| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 24/5/2015 | דרום - פלמחים | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| בוקר | דמוי דג בינוני - XRAP 15 | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 4 | 40 |
| בוקר | דמוי דג בינוני - Rapala CD14 | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 1 | 8 |
| בוקר | דמוי דג בינוני - תואם ברמונדי | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | 10+- הערכה |
| בוקר | דמוי דג בינוני - שונים | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 5 | כ 35 ק"ג |
הדו"ח:
לאחר שנים שאנחנו רק שומעים על האלבקורים, החלטנו כבר לקראת סוף העונה הקודמת להתארגן ולצאת השנה בפעם הראשונה לגזרה זו.
כמובן שצריך להערך מבחינה בטיחותית של הסירה (החלפת האנטנה השבורה של הסירה באנטנה חדשה ואיכותית, ביצוע טיפול מנוע לפני ולוודא שכל המערכות + מנוע העזר תקינים).
הקיצר כבר לפני כשבועיים התחילו החלוצים לצאת לגזרה ואני מתחיל לעקוב אחרי התוצאות (מעט אקשן יחסית).
רצינו לחכות שיתחיל האקשן כדי להשקיע ביציאה ראשונה טובה.
התכנון המקורי שלנו היה לצאת כבר בשישי האחרון, אבל בגלל תנאי הים יצאנו להביא ביניות בירדן והתכנון לפי התחזית היה לצאת ביום ראשון או שני.
לפי התחזית של חמישי, שני נראה כיום טוב לצאת, אבל ביום שישי התחזית השתנתה וראשון (חג השבועות) היה כיום המועדף.
בשבת אני פונה לטל כדי לקבל ממנו מעט טיפים ועצות לגבי האלבקורים (שנתן בחפץ לב + הסברים מה ואיך) בנוסף השאיל לי 5 סקירטים לגרירה לאלבקור כי לי לא היו ואמר שזה מומלץ בים שקט.

לפני שנפרדנו, היו התלבטויות לגבי היציאה כי בשבת גם לא הוציאו כלום, אבל מצד שני הים לא היה רגוע וביום ראשון צפוי ים רגוע וכמעט ללא רוח.
לאחר מכן בשיחה עם נדב ואודי, נדב החליט לוותר על היציאה (כי עדיין לא היו תפיסות ואכל את הכובע היום אחרי ששמע מה היה לנו
) ואודי המשיך לשכנע לצאת למרות שבהתחלה לא רציתי, אבל אחרי השיחה עם טל, השתכנעתי לצאת. קבענו במרינה כבר ב 2:30 כדי לצאת לקראת 3:00 לדרך. בכל זאת הסירה שלנו לא טסה וזמן ההפלגה הוא כשעתיים לאזור. (הצוות הפעם אני, אודי ושלומי (לא זינגר
))בשעה 5:10, אנחנו פורשים את המקלות (פרוט הציוד שלי בהמשך) ומתחילים בטרולינג.
לאחר כחצי שעה +-, המקל של אודי מתכוף והחוט מתחיל לצאת בקצב. אודי קופץ למקל שלו ומתחיל מאבק שלו כ 10 דקות (בשלב מסויים החלפתי אותו כי התלונן שקשה לו
) ובהמשך הוא חזר להלחם בדג. ככה לאט לאט רואים את הצללית ומתגלה טונה שחורה גדולה במשקל מעורך של 10 - ק"ג שנתנה פייט רציני ומהנה.
עוד כחצי שעה עוברת והפעם תורי
, המקל שלי מתכופף והרולר TLD צורח. אני מאט מעט את הסירה ויוצא לתפוס את המקל ולהתחיל את המלחמה עם הדג. הדג פותח לי קצת מבערים, רץ ואז מתחיל להתקרב ושוב מושך וחוזר חלילה. בגלל שנסענו עדין במהירות של 8 קמ"ש +, היתה התנגדות גדולה של הדג ולאחר הורדת המהירות ל 6 קמ"ש, הוא התחיל להגיע ביתר קלות.
ככה המאבק ממשיך ולאחר כמה דקות הוא כבר ליד הסירה ומחליט שהמצב לא מוצא חן בעיניו והוא יורד למטה, ולאחר מכן מנסה להכנס מתחת לסירה ולהתקרב למנוע. אני אומר לאודי ישר לעבור לניוטרל ומושך עם המקל את הדג הצידה.
עוד נסיון התחמקות שלו, אני תופס את הגאנץ' ביד השניה, נועץ בו ואלבקור ראשון בסירה
במשקל של 11.3 ק"ג. האלבקור הראשון:

יציאה ראשונה וכבר יש ספתח. אנחנו מבסוטים, מארגן שוב את מערך הטרולינג וממשיכים לגרור. בינתיים מקבלים דיווחים בקשר על לכידת אלבקורים באזור מסויים ואנחנו מתחילים לגרור לכיוון.
איך שאנחנו מתקרבים לאזור, אנחנו מקבלים נעילה של 3 מקלות (שלי, של אודי ושל שלומי), אני מדווח בקשר על הנעילה ומוריד את מהירות הסירה ל 3 קמ"ש ויוצא גם להתחיל להוציא את הדג שלי. תוך כדי, גם המקל השני שלי נותן כיפוף, אני מוודא שהדג נעול ויותר מזה לא יכול לעשות כלום. כל אחד עם חכה + דג ביד
. אודי ושלומי מוציאים ראשונים את הדגים שלהם ואז אני מטפל באלבקור מהחכה הראשונה שלי שלאחר מאבק קצר (הרבה יותר קל כשהסירה בקושי זזה) יוצא לנשום אויר.
בשלב זה, אני מתפנה לחכה השניה ומרגיש שהדג עדיין מחכה לי בסבלנות בקצה השני. אני מתחיל לפמפם אותו (המקל עם רולר חשמלי) ותוך כמה דקות גם הוא יוצא לנשום אויר.
נעילה מרובעת:

אנחנו כבר ממש מאושרים, לכולם יש דגים ואני כבר עם 3. מתארגנים מחדש וחוזרים לגרור. אני מתכנן שוב סיבוב באזור התפיסה ואיך שאנחנו מגיעים לאזור, שוב המקל שלי נותן כיפוף ועוד אלבקור יוצא לנשום קצת אויר.
הדג הרביעי שלי:

עוד סיבוב בגזרה, הפעם קצת יותר ארוך והפעם אודי ושלומי ננעלים ומוציאים שני דגים .
תא דגים שלנו כבר מפוצץ ואין בו מקום לאף דג. יש לנו בסירה פח אשפה שחור גדול שמשתמש כמחסן לחגורות ההצלה. אנחנו מרוקנים אותו וממלאים אותו ב 4 אלבקורים שסתמו גם אותו אבל לפחות מתפנה מעט מקום בתא הדגים.
תא דגים מלא:

ושוב חוזר הסיפור, עוד סיבוב, האקשן מתחיל להרגע, אני עושה רונדלים וחוזר שוב לנקודת ההתחלה של הבוקר, אודי משחק עם החכה שלו ומקבל תקיפה, אני מאט קצת את הסירה, ותוך כדי המאבק של אודי, גם המקל שלי מקבל תקיפה. אני מתחיל להביא את הדג והמקל השני של אודי מותקף גם הוא
, איזה כיף של אקשן. הדג של אודי כנראה גדול וחזק, נותן לאודי פתיחות ויציאות חוט ולפתע הוא משתחרר
(לאחר הוצאת הדמוי, מתברר שהוא פתח את אחד הקרסים במשולשת של הדמוי (שאודי שכח להחליף לפני).בינתיים שלומי עובד עם הדג השני של אודי וגם הדג השני מתנתק ובורח.
אני נשאר עם הדג שלי שלאט לאט מתקרב לסירה, נותן פייט והוצאת חוט בלחץ, אבל הציוד מחזיק מעמד ועוד אלבקור מקבל את הגאנץ ויוצא לנשום אויר.
עוד כחצי שעה של סיבוב ללא פעילות, בקשר כבר מתחלים דיווחים שהמצב נרגע, אני אומר לאודי שבשעה 10, אנחנו כבר מתקפלים. גם ככה אין כבר מקום לדגים ומספיק להיום.
בשעה 9:40, סיבוב אחרון באזור ואודי מקבל תקיפה, אני מאט את הסירה על מנת שיהיה יותר קל להוציא את הדג ולאחר כשתי דקות, אני גם מקבל תקיפה וגם אצלי יש דג
. אודי מוציא את הדג שלו ראשון ולאחר כמה דקות גם שלי בחוץ. דלת התא דגים כבר לא נסגרת ואנחנו מתארגנים לחזור חזרה למרינה.
עוד שעתיים + הפלגה ואנחנו מגיעים בשעה טובה למרינה מרוצים ורצוצים
.רוב הדגים על הרציף:

ושניים אצלי בכיור:

לסיכומו של יום מהנה:
סה"כ נתפסו 10 אלבקורים ושחורה אחת.
אני עם 5 אלבקורים
אודי עם 3 אלבקורים ושחורה.
שלומי עם 2 אלבקורים
משקלי הדגים נעו בטווח של 8 ק-11.3 ק"ג.
הציוד:
מקל: Lineaeffe Carbo Troll Deluxe 6"
רולר: Shimano TLD25
חוט: sufix Supreme 0.5 מ"מ 38 ליברות.
דמוי: Rapala XRap15 צבע גב כחול, בטן אפורה וכתם כתום מתחת לראש.
מקל : Jigging Master Max 350
רולר: SHIMANO DENDOU MARU 3000 Beast Master
חוט רולר: YGK JIG MAN X8 PE6 עם שוק לידר 80LB .
דמוי: Rapala CD14 ראש אדום

i want allso