פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   דייג כבד |
עמודים: 1 [2] 3 4
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דייג כבד (נקרא 10958 פעמים) |
הדפסה |
|
מודי
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה מוטי על תשובתך
כמה דראג צריך להיות רולר שבנוי לדייג אנטיאסים ?
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
תודה מוטי על תשובתך
כמה דראג צריך להיות רולר שבנוי לדייג אנטיאסים ?
דראג לרולר הייתי בוחר ב- 15 קילו עד 35 קילו כדי להיות בטוח שהרולר יחזיק מעמד , אבל לא לשכוח שצריך גם חכה שתחזיק דגים במשקלים כאלה ורוב העבודה היא על החכה פחות על הרולר . 
|
-------------------------------
|
|
|
מודי
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
החכה זה הכסף הקטן בסיפור
לפי מה שהבנתי הרולר תתקנו אותי עם אם אני טועה
הרולר צריך להיות מ15 דראג מהעלה
אז יש לרולר של שימנו 15 דראג
במכיר או יותר יקר מטיקה gg100
אבל מה יותר חזק מבחינת רולר לדייג הזה אתם אומרים שהgg100?
או הgg100 בנוי לדייג כבד ?
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
fin-nor off shre 7500 רולר חזק עם דרג של 25 קילו
קלץ עליון בלבד מה שמפחית קשלים ברולר
האמת שאני יפזול לכיוונו לקראת העונה
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
fin-nor off shre 7500 רולר חזק עם דרג של 25 קילו
קלץ עליון בלבד מה שמפחית קשלים ברולר
האמת שאני יפזול לכיוונו לקראת העונה
יואל צריך להזהר אחרת אתה תהיה ככה : 
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
החכה זה הכסף הקטן בסיפור
לפי מה שהבנתי הרולר תתקנו אותי עם אם אני טועה
הרולר צריך להיות מ15 דראג מהעלה
אז יש לרולר של שימנו 15 דראג
במכיר או יותר יקר מטיקה gg100
אבל מה יותר חזק מבחינת רולר לדייג הזה אתם אומרים שהgg100?
או הgg100 בנוי לדייג כבד ?
בוא נגיד כך ה-gg100 יש לו הרבה קבלות בארץ לדייגי אינטיאס . ולא רק זה תחשוב שיבוא לך אינטיאס והציוד לא יעבוד כמו שצריך ,לא כל יום תופסים אינטיאס תחשוב גם על זה . זה הדג היחיד שצריך לבוא מוכן כמו שצריך .
|
|
|
|
מודי
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כן קראתי גם שיש רולרים יותר איכותיים ולא בעוד הרבה השקעה הייתי שמח לאיזה כיוון ההמלצה ?
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
כן קראתי גם שיש רולרים יותר איכותיים ולא בעוד הרבה השקעה הייתי שמח לאיזה כיוון ההמלצה ?
נכון בכל דבר בחיים יש יקר ויש זול  אבל גם הזול יותר יכול לעשות את העבודה , הכיוון יהיה לgg100 אתה צריך גם לדעת שזה דייג שלא כל השנה יוצאים לדוג אינטיאס . 
|
|
|
|
dani77
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
כמו שגיא ורפיי כתבו לך בתכלס זוהי הבחירה הנכונה . אוקומה אקליפז 90 אוקומה קורנדו 90 שפולות ראשיות מונו 0.60 ומעלה או חוט בד 60-80 ליברה שפולה נוספת עם חוט 40-45 מונו לטובת יציאות חופיות רגילות , עכשיו יש גומברים יפים בפתיונות, אוטוטו טרחונים יש מה לדוג גם בקיץ עד שנגיע לאוקטובר להתחיל לחפש אנטיאסים
מקלות הייתי קונה שני מקלות לדיג חופי ועוד שני מקלות לאנטיאסים כמו הליון צ'מפיון . GG100 רולר נחמד - אישית לא אוהב אותו כבד מדי ויתאים רק לסגנון אחד , הפן מאוד יקר בארץ כנ"ל ה FIN NOIR
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
כמו שגיא ורפיי כתבו לך בתכלס זוהי הבחירה הנכונה . אוקומה אקליפז 90 אוקומה קורנדו 90 שפולות ראשיות מונו 0.60 ומעלה או חוט בד 60-80 ליברה שפולה נוספת עם חוט 40-45 מונו לטובת יציאות חופיות רגילות , עכשיו יש גומברים יפים בפתיונות, אוטוטו טרחונים יש מה לדוג גם בקיץ עד שנגיע לאוקטובר להתחיל לחפש אנטיאסים
מקלות הייתי קונה שני מקלות לדיג חופי ועוד שני מקלות לאנטיאסים כמו הליון צ'מפיון . GG100 רולר נחמד - אישית לא אוהב אותו כבד מדי ויתאים רק לסגנון אחד , הפן מאוד יקר בארץ כנ"ל ה FIN NOIR
רולרים לרכוש בארץ  מה היתחתנו עם הבת של הברון  את הפן וה FIN NOIR יש באיבי במחיר אוגן כך שלא רואה סיבה לרכוש בארץ
|
|
|
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אכניס 20 אג. משלי לסיפור... יש לי רולר PENN SLAMER LIVELINER 560, היה לי 950 SSM, הרגשה שונה מאוד למרות שיעוד שונה. ה 560 מורגש איכותי יותר מ 950, ה FINN NOR בנוי טוב יותר לדעתי אישית, גם יקר יותר במאת (לא משמעותי בכלל).
אכשיו אקבל סלעים לכיווני כנירא..... החכה לשני מסימות היא 4.50 מטר MITCHELL 100-250 מלפני 10 שנים אולי, 3 חלקים, מסרבת למות. תאמת, גם עם יבוא אינטיאס של 15קג לא ארגיש חוסר כוח בשום אלמנט מהציוד שלי (שפולה 80LB כמובן)
ה 560 אצלי עם שני שפולות האחת עם בד 80 LB, והשניה עם 0.35 ניילון איכותי. ה 80 LB ניכנס 250 מטר בערך, השני 300 מטר. מחליף לפי צורך שפולות. ספמנון של 12.700קג. בנחל אלקסנדר על 0.35...... קלץ קלץ קלץ! יכול לומר שאורך החקה בולם הרבה כוח, מה גם שהחקה שלי לא קשיחה במיוחד ועצם היותה כך עוצר עוד מהכוח של דג בגודל ענק.
אינטיאס כאשר בולע תפיתיון מתחיל לרוץ ימינה שמאלה, ולא קלפי ים פתוח ואל החוף, ולכן לא יהיה צורך בהרבה חוט, או לפחות זה אמור להספיק, מניסיוני הקטן של 2 אינטיאסים 4קג ו 7.800קג. . אבל כמו שאמרו מנוסים ממני קנה "ביטוח" ותקנה בהמה כמו FINN NOR OFF SHORE גודל 8500, מקסימום. פן לא ממליץ בגדלים אלו, אומר אחרת ה FINN NOR כאן טוב יותר מהפן. (אני אדיין אוהב יותר PENN SLAMER LIVELINER 560). בגודל 5000-6000 מרגיש נוח יותר PENN. PENN ו FINN NOR מכונות שישארו לדורות שלא רואים באופק.
בכל מכרא התשובה שלי PENN SLAMER LIVELINER 560 עם שני שפולות, ורסטילי ביותר. חכות המליצו כבר ואני מצתרף להמלצות, רק תקנה חלקים במידת האפשר, ולא טלסקופי, עולם אחר. זה כמו לאכול תפוח ששכב במקרר שבוע או לתעום אותו ישר מהעץ. אני יכול לדבר על קנייה של טלסקופיות, לדסקס אליהם וגם אומר שיש חכות מצויינות + , אבל לא אכנה יותר טלסקופ.
|
|
|
|
omri1
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
30
עומרי יחיאל
|
|
 |
|
|
אני אמליץ לך על סטים ספציפיים במידה ואתה מעוניין להשקיע כסף ובסוגריים אוסיף אפשרויות נוספות או הסבר כללי על מאפיינים של ציוד מתאים במידה ואתה לא רוצה להשתגע סט מצויין לחוף: רולר PENN affinity 8000/7000 (או כל רולר long pit - שפולה ארוכה לזריקה מהחוף) מקל TRABUCCO suspiria/admiral (או כל טלסקופי אחר, אפשר גם 3 חלקים, עשוי קרבון, טבעות קשורות+מודבקות, 4.20 מטר) המלצה שלי: חוט בד 20-17 ליברות
סט מצויין לאינטיאס: רולר PENN battle 2, PENN conflict, PENN spinfisher (שלושתם בגדלי 7500,8000) OKUMA azores 8000-9000 אפשר גם ללכת על הבחירה הקבועה של כולם TICA GG100 מקל 2 חלקים פיברגלס חלול לדוגמה: MAYA seriola, lion champion או כל מקל בסביבות ה3.30 מטר חוט: בד 50-100 ליברות תלוי באיזור החוף (אם סלעי או לא)
*הערה: אף אחד לא אמר שאתה לא יכול לשלב בין הסטים. לדג לא אכפת עם איזה סט אתה בא... זה שזה פחות טוב אין על זה וויכוח.. פחות מתאים.. אבל זה לא שלא היו תפיסות של אינטיאס על מקל טלסקופי למשל... רק חשוב שיהיה עם משקלי זריקה גבוהים באיזור ה350-400G... לא רק שאתה תוכל לזרוק פיתיון חי שזאת הדרך המקבולת לטרגט אינטיאס, משקלי הזריקה מעידים על החוזק של המקל. שוב פעם אני אגיד זה אפשרי אבל לא מומלץ.
|
|
|
|
|
ראיתי מקל טלסקופי משקל זריקה 700 גרם לא נראה לי שזה מתאים לתפוס אנטיאסים
|
|
|
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #28 ב- : אוגוסט 06, 2015, 19:36:27 PM » |
|
יש לך מקלות של חברת wft עם משקלי זריקה עד קילו
|
|
|
|
מודי
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מה ההבדל בין חכה שתיי חלקים מפיבר מלא לחכה שתיי חלקים חלול ? ומה עדיף ?
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3 4
|