בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  הסדנא (תחזוקת ציוד + "עשה זאת בעצמך") (אחראי: צור.)
| | |-+  המלצה לסיליקון לייצור עצמי של דמו
עמודים: 1 [2] 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: המלצה לסיליקון לייצור עצמי של דמו  (נקרא 6504 פעמים) הדפסה
צור.

אחראי
חבר פורום

מנותק מנותק

052-3770519

בעניין:
« הגיב #15 ב- : יולי 14, 2014, 22:40:53 PM »
אני רואה שהעובי ממש דק. איפה ואיך נכנסת הקרס?
מצרף תמונה להמחשה
 IP: [ מחובר ]
Arbinka

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #16 ב- : יולי 15, 2014, 05:24:29 AM »
איסר משתמש בקרס קטנה עם זיזים כך שהסיליקון לא "בורח" מהקרס . אם רוצים להשתמש בג'יגהד אז יש צורך להאריך את הגוף כמובן.
-------------------------------
בלוג הדיג שלי:   www.fishing.co.il
 IP: [ מחובר ] WWW
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

סיליקונים לארבינקא
« הגיב #17 ב- : יולי 15, 2014, 08:33:55 AM »
איסר משתמש בקרס קטנה עם זיזים כך שהסיליקון לא "בורח" מהקרס . אם רוצים להשתמש בג'יגהד אז יש צורך להאריך את הגוף כמובן.

ארבינקא
אם אתה מחפש חומר עמיד וגמיש שקל לעבוד איתו, אני ממליץ על RTV שקוף בשפורפרת רכה (כמו משחת שיניים) מבית ROTAL
http://www.rotal.com/2010%2011%2010%2015%2008%2031/details/607335/1005/דבק,-דבק-לקיבוע,-אבטחת-הברגות-וחומר-איטום/pr-1002-60ml---סיליקון-נוזלי-לאיטום.html?lang=he&popup=1&tmpl=component&search=1

נסה להקציף בכוס חד-פעמית עם מברגה ותיל מכופף ולהכניס בועיות אוויר קטנטנות לתוך ה-RTV ותראה איזו גמישות ואלסטיות תקבל   קריצה

לגבי צביעת ה-RTV השקוף,עד כמה שניסיתי התוצאה הסתכמה בצבעי "בקבוק" שחלקם היו יותר כהים וחלקם פחות...
צבע מאכל עובד טוב וגם צבעי גואש אם לא מגזימים...
ב-RTV לבן לא צריך לגעת לפני היציקה (מבחינת צבע, לא עכנסת בועיות אויר!) ומספיק קישקוש עדין עם ארט-ליין אדום על הראש או הגרון בכדי להשאיר על הדמוי סימן לתמיד...
בסיליקון השקוף ניתן להכניס נצנצים אבל לא להגזים כי אז המיצוק נפגע ולהשתדל עד כמה שניתן שהנצנצים לא יגיעו לפני השטח , מה שגורם להיקרעות של הדופן והרס של הדמוי...

בקיצור, מה שאני אומר זה שמה שמשבש לך את ההתאמה של החומר הזמין ליישום הרצוי זו הצפיפות שלו.
ברגע שתכניס בועיות קטנטנות לסיליקון, הוא הופך להיות גמיש מאד ואלסטי ביותר  אתה בסדר

אם אתה מתקשה להשיג את החומר, שלח מסר 
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
Arbinka

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: המלצה לסיליקון לייצור עצמי של דמו
« הגיב #18 ב- : יולי 15, 2014, 09:54:38 AM »
אני אחפש את הסוג הזה של ה RTV ונראה אם אפשר "להקציף" אותו.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : אוגוסט 20, 2014, 14:27:46 PM »
רוני...
אחרי הדיון המרתק הזה,
כולנו סקרנים לדעת אם לבסוף הצלחת לייצר -
ומה היו התוצאות אם היו...
Arbinka

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : אוגוסט 20, 2014, 15:00:20 PM »
לצערי אני עדיין תקוע עם התבנית וגם עם הסיליקון. החברה שאמורה היתה לבנות עבורי את התבנית מייצרת רק עם הטבעה "חמה" (בסביבות ה  200-100 מעלות) מה שאומר שאני לא יכול להביא לה פלסטיק בתור דגם...

אבל, לפני כשבוע פיני הכין גרב דק וקטן כמו שאיסר המליץ ותוך כדי כמה זריקות בודדות באיזור רדוד - הוא הצליח לתפוס סרגוס נחמד, מסתבר שאיסר יודע על מה הוא מדבר...
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #21 ב- : אוגוסט 21, 2014, 17:24:58 PM »
לצערי אני עדיין תקוע עם התבנית וגם עם הסיליקון. החברה שאמורה היתה לבנות עבורי את התבנית מייצרת רק עם הטבעה "חמה" (בסביבות ה  200-100 מעלות) מה שאומר שאני לא יכול להביא לה פלסטיק בתור דגם...

אבל, לפני כשבוע פיני הכין גרב דק וקטן כמו שאיסר המליץ ותוך כדי כמה זריקות בודדות באיזור רדוד - הוא הצליח לתפוס סרגוס נחמד, מסתבר שאיסר יודע על מה הוא מדבר...

אם אני מבין נכון אתה צריך לתת להם דוגמת ליבה ממתכת שעליה הם ייצרו את התבנית?
במידה וזה המצב, מה מעכב אותך? יציקה של עופרת או אלומיניום לתבנית גבס?
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
Arbinka

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : אוגוסט 22, 2014, 10:59:04 AM »
אתה צודק אבל זה כבר מתחיל להיות לא מדוייק כפי שרציתי שיהיה ועדיין נשארה לי הבעייה של הסיליקון הרך.
עשיתי ניסויים עם כמה סיליקונים וגם עם עירבובוים שונים ואף אחד מהם לא יצא רך כפי שצריך להיות...
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #23 ב- : אוגוסט 22, 2014, 12:12:43 PM »
עשיתי ניסויים עם כמה סיליקונים וגם עם עירבובוים שונים ואף אחד מהם לא יצא רך כפי שצריך להיות...

לגבי רמת הדיוק, אין לי מה להציע חוץ מביצוע בעצמי... קריצה

מה שתמוה בעיני זו האלסטיות של הסיליקון שלא הצלחת להשיג.
ניסית את ה-RTV שהצעתי לך ולשלב את הטכניקה של עירבוב עם מקדחה להחדרת בועיות מיקרוסקופיות?
בכמה ניסיונות שעשיתי הגעתי לרמת אלסטיות מדהימה שלא נפלה מזו של הטיזרים/חצאיות של מדאיי  אתה בסדר

הסגנון שאתה מחפש להכין אלו ה-CURL TAIL GRUB?
jacob72

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #24 ב- : אוגוסט 22, 2014, 12:43:51 PM »
אני מציע לך לפנות לחברה בפ"ת.
 http://www.chemsol.co.il/
הם מתמחים בכל סוגי הפולימרים.

יש שם בחור מדהים בשם יעקב והוא גם ילמד אותך כיצד עושים תבניות לסיליקון.  בהצלחה
שחר נ

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ההוק4 נו זה היה פעם :)

« הגיב #25 ב- : אוגוסט 22, 2014, 14:36:01 PM »
אני לא חושב שתצליח ללכת מסביב לזה
RTV מיועד ברובו לתבניות .
החומר שממנו עשוים הדמויים זה סוג של PVC מאוד רך .
בתוך הבן אדם אדם היחיד פה פחות או יותר שעשה תבניות מRTV ויצק בהם דמויים מהחומר הנכון ,אני יכול להגיד לך שהגעתי לגמישות מעולה ! עם קצת משחק גם יותר טובה מרוב מה שקונים בחנויות (יעיד דוראדו על החוף ) הPVC מאפשר גם משחק יותר נוח בצבעים ובמשקל ולא רק בגמישות 
תהליך הכנת התבנית הוא לא תורה מסיני אבל בכדי להגיע לתוצאות טובות ומדויקות(ללא גרדים בליטות מיני בריחות וכאלה ) צריך קצת ניסיון והכוונה
לדמויים עצמם יש האין סוף אופציות משחק
יש לציין שתפסתי לא מעט דגים איתם (לברקים וברקודות ) ואין ספק שלגמישות יש תפקיד ראשון במעלה (אותו יציקה בדיוק רק פחות גמישה תפסה הרבה! פחות דגים ) הזנב חייב לתת הרבה עבודה
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
piniab

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #26 ב- : אוגוסט 22, 2014, 16:17:30 PM »
זה מה שהכנתי
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
Arbinka

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #27 ב- : אוגוסט 22, 2014, 16:39:34 PM »
בתוך הבן אדם אדם היחיד פה פחות או יותר שעשה תבניות מRTV ויצק בהם דמויים מהחומר הנכון ,אני יכול להגיד לך שהגעתי לגמישות מעולה ! עם קצת משחק גם יותר טובה מרוב מה שקונים בחנויות (יעיד דוראדו על החוף ) הPVC מאפשר גם משחק יותר נוח בצבעים ובמשקל ולא רק בגמישות 
תהליך הכנת התבנית הוא לא תורה מסיני אבל בכדי להגיע לתוצאות טובות ומדויקות(ללא גרדים בליטות מיני בריחות וכאלה ) צריך קצת ניסיון והכוונה
יש לציין שתפסתי לא מעט דגים איתם (לברקים וברקודות ) ואין ספק שלגמישות יש תפקיד ראשון במעלה (אותו יציקה בדיוק רק פחות גמישה תפסה הרבה! פחות דגים ) הזנב חייב לתת הרבה עבודה

מסכים איתך לחלוטין!
לגמישות החומר יש תפקיד חשוב מאוד באיכות של המוצר הסופי ובייחוד הזנב!!!
לגבי החומר PVC שאתה משתמש בו, ניתן להשיגו בארץ? תוכל לתת יותר פרטים כיצד לרכוש והיכן?...

נ.ב.
jacob72 תודה. אני בהחלט אברר איתם.
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #28 ב- : אוגוסט 22, 2014, 19:53:48 PM »

תבניות מ-RTV ??
מאיפה זה הגיע?
ה-RTV שהמלצתי לארבינקא היה מיועד לדמויים עצמם. לא לתבניות...
שחר נ

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ההוק4 נו זה היה פעם :)

« הגיב #29 ב- : אוגוסט 22, 2014, 21:19:37 PM »
גיא תבדוק קצת תראה שהשימוש בRTV לתבניות מאוד מאוד נפוץ  ואם נשים אולמניום חרוט בצד רגע הם נחשבות למאוד מדוייקות וגם לרוב עמידות בחום עד  230 מעלות אם זוכר נכון בקיצור חומר מעולה לתבניות לא רק לדמיום גם לפסלים בובות חלקי מכונה וכו.. יש המון סירטונים ביוטיוב 

החומר נקרא פלסטיסול וויניל כלואורייד נמכר רק בחול (אין יבואן בארץ אתה מוזמן להרים תכפפה סמיילי  ) 
אני אוסיף קישור
בעיקרון לחמם במיקרו עד ל180 מעלות למזוג מכוס פייקרס קטנה בעדינות למלא לאט ויציב והישתדל מאוד לא לגלוש החוצה משאיר זנבות קטנים שצריך לגזור

http://store.do-itmolds.com/Plastisol-and-Additives_c_306.html
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!