על איזה כמות קווקר באופן יחסי אתה מדבר? זה לא מפרק את כל הבצק בזריקה למרחק?...
אגב יותר נוח לי להכין בצק מקמח וביצה מאשר לפורר פיתות - גם בזה מתאים לערב קווקר?
תודה
קשה לי להעריך את הכמות מכיוון שזה נעשה בדר"כ בערב לפני והחומרים זורמים לקערה לפי תחושה ולא לפי מתכון.
על בסיס פיתה ותירס מקופסה אתה מקבל תערובת דביקה שעם קצת משחק אתה יכול להגיע לגוש קשה וכמעט בלתי פריק (לא טוב כי יש מקרים שהדגים מנסים ולא מצליחים לפרק ואז מוותרים) ויכול גם להגיע לתערובת שתתפרק בפגיעה במים (לא טוב כי אתה רוצה שיישאר לך בצק על הקפיץ או הפידר...).
הקווקר בתערובת יהיה בסביבות היחס של 1/4 עד 1/5 מהנפח הכללי להערכתי אבל שים לב שבהכנה במקום זה יהיה בסדר אבל אם אתה משאיר אותו במקרר עד למחרת הקווקר סופח אליו נוזלים והופך את הבצק לפריך ומתפורר וצריך להוסיף מים ואולי קצת פירורי לחם בשטח בזמן הדיג...
בצק מקמח לבן כבסיס לא מתאים לקפיצים.
לביצה אין מה לעשות בבצק לקפיצים ...