בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי  (נקרא 3876 פעמים) הדפסה
בנציון
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 14

http://eladamitay.wordpress.com/

שלום לכל החברים
צילום חובבני במטבח הביתי של פילוט כולל הסרת העור (במקרה של גומברים הסרת העור "מנקה" את הדג מטעמים וריחות לוואי) המתכון נמצא בראש העמוד.
להנאתכם
אלעד

חופבית- פילוט ואידוי דג סרטון הדרכה

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/EXGkzDtRqIU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
בנציון
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 14

http://eladamitay.wordpress.com/

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #1 ב- : אפריל 28, 2014, 12:24:37 PM »
<a href="https://www.youtube.com/embed/EXGkzDtRqIU" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/EXGkzDtRqIU</a>
-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
piniab

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 1200

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #2 ב- : אפריל 28, 2014, 12:33:19 PM »
מאסטר!!! אתה בסדר
תודה!
יתאים גם לברקודה? כי גם הברקודה עם ריח דגי חזק.
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
 IP: [ מחובר ]
בנציון
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 14

http://eladamitay.wordpress.com/

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #3 ב- : אפריל 28, 2014, 12:41:26 PM »
הי פיני, תודה
הריח בברקודה מגיע מהריר שעל העור
ממליץ לשטוף בבית את הברקודה תחת מים זורמים ולקרצף את העור בעזרת סקוצ'- טוב גם להסרת טפילים.
- קילוף העור מהברקודה הוא משימה קצת יותר מורכבת מה גם שהבשר יבש יחסית ונוטה להתפורר לאחר הבישול ,במיוחד ללא העור שמחזיק אותו.
לגבי המתכון עצמו- מתאים למוסרים, לוקוסים, לברקים
דגים כמו ברקודות, פלמידות וטרחונים צריכים (לטעמי) טעמים מודגשים יותר ובישול קצר ואגרסיבי יותר.
-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
piniab

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 1200

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #4 ב- : אפריל 28, 2014, 12:43:43 PM »
הי פיני, תודה
הריח בברקודה מגיע מהריר שעל העור
ממליץ לשטוף בבית את הברקודה תחת מים זורמים ולקרצף את העור בעזרת סקוצ'- טוב גם להסרת טפילים.
- קילוף העור מהברקודה הוא משימה קצת יותר מורכבת מה גם שהבשר יבש יחסית ונוטה להתפורר לאחר הבישול ,במיוחד ללא העור שמחזיק אותו.
לגבי המתכון עצמו- מתאים למוסרים, לוקוסים, לברקים
דגים כמו ברקודות, פלמידות וטרחונים צריכים (לטעמי) טעמים מודגשים יותר ובישול קצר ואגרסיבי יותר.

תודה רבה
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
 IP: [ מחובר ]
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 39

הודעות: 1628

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #5 ב- : אפריל 28, 2014, 13:26:33 PM »
תודה רבה על השיתוף

רואים שיש לך ניסיון עם הסכין   אתה בסדר אתה בסדר אתה בסדר
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #6 ב- : אפריל 28, 2014, 13:39:48 PM »
תודה על השיתוף וההסבר  אתה בסדר
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 39

הודעות: 5225

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #7 ב- : אפריל 28, 2014, 14:10:14 PM »
"מעבדה" של אומן   הגזעי

כלים של אומן  הגזעי

והכי חשוב

ידיים של אומן 

איזו ברכה קיבלת מבורא עולם בנציון  חמסה חמסה

שמח מאוד לראות אותך כותב פה, מאסטר-שף הדייגים

מחכה כבר לפוסט הבא בירה
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #8 ב- : אפריל 29, 2014, 06:44:19 AM »
תודה על המתכון והסרטון.
אני רואה שאתה מנקה את האיברים הפנימיים לפני הפילוט ?
הכיף (יחסית) בפילוט, זה שלא צריך לנקות את הדג .
בנוסף, כאשר אני מפלט  את הדגים, את הבשר החום/אדום ממרכז הדג שצמוד לעמוד השדרה אני בד"כ מוריד , יש לו ארומה/טעם דמי חזק יותר בעיקר בסביצ'ה. כאן אני רואה שלא הורדת את הכל.

עריכה אחרונה: אפריל 29, 2014, 06:47:56 AM על ידי shragam
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5047

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #9 ב- : אפריל 29, 2014, 09:52:36 AM »
ברוך הבא ותודה על השיתוף
יופי של עבודה עם הסכין
שרגא אם רוצים בשר דג איכותי עם כמה שפחות טעמי לוואי
הכי טוב זה לנקז את הדם מהדג מייד ביציאה מהמים,ולהוציא איברים פנימיים גם כן באותה הזדמנות,ולקרח.
במיוחד בדגים פלגיים,וכל סוגי הטונות.
 IP: [ מחובר ]
בנציון
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 14

http://eladamitay.wordpress.com/

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #10 ב- : אפריל 29, 2014, 10:14:35 AM »
הלל, גיא, נחמיאס, שרגא, דוב- תודה רבה על הפירגון

שרגא לשאלתך- תמיד ממולץ לנקות איברים פנימיים לפני שחושפים את הבשר על מנת להמנע מ -cross contamination= טפילים ובקטריות שנמצאים בחלל הבטן ובאיברים הפנימיים ועלולים, בעזרת הסכין לעבור ו"להדביק" את הבשר הנקי בזיהומים שונים. הפעולה חשובה במיוחד כאשר מגישים את הבשר נא.

בעניין הבשר ה"שחור"- הסרתי את רובו כאשר הפרדתי את הבשר מהעור- שים לב שהסכין יורד במרכז הפילה והצידה וכך גם לצד שני, נשאר מעין משולש של בשר שחור+עצמות על העור. אם הייתי מייעד את הנתח לסביצ'ה הייתי מקפיד אף יותר.
-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #11 ב- : אפריל 29, 2014, 10:17:20 AM »
הלל, גיא, נחמיאס, שרגא, דוב- תודה רבה על הפירגון

שרגא לשאלתך- תמיד ממולץ לנקות איברים פנימיים לפני שחושפים את הבשר על מנת להמנע מ -cross contamination= טפילים ובקטריות שנמצאים בחלל הבטן ובאיברים הפנימיים ועלולים, בעזרת הסכין לעבור ו"להדביק" את הבשר הנקי בזיהומים שונים. הפעולה חשובה במיוחד כאשר מגישים את הבשר נא.

בעניין הבשר ה"שחור"- הסרתי את רובו כאשר הפרדתי את הבשר מהעור- שים לב שהסכין יורד במרכז הפילה והצידה וכך גם לצד שני, נשאר מעין משולש של בשר שחור+עצמות על העור. אם הייתי מייעד את הנתח לסביצ'ה הייתי מקפיד אף יותר.

תודה אתה בסדר
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 39

הודעות: 4366

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #12 ב- : אפריל 29, 2014, 21:12:56 PM »
תקשיב,
נהנתי מכל רגע בסירטון הזה!
ולמדתי משהו חדש סמיילי

הסכין הארוך והדק זה סכין יעודי לפילוט דגים?
 IP: [ מחובר ]
בנציון
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 14

http://eladamitay.wordpress.com/

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #13 ב- : אפריל 29, 2014, 21:39:52 PM »
הי רון  שמח שנהינת
הסכין משמשת אותי כבר 15 שנה אחרי שהקודמת נשברה
מיוצרת בעיקרון לחיתוך פרשוטו וחמון  אבל מצויינת להפרדת הבשר מהעור כפי שראית וגם לחיתוך סביצה בעובי שערה
מאפשרת חיתוך ארוך אחיד וחלק שלא משאיר סימני חיתוך על הבשר.
-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי
« הגיב #14 ב- : אפריל 29, 2014, 21:53:53 PM »
הי רון  שמח שנהינת
הסכין משמשת אותי כבר 15 שנה אחרי שהקודמת נשברה
מיוצרת בעיקרון לחיתוך פרשוטו וחמון  אבל מצויינת להפרדת הבשר מהעור כפי שראית וגם לחיתוך סביצה בעובי שערה
מאפשרת חיתוך ארוך אחיד וחלק שלא משאיר סימני חיתוך על הבשר.
מהניסיון שלי עם סכינים בפילוט דגים מומלץ לעבוד עם סכין ארוכה וגמישה מאוד
האורך מקנה יכולת לבצע חיתוך ארוך ואחיד
הגמישות מקנה לסכין את היכולת לשנות את צורתה ולרוץ על העצמות בצורה מושלמת
יתרון נוסף לסכין גמישה יש בזמן הפרדת העור מהבשר
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!