פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   ההנהלה צריכה לאפשר להציב הודעת המיכתב לשר ושהחברים יחליטו (ההודעה מטעה והובהרה!) |
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ההנהלה צריכה לאפשר להציב הודעת המיכתב לשר ושהחברים יחליטו (ההודעה מטעה והובהרה!) (נקרא 68045 פעמים) |
הדפסה |
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
השם שלי עלה פה מספר פעמים, רק אבקש להבהיר את העניין.
הגבתי במקום בו סוכם שנגיב בנושאים כאלה, תגובה ארוכה ומפורטת המתייחסת להכול.
אין לי עניין אישי של ריב לא עם מאמון, לא עם רפי ולא עם אנדרי, לכן אני לא מוצא לנכון להגיב בפלטפורמה הנוכחית של הדיון הזה שמתנהל במתכונת של וויכוח בין שלושה גורמים (לגיטימי, פשוט לא בשבילי).
שבוע טוב!
עריכה:
לא אשתף פעולה עם תגובות שינסו לגרור אותי לפתוח את הנושא פה. אני מגיב ומדבר בערוצים שנועדו לכך.
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 04, 2014, 21:39:36 PM על ידי adamfished
|
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
אין לי עניין אישי של ריב לא עם מאמון, לא עם רפי ולא עם אנדרי, לכן אני לא מוצא לנכון להגיב בפלטפורמה הנוכחית של הדיון הזה שמתנהל במתכונת של וויכוח בין שלושה גורמים (לגיטימי, פשוט לא בשבילי).
שבוע טוב!
עריכה:
לא אשתף פעולה עם תגובות שינסו לגרור אותי לפתוח את הנושא פה. אני מגיב ומדבר בערוצים שנועדו לכך.
מכבד מאד ולך הייתי קורא בנאדם עם ערכים והרבה כבוד עצמי 
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שבוע טוב!
עריכה:
מכבד מאד ולך הייתי קורא בנאדם עם ערכים והרבה כבוד עצמי  
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
קבלו מנה ראשונה של אהרונוב במיטבו ולא דווקא במרכאות: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=14556.0בקישור מובא ציטוט מדבריו שם תקף בחמת זעם את הקמפיין של החלה"ט. איך בדיוק אנחנו אמורים להתיחס אל מה שכותב כאן כעת אנדריי אהרונוב?! הוא אשר הטעה כבר בהודעה הפותחת כשטען שהסירו לו הודעות - דבר שלא היה, הוא שעיון בקישור מלמדנו על " פרק בעקביות ובגישה רצינית", הוא זה שמתיימר לומר לנו מה לעשות?! מספיק לקרוא בקישור כדי להבין עם מי יש לנו עסק, ואם הקמפיין נשען על אנשים כמו אנדריי - התוצאה העתידית מדאיגה אותי מאוד... השרשור שבקישור עוד צפוי להתעדכן....
וגם התיחסותי תגיע - לכל תגובה ותגובה שהוא כתב כאן....בינתיים קבלו עוד קצת מהדברים שכתב מר אהרונוב - ציטוט (הצבע האדום במקור כפי שכתב אנדרי אהרונוב): ===================================================== "לגבי הקמפיין, לתפישתי כשל רפי. עד שאחריותם של החופיים לא תיכלל בפתרונות אני לא מפיץ ולא ממליץ. וככה גם רפי בפורום שלו. ולדעתי גם דניס. במקמפיין יש פארדוקס תהמוהה והוא מתעלם מהנזק של החופיים, זילזול מוחלט בהיגיון ובכבוד העצמי של מנהליו ושל הציבור. כלכך מזלזל באנטליגנציה של הציבור שאפילו אם הייתי דייג חופי, עדיין הייתי מחרים אותו. העליתם קמפיין שכולל פרדוס מזיק, לא התיעצתם אתנו, אבל אתם רוצים אותנו. יפה מאוד. מאוד נבון. בריא לים. וכלכך חבל. לא ניראה שאתם תשנו משהוא בגישה, וכתוצאה מכך גם אנחנו לא נשנה. חבל. דווקה קמפיין יפה (מאוד יפה).."========================================================= בקטע המצוטט אנדרי כתב נכון, אבל מה לעשות שהפרדוקס המזיק נגדו הלין אהרונוב - לא השתנה במאום?! מה לעשות שדייגי החוף המסחריים ממשיכים להיות מוצגים בתור קרבנות - ואנחנו הספורטיביים מוצגים בתור מי "שפוגעים להם בפרנסה?! כנראה שעקביות ויציבות זה דבר יחסי ונזיל... 
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 06, 2014, 13:19:56 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
לדעתי על החברים לשקול בעצמם אם לחתום או לא. הודעות קודמות הוסרו. http://www.hasdera.org.il/group_messages/73.htm==================================================== הבהרה:
שום הודעה של אנדריי לא הוסרה - שתי הודעותיו שנפתחו בפורום על החוף מוזגו לדיון הרלוונטי כאן: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=14421.0 אחת מהן שהכילה את אותו קישור הועברה תחילה לארכיון ואז לכאן.
למרות שהבהרתי לאנדריי טלפונית, דקות ספורות לאחר ההעברה והמיזוג - כי כך נעשו הדברים ובתאום שלי מול מאמון כי אינני זמין למחשב, הוא ישב והמשיך להפציץ כאן מבלי לטרוח לתקן את העובדה המטעה שציין!!!!
חשוב לזכור: אנדריי איננו דייג ספורטיבי אך מתיימר לייצג דייגים ספורטיביים, אתכם... כנראה שמבחינתו זה מתאים לפגוע בדיג הספורטיבי - ולתמוך בקמפיין שמציג את דייגי-החוף-המסחריים בתור קרבנות של הדייגים הספורטיביים...
פירוט מלא יגיע בקרוב.
רפיברור הוא שעל החברים לשקול בעצמם, בחרי ISF לשמחתנו הם אנשים איכותיים וחושבים. ניתן להציג כאן כל דבר בצורה עניינית ואתה רשאי אנדריי להציג עמדתך ולבקש תמיכה בקמפיין שאנחנו מתנגדים לו. מציע כי תנסה להיות ענייני כך שהדיון כולו יתנהל עניינית - כפי שמתנהלים כאן 99.9% מהדיונים. כולנו רוצים בטובת הים והמשך דיג ספורטיבי - יש מחלוקת על הדרך והאבסורד הוא שאתה תומך בקמפיין שאינך יודע מה תוצאתו!! לא שונה דבר מאז גם אתה התנגדת לקמפיין ולרפורמה, איננו מקבלים מידע על הנתונים ועל המטרות הסופיות - ויש ארגון "ירוק" שמתיימר לייצג אותנו ומבקש תמיכתנו במהלכיו ומטרותיו הנסתרות, חרף בקשותינו הם לא הציגו את המידע שביקשנו ולא הסכימו שנהיה שותפים בשלב של קביעת הרפורמה. אז לתמוך כמו סוס עם כיסוי עיניים מבלי לדעת במה - זה לא אנחנו.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
לא יודע אם ההנהלה צריכה לאפשר משהו שאנחנו כגוף מתנגדים לו... או לפחות אחרי סקר כזה או אחר בגלל פוטנציל הנזק .. אם החשדות יתממשו איך בדיוק ההנהלה אמורה להסביר תמיכה במסמך? בכל מקרה אני בחרתי לא לחתום על כלום ביום שאני אראה את דייגי הרשתות חותמים על מסמך שכולל אותם ברפורמה ומשאיר אותנו בחוץ תקבל כל שתרצה ועד אז לא בטוח שמה שאתה עושה משרת את המטרה שלך לדעתי
נכון מאוד יותר מי זה אין מה להגיד  אנחנו מדברים הרבה די מספיק לדבר הגיע הזמן להתחיל לעשות . יפה אמרת. הגיע הזמן להתחיל לעשות. ואני היום את מה שאני מאמין בו עשיתי. הפצתי למאות אנשים את המייל הבא : כנסו עכשיו, הפיצו, ותנו כוח לים. בהנהגת החברה להגנת הטבע. קוראים לשר החקלאות לקדם רפורמה בים התיכון. http://www.hasdera.org.il/group_messages/73.htm "לקדם רפורמה" - מילים יפות... השאלה היא איזו רפורמה לקדם... רפורמה שתוצאתה מגבלות קשות על הדיג הספורטיבי והדייגים הספורטיביים - לצד המשך הדיג המסחרי ההרסני (בדיוק כפי שמתרחש עד היום למרות שיש חוקים - אך לא נאכפים כלפי הדייגים המסחריים), היא לא רפורמה שאנחנו צריכים לקדם - זו רפורמה שאנחנו מחויבים להתנגד לה!!! ברגע שהחלה"ט תציג את הרפורמה "בתמיכת הדייגים הספורטיביים", לעולם לא נוכל לקום כנגד התוצאות הקשות כי יגידו לנו "הרי תמכתם!!!"  מה נגיד אז?! נגיד שתמכנו כמו סוסים עיוורים?! שתמכנו מבלי לדעת במה תמכנו?! שתמכנו בסיסמאות מבלי לדעת מה המהות והיעדים?!
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 07, 2014, 12:48:00 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
לא יודע אם ההנהלה צריכה לאפשר משהו שאנחנו כגוף מתנגדים לו... או לפחות אחרי סקר כזה או אחר בגלל פוטנציל הנזק .. אם החשדות יתממשו איך בדיוק ההנהלה אמורה להסביר תמיכה במסמך? בכל מקרה אני בחרתי לא לחתום על כלום ביום שאני אראה את דייגי הרשתות חותמים על מסמך שכולל אותם ברפורמה ומשאיר אותנו בחוץ תקבל כל שתרצה ועד אז לא בטוח שמה שאתה עושה משרת את המטרה שלך לדעתי
טועה ומטעה אתם כגוף לא מיתנגדים לרפורמה של החלה"ט. אתם חברי פורום, ויש בניכם עוד כמה שהם בעד הרפורמה. הנה קרא את הציטוטים של 3 מ חברי הפורום שלכם. 1. amerodeh33 2. סאמח הצפר 3. Alon T אני לא חושב שהיינו נאיביים מהמקום שלנו ומהיכולות שלנו אנו חייבים להיות בכל מקום ובכל עת, לא להספיד שום התאגדות נגד רפורמה. כזאת שלפחות תעצור את הדייג לתקופה מסוימת, בנוסף לזה והכי חשוב :
* אני חושב שאנחנו מפחדים יותר מדי ויותר ממה שצריך וזה ימנע מאיתנו להתאגד .
* איש חכם יודע שאי אפשר לעצור דייג חופי ספורטיבי, אין דבר כזה ולא יהיה כזה גם לא במדינות הקשובות בסקנדינביה. הרי צי של ספינות קטן והמדינה לא מצליחה לאכוף מלא חוקים, אתם חושבים שיכולים למנוע דייג ספורטיבי ?
* משרד החקלאות כמו כל משרד ממשלתי אחר, הרבה פקה פקה . או איך שאמרו דיבורים כמו חול ואין מה לאכול. עובדי משרדים כאלה רוצים להראות לאנשים שמלמעלה הנה עשיתי מה שהוא . ואז מתפתחת רפורמה שלא אכיפה בכלל והכל בכדי להגיד למדינות OECD תראו אנחנו באותה ליגה.
*צריך לכבד ולעזור לכל רפורמה, כל דבר שיגביל את הדגה הוא מכובד , זה בטח לא יבוא מרפורמה אחת ולא משתיים יש בו תהליך ויש דרך.
אי אפשר לפחד צריך להתאחד ולהתאגד ולהכנס לכל חור ולא לשלול על הסף.
סאמח הצפר מצד אחד יש הרבה יותר דייגים ספורטיבים מדייגים מסחריים, אבל לא נראה שהתמונה של השלל היא בהתאם.
לגבי הטענה שדיג ספורטיבי גוזל חלק גדול מהשלל הכללי של הים- לזה צריך להתנגד אבל בצורה עניינית ולתת למומחה לבדוק את הסקר שהתבצע, השיטות והמסכנות ולתת חוות דעת-רק זה יכול לתת ממצאים נגדיים וכוח אבל לא התכחשות בתור מוצא אחרון תתן כוח.
אני יכול להשיג את הסקר שנעשה אבל מטעמים מסוימים לא אעשה זאת בעצמי. אם מישהו יכול להישג נא לשלוח לי מאחורי הקלעים.
אכן אני רואה מגמה של הידבקות לדייגים ספורטיביים, גם בשטח וגם בהכרזות. בחידוש רשיון זה כתוב שתהיה אכיפה מוגברת גם על דיג ספורטיבי וטענה שהוא לוקח נתח גדול מעוגית השלל!
מצד שני, התפרסם מכרז למנהל אגף דיג חדש (מכרז פנימי). האם זה יהווה נקדת תפנית שנוכל לנצל לטובתנו? או שזה המשכיות המגמה של ללכת נגד דיג ספורטיבי? לא הייתי מהמר להסיק מסכנות או לבוא בגישה פסימית (גם כשגישה זו היא בהתבסס על מצב קיים ועובדות של העבר). אם הייתי רוצה לעשות משהו חוץ מלקטר הייתי מנסה בתור גוף לבוא ולנצל את המסגרת החדשה ולהתמודד איתה כמו שהיא-אין לנו דרך אחרת.
ושוב. עוד מתחילת הדרך לא הצטרפתי לקמפפין הזה כי הרגשתי שאנו נהפוך ל " שעיר לעזאזל " !!
זה הכי קל בשבילם והכתובת הייתה על הקיר עוד שהציגו את הנתונים .
הכל עניין של כסף ! ..להפסיק את הדיג הספורטיבי לא יעלה להם כסף לא לכל גוף ולא למדינה בכלל !
להם הדייגים במקצוע ולא משנה מכמורתנים או רשתות ..להם חייבים לשלם ולפצות . לנו בכלל לא !
ירינו לעצמנו ברגל ברגע שהצטרפנו לקמפיין הזה !!
האם היינו נאיבים ? ..חד משמעית כן .
הרבה סרחון מתחת לשולחן ויש תמיכה ולא רק מצידם של הירוקים או הגנת הטבע
מתערב על זה שיש חלק נכבד בקמפיין זה לבעלי חוות הדגים וגם יבואני דגים מחו"ל ..
הרבה אנטרס יש להם בעניין זה !
אם הציגו " עובדות " כאלה והם גוף ממשלתי..איך אפשר להכחיש או להתנגד לזה ?
על איזה בסיס ?
אם חשבנו לתומנו שיהיה קל אז טעינו ..הם " צודקים " יותר ...במרכאות כמובן !!
מה שצריך לעשות זה להילחם בקמפיין זה בכל הכוח...גם כאן וגם בפייס ולהשמיע את קולנו
לשאול שאלות שקשה להם לענות עליהם ולהעמידם בפינה ...
רק לאחרונה שמעתי שעם תחילת השנה החדשה יופסק הדיג הספורטיבי כליל באזור ראש הנקרה ואכזיב
כמה השמועה נכונה אמת לא יודע !! זה יתחיל מהצפון ויגלוש הלאה לכל חלקי הארץ ..זו ההרגשה !!
צריך להתארגן ומהר ולבקש נתונים מאנשי מקצוע בלתי תלויים ולא שייכים לשום גוף ירוק או מטעמם
שמורת הטבע..אחרת כל המקרה שלנו אבוד !!
מאמון, אני מסכים עם החששות שלך אבל חשוב לי להגיב לך ולאחרים ולתת את הראיה שלי בעניין, לפחות בשביל להרגיע את המצפון שכן אמרתי משהו ובתקווה שזה גם יתרום לעניין בסופו של דבר. ראשית, כן יש לחצים פוליטים מכל הכיוונים שיש להם אניטרס.תמיד זה כך. שנית, הממשלה היא זו שמחוקקת את החוקים בסופו של דבר-אתה גם הדגשת את זה. אז מה שאני חושב לנכון, ובהתבסס על שתי הנקדות שהעליתי למעלה,זה שאין דרך אחרת אלא להיכנס לשולחן הדיונים ולמסגרת הקיימת. אתה יכול להיעזר בלחצים בפיסבוק ועזרה מאנשים וארגונים אבל בסופו של דבר כל הלחץ אתה מפנה לממשלה ועל השלחן המשותף עם כלל המעורבים בעניין (כולל דייגים ספורטיבים, יבואני דגים, מכמורתנים, דייגי חוף, פקחים למיניהם ואגף הדיג של משרד החקלאות שהוא הנציג הממשלתי בעניין הזה). ברור שיש פה משחקי כוחות והשאיפה שיהיה לדייגים ספורטיביים את הכוח המכריע שיוכלו להגיד וגם להכתיב את המילה שלהם. זה יבוא לידי ביטוי בחקיקה בסופו של דבר! לא לטובת דייגים ספורטיבים להיות מחוץ לתמונה. אבל כן כפי שהצבעת, להיות בגישה והתכנון הנכון ולא להיות נאייביים, למרות שאחרי שראיתי את הסרטונים היום והתגובה של רפי בפנל המשותף אינני חושב שהיתה נאיביות אבל לדעתי אין פה הבנה של איך להתנהל ברמה כוללת ואיך להשלים את הדברים-או שאני פחות מעודכן. מה שאמרת לגבי הממצאים של הממשלה שאין לערער עליהם, אז בהחלט כן אפשר, ולא סתם רמזתי לממצאים של ה25% שלל כתוצאה מדיג ספורטיבי. אני טוען שאלו שעושעם את הסקרים האלו, שהרבה פעמים זה הערכות לא מדויקות והערכות מקסימליות (כמו להגיד שאחוז מהדייגים הספורטיבים (15% מכלל הדייגים הספורטיביים) תופסים כמויות של 100-200 קילו ליום. אז נכון שהיו חגיגות בדיג ג'יגינג ודיג על חי ואולי עוד שיטות אחרות שהניבו כאלו מספרים (ואתה היית שותף להם אפילו) בימים או תקופוה הסטורית מסוימת, אבל בין זה שזה קרה בצורה זמנית, שכנראה גם לא תחזור (כמו חגיגות הג'יגינג לפני 5-7 שנים ועוד לפני) לבין להגיד בחוות דעת מקצועית זה ממוצע יומי של דייג- המרחק הוא עצום. אני יכול להגיד לך, שעל השערות שגויות כאלו בטעות או לא בטעות, או מתוך חוסר ידע והסתמכות על ממצאים לא נכונים, נפלו חוות דעת והכף הלכה לכיוון השני. אם דיברת על לסקור אחד "לא משוחד" שיתן את חוות דעתו אז בהחלט כן, וזו הדרך גם בעיניי לבוא ולהציג את הדברים בצורה נכונה. אם לא יהיה התערבות, יהיה קל למערכת לבוא ולהפיל את הכל על דיג ספורטיבי, לקבוע את הכנסות והאגרות מבלי לשאול אותנו אפילו-כי בחרנו לא להיכנס לזה. זה יהיה הכי גרוע, ובמיוחד לעומת מה שרואים בהצהרות ובתוצאות שמצהירים. עוד מתחילת הדרך לא הצטרפתי לקמפפין הזה כי הרגשתי שאנו נהפוך ל " שעיר לעזאזל " !!
זה הכי קל בשבילם והכתובת הייתה על הקיר עוד שהציגו את הנתונים .
הכל עניין של כסף ! ..להפסיק את הדיג הספורטיבי לא יעלה להם כסף לא לכל גוף ולא למדינה בכלל !
להם הדייגים במקצוע ולא משנה מכמורתנים או רשתות ..להם חייבים לשלם ולפצות . לנו בכלל לא !
ירינו לעצמנו ברגל ברגע שהצטרפנו לקמפיין הזה !!
האם היינו נאיבים ? ..חד משמעית כן .
הרבה סרחון מתחת לשולחן ויש תמיכה ולא רק מצידם של הירוקים או הגנת הטבע
מתערב על זה שיש חלק נכבד בקמפיין זה לבעלי חוות הדגים וגם יבואני דגים מחו"ל ..
הרבה אנטרס יש להם בעניין זה !
אם הציגו " עובדות " כאלה והם גוף ממשלתי..איך אפשר להכחיש או להתנגד לזה ?
על איזה בסיס ?
אם חשבנו לתומנו שיהיה קל אז טעינו ..הם " צודקים " יותר ...במרכאות כמובן !!
מה שצריך לעשות זה להילחם בקמפיין זה בכל הכוח...גם כאן וגם בפייס ולהשמיע את קולנו
לשאול שאלות שקשה להם לענות עליהם ולהעמידם בפינה ...
רק לאחרונה שמעתי שעם תחילת השנה החדשה יופסק הדיג הספורטיבי כליל באזור ראש הנקרה ואכזיב
כמה השמועה נכונה אמת לא יודע !! זה יתחיל מהצפון ויגלוש הלאה לכל חלקי הארץ ..זו ההרגשה !!
צריך להתארגן ומהר ולבקש נתונים מאנשי מקצוע בלתי תלויים ולא שייכים לשום גוף ירוק או מטעמם
שמורת הטבע..אחרת כל המקרה שלנו אבוד !!
לא נכנסתי לנושא כוון שלא האמנתי בו . ורק עתה אני התחלתי לקרא ,או להכנס לתת פורום זה . מאמץ את דיברי הנצרתי מאמון . כך חשבתי שיהיה מלכתחילה ויוצא מחוזק בדעתי , לאור מה שכתב מאמון ידידי ואיך אתה חושב שזה יתרום יצחק הגישה שלך? או שאתה אומר לפחות זה לא יזיק? לא מומחה גדול אבל בעיניי אם לא נכנסים למשחק (כמובן בצורה הראויה) לא יהיה מי שידאג לדייגים הספורטיביים! באותה מידה, חשוב גם להסתכל על כל התמונה ולהיות מוכן לתת את הוויתורים המתאימים, וכן אמורים להיות וויתורים מצידינו בסופו של דבר. ועוד  אני  !!! צריך לפעול כולנו ביחד כמו שAMERDOEH33 אמר, וצריך לעשות את זה חכם. הפרוטקציה ושוחד במדינה שלנו יוצא לאור! צריך לפוצץ את זה! שחר לא רק שאיננו "טועה ומטעה" - אלא כתב מילים כדורבנות!!! אנדרי, אתה כותב לשחר שהוא "מטעה" ולא הראית בשמץ היכן - ממילא בהבעת דעתו אין משהו שיכול "להטעות" וחבל שאתה היחיד שלא רואה זאת... מצד שני אנדריי, לדעתי אתה גם טועה וגם מטעה (מטעה שלא בכוונה אך מטעה), הכי חבל זה שאתה טועה כי בצדק כתב שחר: "ועד אז לא בטוח שמה שאתה עושה משרת את המטרה שלך לדעתי". להזכירך: 1. התנית תמיכתך בקמפיין בכך שישונה המצג שמציג את דייגי החוף בתור קרבנות ובאופן שיציג את פגיעתם בים (משהו אותו גינית בחריפות) - זה לא שונה!!!! התנית תמיכתך ברפורמה קבלת חומרים קיימים ופרטי המטרות הסופיות - לא קיבלת. 2. שחר בצדק איננו מוכן לתמוך במשהו שאיננו יודע מה הוא - אתה תומך בהתלהבות מבלי לדעת במה אתה תומך, בינתיים אתה תומך בסיסמה ותומך במילה יפה ושמה "רפורמה" מבלי לדעת מה היא בדיוק ומה מטרותיה הספציפיות!!! 3. אם וכאשר הרפורמה הזו תביא תוצאות רעות לדגי הים ולדיג הספורטיבי - לא נוכל (נהיה מושתקים) לדרוש לשנותה כי יגידו לנו "הרי תמכתם"!!!לגבי מה שכתב amerodeh33 בדיון אחר - הגבתי באופן מפורט ואשמח לקבל התיחסותו. תגובתי נמצאת כאן: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=14420.15ציטטת את סאמח - מדבריו ממש לא הבנתי שהוא בגישתך, ממש לא ראיתי שהוא בעד לתמוך באופן עיוור בקמפיין הזה ובמהלך הזה. סאמח דווקא ציין את המגמה של "הדבקות היתר" לדייגים ספורטיביים. סאמח הציע לבדוק את נתוני תוצאת הסקר - אותם נתונים שביקשנו אך לא קיבלנו. סאמח הציע להכנס למסגרת הזו כל עוד אין משהו אחר ועל כך אשיב: 1. יש אלטרנטיבה וברוב נקדם את היוזמה שלנו במסגרת י.ע.ד - יוזמה ומהלך של דייגים ספורטיביים להצלת דגי הים בדרך הנכונה והראויה. 2. במסגרת הזו, לעת עתה תחושתי היא שלא מתיחסים אלינו כשותפים - מתיחסים אלינו בתור קבלני קולות!!! לא מציגים לנו את כל החומרים ולא מתכוונים לאפשר לנו להשפיע על המהלך שלהם!!! ראוי ומתחייב היה שיצרפו אותנו כשותפים למהלך - ולא בתור קבלני קולות! להיות קבלן קולות לתמיכה במשהו שאינני יודע מה הוא ומה תוצאתו?!! לא אצלנו... לזה אני בטוח שגם סאמח יסכים... אלון כתב דברים נכונים - ממש לא ראיתי שהוא מצטרף לדעתך!!! בצדק כתב וכמו אמיר - שצריך לפעול ביחד, רק מה?! *צער שהחלה"ט לא רוצה אותנו "יחד" ברמה של שותפות למהלך - אלא רק לגיוס קולות (מעניין מדוע ואולי זה קשור לקמפיין "להצלת הדייגים המסחריים המסכנים") *מצער שאתה ושכמותך, במקום להתאגד ביחד ולהבהיר לחלה"ט כפי שדרשתי - "אם אנחנו שותפים אז תשתפו אותנו בהכל", ממהר לשמש קבלן קולות ולתמוך במשהו- שאינך יודע מה הוא ולא משתפים אותך בו.
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 06, 2014, 15:19:19 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
רפי.
1. במייל ששלחת לי היום כתבת >> "פתאום 18% זה נתון משקף?! דחילאק...." לעומת זאת באתר הקמפיין רשום "מרבית המשתמשים בשיטות האופייניות לדיג הספורטיבי הם דייגים חובבים, היוצאים לים לשם ההנאה בלבד, ואחראים יחד לכ 10% מהשלל השנתי בים התיכון (החישוב כולל שלל לוואי)."
מדוע אתה מציין 18% כאשר בקמפיין כתוב שחור על גבי לבן 10% .
כתבתי את זה לא רק במייל הזה, גם במיילים קולקטיביים וגם בפורום היעודי. כתוב שחור על גבי לבן שהדייגים בשיטות הספורטיביות תופסים 18% מהשלל - נתון אשר כולנו יודעים שהוא מופרך והזוי!!! את החלוקה ההזויה שעשו אינני מקבל כי זהו קשקוש מקושקש - עוד היום אעלה דיון שיראה עד כמה נתוני החלה"ט הזויים ומקושקשים. החלוקה שנעשתה נועדה להביא נאיבי כמוך - לתמוך בהגבלת הדיג הספורטיבי והדייגים הספורטיביים בכלל, ולא להגביל רק "מסחריים שדגים בשיטות ספורטיביות"!!!
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
2. בנוסף את כותב לי במייל : "פספסת שהקמפיין ה"מתוקן"עדיין מוצג כקמפיין להצלת החופיים-מסחריים "המסכנים" ופרנסתם?! היכן בדיוק מוזכרת פגיעתם הרעה בים?! לא מוזכרת... הם כנראה לא פוגעים בים..."
האם אתה טוען שהקמפיין לא מתכוון לטפל בהם. אני מתפלא עליך, כעו"ד הרי בטח קראת את הפרטים הבאים.
בקמפיין מציינים את הדברים הבאים שכן מתייחסים לחופיים:
"גם שיטות דיג אחרות תורמות לבעיה, בגלל שמתבצע דיג במהלך עונת הרבייה של הדגים." (אחרות מלבד הטרולים) וגם "פקודת הדיג מיושנת ואינה מותאמת לאתגרי ניהול הדיג הנוכחיים"
והכי חשוב, הפרוייקט מציע >> "שינוי חקיקה שיגן על הים! הגיע הזמן לעדכן את פקודת הדיג שאושרה בתקופת המנדט הבריטי משנת 1937"
אנדריי, בשונה ממך, אני קורא מצויין ומבין היטב מה אני קורא... לכן אני כנראה עקבי ולא הופך דעתי מקצה לקצה תמורת כמה ליטופי אגו של החלה"ט... דבר וחצי דבר לא השתנה בקמפיין מלבד תיקון מתחייב לפי נתוניהם הם - מ: 25% ל:18% (הכללת השלל המושלך של המסחריים) ועוד סמנטיקה וחלוקת הספורטביים לקטגוריות. אם כך, כל מה שאתה מציין כעת היה גם כשכתבת בשצף קצף כי לא תתמוך בקמפיין עד שתשונה הגדרת דייגי-החוף-המסחריים מקרבנות למזיקים, ההגדרה בעניין זה לא שונתה - ופתאום אתה תומך?! סורי, גישה לא רצינית ולא עקבית, אתה משנה דעתך כל הזמן - נותר לי לקוות כי תתפכח בהקדם מהאשליה ותשנה דעתך - הפעם לכיוון הנכון... לגבי מה שכתבת: *"שיטות אחרות" אולי גם צלילה, עובדה שלא צויין שדייגי החוף המסחריים פוגעים - מה שדרשת שיתוקן לא תוקן ולא קיים (נחמד לראותך מחפש מתחת לקש ונאחז בקש). *מה הקשר בין אזכור הבעיתיות של פקודת הדיג לבין הנושא, ואם שכחת - הצגת המסחריים-חופיים כקרבנות והמנעות מכל אזכור שלהם כמפגעים בדגי הים!!! אז מי לא קרא ומי לא הבין, מי הציב אולטימטום אך קיבל מריחה קלה והפך דעתו מבלי שהתנאי שהעמיד זכה ליחס?!
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
ורפי, מה עם הציטוטים הללו שנימצאים באתר שלהם. מה הם רעים? " על כל דג שנוחת על הצלחת, נהרגים כ-200 דגים וחיות ים אחרות, ונזרקים חזרה לים"
זה בדיוק הנזק של הדייגים המסחריים - כולל המסחריים-חופיים שהם אלו שהקמפיין מציגם כקרבנות ולא מזכיר אותם כמזיקים!!
"למעלה מ70% מהשלל של המכמורת (או לחילופין כ 45% מהשלל הכללי בענף הדיג) הוא דגיגים צעירים שטרם הספיקו להתרבות."
מקובל מבחינתי, מה הקשר?! אם יגידו מחר בחלה"ט שהקמפיין עניינו אך ורק במכמורתנים - מחר אני מתייצב ותומך בכל הכוח. כשהרפורמה שלך תאפשר לפקחי אגף הדיג לסמן אותנו הספורטיביים - הם לא יתעסקו עם המכמורתנים. זה מה שביקשתי ולא קיבלתי: תראו אכיפה על המסחריים ואז הספורטיביים ישמחו להגבלות עליהם וימלאו אחריהן בשמחה.
"שיטות הדיג ההרסניות, בהם משתמשים כ 100 דייגים פוגעים בפרנסה של 1000 ובהנאה של 100,00."כן, עוד בדיחה טובה... רק מי הוא ההרסני?! המכמורתנים וצוללי המיכלים אין ויכוח.... אך היכן הבעיה?! אתה קונה לרגע שיש דייג ספורטיבי או מי שדג בשיטות ספורטיביות - שתופסים יותר מרשת הקפה?!! ראית כבר רשת הקפה חוזרת עם יותר מ-טון דגים?! אז איך זה שבגדר אותם 100 נכללו לצד מכמורתנים הדייגים הספורטיביים - והדייגים-חופיים-מסחריים לא נכללים ביניהם אלא בתוך ה:100,000 הנפגעים?!
אכן בדיחה מוצלחת, וכדי לראות כמה היא לא מוצלחת אלא עצובה, תקרא כאן- http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=14585.0 לנוחותך הקטע הרלוונטי- ציטוט: ========================================================= נראה לי כעוד פרק באחיזת עיניים, יצירת איזו קבוצה דמיונית של תותחי דיג ספורטיבי - לשם הקיצור יוגדרו "סמ"סים", מה שנועד ליצור יש מאין (כדי לגרום לכלל הספורטיביים לתמוך), אז ניתחתי את הנתונים, והנה התוצאות לפי הנתונים שהציגו החלה"ט:
*8 מתוך 18 האחוזים של הספורטיביים - זה 45% משמע: תותחי הסמ"סים תופסים 45% ושאר החובבנים 55% מ"עוגת דיג בשיטה ספורטיבית". *בקמפיין דובר על 100 שוחטים שזה מכמורתנים, צוללי מיכלים וסמ"סים-תותחים. נניח ש"תותחי העל הסמ"סים הם 60 מתוך 100 (40 צוללני מיכלים +מכמורתנים). *לפי "המחקר" אז שלל הספורטיביים למיניהם הוא לפחות 600 טון לשנה. 45% מ:600 זה 270 טון - שלל הסמ"סים לשנה. *270 טון לחלק ל:60 תותחים סמ"סים זה 4.5 טון לכל תותח-סמ"ס. *גם אם נניח שכל סמ"ס יוצא לדוג 300 ימים בשנה (אין דבר כזה, זה פחות), זה 150 ק"ג בממוצע (לאותו "תותח") ליציאה בשיטות דיג ספורטיביות!!!
יש מישהו שלא מתגלגל מצחוק?!! אז היו לפני 4-8 שנים ימים חריגים שסירה הוציאה 300ק"ג אינטיאסים בג'יג, או במרכז היו חבר'ה שהוציאו בימים מסוימים לוקוסי דב"ע בתקלות מרוחקות, ימים בודדים אך גם אז איפה 150ק"ג בממוצע ליציאה בדיג ספורטיבי?!!! בשנתיים וחצי שהפורום פתוח, מתי מישהו תפס כאן 50ק"ג ביום?!! גם מאמון המאסטר לא תופס בממוצע 20 ק"ג ליציאה וכל תפיסותיו מצויות כאן."====================================================== כתבת בשחור ובכחול, הגבתי בסגול ובאדום בגוף הטקסט.. ההבדל בינינו אנדרי הוא, שאני קורא הכל, מנתח הכל, חושב על הכל ומבין היטב מה אני קורא ומה כותב. ואתה?!
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 07, 2014, 15:21:02 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
לנצרתי.
אדם שלכם, נוכח באותו יום. מדוע הוא לא מציג את עמדתו? תנו לו הזדמנות.
אל תטעה. אדם כתב בפורום המשותף-יעודי את עמדתו - והבהיר שהוא מתנגד לקמפיין במתכונתו הנוכית! הוא מכבד ההסכמה הקולקטיבית שלא להוציא דברים - מרגע שלא כיבדת זאת אז גם אני לא, לאדם יש את הלוקסוס.
אני מבין שאתם חוששים משינוי.
ממש לא, אנחנו בעד שינוי נכון - אך חוששים בצדק משינוי רע והרסני שיסגור את הפתח להביא לשינוי נכון.
אתה רגשן, וזה טוב, אבל החששות שלך רבים אפילו משל רפי וגיא ורון. גם אני לחוץ. אני רק יותר פוחד שיגמר לי הים מאשר משינוי. והשינוי הזה יציל את הים. כניראה.
אתה פוחד שייגמר לך הים, בדיוק כמו כולנו. רק שאתה מדבר על שינוי - בזמן שאינך יודע מה הוא אותו שינוי, למרות שמסתירים ממך את כל המידע הרלוונטי - מוליכים אותך באף - אתה תומך ב"שינוי" ו"רפורמה" מבלי לדעת במה אתה תומך. השינוי של המהלך הנוכחי לא יציל את הים - אלא יסתום הגולל על האפשרות להצילו, השינוי הזה יציל את החופיים-מסחריים לעוד שנה לפני שהים ימות...
מה אתה רוצה שאני יסביר? אני לא זה שאמור להסביר "מה השתנה" בפורום של דיגים ספורטיביים, ששניים מההנהלה שלהם נוכחים במפגשים.
דבר לא השתנה אצלנו. דבר כן השתנה אצלך - כי אתה זעקת והאשמת את החלה"ט והודעת שלא תתמוך בקמפיין עד אשר יתקנו את הקטע של קמפיין למען המסחריים-חופיים, זה לא השתנה אך כמה ליטופים וחיבוקים של "להיות שייך" גרמו לך להתהפך... נותרתי עקבי כל הדרך - לא לתמוך במשהו שמריח רע, נראה רע, וכנראה הוא רע!
אתם המנהלים חייבים לגלות נאמנות מוחלטת לאלפים שאת האינטרס שאתם מייצגים, להתגבר על החחשות האדירים שלכם, וליקרא את כל האתר. ( 10 דקות וסיימת ליקרא אותו).
זה בדיוק מה שאנחנו עושים - נאמנים לעצמנו ולחברי הפורום, אנחנו לא קוראים להם לתמוך במשהו שמריח רע ומסתירים מאיתנו את מטרותיו. לקרוא קראתי הכל - לא נראה לי שאתה קורא הכל. אגב, את מי אתה מייצג ואיזה ציבור בדיוק?!
אחרי שתקרא תסמן את הייתרונות והחסרונות. ואז תחליטו. ואם עדיין לא תשתכנעו תפגשו כולכם עם אלון ואמיתי.
ראיתי, סימנתי וכתבתי - את כל החסרונות. ביקשתי חומרים - ולא קיבלתי. ביקשתי תשובות ברורות - קיבלתי מריחות. שנינו דרשנו שהחופיים-מסחריים יופיעו גם כמפגעים ולא כקרבנות - לא קיבלנו. נפגשתי עם אמיתי ואפגש בכייפ עם אלון - הם מוזמנים, תציע להם...
במפגש האחרון הבנתי שמשהו טוב מאוד קורה עכשיו בחברה להגנת הטבע מבחינת התייחסותה לים, רגע לפני שהוא נעלם. במפגש האחרון הבננו את כל המצב האמיתי. אדם הבין אותו, ג'אן ז'אק, הבין אותו, כולנו הבננו אותו. רפי לא היה.
רפי היה באירוע של חבר קרוב, אדם מתנגד לקמפיין, ג'אן-זק מסויג ולא תומך - גם הוא שאל שאלה ובמקום תשובה קיבל מריחה, אז מה שכתבת ממש לא מדויק, אתה כותב שהבנת - לדעתי לא הבנת דבר ואפילו לא הבנת שאינך מבין......
עכשיו יש צורך להפציץ את השר באמייל כדי שיזמן אותנו לפגישה. ברוך השם כולנו נרתמנו למשימה.
ממתי אתה זה כולנו?!
נצרתי יקר, אם הים יקר לך, אנא, אל תפגע באלו שהים יקר להם. תודה אישית ממני.
מאמון אכן איש יקר - בזה צדקת.... הים מאוד יקר למאמון, אם הים יקר לך אנדרי - אל תפגע באלו שהים יקר להם ע"י תמיכה במהלך רע, מאחר שאינך דייג שדג דיג ספורטיבי עם חכות - אל תיתן יד לאלו שהתחביב יקר להם, המהלך המוצע יפגע גם בדייגים ספורטיביים שרוצים לדוג בשיטת תפוס ושחרר.. תודה אישית ממני...
הגבתי בצבע בגוף הטקסט...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
הנצרתי ציין נכון רק פרט אחד, שלפני המפגש האחרון דעתי הייתה כשל רפי, ולכן שבוע שלם לא תמכתי ולא הפצתי כלום. להיפך התנגדתי נחרצות. גם יוסי חזום מ IFF התנגד. גם דניס מ ספינינגיסט. איש לא פירסם כלום ולא עודד חתימה על המיכתב ואת הפצתו.
אבל, אחרי מיפגש האחרון בחמישי, בו הבננו את כל התמונה, וראינו מי הם שדוחפים למאבק, ומאוחר יותר בערב בשילוב התיקונים שהוכנסו בקמפיין ובאתר המייזם, דעתי ודעת רוב המשתתפים היא לתמוך בקמפיין (כולל אדם ויתקן אותי אדם אם אני טועה) .
מאמון ציין הרבה דברים נכונים, כל מה שציין היה נכון. אחרי המפגש בחמישי לא הבנת שום תמונה - כי אין תמונה, את התמונה מסתירים וממשיכים להסתיר מכולנו ואם ממך לא הסתירו - תגיד לי בבקשה מה בדיוק המגבלות המלאות שהרפורמה תטיל על הספורטיביים וכן על דייגי החוף המסחריים!!! ביום חמישי לא אמרו זאת וכל משתתפי המפגש עמם דיברתי (ג'אן-זק, דניס, אדם וגם אביאל) - לא ידעו לומר זאת. אז מה הבנת מלבד אותם תיקונים קוסמטיים חברי ערך?! כלום... לגבי אדם יש צורך לתקן אותך?! אתה הרי יודע שאדם מתנגד לקמפיין במתכונתו הנוכחית - הוא כתב זאת בפורום היעודי, ואם אכן כך ואינני "מטעה" - אנא כבד בקשתו ותאפשר לו לשמור על פרטי התכנים כפי שהתחייב. יש עוד שאינם תומכים כידוע לך - או תמכו על תנאי שיקבלו מידע, מידע לדעתי לא יקבלו...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אגב, מה דעתך על הפרדה בין דייגים ספורטיביים לדייגים מיסחריים שדגים בשיטות ספורטיביות? [/color][/size] מבחינת הקמפיין של החלה"ט הם מופרדים זה מיזה. החלה"ט והקמפיין בעד הפסקת הדייג של אלו שמיסחריים אך דגים בשיטות ספורטייות. הכוונה לאלו שמוכרים דגים, או תופסים כמויות מיסחריות (כמובן שעדיין לא נקבו או המליצו בערך המיכסות)
דעתנו ברורה: מסחריים אשר דגים בשיטות ספורטיביות ומתפרנסים מזה הם מסחריים - מבחינתי שיגבילו אותם כמו את כלל המסחריים. יתרה מזו, הבהרתי היטב כי ברגע שתהיה הגבלה מידתית על כולם ואכיפה הולמת על כולם אז גם אנחנו נסכים מרצון להגבלה כמותית של הספורטיביים שאינם מסחריים, אמרתי וכתבתי זאת - זה מופיע גם בסרטון בעמוד הראשי של הפורום. ההפרדה כשלעצמה נכונה - הבעייה היא שהם יצרו אותה כדי להוליך באף דייגים ספורטיביים: כך ישוכנעו הספורטיביים לתמוך במהלך שיגביל דיג ספורטיבי - ואז המגבלות יחולו על הדיג הספורטיבי בכללותו כולל חובבים וכולל גם ספורטיביים שדגים "תפוס ושחרר". כאן אינך מטעה אלא רק טועה: מה שאינך יודע ואני כן יודע הוא מה שהם מסתירים - מתכננים לבקש איסור והגבלת דיג ספורטיבי בתקופות, באזורים וכמובן בכמויות.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
גם אני חושב שזה נהדר.
אבל למיטב הבנתי רפי מיתנגד להפריד בין הספורטיביים לבין המיסחריים שדגים בשיטות ספורטיביות.
הוא כתב על זה המון.
שוב לא הבנת נכון מה שכתבתי. רפי מאוד בעד ההפרדה הזו!!! בפורום אין מסחריים שדגים בשיטות ספורטיביות - מבחינתי כל דייג מסחרי שמתפרנס מדייג הוא דייג מסחרי ללא קשר לשיטה, כל מגבלה על דייגים מסחריים היא מבורכת - בין אם זה מכמורתן/שאראק/רשת/שיטה ספורטיבית - ומבחינתי גודל ההגבלה כגודל הפגיעה האמיתית בים.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
|