פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   קרסים רבותיי קרסים :) |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: קרסים רבותיי קרסים :) (נקרא 5448 פעמים) |
הדפסה |
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
כמו שגיא ציין בדייג מהחוף אכן מעבדים הרבה מאוד קרסים שנתרמים לאבו קקות
במצב הקיים 20 שח לקרס זאת הוצאה שצריך לתת את הדעת
מה שכן , בהחלט מעניין עם זה כך גם בשאר סגנונות הדייג כגון דייג מקייאק
דייג מסירה
שוקי מצד שני חייב להסכים איתך שלעבד דג גדול בגלל ציוד , קרסים, והביזרים חלשים
או שלא מתאימים , זה אחד המצבים המתסקלים ביותר לכל דייג
|
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
דייג מסירה
יואל אני משקיע ונותן מעצמי המון במהלך עונת הדייג שלי חוץ מההתמדה הנחישות הדבקות במטרה הקור הגשם ומזג אויר קשה השעות הקטנות של ההשכמה ליציאה הזמן היקר שאני נותן מעצמי גם בתפיסת הפתיונות (קאלמרי,סבידות,דגים חיים)וגם בתפיסת הדגים שאני מטרגט בעונה (פלמידות בגייג,ואנטיאסים על חי )ההבדל מבחניתי בין שהדג אצלי לבין דג במים לא יפול מבחנתי על ציוד כושל כזה או אחר כמו קרסים אם בעונה הולכים לי 4-6 קרסים שלא מקריעת חוטים או קרס כושלת אז אין מה לעשות זה קרה ויקרה ואני מוכן לזה אבל אם במהלך העונה יברח לי אנטיאס דו"ס עקב כשל בקרס/חוט/סביבל אז אני רואה זאת ככישלון שלי וכחוסר אחריות
|
-------------------------------
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
דייג מסירה
יואל אני משקיע ונותן מעצמי המון במהלך עונת הדייג שלי חוץ מההתמדה הנחישות הדבקות במטרה הקור הגשם ומזג אויר קשה השעות הקטנות של ההשכמה ליציאה הזמן היקר שאני נותן מעצמי גם בתפיסת הפתיונות (קאלמרי,סבידות,דגים חיים)וגם בתפיסת הדגים שאני מטרגט בעונה (פלמידות בגייג,ואנטיאסים על חי )ההבדל מבחניתי בין שהדג אצלי לבין דג במים לא יפול מבחנתי על ציוד כושל כזה או אחר כמו קרסים אם בעונה הולכים לי 4-6 קרסים שלא מקריעת חוטים או קרס כושלת אז אין מה לעשות זה קרה ויקרה ואני מוכן לזה אבל אם במהלך העונה יברח לי אנטיאס דו"ס עקב כשל בקרס/חוט/סביבל אז אני רואה זאת ככישלון שלי וכחוסר אחריות אני חושב שכולנו כאן מודעים למידת ההשקעה והרצינות שאתה מקדיש לעניין אבל זה לא משנה את העובדה שהקרסים האלו יקרים רצח. כמו שיש קרסים לחי בסגנון של VMC 10/0 שקונים 3 ב-25 ₪ אבל הם נפתחים ב-40 ק"ג, יש קרסים של איגל קלוו 10/0 שעולים שליש ואפילו רבע מה-VMC והם לא נפתחים... אבל אם אני אמליץ לך עליהם ואסביר שהם החזיקו הרבה יותר מהקרסים שנתת לי לבדיקה, אתה תעלה טיעון כלשהו לגבי הפונקציונאליות, הצורה שמוצאת חן בעיניך או כול דבר אחר שלא רלוונטי לחוזק. והמחיר... אם יש קרסים לג'יג שעושים את העבודה אבל עולים פחות מ-20 ש"ח, לא יזיק שכולנו נדע...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
 |
|
|
דייג מסירה
יואל אני משקיע ונותן מעצמי המון במהלך עונת הדייג שלי חוץ מההתמדה הנחישות הדבקות במטרה הקור הגשם ומזג אויר קשה השעות הקטנות של ההשכמה ליציאה הזמן היקר שאני נותן מעצמי גם בתפיסת הפתיונות (קאלמרי,סבידות,דגים חיים)וגם בתפיסת הדגים שאני מטרגט בעונה (פלמידות בגייג,ואנטיאסים על חי )ההבדל מבחניתי בין שהדג אצלי לבין דג במים לא יפול מבחנתי על ציוד כושל כזה או אחר כמו קרסים אם בעונה הולכים לי 4-6 קרסים שלא מקריעת חוטים או קרס כושלת אז אין מה לעשות זה קרה ויקרה ואני מוכן לזה אבל אם במהלך העונה יברח לי אנטיאס דו"ס עקב כשל בקרס/חוט/סביבל אז אני רואה זאת ככישלון שלי וכחוסר אחריות אני חושב שכולנו כאן מודעים למידת ההשקעה והרצינות שאתה מקדיש לעניין אבל זה לא משנה את העובדה שהקרסים האלו יקרים רצח. כמו שיש קרסים לחי בסגנון של VMC 10/0 שקונים 3 ב-25 ₪ אבל הם נפתחים ב-40 ק"ג, יש קרסים של איגל קלוו 10/0 שעולים שליש ואפילו רבע מה-VMC והם לא נפתחים... אבל אם אני אמליץ לך עליהם ואסביר שהם החזיקו הרבה יותר מהקרסים שנתת לי לבדיקה, אתה תעלה טיעון כלשהו לגבי הפונקציונאליות, הצורה שמוצאת חן בעיניך או כול דבר אחר שלא רלוונטי לחוזק. והמחיר... אם יש קרסים לג'יג שעושים את העבודה אבל עולים פחות מ-20 ש"ח, לא יזיק שכולנו נדע... גיאצוק הקישורים שנתתי הם כהמלצה בלבד לדיון שהעלה אבירם בנושא קרסים חזקות לגייג מקייק /סירה עניין המחיר סובקטיבי וכל אחד יעשה את שיקוליו{רגע יש אזעקה באשדוד} לגבי הקרסים של איגל לחי שהמלצתה עליהם אשמח לקבל קישור שלהם ואם הם לא יהיו לטעמי או צורתם לא תיראה לי או איזשהו משהו בהם לא יתאים לי למרות חוזקם או מחירם הנמוך אני לא ישתמש בהם גם אם הם ינתנו לי בחינם כי חוץ מהמחיר אני אוהב להיות שלם עם כל קרס/חוט/סביבל שאני משתמש איתם עד כדי הפרטים הקטנים בהם אם זה לא איך שאני רוצה ,אוהב, מתחבר, שלם {כל התשובות נכונות} אז אני לא קונה 
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 22, 2014, 21:28:55 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
|
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
מחובר ]
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #19 ב- : אוגוסט 23, 2014, 12:12:48 PM » |
|
דיון מאוד מעניין. זה תמיד עלות מול תועלת .זווית נוספת היא סובייקטיבית כל אחד משקיע סכום שסביר בעניו.
ולכן כשאתה יוצא לנסות את מזלך מול דו"ס אני חושב כמו שוקי, צריך למקסם את הסיכוי שהוא לא יברח.
גיא לדעתי לאבד 150 קרסים לדיג כבד בעונה אחת. נשמע לי מטורף לגמרי. שווה סקר קצרצר בנושא. האמת דיון מעניין מאוד
האם יש עוד דייגי קייק/סירה בדייג חי או בגייג שמאבדים כמות קרסים כמו שגיא כתב (70-50) קרסים אשמח לשמוע מה גם אצלכם המספרים דומים? בוא נאמר שברובם המוחלט של היציאות הולך איזה ג'יג או 2 - יש כאלה שיציאה כזו או אחרת לא מאבדים בכלל ויש יציאות שהולכים לך גם 3 ו 4 ג'יגים יציאה אחרונה שלי אתמול נפלנו על להקה של פלמודים וממש תוך כמה שניות נחתכו 5 ג'יגים נאמר ג'יג ליציאה כפול 2-4 קרסים, פעמיים בשבוע ממוצע של יציאות זה בין 4-8 קרסים בשבוע 16-32 קרסים בחודש וכן הלאה...
|
צוות המורים!  צוות המורים!
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #20 ב- : אוגוסט 23, 2014, 12:15:07 PM » |
|
דיון מאוד מעניין. זה תמיד עלות מול תועלת .זווית נוספת היא סובייקטיבית כל אחד משקיע סכום שסביר בעניו.
ולכן כשאתה יוצא לנסות את מזלך מול דו"ס אני חושב כמו שוקי, צריך למקסם את הסיכוי שהוא לא יברח.
גיא לדעתי לאבד 150 קרסים לדיג כבד בעונה אחת. נשמע לי מטורף לגמרי. שווה סקר קצרצר בנושא. האמת דיון מעניין מאוד
האם יש עוד דייגי קייק/סירה בדייג חי או בגייג שמאבדים כמות קרסים כמו שגיא כתב (70-50) קרסים אשמח לשמוע מה גם אצלכם המספרים דומים? בוא נאמר שברובם המוחלט של היציאות הולך איזה ג'יג או 2 - יש כאלה שיציאה כזו או אחרת לא מאבדים בכלל ויש יציאות שהולכים לך גם 3 ו 4 ג'יגים יציאה אחרונה שלי אתמול נפלנו על להקה של פלמודים וממש תוך כמה שניות נחתכו 5 ג'יגים נאמר ג'יג ליציאה כפול 2-4 קרסים, פעמיים בשבוע ממוצע של יציאות זה בין 4-8 קרסים בשבוע 16-32 קרסים בחודש וכן הלאה... כמה עולים הגייגים? ולמה לא להשתמש בכבל? כשיש פלמידות משתמשים ב-wire הייתה חוסך את איבוד הקרסים והגייג
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 23, 2014, 12:20:51 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
|
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #21 ב- : אוגוסט 23, 2014, 12:44:16 PM » |
|
האם יש עוד דייגי קייק/סירה בדייג חי או בגייג שמאבדים כמות קרסים כמו שגיא כתב (70-50) קרסים אשמח לשמוע מה גם אצלכם המספרים דומים? בוא נאמר שברובם המוחלט של היציאות הולך איזה ג'יג או 2 - יש כאלה שיציאה כזו או אחרת לא מאבדים בכלל ויש יציאות שהולכים לך גם 3 ו 4 ג'יגים יציאה אחרונה שלי אתמול נפלנו על להקה של פלמודים וממש תוך כמה שניות נחתכו 5 ג'יגים נאמר ג'יג ליציאה כפול 2-4 קרסים, פעמיים בשבוע ממוצע של יציאות זה בין 4-8 קרסים בשבוע 16-32 קרסים בחודש וכן הלאה... כמה עולים הגייגים? ולמה לא להשתמש בכבל? כשיש פלמידות משתמשים ב-wire הייתה חוסך את איבוד הקרסים והגייג הגיגים נעים בין 25-50 ש"ח צפונה והכל קרה תוך שניות - טאק טאק טאק מלא קריעות כרגע משתמש אגב בקרסים מאוד איכותיות של גמקאטסו - עד עכשיו לא היה משהו שהיה קרוב לקפל אותן (בחנויות הן עולות סדר גודל של בין 40-50 ש"ח חבילה של 4 קשורות. (אני הזמנתי באיביי בהרבה יותר זול) 
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 23, 2014, 12:46:39 PM על ידי AviramLevi
|
|
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
אז לאחר אין ספור קללות, עצבים, שיגעונות ועניינים בנוגע לאסיסטים שמתיישרים לאחר שננעלים על חמור - יש מסקנות? עם איזה קרסים אתם עובדים בג׳יג?? (רלוונטי גם לאנשי הסירות...  בהמשך אני יספר את סיפורי הכואב שזינגר היה עד אליו  לדעתי גם הקרסים שאתה משתמש איתם עכשיו (כמו בתמונה של גמקצו) לא יעצרו מדג גדול לעקם אותם הקרסים האלו מגיעים ממידה 1/0 ועד 4/0 בלבד הם מתאימים לדגים בגדלים קטנים 3 קילו 8 קילו וכדומה ולא לדו"סים
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 23, 2014, 14:05:31 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
|
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
אז לאחר אין ספור קללות, עצבים, שיגעונות ועניינים בנוגע לאסיסטים שמתיישרים לאחר שננעלים על חמור - יש מסקנות? עם איזה קרסים אתם עובדים בג׳יג?? (רלוונטי גם לאנשי הסירות...  בהמשך אני יספר את סיפורי הכואב שזינגר היה עד אליו  לדעתי גם הקרסים שאתה משתמש איתם עכשיו (כמו בתמונה של גמקצו) לא יעצרו מדג גדול לעקם אותם הקרסים האלו מגיעים ממידה 1/0 ועד 4/0 בלבד הם מתאימים לדגים בגדלים קטנים 3 קילו 8 קילו וכדומה ולא לדו"סים אני לא חושב שהם יתעקמו כ"כ מהר, יצאו עליהם כבר דוס... אגב יש את הקרסים המוזהבות של ואריבאס - מצויינות!!!!!!!!!! חזקות!!!!!!!!!!!!!!!! (אבל מחלידות מהר ודורשות טיפול ובגלל זה עזבתי אותן) גם, דוסים יצאו עליהם
|
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
אז לאחר אין ספור קללות, עצבים, שיגעונות ועניינים בנוגע לאסיסטים שמתיישרים לאחר שננעלים על חמור - יש מסקנות? עם איזה קרסים אתם עובדים בג׳יג?? (רלוונטי גם לאנשי הסירות...  בהמשך אני יספר את סיפורי הכואב שזינגר היה עד אליו  לדעתי גם הקרסים שאתה משתמש איתם עכשיו (כמו בתמונה של גמקצו) לא יעצרו מדג גדול לעקם אותם הקרסים האלו מגיעים ממידה 1/0 ועד 4/0 בלבד הם מתאימים לדגים בגדלים קטנים 3 קילו 8 קילו וכדומה ולא לדו"סים אני לא חושב שהם יתעקמו כ"כ מהר, יצאו עליהם כבר דוס... אגב יש את הקרסים המוזהבות של ואריבאס - מצויינות!!!!!!!!!! חזקות!!!!!!!!!!!!!!!! (אבל מחלידות מהר ודורשות טיפול ובגלל זה עזבתי אותן) גם, דוסים יצאו עליהם רגע אזעקה 
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #25 ב- : אוגוסט 23, 2014, 14:50:37 PM » |
|
האם יש עוד דייגי קייק/סירה בדייג חי או בגייג שמאבדים כמות קרסים כמו שגיא כתב (70-50) קרסים אשמח לשמוע מה גם אצלכם המספרים דומים? בוא נאמר שברובם המוחלט של היציאות הולך איזה ג'יג או 2 - יש כאלה שיציאה כזו או אחרת לא מאבדים בכלל ויש יציאות שהולכים לך גם 3 ו 4 ג'יגים יציאה אחרונה שלי אתמול נפלנו על להקה של פלמודים וממש תוך כמה שניות נחתכו 5 ג'יגים נאמר ג'יג ליציאה כפול 2-4 קרסים, פעמיים בשבוע ממוצע של יציאות זה בין 4-8 קרסים בשבוע 16-32 קרסים בחודש וכן הלאה... כמה עולים הגייגים? ולמה לא להשתמש בכבל? כשיש פלמידות משתמשים ב-wire הייתה חוסך את איבוד הקרסים והגייג הגיגים נעים בין 25-50 ש"ח צפונה והכל קרה תוך שניות - טאק טאק טאק מלא קריעות כרגע משתמש אגב בקרסים מאוד איכותיות של גמקאטסו - עד עכשיו לא היה משהו שהיה קרוב לקפל אותן (בחנויות הן עולות סדר גודל של בין 40-50 ש"ח חבילה של 4 קשורות. (אני הזמנתי באיביי בהרבה יותר זול)  אבירם כמו שהמלצתי לך בתחילת הדיון http://www.ebay.com/itm/Owner-Cultiva-SJ-41TN-Stinger-Jigging-Assist-Hook-Size-5-0-69Lbs-/200944664332?pt=US_Taxidermy&hash=item2ec93c3f0cמידה יותר קטנה 11 ש"ח לקרס איכותית ,חזקה,אמינה 55 ש"ח כולל משלוח {5 באריזה} ואם תרצה קרס עם assiast מוכן עם wire מיוחד לדגים כמו פלמידות או דגים עם שיינים יש לך את הקרסים האלו של אותה חברה owner שהם מוכנים כבר http://www.ebay.com/itm/OWNER-WIRE-CORE-HOOK-WF-21-SIZE-L-Jig-Assist-Hook-/271136527770?pt=US_Taxidermy&hash=item3f20ff159aהקישורים כמו שכתבתי הם המלצה מניסיון אישי 
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 23, 2014, 14:56:10 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
|
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
קובי זהרון
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
48
052-6820805 קובי
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #26 ב- : אוגוסט 23, 2014, 19:44:54 PM » |
|
שוקי אל תשכח שיש הבדל גדול בין הנקודה שלך לבין נקודות של קיאקיסטים..אנחנו ברובו של הדיג נמצאים מעל ריף, ומשאירים די הרבה גיגים עליו..יצא לי כבר להשאיר 6-7 גיגים במים ביציאה אחת  גיג ממוצע עולה בסביבות 40-45 שקלים.
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #27 ב- : אוגוסט 23, 2014, 22:07:09 PM » |
|
לאור ריבוי אבידות הג'יגים מקיאק. האם מישהו ניסה לעבוד עם רולר חשמלי קטן?
יש להם יכולת לעצור באופן אוטומטי לפני המגע בריף. ואולי זה יחסוך הרבה . מה דעתם של המומחים?
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]
|