אין ספק שלדוג אנטיאסים זו עבודה קשה {למרות שאיני מבין בדייג קרפיונים דבר}תתאר לך מה זאת עבודה כשאתה צריך לתפוס כמה סבידות חיות ולדאוג להם שיחיו כמה ימים עד שתוכל לתפור אותם כפיתיון לאנטיאס
וכל זה בימים קרים בחודשים דצמבר מרץ {בגשם ובקור} שלא לדבר על המלחמה אחד על אחד עם אנטיאס ששוקל לפעמים 20-30 קילו {אבל שווה הכל} ויש גם את הציוד היקר שמתלווה לדייג הנ"ל כמו חכה רולר וחוטים בובות קרסים משאבת חמצן זמן יקר ועוד ועוד אז עם כל הכבוד לדייג קרפיונים{ויש כבוד גם לדייגים שדגים אותו }אני חושב שלדוג אנטיאסים זו עבודה קשה יותר{אבל גם יותר מספקת}

אין ויכוח שטירגוט אינטיאסים זו עבודה קשה אבל מבחינת המורכבות,זו לא תורה כזו גדולה...
אין חובה לדוג עם סבידות וגם אם זה מה שיש,הן לא חיבות להיות חיות. יש כאלו שאפילו טוענים נחרצות שאסור שיהיו חיות אלא רק טריות עד כמה שניתן כי הן נוטות להסתוות ולהתחפר.
הזמן המומלץ והמוצלח לקרפיונים גם הוא בחורף ובחודשים שרשמת רק שקרפיונים בגשם יצא לי לתפוס אבל אינטיאסים בגשם זה משהו שחדש לי...
גשם מגיע בים ביחד עם מערבית ומערבית מרימה את הים. אלא אם כן אתה דג ממזח , זריקה לאינטיאסים בים עובד אף פעם לא נחשבה ללהיט למרות שיש כאלו שטוענים שהוא אוכל גם בים עובד ואפילו סוער. קטונתי...
המלחמה עם אינטיאס של 30 קילו עדיין לא מוכרת לי אבל עם הציוד הקונבמציונאלי לאינטיאסים אני מוכן לנסות בכול יום ואפילו עכשיו אחרי לילה לבן ומתיש...
קרפיון של 10 קילו (ושלא לדבר על 15...) עם ציוד קרפיונים קלאסי זו חוויה שמתגמדת אולי רק מול האומנות שבהוצאת הדג עם ציוד כזה קל.
לגבי הציוד,מקל קרפיונים ממוצע עולה הרבה יותר ממקל לאינטיאסים,הרולר עולה פחות או יותר אותו הדבר אלא אם כן אתה הולך על ה"ביוקר" ואז המחירים של רולרים לאינטיאסים כגון ה-EZ90,CD90,GG100,PENN 950/9500 וכו',מחווירים ...
אין הרבה הבדל בין מחירי החוטים ואם נכנסים לתוך התחום של ה-TERMINAL TACKLE , הקרפיונים לוקחים בענק עם הקרסים,משקולות,פידרים,סוויבלים,קליפסים,מחטים,מקדחים, מצופים ועוד מול קרס גודל 10/0 וסוויבל 200 ליברות...
על הפיתיונות אין בכלל מה לדבר...
אני חושב שההבדל המשמעותי ביותר הוא שדיג קרפיונים נמשך כול משך הדיג ודיג אינטיאסים מתמקד בעיקר במסביב והלקראת ופחות בדיג עצמו.
הסיפוק הוא משהו אישי.
אתה מקבל אותו מדו"סים,אני מקבל אותו מביניות גדולות ויענקל'ה מסרגוסים בבוס...
על זה נאמר המשפט:
Different strokes for different folks