בטוח שחלק אחד לוקח בשקט אבל לך תסחב עם חכה 3 מטר פלוס ברכב
חשבתי על חכה של מיאה שתיי חלקים חלולה ורולר של טיקה gg100
השאלה שיותר מעניינת אותי היא
איזה מרחק אני יכול לזרוק איתה מהחוף ועם זה יגיע למרחק שנמצאים האנטיאסים ?
בדרך כלל זורק מהחוף בחוף מעורבב סלעים וחולי
היו לי שתי חכות של מאיה ולא אהבתי אותן.
הן רכות כמו ספגטי ולא מרגישות נוח בהטלה בכלל עד כדי כך שהעדפתי לעבוד עם הבלאק ווידוו 3.5 מ' הטלסקופית...
עברתי לליון צ'מפיון וההבדל הורגש מיד.
קצת מתלבט בין שתיי החוטים חוט בד וחוט מונו
הבנתי שזה כבר כל אחד ומה שנוח לו
הייתי רוצה לדעת כמה חוט יכנס לי ברולר לפי זה אני ידע מה אני יותר מעדיף ולא מצאתי פירוט לזה
בואו נגיד יכנס לי לרולר 300 מטר חוט 70 כמה יכנס לי חוט 100 ליבות ?
הלכתי על חוט 70 כי הבנתי שמומלץ בין 60-80
80 נראה לי עבה מידי 60 אני דג עם 40 אז נראה לי שזה המינימום אז עוד 10 ליתר ביטחון
ומאיזה חוט מומלץ לעשות שוק לידר ? ואיזה עובי ?
300 מטר חוט 0.70 ?? היית מת...

ייכנסו לך פחות מ-200 מטר ולהערכתי כ-180 בלבד.
חוט 100 ליברות (גם אם הוא לא פאוור פרו אלא חוט ספקטרה סיני), לא יעלה על 0.55 ממ בקוטר כך שייכנסו כ- 250 מטר להערכתי.
תלוי מאוד גם בחברה.
חברת ברקלי למשל, בדגם "וויפלאש" מייצרת חוטים מטורפים וחזקים מאין כמותם אך בקוטר יותר נמוך מהמתחרות, ועדיין 100 ליברה או 80. חוט כזה למשל יכנס יותר ברולר ואפילו מספיק עבור האינטיאס.
לצורך ההמשלה- באחת היציאות האחרונות מסירה נתקע כל הריג עמוק בסלע ופשוט סרב להקרע.. עשה עוגן לסירה כולה. וזו וואחד סירה. לא קטנה בכלל.
אם תשאל אותי, אמנם לי אישית יש GG100 אחד לאינטיאס מהחוף, אך לא בהכרח חובה לעבוד דווקא איתו או שכמותו. ניתן למצוא דגמים קטנים יותר שכבר המליצו עליהם פה וגם הם יתאימו לאינטיאס וגם להרבה דגי מטרה אחרים מהחוף, בלי לוותר על נוחות הדייג. הפרמטר החשוב פה יותר הוא איכות הרולר והחוזק שלו, גם קיבולת החוט כמובן חשובה אך תמיד ניתן לשים חוט בד.. (במיוחד וויפלאש

) אוקומה סלינה אגב רולר פצצה, עוד לא הרגשתי אותו עם אינטיאס אך ניתן לחוש את העוצמה שלו גם בלי זה. בע"ה העונה הזו ארגיש

עם מקלות אל תשתולל, ואל תתפתה ליקרים ביותר במיוחד לא בתחילת הדרך!
ליאון צ'מפיון מעולה ומחירה לא בשמיים, יש עוד כמה דגמים שמחירם לא עולה על 300 שח וזה די והותר. מקלות מטאטא שגם אינטיאס דו"ס לא יפרק, במיוחד אם אתה יודע לעבוד איתו בעזרת הקלאצ' ולא ללכת ראש בראש.
שוק לידר- תמיד תיקח 20 ליברה יותר מהמונו.
על הGG100 אגב אפשר להלביש כמות מכובדת מאוד של חוט ניילון 80 מ"מ, שבאופן אישי אני מעדיף אותו יותר מבד. באוקומה סלינה כמובן עם חוט בד, שום ניילון נורמלי שיכול לאתגר שולה לא יכנס בו.