פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
   פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי (נקרא 3878 פעמים) |
הדפסה |
|
בנציון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
http://eladamitay.wordpress.com/
|
|
שלום לכל החברים צילום חובבני במטבח הביתי של פילוט כולל הסרת העור (במקרה של גומברים הסרת העור "מנקה" את הדג מטעמים וריחות לוואי) המתכון נמצא בראש העמוד. להנאתכם אלעד חופבית- פילוט ואידוי דג סרטון הדרכה<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/EXGkzDtRqIU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
בנציון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
מאסטר!!!  תודה! יתאים גם לברקודה? כי גם הברקודה עם ריח דגי חזק.
|
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
|
|
|
בנציון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הי פיני, תודה הריח בברקודה מגיע מהריר שעל העור ממליץ לשטוף בבית את הברקודה תחת מים זורמים ולקרצף את העור בעזרת סקוצ'- טוב גם להסרת טפילים. - קילוף העור מהברקודה הוא משימה קצת יותר מורכבת מה גם שהבשר יבש יחסית ונוטה להתפורר לאחר הבישול ,במיוחד ללא העור שמחזיק אותו. לגבי המתכון עצמו- מתאים למוסרים, לוקוסים, לברקים דגים כמו ברקודות, פלמידות וטרחונים צריכים (לטעמי) טעמים מודגשים יותר ובישול קצר ואגרסיבי יותר.
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
הי פיני, תודה הריח בברקודה מגיע מהריר שעל העור ממליץ לשטוף בבית את הברקודה תחת מים זורמים ולקרצף את העור בעזרת סקוצ'- טוב גם להסרת טפילים. - קילוף העור מהברקודה הוא משימה קצת יותר מורכבת מה גם שהבשר יבש יחסית ונוטה להתפורר לאחר הבישול ,במיוחד ללא העור שמחזיק אותו. לגבי המתכון עצמו- מתאים למוסרים, לוקוסים, לברקים דגים כמו ברקודות, פלמידות וטרחונים צריכים (לטעמי) טעמים מודגשים יותר ובישול קצר ואגרסיבי יותר.
תודה רבה 
|
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
|
|
|
|
תודה רבה על השיתוף רואים שיש לך ניסיון עם הסכין 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
תודה על השיתוף וההסבר 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
"מעבדה" של אומן  כלים של אומן  והכי חשוב ידיים של אומן  איזו ברכה קיבלת מבורא עולם בנציון  שמח מאוד לראות אותך כותב פה, מאסטר-שף הדייגים  מחכה כבר לפוסט הבא 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
תודה על המתכון והסרטון. אני רואה שאתה מנקה את האיברים הפנימיים לפני הפילוט ? הכיף (יחסית) בפילוט, זה שלא צריך לנקות את הדג . בנוסף, כאשר אני מפלט את הדגים, את הבשר החום/אדום ממרכז הדג שצמוד לעמוד השדרה אני בד"כ מוריד , יש לו ארומה/טעם דמי חזק יותר בעיקר בסביצ'ה. כאן אני רואה שלא הורדת את הכל.
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 29, 2014, 06:47:56 AM על ידי shragam
|
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ברוך הבא ותודה על השיתוף יופי של עבודה עם הסכין  שרגא אם רוצים בשר דג איכותי עם כמה שפחות טעמי לוואי הכי טוב זה לנקז את הדם מהדג מייד ביציאה מהמים,ולהוציא איברים פנימיים גם כן באותה הזדמנות,ולקרח. במיוחד בדגים פלגיים,וכל סוגי הטונות.
|
|
|
|
בנציון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הלל, גיא, נחמיאס, שרגא, דוב- תודה רבה על הפירגון
שרגא לשאלתך- תמיד ממולץ לנקות איברים פנימיים לפני שחושפים את הבשר על מנת להמנע מ -cross contamination= טפילים ובקטריות שנמצאים בחלל הבטן ובאיברים הפנימיים ועלולים, בעזרת הסכין לעבור ו"להדביק" את הבשר הנקי בזיהומים שונים. הפעולה חשובה במיוחד כאשר מגישים את הבשר נא.
בעניין הבשר ה"שחור"- הסרתי את רובו כאשר הפרדתי את הבשר מהעור- שים לב שהסכין יורד במרכז הפילה והצידה וכך גם לצד שני, נשאר מעין משולש של בשר שחור+עצמות על העור. אם הייתי מייעד את הנתח לסביצ'ה הייתי מקפיד אף יותר.
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
הלל, גיא, נחמיאס, שרגא, דוב- תודה רבה על הפירגון
שרגא לשאלתך- תמיד ממולץ לנקות איברים פנימיים לפני שחושפים את הבשר על מנת להמנע מ -cross contamination= טפילים ובקטריות שנמצאים בחלל הבטן ובאיברים הפנימיים ועלולים, בעזרת הסכין לעבור ו"להדביק" את הבשר הנקי בזיהומים שונים. הפעולה חשובה במיוחד כאשר מגישים את הבשר נא.
בעניין הבשר ה"שחור"- הסרתי את רובו כאשר הפרדתי את הבשר מהעור- שים לב שהסכין יורד במרכז הפילה והצידה וכך גם לצד שני, נשאר מעין משולש של בשר שחור+עצמות על העור. אם הייתי מייעד את הנתח לסביצ'ה הייתי מקפיד אף יותר.
תודה 
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
תקשיב, נהנתי מכל רגע בסירטון הזה! ולמדתי משהו חדש  הסכין הארוך והדק זה סכין יעודי לפילוט דגים?
|
|
|
|
בנציון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הי רון שמח שנהינת הסכין משמשת אותי כבר 15 שנה אחרי שהקודמת נשברה מיוצרת בעיקרון לחיתוך פרשוטו וחמון אבל מצויינת להפרדת הבשר מהעור כפי שראית וגם לחיתוך סביצה בעובי שערה מאפשרת חיתוך ארוך אחיד וחלק שלא משאיר סימני חיתוך על הבשר.
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
הי רון שמח שנהינת הסכין משמשת אותי כבר 15 שנה אחרי שהקודמת נשברה מיוצרת בעיקרון לחיתוך פרשוטו וחמון אבל מצויינת להפרדת הבשר מהעור כפי שראית וגם לחיתוך סביצה בעובי שערה מאפשרת חיתוך ארוך אחיד וחלק שלא משאיר סימני חיתוך על הבשר.
מהניסיון שלי עם סכינים בפילוט דגים מומלץ לעבוד עם סכין ארוכה וגמישה מאוד האורך מקנה יכולת לבצע חיתוך ארוך ואחיד הגמישות מקנה לסכין את היכולת לשנות את צורתה ולרוץ על העצמות בצורה מושלמת יתרון נוסף לסכין גמישה יש בזמן הפרדת העור מהבשר
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|