בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  גמברי-שימור לאורך זמן
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: גמברי-שימור לאורך זמן  (נקרא 1567 פעמים) הדפסה
דרי לוי

חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 67

הודעות: 312

גמברי-שימור לאורך זמן
« ב- : אוקטובר 18, 2011, 18:11:58 PM »
טל,

לאחר קילוף גמברי טרי ולאחר המלחתו במלח גס,כמה זמן יש להשאיר אותו באוויר החופשי עד שמתקשה ואכסונו קופסא לשימור ארוך טווח?   

תודה על האינפורמציה

דרי
 IP: [ מחובר ]
טל.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 50

הודעות: 3225

לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?

בעניין: גמברי-שימור לאורך זמן
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 18, 2011, 18:41:50 PM »
טל,

לאחר קילוף גמברי טרי ולאחר המלחתו במלח גס,כמה זמן יש להשאיר אותו באוויר החופשי עד שמתקשה ואכסונו קופסא לשימור ארוך טווח?   

תודה על האינפורמציה

דרי

התשובה מבחינתי היא חד משמעית :

לא מקלפים גמברי טרי , ולבטח לא ממליחים אותו !  

גמברי טרי הוא פיתיון אולטימטיבי מצוין לדיג פיתיונות מהחוף בצורתו
ומרקמו הבסיסי , כפי שהוא קיים בים. אם היה חי היה עוד יותר טוב.
קנית גמברי טרי מכל סוג ? לך לדוג ותפור אותו על הקרס שלם או
בחתיכות בהתאמה לגודל הקרסים בהם אתה משתמש.

כאשר כבר היית בים פעם או פעמיים ואף יותר והגמברי כבר לא טרי
(הסימנים לכך הם בעיקר רכות של קליפת הגמברי ואיבוד הצבעים הטבעיים של
הגמברי שבדר'כ מאפיינים את זנבו ורגליו כאשר הם בצבעים של כחול-ירוק- צהוב מעט) ,
אז יש מקום להוריד את ראש הגמברי ולקלף את שריונו וכן להמליח את בשרו לשם
הקשחה של הבשר ע'י הוצאת נוזלים ושימורו למשך זמן מעט ארוך יותר למטרת הדיג.
אני אישית ממליח במלח גס ובכמות לא גדולה (בערך כפי שאני ממליח אוכל למאכל , אולי מעט יותר)
וזאת על מנת שבשר הגמברי לא יהפוך לקשה מידי.
ההמלחה נעשית בים כמובן ולא בבית ולאחר כשעה כבר תראה נוזלים היוצאים מהגמברי ושבשרו
מתחיל להיות במרקם קשיח יותר. אפשר לאחר מכן כבר להקפיא אותו ובכל יציאה הלאה מרקם הגמברי
יתקשה עוד קצת...
כאשר יצאו כמעט כל הנוזלים מהגמברי תוכל לשים לב שהוא כבר לא קופא במקפיא ונשאר
זמין בכל רגע לדיג. מתבייש
מיותר לציין (ואולי לא... גיחוך) שאם הגמברי מתחיל להפיץ ריחות לא נעימים אז זה סימן שזמנו עבר
וגם המלחה במקרה זה היא מיותרת !  מקיאים זרוק ותתחדש. אתה בסדר

בהצלחה איש.  אנחנו מספר 1
טל.


 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: גמברי-שימור לאורך זמן
« הגיב #2 ב- : אוקטובר 19, 2011, 13:25:25 PM »
טל,

לאחר קילוף גמברי טרי ולאחר המלחתו במלח גס,כמה זמן יש להשאיר אותו באוויר החופשי עד שמתקשה ואכסונו קופסא לשימור ארוך טווח?   

תודה על האינפורמציה

דרי

ניסיתי רק פעם אחת והתוצאה היתה סבירה.
תוריד את הראשים,קלף את הגמברי ופרוס על מגש רחב עם נייר סופג.
פזר מלח בנדיבות (אני לא השתמשתי במלח גס אלא מלח שולחן דק),הפוך אותם (בצורה גסה,לא צריך אחד אחד כמו במשחק רוורסי...) והמלח שוב.
אחרי כחצי שעה אסוף את הגמברים לתוך שקית קשיחה ושפוך פנימה חצי כוס מלח.
סגור את השקית ונער אותה לערבוב טוב.
תניח במקרר לכמה שעות ולאחר מכן בדוק אם עדיין יש נוזלים.
אם יש,פרוס שוב על המגש והוסף מעט מלח.
בלשב הזה כבר לא מורים להיות נוזלים בכלל...
אם לא חם מדי,אפשר להשאיר חשוף לייבוש סופי.
אם חם מדי הבשר עלול להתחיל להירקב מבפנים ולכן עדיף להניח במקום מוצל ולהפעיל מאורר בכיוון.

את מה שנשאר מכניסים לצנצנת ומוסיפים קצת מלח מלמעלה.
זהו.
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
דרי לוי

חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 67

הודעות: 312

בעניין: גמברי-שימור לאורך זמן
« הגיב #3 ב- : אוקטובר 19, 2011, 14:01:35 PM »
תודה טל וגיאצ'וק,

אנסה את שתי האפשרויות המומלצות על ידכם ואפרסם מסקנות אם תהיינה.


חג שמח

דרי
 IP: [ מחובר ]
Maor slootzky

לפי שיטת זרחין ומר גבלו
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: 44

הודעות: 165

אלוהים אוהב אותי!

בעניין: גמברי-שימור לאורך זמן
« הגיב #4 ב- : אוקטובר 22, 2011, 21:03:24 PM »
אם המטרה דגים גדולים לך רק על פתיון טרי בלבד.
או כזה שהוקפא פעם אחת בלבד.
זה מה שאנחנו עושים 
-------------------------------
תמיד רוצה לדוג אבל לא תמיד יכול
אך... הייתי מת להפשיט אותך לאור נרות קצת מוסיקה ברקע , למרוח אותך בדבש טהור... להכניס לחדר נחיל דבורים ולברוח...
חחח
 IP: [ מחובר ]
IZHAK

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 4812

לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים

בעניין: גמברי-שימור לאורך זמן
« הגיב #5 ב- : אוקטובר 25, 2011, 12:22:28 PM »
טל,

לאחר קילוף גמברי טרי ולאחר המלחתו במלח גס,כמה זמן יש להשאיר אותו באוויר החופשי עד שמתקשה ואכסונו קופסא לשימור ארוך טווח?   

תודה על האינפורמציה

דרי

ניסיתי רק פעם אחת והתוצאה היתה סבירה.
תוריד את הראשים,קלף את הגמברי ופרוס על מגש רחב עם נייר סופג.
פזר מלח בנדיבות (אני לא השתמשתי במלח גס אלא מלח שולחן דק),הפוך אותם (בצורה גסה,לא צריך אחד אחד כמו במשחק רוורסי...) והמלח שוב.
אחרי כחצי שעה אסוף את הגמברים לתוך שקית קשיחה ושפוך פנימה חצי כוס מלח.
סגור את השקית ונער אותה לערבוב טוב.
תניח במקרר לכמה שעות ולאחר מכן בדוק אם עדיין יש נוזלים.
אם יש,פרוס שוב על המגש והוסף מעט מלח.
בלשב הזה כבר לא מורים להיות נוזלים בכלל...
אם לא חם מדי,אפשר להשאיר חשוף לייבוש סופי.
אם חם מדי הבשר עלול להתחיל להירקב מבפנים ולכן עדיף להניח במקום מוצל ולהפעיל מאורר בכיוון.

את מה שנשאר מכניסים לצנצנת ומוסיפים קצת מלח מלמעלה.
זהו.
אכן מה שכתב גאיצוק נכון הנסיון מלמד שהפתיון נשאר לאורך זמן אני הייתי לאחר הייבוש וההמלחה ליבוש לחלק למנות יציאה . אבל לכשתגיע לים הלבש על הקרס ולאחר מכן קשור היטב {אני נוהג לקשור עם חוט תפירה}
בהצלחה
-------------------------------
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
 IP: [ מחובר ]
טל.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 50

הודעות: 3225

לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?

בעניין: גמברי-שימור לאורך זמן
« הגיב #6 ב- : אוקטובר 26, 2011, 00:28:31 AM »
טל,

לאחר קילוף גמברי טרי ולאחר המלחתו במלח גס,כמה זמן יש להשאיר אותו באוויר החופשי עד שמתקשה ואכסונו קופסא לשימור ארוך טווח?   

תודה על האינפורמציה

דרי

ניסיתי רק פעם אחת והתוצאה היתה סבירה.
תוריד את הראשים,קלף את הגמברי ופרוס על מגש רחב עם נייר סופג.
פזר מלח בנדיבות (אני לא השתמשתי במלח גס אלא מלח שולחן דק),הפוך אותם (בצורה גסה,לא צריך אחד אחד כמו במשחק רוורסי...) והמלח שוב.
אחרי כחצי שעה אסוף את הגמברים לתוך שקית קשיחה ושפוך פנימה חצי כוס מלח.
סגור את השקית ונער אותה לערבוב טוב.
תניח במקרר לכמה שעות ולאחר מכן בדוק אם עדיין יש נוזלים.
אם יש,פרוס שוב על המגש והוסף מעט מלח.
בלשב הזה כבר לא מורים להיות נוזלים בכלל...
אם לא חם מדי,אפשר להשאיר חשוף לייבוש סופי.
אם חם מדי הבשר עלול להתחיל להירקב מבפנים ולכן עדיף להניח במקום מוצל ולהפעיל מאורר בכיוון.

את מה שנשאר מכניסים לצנצנת ומוסיפים קצת מלח מלמעלה.
זהו.
אכן מה שכתב גאיצוק נכון הנסיון מלמד שהפתיון נשאר לאורך זמן אני הייתי לאחר הייבוש וההמלחה ליבוש לחלק למנות יציאה . אבל לכשתגיע לים הלבש על הקרס ולאחר מכן קשור היטב {אני נוהג לקשור עם חוט תפירה}
בהצלחה

ממליץ גם כן על אבטחת פיתיון הגמברי על הקרס ע'י כמה סיבובים וקשירה
של חוט על הפיתיון.  אתה בסדר
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!