בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  חמוצים בייתים.
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: חמוצים בייתים.  (נקרא 2329 פעמים) הדפסה
andreypa

אנדרי פרלוב
חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 40

הודעות: 6322

תמיד זמין 053-6064261

חמוצים בייתים.
« ב- : מאי 26, 2015, 12:46:33 PM »
אצלי בבית זה כמבר בסטנדרט שפעם בשלוש שבועות מכינים חמוצים שיהיה הספקה
לכמה שבועות, אין מה לעשות קשה לאכול אצלי ארוחה בלי חמוצים בצד.
וחמוצים קנויים ממש לא עושים לי את זה, וחמוצים שהם סגנון ביתי קנוי עולים הון תעופות שאני
בכלל לא מבין על מה עדבניות ברמי לוי עולות 1.90 ש"ח לקילו  וואלה לא יודע

המתכון במקור של אמא שלי שעבר שינוי קליל לטעמי אצלי  מתבייש

אז למתכון:

עגבניות בחומץ:
[/b]מרכיבים:
עגבניות אדומות קשות מאוד לא גדולות מידי (למי שאוהב יכול להחליף לירוקות)
סלרי.
ראש שום שלם מקולף וחתוך
פלפל אנגלי.
4-6 עלי דפנה.
חצי חבילת שמיר
חומץ
מלח.
סוכר.
פלפל צילי חריף 1 (ניתן תהעלות בכמות למי שאוהב טיפה יותר פיקנטי)

לרפד תחתי צנצנת בעלי ומקלות סלרי,לסדר את העגבניות בשכבות וכל לפזר קצת פלפל אנגלי
שום,סלרי,שמיר,עלי דפנה,ושמיר...ככה כל שכבה עד אשר הצנצנת מלאה עד הסוף, בסוף לסגור בגוש שמיר.

לתחמיץ:
על כל חצי ליטר מיים פושרים כף סוכר שטוח וכף מלח ו 2 כפות חומץ ככה עד מילוי הצנצנת עד למעלה.

לעדבניות לוקח בערך בין 4-7 ימים תלוי בטמפרטורה בחוץ בקיץ פחות בחורף יותר.
בכל יום יש לתת היפוך לצנצנת (למניעת שקיעת המלח למטה) ולפתוח ולסגור את המכסה לשחרור גזים
אחרת אחרי כמה ימים הפקק עלול לעוף  

אחרי 4-7 ימים שמוכן להעביר למקרר להאטת תהליך הכבישה ובתאבון  אתה בסדר

מלפופנים במלח:
מלפופנים בינוניים-קטנים קשים ולא רכים.
חבילת שמיר.
שום ראש שלם.
פלפל צילי חריף.
פלפל אנגלי.

הכנה:
לסדר בקופסא את המלפופנים בשכבות כמו שעשינו בעגבניות ובינהם את שאר
התבלינים (פלפל אנגלי,שמיר,צילי,שום,שמיר)
לתחמיץ:
על כל ליטר מיים 2.5 כפות מלח.

את המלפופנים לא סוגרים במכזה ם צריכים לנשום כל הזמן רק לשים צלחת מעל אלייה קערת מיים או
משהו כבר כדי למנוע מהמלפופנים לצוף.

מוכר אחרי כ 3-4 ימים תלוי בטמפרטורה בחוץ בקייץ כמובן מהר יותר.
ברגע שמוכן כמובן להעביר למקרר שלא יתקלקל.













עריכה אחרונה: מאי 26, 2015, 12:47:13 PM על ידי andreypa
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
אייל וייס

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 48

הודעות: 6166

050-9020301

בעניין: חמוצים בייתים.
« הגיב #1 ב- : מאי 27, 2015, 04:59:51 AM »
 הגזעי
-------------------------------
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס

Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
 IP: [ מחובר ]
UZIK
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1415

בעניין: חמוצים בייתים.
« הגיב #2 ב- : מאי 27, 2015, 05:45:40 AM »
חגיגה
מלפפונים אני עושה.
עכשיו אנסה גם את העגבניות
לא אוהב בחומץ.
האם אוכל לעשות אותן במלח ?
עוזי
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: חמוצים בייתים.
« הגיב #3 ב- : יוני 27, 2015, 15:20:57 PM »
דוקטור אנדריי...
קראתי, הפנמתי, בתמונות נראה מעולה...
ואם אתה ממליץ - זה חייב להיות מעולה גם בטעם....
הפרויקט הקרוב אצלי.... בירה
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: חמוצים בייתים.
« הגיב #4 ב- : יוני 27, 2015, 15:33:06 PM »
 אתה בסדר
אצלי חמוצים זה פעם ב.... אבל נהנתי לקרוא סמיילי
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
jacob72

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 2142

בעניין: חמוצים בייתים.
« הגיב #5 ב- : יוני 27, 2015, 19:29:26 PM »
אנדריי תודה.
נראה טוב מאוד וטעים במיוחד.

לגבי התבלינים ודרך ההכנה של העגבניות אני מכיר. לפני 10 שנים כרווק הייתי מכין המון,היום כבר לא.

שני דברים חידשת לי עם המלפפונים :
 1. ישנם טוענים שיש לשים מים רותחים.

2. לא ידעתי שאין צורך בסגירה הרמטית.

אנסה בקרוב
תודה
 IP: [ מחובר ]
jacob72

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 2142

בעניין: בעניין: חמוצים בייתים.
« הגיב #6 ב- : יוני 27, 2015, 19:31:39 PM »
אצלי בבית זה כמבר בסטנדרט שפעם בשלוש שבועות מכינים חמוצים שיהיה הספקה
לכמה שבועות, אין מה לעשות קשה לאכול אצלי ארוחה בלי חמוצים בצד.
וחמוצים קנויים ממש לא עושים לי את זה, וחמוצים שהם סגנון ביתי קנוי עולים הון תעופות שאני
בכלל לא מבין על מה עדבניות ברמי לוי עולות 1.90 ש"ח לקילו  וואלה לא יודע

המתכון במקור של אמא שלי שעבר שינוי קליל לטעמי אצלי  מתבייש

אז למתכון:

עגבניות בחומץ:
[/b]מרכיבים:
עגבניות אדומות קשות מאוד לא גדולות מידי (למי שאוהב יכול להחליף לירוקות)
סלרי.
ראש שום שלם מקולף וחתוך
פלפל אנגלי.
4-6 עלי דפנה.
חצי חבילת שמיר
חומץ
מלח.
סוכר.
פלפל צילי חריף 1 (ניתן תהעלות בכמות למי שאוהב טיפה יותר פיקנטי)

לרפד תחתי צנצנת בעלי ומקלות סלרי,לסדר את העגבניות בשכבות וכל לפזר קצת פלפל אנגלי
שום,סלרי,שמיר,עלי דפנה,ושמיר...ככה כל שכבה עד אשר הצנצנת מלאה עד הסוף, בסוף לסגור בגוש שמיר.

לתחמיץ:
על כל חצי ליטר מיים פושרים כף סוכר שטוח וכף מלח ו 2 כפות חומץ ככה עד מילוי הצנצנת עד למעלה.

לעדבניות לוקח בערך בין 4-7 ימים תלוי בטמפרטורה בחוץ בקיץ פחות בחורף יותר.
בכל יום יש לתת היפוך לצנצנת (למניעת שקיעת המלח למטה) ולפתוח ולסגור את המכסה לשחרור גזים
אחרת אחרי כמה ימים הפקק עלול לעוף  

אחרי 4-7 ימים שמוכן להעביר למקרר להאטת תהליך הכבישה ובתאבון  אתה בסדר

מלפופנים במלח:
מלפופנים בינוניים-קטנים קשים ולא רכים.
חבילת שמיר.
שום ראש שלם.
פלפל צילי חריף.
פלפל אנגלי.

הכנה:
לסדר בקופסא את המלפופנים בשכבות כמו שעשינו בעגבניות ובינהם את שאר
התבלינים (פלפל אנגלי,שמיר,צילי,שום,שמיר)
לתחמיץ:
על כל ליטר מיים 2.5 כפות מלח.

את המלפופנים לא סוגרים במכזה ם צריכים לנשום כל הזמן רק לשים צלחת מעל אלייה קערת מיים או
משהו כבר כדי למנוע מהמלפופנים לצוף.

מוכר אחרי כ 3-4 ימים תלוי בטמפרטורה בחוץ בקייץ כמובן מהר יותר.
ברגע שמוכן כמובן להעביר למקרר שלא יתקלקל.










כמה זמן אתה מניח שהמלפפונים יוכלו להחזיק במקרר, אחרי שהם מוכנים?
 IP: [ מחובר ]
מרום משה
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 227

בעניין: חמוצים בייתים.
« הגיב #7 ב- : יוני 27, 2015, 20:25:01 PM »
למי שלא אוהב חומץ לשים  בתחתית הצנצנת עלים של גפן ושאר המרכיבים יש לשים את הצנצנת יום בשמש ולאחר מכן במקרר לאלא שלא יודעים כמה מלח לשים  אז קשהצנצנת ריקה ממלאים מים למידה ושופכים לקערה מכניסים מלח מעט מערבבים לוקחים ביצה לא מבושלת ושמים במים אם היא צפה זואת המליחות הנכונה אם היא שוקעת אז מוסיפים מעט מלח עד לציפת הביצה ושופכים את מי המלח לתוך הצנצנת בתאבון לא מפסיקים לאכול טוב גם לבירות
 IP: [ מחובר ]
מרום משה
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 227

בעניין: חמוצים בייתים.
« הגיב #8 ב- : יוני 27, 2015, 20:27:46 PM »
אפשר גם אבטיחים שלא מתוקים מספיק או לא אדומים וכן שאר ירקות חצילים  שומר וכל מה שרוצים
 IP: [ מחובר ]
AviramLevi

צוות המורים!
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 36

הודעות: 2965

צוות המורים

בעניין: חמוצים בייתים.
« הגיב #9 ב- : יוני 30, 2015, 10:08:48 AM »
 לחיים לחיים אתה בסדר
-------------------------------
צוות המורים! צוות המורים!
 IP: [ מחובר ]
רחמים עבודת יד
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 194

בעניין: חמוצים בייתים.
« הגיב #10 ב- : דצמבר 20, 2015, 17:03:52 PM »
נראה ממממש טעים
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!