בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  מתכונים לחמין
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מתכונים לחמין  (נקרא 1812 פעמים) הדפסה
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

מתכונים לחמין
« ב- : ינואר 13, 2015, 12:12:18 PM »
יש חורף קר  קררר קררר קררר

מה עים מתכונים לחמין טוב לחמם את החורף ??

 IP: [ מחובר ]
piniab

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 1200

בעניין: מתכונים לחמין
« הגיב #1 ב- : ינואר 13, 2015, 12:24:02 PM »
אני באופן אישי לא אוהב את הקטניות בחמין ואת הכבדות שהן גורמות
 ולכן אני מכין חמין מגריסי פנינה, הרבה יותר קליל ולא מכביד.
כמובן שיש בשר, ביצים ותפו"א
אני מכין גם תוספת חיטה מבושלת בתוך שקית קוקי (אפשר גם אורז).
אם מעניין לך / לכם אשלח מתכון
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
 IP: [ מחובר ]
andreypa

אנדרי פרלוב
חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 40

הודעות: 6322

תמיד זמין 053-6064261

בעניין: מתכונים לחמין
« הגיב #2 ב- : ינואר 13, 2015, 13:24:42 PM »
אני באופן אישי לא אוהב את הקטניות בחמין ואת הכבדות שהן גורמות
 ולכן אני מכין חמין מגריסי פנינה, הרבה יותר קליל ולא מכביד.
כמובן שיש בשר, ביצים ותפו"א
אני מכין גם תוספת חיטה מבושלת בתוך שקית קוקי (אפשר גם אורז).
אם מעניין לך / לכם אשלח מתכון

מזמן רציתי מתכון טוב ללא קטניות כי הם עושים לי לא טוב  מקיאים
אשמח למתכון 
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
piniab

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 1200

בעניין: מתכונים לחמין
« הגיב #3 ב- : ינואר 13, 2015, 13:59:45 PM »
אז ככה.....
כוס גריסי פנינה (יבשה) תספיק ל 3-4 מנות.
לפני הכל, יש לשטוף היטב את הגריסים / חיטה ולתת לכל המים העודפים לטפטף, מומלץ להשתמש במסננת.
מצרכים:
1 כוס גריסי פנינה שטופים ויבשים כנ"ל
1 כוס חיטה שטופה כנ"ל (אופציונאלי למי שמעונין בתוספת)
1 בצל גדול קצוץ
ביצים לפי כמות האנשים
תפו"א לפי כמות האנשים
600 גר' שפונדרה (עם עצם) חתוכה לקוביות
שום.... הרבה
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה / מתוקה
כמון
אופן הכנה:
בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד לצבע שחום
בקערה שמים את הגריסים יחד עם הבצל (אין צורך להוסיף שמן), מתבלים בכל התבלינים ומערבבים.
את התערובת יש לשפוך לסיר עמיד בתנור (אני משתמש בסיר בישול איטי חשמלי זה עם קערת חרס כבדה) .
להוסיף תפו"א וביצים (ממליץ להשרות קודם את הביצים במים רותחים, להסיר את כל הג'יפה).
בקערה אחרת לערבב חיטה עם שני שיני שום קצוצות, שתי כפות שמן זית, מלח, פלפל, כמון ופפריקה. לשפוך את הכל לשקית קוקי ולהוסיף כוס וחצי מים. לסגור את השקית להקפיד להשאיר מספיק מקום שהשקית תתנפח במהלך הבישול.
את השקית יש להכניס לסיר.
להוסיף את הבשר + ראש שום שלם בקליפתו (אפשר יותר) ולכסות במים.
להביא לרתיחה ולהכניס לתנור בחום 100 מעלות, או על פלטה. למשתמשים בסיר בישול איטי יש להנמיך את החום לדרגת LOW.
להמתין למחר ו.... בתיאבון
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: מתכונים לחמין
« הגיב #4 ב- : ינואר 14, 2015, 19:16:15 PM »
אז ככה.....
כוס גריסי פנינה (יבשה) תספיק ל 3-4 מנות.
לפני הכל, יש לשטוף היטב את הגריסים / חיטה ולתת לכל המים העודפים לטפטף, מומלץ להשתמש במסננת.
מצרכים:
1 כוס גריסי פנינה שטופים ויבשים כנ"ל
1 כוס חיטה שטופה כנ"ל (אופציונאלי למי שמעונין בתוספת)
1 בצל גדול קצוץ
ביצים לפי כמות האנשים
תפו"א לפי כמות האנשים
600 גר' שפונדרה (עם עצם) חתוכה לקוביות
שום.... הרבה
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה / מתוקה
כמון
אופן הכנה:
בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד לצבע שחום
בקערה שמים את הגריסים יחד עם הבצל (אין צורך להוסיף שמן), מתבלים בכל התבלינים ומערבבים.
את התערובת יש לשפוך לסיר עמיד בתנור (אני משתמש בסיר בישול איטי חשמלי זה עם קערת חרס כבדה) .
להוסיף תפו"א וביצים (ממליץ להשרות קודם את הביצים במים רותחים, להסיר את כל הג'יפה).
בקערה אחרת לערבב חיטה עם שני שיני שום קצוצות, שתי כפות שמן זית, מלח, פלפל, כמון ופפריקה. לשפוך את הכל לשקית קוקי ולהוסיף כוס וחצי מים. לסגור את השקית להקפיד להשאיר מספיק מקום שהשקית תתנפח במהלך הבישול.
את השקית יש להכניס לסיר.
להוסיף את הבשר + ראש שום שלם בקליפתו (אפשר יותר) ולכסות במים.
להביא לרתיחה ולהכניס לתנור בחום 100 מעלות, או על פלטה. למשתמשים בסיר בישול איטי יש להנמיך את החום לדרגת LOW.
להמתין למחר ו.... בתיאבון


הולך לעבור לטיפולן של אמא ושל האשה...
מעניין אם מאותו מתכון יצא אותו חמין....

תודה פיני על המתכון,
בפעם הבאה שאתה מכין - שים תמונה לעידוד החשק.... מתבייש
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: מתכונים לחמין
« הגיב #5 ב- : ינואר 14, 2015, 20:11:43 PM »
יש כמה תוספות לחמין שתמיד נחמד לגוון איתן.
הראשונה זה גידים. גם בריא וגם טעים ואם יש מי שזה לא נראה לו, אז לנו יש יותר... גיחוך
השניה זה קישקע. הכוונה היא לא למעיים של תרנגולת אלא לנקניק הממולא. בימינו זה בעיקר קמח אבל יש עדיין סממני טעם מקוריים... אתה בסדר
השלישית זה נקניקים. הכוונה לנקניקים קשים בסגנון הרץ, פפרוני וקבנוס. נשמע פסיכי אבל יוצא לא רע  לימוד
באופן אישי אני משתדל לעשות לגושי הבשר סגירה בטיגון לפני הבישול ונמנע מחומוס.
אורז או בורגול, רצוי בשקית ניוקי כמו שכתב פיני  אתה בסדר
וזה כבר מביא אותנו לטבית העירקית שמבוססת על אורז ועוף בדר"כ.
יופי של מאכל טעים וגם בריא (רחמנא ליצלן) שלא משאיר אותך מפורק לכמה שעות אחרי האוכל ואת הסובבים שלך מפורקים לאחר מכן...
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
סער זאבי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 46

הודעות: 1884

הבן שלי התחיל לדוג בגיל שנתיים וחודשיים

בעניין: מתכונים לחמין
« הגיב #6 ב- : ינואר 14, 2015, 20:47:50 PM »
אין כמו התבית העירקי...
צודק גיא עם הקבנוס עם והקישקע.
העיראקים מוסיפים קציצות מבשר טחון וחלה מושרית במים קוראים לזה קוקליאת.
אבל חמין בלי ההפגזה שאחרי לא נקרא חמין ...
-------------------------------
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: מתכונים לחמין
« הגיב #7 ב- : ינואר 16, 2015, 07:42:59 AM »
אין כמו התבית העירקי...
צודק גיא עם הקבנוס עם והקישקע.
העיראקים מוסיפים קציצות מבשר טחון וחלה מושרית במים קוראים לזה קוקליאת.
אבל חמין בלי ההפגזה שאחרי לא נקרא חמין ...

מישהו אמר לי פעם שמקור השם חמין הוא חמינאי.
אבל נראה לי שזו סתם חוסר סימפטיה לאירנים 
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!