בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  שאלה בקשר לדייג בורי
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: שאלה בקשר לדייג בורי  (נקרא 1660 פעמים) הדפסה
ymp770
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 61

שאלה בקשר לדייג בורי
« ב- : מאי 10, 2015, 11:59:27 AM »
שלום

קראתי שיש שיטות מיוחדות לדייג בורי (בצק מסטיק וכאלה...) השאלה היא האם באמת יש לשיטות המיוחדות האלו יתרון על קפיץ עם בצק קלאסי?

אני דג בדרך כלל עם קפיץ ובצק ושכבר הגיעו קצת בורים הם תמיד היו קטנים מדי...

תודה
 IP: [ מחובר ]
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 37

הודעות: 4375

בעניין: שאלה בקשר לדייג בורי
« הגיב #1 ב- : מאי 10, 2015, 14:17:28 PM »
ממה שאני יודע על בורים בכינרת בקיץ יש הרבה תפיסות במרחקים מאוד קצרים מהחוף 40-80 מטר מהחוף
קפיץ מעולה לבורים עם בצק רגיל הכי פשוט מפיתה וקצת וניל ואפשר גם לשלב תירס על חלק מהקרסים וכן גם בתוך תערובת הבצק.

 IP: [ מחובר ]
andreypa

אנדרי פרלוב
חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 40

הודעות: 6322

תמיד זמין 053-6064261

בעניין: שאלה בקשר לדייג בורי
« הגיב #2 ב- : מאי 11, 2015, 18:54:29 PM »
אני אף פעם לא כיוונתי ספציפית לבורים בכנרת אבל מניסיוןם הקטן של כמה שנתפסו פה ושם.
בעיקר הגיעו על בצקים דלילים על קפיץ בתוספת הרבה וניל.
במרחק קרוב לחוף של לא יותר מ50 מטר.
ולשים לב לאכילות המקל בקושי זז לרוב כאשר הבורי אכל מהקפיץ.
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: שאלה בקשר לדייג בורי
« הגיב #3 ב- : מאי 11, 2015, 19:23:27 PM »
השאלה שלך מתייחסת לשני סגנונות.
בצק דליל מיועד לדיג עם בוס ומצוף וקרסים בודדים.
הסגנון הזה מוגבל למרחק של בוס או במקרה קיצוני של דיג עם בולונז (בוס עם רולר קטן להשגת מרחק נוסף) למרחק של 20 מטר או אולי מעט יותר...
סגנון הקפיץ מיועד לדיג על הקרקעית והטלה למרחק (עם ציוד מתאים אפשר גם לשגר ל-100 מטר).
בניגוד לניסיונו של אנדרי הבצק המתאים מניסיוני ומניסיונם של חברים שיוצאים לטרגט בורים בצורה יסודית, זה בצק פריך יחסית ולא דביק או מגובש מדי.
בצק על בסיס פיתה עם תירס עושה את העבודה ויש כאלו שמכניסים קווקר שמייבש את הבצק ועוזר לו להתפורר במהירות ובקלות וכך מאפשר מציצה של הקרסים לפה של הבורי בזמן האכילה.
פה ושם תפסתי בורים לפני כמה שנים טובות על קפיצים אבל מאז שהפסקתי עם השיטה הזו יצא לי רק אחד דווקא על הייר ריג לקרפיון עם תירס בוניל כשהתערובת היתה על בסיס פיתה וקווקר עם תירס ווניל.
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
ymp770
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 61

בעניין: שאלה בקשר לדייג בורי
« הגיב #4 ב- : מאי 11, 2015, 22:14:06 PM »
על איזה כמות קווקר באופן יחסי אתה מדבר? זה לא מפרק את כל הבצק בזריקה למרחק?...

אגב יותר נוח לי להכין בצק מקמח וביצה מאשר לפורר פיתות - גם בזה מתאים לערב קווקר?

תודה
 IP: [ מחובר ]
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 37

הודעות: 4375

בעניין: שאלה בקשר לדייג בורי
« הגיב #5 ב- : מאי 11, 2015, 22:22:34 PM »
אנדרי דווקא בורי כשנתפס זו ריצה רצינית אולי האכילות עצמם עדינות.
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: שאלה בקשר לדייג בורי
« הגיב #6 ב- : מאי 12, 2015, 06:44:00 AM »
על איזה כמות קווקר באופן יחסי אתה מדבר? זה לא מפרק את כל הבצק בזריקה למרחק?...

אגב יותר נוח לי להכין בצק מקמח וביצה מאשר לפורר פיתות - גם בזה מתאים לערב קווקר?

תודה

קשה לי להעריך את הכמות מכיוון שזה נעשה בדר"כ בערב לפני והחומרים זורמים לקערה לפי תחושה ולא לפי מתכון.
על בסיס פיתה ותירס מקופסה אתה מקבל תערובת דביקה שעם קצת משחק אתה יכול להגיע לגוש קשה וכמעט בלתי פריק (לא טוב כי יש מקרים שהדגים מנסים ולא מצליחים לפרק ואז מוותרים) ויכול גם להגיע לתערובת שתתפרק בפגיעה במים (לא טוב כי אתה רוצה שיישאר לך בצק על הקפיץ או הפידר...).
הקווקר בתערובת יהיה בסביבות היחס של 1/4 עד 1/5 מהנפח הכללי להערכתי אבל שים לב שבהכנה במקום זה יהיה בסדר אבל אם אתה משאיר אותו במקרר עד למחרת הקווקר סופח אליו נוזלים והופך את הבצק לפריך ומתפורר וצריך להוסיף מים ואולי קצת פירורי לחם בשטח בזמן הדיג...

בצק מקמח לבן כבסיס לא מתאים לקפיצים.
לביצה אין מה לעשות בבצק לקפיצים ...
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
ymp770
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 61

בעניין: שאלה בקשר לדייג בורי
« הגיב #7 ב- : מאי 12, 2015, 14:39:45 PM »
תמיד הכנתי בצק מפיתות אבל כעת אני מנסה לחסוך את העבודה ולערבב קמח מים וביצה עם קצת שמן. הבנתי שזה יכול להתאים. למה לדעתך זה לא ילך בקפיץ?
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: שאלה בקשר לדייג בורי
« הגיב #8 ב- : מאי 12, 2015, 17:18:19 PM »
תמיד הכנתי בצק מפיתות אבל כעת אני מנסה לחסוך את העבודה ולערבב קמח מים וביצה עם קצת שמן. הבנתי שזה יכול להתאים. למה לדעתך זה לא ילך בקפיץ?

הבצק על בסיס קמח לבן יוצא הומוגני מדי ולא מתפורר.
חלק מהאפקט של בצק לקפיץ זה שהוא מתפרק ומתפורר ונותן פיזור שמושך עוד דגים וגם נותן לאלו שאוכלים תחושה שהולך להם  קריצה
תוך כדי האטרף על הבצק שמתפרק לו לאיטו הם שואבים ונוגסים ואז נתפסים בקרסים.
בפעם הבאה תנסה גם עם בצק מקמח לבן ותראה על מה אני מדבר  גילגול עיניים
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!