדולות אבל גם את הקטנים כיף לתפוס  יש מצב לשמות ומיקומים של המאגרים ?
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
|
תודה על התגובות חבר'ה.. סרגיי, אפשר בהחלט להגיע לעומק מספיק לקרפיונים בחופים העמוקים יותר בכנרת, כמו חלוקים, כורסי, לבנון, גופרה, אשלים וכו'. אחרי הכל אם אתה יוצא לדיג קרפיונים, אתה צריך עומק של בין 2 ל-6 מטר, כאשר 4 מטר זה העומק המיטבי, ולהגיע לעומקים האלו בחופים שציינתי זה בהחלט אפשרי בהטלה טובה זה גם חלק מהידע שחסר לי - לדעת לאילו חופים להגיע. אחרי עוד כמה חיטוטים אני חושב שבפעם הבאה שאסע לכינרת אנסה את כפר נחום. איתמר - אני רוצה להאמין שצברתי כמה תובנות עד עכשיו, הכי חשוב ליישם ליישם.. ביציאה הקרובה כנראה אבדוק תערובות במאגר. ואחרי זה לכינרת. אגב, שאלה שעלתה לי ברא שכרגע - יש הבדל בהרגלי אכילה אצל קרפיונים צעירים ובוגרים? (חוץ מהגודל של היתיון)
|
|
|
|
|
כן בהחלט, קרפיונים קטנים יאכלו מגוון רחב יותר של פתיונות ויהיו מן הסתם פחות חשדנים לגבי הפרזנטציה של הפתיון, למשל אין הרבה תפיסות של קרפיונים מכובדים על תירס, וצריך להשקיע הרבה מחשבה בפתיונות שאתה מכין/קונה, אבל לעומת זאת יצא לי לתפוס קרפיונים קטנים על תירס ובצק הכי פשוט בכמויות
|
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים" שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
כן בהחלט, קרפיונים קטנים יאכלו מגוון רחב יותר של פתיונות ויהיו מן הסתם פחות חשדנים לגבי הפרזנטציה של הפתיון, למשל אין הרבה תפיסות של קרפיונים מכובדים על תירס, וצריך להשקיע הרבה מחשבה בפתיונות שאתה מכין/קונה, אבל לעומת זאת יצא לי לתפוס קרפיונים קטנים על תירס ובצק הכי פשוט בכמויות
אין הרבה תפיסות של קרפיונים מכובדים על תירס?? איך הגעת למסקנה הזו? מזה שיש יותר ויותר שימוש בטייגר נאטס בשנים האחרונות? אני לא יודע מאיפה אתה שואב את המידע הזה אבל העובדה היא שרוב הקרפיונים , כולל הגדולים והמכובדים נתפסו על תירס. נכון שנתפסו לא מעט קרפיונים גדולים על בצק אבל הרוב נתפסו על תירס, בין אם על HAIR RIG ובין אם על קרס בודד. בתחרויות השונות נתפסו קרפיונים במידה שווה על תירס ועל טייגר נאטס. באופן אישי רוב הקרפיונים שתפסתי היו על תירס ולא על טייגר נאטס, בירדן רוב הקרפיונים נתפסים על תירס וזה לא נגמר כאן...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
קרפיונים בוגרים או צעירים זה לא קריטי מבחינת פיתיון גודל הפה של קרפיון צעיר מספיק גדול כדי לבלוע בווילס 20MM ויותר. זה לא כמו בני אדם שנולדים ללא שיניים ולכן אוכלים דברים רכים הקרפיונים בכל הגדלים יאכלו את אותם פיתיונות שתשים להם.
ותירס עובד מעולה, אני אישית משתמש בעיקר בטייגר נאטס אבל אין שום הוכחה ממשית שקרפיון אוהב אותר טייגר. נתפסו קרפיונים גדולים גם אצלי ואצל השותפים על תירס אבל בשנתיים האחרונות לקח את הבמה הטייגר נאטס ואנחנו עובדים לרוב איתו.
דבר נוסף לגבי המאגרים זה לא מרגש אותי כמו להגיע לכינרת ואין מה להשוות את החוויה והסיכויים לדבר גדול באמת כמו בכינרת. נסעתם כבר עד לגולן למה לא ללכת כבר לכינרת? ניסוי כלים ותערובות לעשות במאגר?....אין לזה כל השלכה על הכינרת לכו ותנסו את כל מה שעולה בראשכם בכינרת תאמינו לי שהסיכוי להפתעה גדול חבל לבזבז את הזמן במאגרי מים.
|
|
|
|
|
אין הרבה תפיסות של קרפיונים מכובדים על תירס?? איך הגעת למסקנה הזו? מזה שיש יותר ויותר שימוש בטייגר נאטס בשנים האחרונות? אני לא יודע מאיפה אתה שואב את המידע הזה אבל העובדה היא שרוב הקרפיונים , כולל הגדולים והמכובדים נתפסו על תירס. נכון שנתפסו לא מעט קרפיונים גדולים על בצק אבל הרוב נתפסו על תירס, בין אם על HAIR RIG ובין אם על קרס בודד. בתחרויות השונות נתפסו קרפיונים במידה שווה על תירס ועל טייגר נאטס. באופן אישי רוב הקרפיונים שתפסתי היו על תירס ולא על טייגר נאטס, בירדן רוב הקרפיונים נתפסים על תירס וזה לא נגמר כאן... גיאצ'וק, יש לך יותר נסיון ממני בתחום, אז לא אתווכח עם חכמים ממני  , פשוט אישית לא שמעתי על הרבה תפיסות מכובדות על תירס לעומת בוייליס, טייגר נאטס או בצק 
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
 |
|
|
אין הרבה תפיסות של קרפיונים מכובדים על תירס?? איך הגעת למסקנה הזו? מזה שיש יותר ויותר שימוש בטייגר נאטס בשנים האחרונות? אני לא יודע מאיפה אתה שואב את המידע הזה אבל העובדה היא שרוב הקרפיונים , כולל הגדולים והמכובדים נתפסו על תירס. נכון שנתפסו לא מעט קרפיונים גדולים על בצק אבל הרוב נתפסו על תירס, בין אם על HAIR RIG ובין אם על קרס בודד. בתחרויות השונות נתפסו קרפיונים במידה שווה על תירס ועל טייגר נאטס. באופן אישי רוב הקרפיונים שתפסתי היו על תירס ולא על טייגר נאטס, בירדן רוב הקרפיונים נתפסים על תירס וזה לא נגמר כאן... גיאצ'וק, יש לך יותר נסיון ממני בתחום, אז לא אתווכח עם חכמים ממני  , פשוט אישית לא שמעתי על הרבה תפיסות מכובדות על תירס לעומת בוייליס, טייגר נאטס או בצק  כמו שאמרתי בטח שיש תפיסות על תירס תעבור על מה שרשמתי תגובה לפני
|
|
|
|
|
קרפיונים בוגרים או צעירים זה לא קריטי מבחינת פיתיון גודל הפה של קרפיון צעיר מספיק גדול כדי לבלוע בווילס 20MM ויותר. זה לא כמו בני אדם שנולדים ללא שיניים ולכן אוכלים דברים רכים הקרפיונים בכל הגדלים יאכלו את אותם פיתיונות שתשים להם.
ותירס עובד מעולה, אני אישית משתמש בעיקר בטייגר נאטס אבל אין שום הוכחה ממשית שקרפיון אוהב אותר טייגר. נתפסו קרפיונים גדולים גם אצלי ואצל השותפים על תירס אבל בשנתיים האחרונות לקח את הבמה הטייגר נאטס ואנחנו עובדים לרוב איתו.
דבר נוסף לגבי המאגרים זה לא מרגש אותי כמו להגיע לכינרת ואין מה להשוות את החוויה והסיכויים לדבר גדול באמת כמו בכינרת. נסעתם כבר עד לגולן למה לא ללכת כבר לכינרת? ניסוי כלים ותערובות לעשות במאגר?....אין לזה כל השלכה על הכינרת לכו ותנסו את כל מה שעולה בראשכם בכינרת תאמינו לי שהסיכוי להפתעה גדול חבל לבזבז את הזמן במאגרי מים.
הכיף במאגר זה דייג קרפיון על בוס עם מצוף משהו שלא קורה בכנרת משום מה... דרך אגב באמת למה קרפיון בכנרת לא נתפס על בוס כמו במאגרים? הרי יש המון קרפיון בכנרת
|
S.F
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
הכיף במאגר זה דייג קרפיון על בוס עם מצוף משהו שלא קורה בכנרת משום מה... דרך אגב באמת למה קרפיון בכנרת לא נתפס על בוס כמו במאגרים? הרי יש המון קרפיון בכנרת אולי כי אוכל בעומק 
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|