טל,
לאחר קילוף גמברי טרי ולאחר המלחתו במלח גס,כמה זמן יש להשאיר אותו באוויר החופשי עד שמתקשה ואכסונו קופסא לשימור ארוך טווח?

תודה על האינפורמציה
דרי
התשובה מבחינתי היא חד משמעית :
לא מקלפים גמברי טרי , ולבטח לא ממליחים אותו !

גמברי טרי הוא פיתיון אולטימטיבי מצוין לדיג פיתיונות מהחוף בצורתו
ומרקמו הבסיסי , כפי שהוא קיים בים. אם היה חי היה עוד יותר טוב.

קנית גמברי טרי מכל סוג ? לך לדוג ותפור אותו על הקרס שלם או
בחתיכות בהתאמה לגודל הקרסים בהם אתה משתמש.
כאשר כבר היית בים פעם או פעמיים ואף יותר והגמברי כבר לא טרי
(הסימנים לכך הם בעיקר רכות של קליפת הגמברי ואיבוד הצבעים הטבעיים של
הגמברי שבדר'כ מאפיינים את זנבו ורגליו כאשר הם בצבעים של כחול-ירוק- צהוב מעט) ,
אז יש מקום להוריד את ראש הגמברי ולקלף את שריונו וכן להמליח את בשרו לשם
הקשחה של הבשר ע'י הוצאת נוזלים ושימורו למשך זמן מעט ארוך יותר למטרת הדיג.
אני אישית ממליח במלח גס ובכמות לא גדולה (בערך כפי שאני ממליח אוכל למאכל , אולי מעט יותר)
וזאת על מנת שבשר הגמברי לא יהפוך לקשה מידי.
ההמלחה נעשית בים כמובן ולא בבית ולאחר כשעה כבר תראה נוזלים היוצאים מהגמברי ושבשרו
מתחיל להיות במרקם קשיח יותר. אפשר לאחר מכן כבר להקפיא אותו ובכל יציאה הלאה מרקם הגמברי
יתקשה עוד קצת...
כאשר יצאו כמעט כל הנוזלים מהגמברי תוכל לשים לב שהוא כבר לא קופא במקפיא ונשאר
זמין בכל רגע לדיג.

מיותר לציין (ואולי לא...

) שאם הגמברי מתחיל להפיץ ריחות לא נעימים אז זה סימן שזמנו עבר
וגם המלחה במקרה זה היא מיותרת !

זרוק ותתחדש.

בהצלחה איש.

טל.