לכמה שבועות, אין מה לעשות קשה לאכול אצלי ארוחה בלי חמוצים בצד.
וחמוצים קנויים ממש לא עושים לי את זה, וחמוצים שהם סגנון ביתי קנוי עולים הון תעופות שאני
בכלל לא מבין על מה עדבניות ברמי לוי עולות 1.90 ש"ח לקילו

המתכון במקור של אמא שלי שעבר שינוי קליל לטעמי אצלי

אז למתכון:
עגבניות בחומץ:
[/b]מרכיבים:
עגבניות אדומות קשות מאוד לא גדולות מידי (למי שאוהב יכול להחליף לירוקות)
סלרי.
ראש שום שלם מקולף וחתוך
פלפל אנגלי.
4-6 עלי דפנה.
חצי חבילת שמיר
חומץ
מלח.
סוכר.
פלפל צילי חריף 1 (ניתן תהעלות בכמות למי שאוהב טיפה יותר פיקנטי)
לרפד תחתי צנצנת בעלי ומקלות סלרי,לסדר את העגבניות בשכבות וכל לפזר קצת פלפל אנגלי
שום,סלרי,שמיר,עלי דפנה,ושמיר...ככה כל שכבה עד אשר הצנצנת מלאה עד הסוף, בסוף לסגור בגוש שמיר.
לתחמיץ:
על כל חצי ליטר מיים פושרים כף סוכר שטוח וכף מלח ו 2 כפות חומץ ככה עד מילוי הצנצנת עד למעלה.
לעדבניות לוקח בערך בין 4-7 ימים תלוי בטמפרטורה בחוץ בקיץ פחות בחורף יותר.
בכל יום יש לתת היפוך לצנצנת (למניעת שקיעת המלח למטה) ולפתוח ולסגור את המכסה לשחרור גזים
אחרת אחרי כמה ימים הפקק עלול לעוף

אחרי 4-7 ימים שמוכן להעביר למקרר להאטת תהליך הכבישה ובתאבון

מלפופנים במלח:
מלפופנים בינוניים-קטנים קשים ולא רכים.
חבילת שמיר.
שום ראש שלם.
פלפל צילי חריף.
פלפל אנגלי.
הכנה:
לסדר בקופסא את המלפופנים בשכבות כמו שעשינו בעגבניות ובינהם את שאר
התבלינים (פלפל אנגלי,שמיר,צילי,שום,שמיר)
לתחמיץ:
על כל ליטר מיים 2.5 כפות מלח.
את המלפופנים לא סוגרים במכזה ם צריכים לנשום כל הזמן רק לשים צלחת מעל אלייה קערת מיים או
משהו כבר כדי למנוע מהמלפופנים לצוף.
מוכר אחרי כ 3-4 ימים תלוי בטמפרטורה בחוץ בקייץ כמובן מהר יותר.
ברגע שמוכן כמובן להעביר למקרר שלא יתקלקל.




