בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  שאלה על דיג האינטיאס מהחוף
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: שאלה על דיג האינטיאס מהחוף  (נקרא 2411 פעמים) הדפסה
חסדייה

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שאלה על דיג האינטיאס מהחוף
« ב- : אוקטובר 14, 2011, 23:16:42 PM »
תמיד סקרן אותי משהו..למה מטרגטי האנטיאס נוסעים צפונה
ראש הנקרה.אכזיב?

מה שונה שם ממקומות אחרים
יש יותר עומק?
ריפים גדולים?

מה?

עריכה אחרונה: אוקטובר 14, 2011, 23:18:16 PM על ידי חסדייה
 IP: [ מחובר ]
טל.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?

בעניין: שאלה על דיג האינטיאס מהחוף
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 14, 2011, 23:56:07 PM »
מבנה הים , העומק , אפשרויות הזריקה במקום (במקום שליחת הבלונים שהוא אסור במקום
אבל עדיין נעשה לא מעט לצערנו) ,
זריקה מריפים למים עמוקים , שמורה בה אין דיג מסחרי , תוצעות יפות בדיג מסוג זה בשנים עברו ,
ויש עוד....

הרזומה של המקום והשם שיצא למקום זה בדיג האנטיאסים מושך אליו את הדייגים אך
יחד עם זאת ישנם מקומות אחרים וטובים בהם נתפסים לא פחות פריטים של דג זה מהחוף !  אתה בסדר
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 15, 2011, 13:41:22 PM »
לדעתי אחד הגורמים העיקריים לבחירת המקום הוא שאין תנועת כלי שיט,אין רחצה,אין צלילה חופשיתויש רק שקט.
ואבונפחות.... אביל
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
דקו
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 15, 2011, 14:31:41 PM »
אני אומר לך למה , מכוון שההשקעה בדיג זה היא לא תאומן כבר לא מדובר בדיג אלה בעבודה תתאר לך שאחרי השקעה אין סופית אתה זורק את הפיתיון ואז עוברת לך סירה על החוטים או צוללנים מסתובבים לך על הפיתיונות וידוע לך שאין סיכוי שיעבור שם דג , ויש עוד רבות הפרעות להינה ולהנה כמו שכתבו קודמיי ,לכן רוב הדייגים מעדיפים
שקט ושלווה {לא תמיד }באכזיב שכמעט ,אפשר להגיד שתמיד מאכזב
noam
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוקטובר 15, 2011, 16:28:23 PM »
אני אומר לך למה , מכוון שההשקעה בדיג זה היא לא תאומן כבר לא מדובר בדיג אלה בעבודה תתאר לך שאחרי השקעה אין סופית אתה זורק את הפיתיון ואז עוברת לך סירה על החוטים או צוללנים מסתובבים לך על הפיתיונות וידוע לך שאין סיכוי שיעבור שם דג , ויש עוד רבות הפרעות להינה ולהנה כמו שכתבו קודמיי ,לכן רוב הדייגים מעדיפים
שקט ושלווה {לא תמיד }באכזיב שכמעט ,אפשר להגיד שתמיד מאכזב

אתה מדבר על השקעה....... 

אני מזמין אותך לדייג קרפיונים ואז תבין מה זאת השקעה

תשאל את גיא הוא מכיר את שני הסגנונות

דקו
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוקטובר 15, 2011, 17:38:45 PM »
אנני יודע על דיג קרפיונים דבר ,אבל קשה להאמין  שישנה השקעה מרובה יותר שכן ישנם אנשים שימים כלילות על ריפים ישנים בתקווה לדג
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוקטובר 16, 2011, 08:46:00 AM »
חסדייה,
בעבר כל יציאה לראש הנקרה הייתה מלווה בתחושה של הלילה זה קורה, לצערי כבר אין מה לנסוע המון אבונפחות וחוסר באינטיאסים . בוודאות אומר לך שהרבה חברה מהמרכז נשארים פה ומנסים באיזור שלנו ומעט צפונה עד איזור הבונים\עתלית . אני לא רואה עניין מיוחד לעלות עד לראש הנקרה אולי בשביל החוויה . גם בדרום עובד יפה אבל אין שם נפילות של עומק וריבוי ריפם עמוקים כמו בצפון

דיג קרפיונים זה עולם שלם ולדעתי יותר מורכב שדורש ידע רחב .
באינטיאס זה לקנות סט ב 600 ש"ח חוט 60-70 מ"מ או בד 80-100 ליברה קרס גודל 0/5-0/10 ויאאלה סבידה\קלמארי בורי\ שפיץ או מה שיש ולחכות . מרגע המלחמה ללא ספק שניהם קשים להוצאה מהמים האינטיאס בגלל הכוח והקרפיון בגלל הציוד העדין והקרס הקטנה .
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אוקטובר 20, 2011, 22:50:06 PM »
לפני הגעת האבונפחות היו בצפון תפיסות יפות,
לדעתי יותר מאשר בשאר המקומות בארץ,
לא בטוח אך עושה רושם כזה..

לא בטוח, אך כנראה בצפון זה התחיל מוקדם יותר,
זוכר לפני 30 שנה ויותר כשהייתי מטייל על הריפים בצפון-
הייתי רואה את התופים הגדולים עם עמוד ונילון שמשמש דגל-
של מטרגטי האינטיאסים...
יהושוע{שוקי}פרג

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!

« הגיב #8 ב- : אוקטובר 20, 2011, 23:04:08 PM »
אין ספק שלדוג אנטיאסים זו עבודה קשה {למרות שאיני מבין בדייג קרפיונים דבר}תתאר לך מה זאת עבודה כשאתה צריך לתפוס כמה סבידות חיות ולדאוג להם שיחיו כמה ימים עד שתוכל לתפור אותם כפיתיון לאנטיאס
וכל זה בימים קרים בחודשים דצמבר מרץ {בגשם ובקור} שלא לדבר על המלחמה אחד על אחד עם אנטיאס ששוקל לפעמים 20-30 קילו {אבל שווה הכל} ויש גם את הציוד היקר שמתלווה לדייג הנ"ל כמו חכה רולר וחוטים בובות קרסים משאבת חמצן  זמן יקר ועוד ועוד אז עם כל הכבוד לדייג קרפיונים{ויש כבוד גם לדייגים שדגים אותו }אני חושב שלדוג אנטיאסים זו עבודה קשה יותר{אבל גם יותר מספקת} חמסה חמסה
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך"
 IP: [ מחובר ] WWW
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #9 ב- : אוקטובר 21, 2011, 08:25:09 AM »
אין ספק שלדוג אנטיאסים זו עבודה קשה {למרות שאיני מבין בדייג קרפיונים דבר}תתאר לך מה זאת עבודה כשאתה צריך לתפוס כמה סבידות חיות ולדאוג להם שיחיו כמה ימים עד שתוכל לתפור אותם כפיתיון לאנטיאס
וכל זה בימים קרים בחודשים דצמבר מרץ {בגשם ובקור} שלא לדבר על המלחמה אחד על אחד עם אנטיאס ששוקל לפעמים 20-30 קילו {אבל שווה הכל} ויש גם את הציוד היקר שמתלווה לדייג הנ"ל כמו חכה רולר וחוטים בובות קרסים משאבת חמצן  זמן יקר ועוד ועוד אז עם כל הכבוד לדייג קרפיונים{ויש כבוד גם לדייגים שדגים אותו }אני חושב שלדוג אנטיאסים זו עבודה קשה יותר{אבל גם יותר מספקת} חמסה חמסה

אין ויכוח שטירגוט אינטיאסים זו עבודה קשה אבל מבחינת המורכבות,זו לא תורה כזו גדולה...
אין חובה לדוג עם סבידות וגם אם זה מה שיש,הן לא חיבות להיות חיות. יש כאלו שאפילו טוענים נחרצות שאסור שיהיו חיות אלא רק טריות עד כמה שניתן כי הן נוטות להסתוות ולהתחפר.
הזמן המומלץ והמוצלח לקרפיונים גם הוא בחורף ובחודשים שרשמת רק שקרפיונים בגשם יצא לי לתפוס אבל אינטיאסים בגשם זה משהו שחדש לי...
גשם מגיע בים ביחד עם מערבית ומערבית מרימה את הים. אלא אם כן אתה דג ממזח , זריקה לאינטיאסים בים עובד אף פעם לא נחשבה ללהיט למרות שיש כאלו שטוענים שהוא אוכל גם בים עובד ואפילו סוער. קטונתי...
המלחמה עם אינטיאס של 30 קילו עדיין לא מוכרת לי אבל עם הציוד הקונבמציונאלי לאינטיאסים אני מוכן לנסות בכול יום ואפילו עכשיו אחרי לילה לבן ומתיש...
קרפיון של 10 קילו (ושלא לדבר על 15...) עם ציוד קרפיונים קלאסי זו חוויה שמתגמדת אולי רק מול האומנות שבהוצאת הדג עם ציוד כזה קל.
לגבי הציוד,מקל קרפיונים ממוצע עולה הרבה יותר ממקל לאינטיאסים,הרולר עולה פחות או יותר אותו הדבר אלא אם כן אתה הולך על ה"ביוקר" ואז המחירים של רולרים לאינטיאסים כגון ה-EZ90,CD90,GG100,PENN 950/9500 וכו',מחווירים ...
אין הרבה הבדל בין מחירי החוטים ואם נכנסים לתוך התחום של ה-TERMINAL TACKLE , הקרפיונים לוקחים בענק עם הקרסים,משקולות,פידרים,סוויבלים,קליפסים,מחטים,מקדחים, מצופים ועוד מול קרס גודל 10/0 וסוויבל 200 ליברות...
על הפיתיונות אין בכלל מה לדבר...

אני חושב שההבדל המשמעותי ביותר הוא שדיג קרפיונים נמשך כול משך הדיג ודיג אינטיאסים מתמקד בעיקר במסביב והלקראת ופחות בדיג עצמו.
הסיפוק הוא משהו אישי.
אתה מקבל אותו מדו"סים,אני מקבל אותו מביניות גדולות ויענקל'ה מסרגוסים בבוס...
על זה נאמר המשפט:
Different strokes for different folks  
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
יהושוע{שוקי}פרג

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!

« הגיב #10 ב- : אוקטובר 21, 2011, 15:28:25 PM »
אין ספק גיא שהפגנתה ידע תיאורטי מרשים לגבי דייג קרפיונים והפצצתה במילים מרשימות ומפוצצות
אך שום ידע תיאורטי לא ישתווה לעבודה בשטח  עבודה מסיבית וקשה של תפיסת הפיתיון{סבידה} והשארתה בחיים
נכון שגם על קלמר וסבידה מתים נתפסו אנטיאסים אבל במקרים רבים האנטיאסים אפילו לא התקרבו לפיתיון המת
רוב התקיפות הם על חי וכשאין אז הולכים לתפוס דג קואק ואק כי בהכי קרוב לסבידה המעדן השני לאנטיאס הוא דג הקואק- ואק  וחוץ מזה דג האנטיאס אוכל גם בגשם {כן כן} אולי במיוחד דווקא כשהים "עובד" ןלא שקט מידי
וכשצריך לעמוד בגשם 4-5 שעות כדי לתפוס אותו אז גם את זה עושים כי זה מה שצריך {וגם כי אנחנו קצת משוגעים}
לסיכום ככל שיותר קשה ומורכב כך הסיפוק שבחוויה גדול יותר וממלא חלל גדול אצלי לא רק שאני בפגרה כמעט 9 חודשים{מתחיל לדוג מסוף דצמבר ועד סוף מרץ}בדייג וההשקעה גדולה מורכבת ואמיתית גם כך כי בכל שנה ישנם פחות ופחות דגים חמסה חמסה
עריכה אחרונה: אוקטובר 21, 2011, 15:30:30 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך"
 IP: [ מחובר ] WWW
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #11 ב- : אוקטובר 21, 2011, 17:54:32 PM »
אם אתה דג רק עם סבידות,התחלת עונת הדיג שלך בדצמבר מסבירה משהו.
לגבי השימוש בסבידות חיות,אני יוצא מנקודת הנחה שאתה דג איתן בגוף המים ולא על הקרקעית?
לגבי מצב הים,יכול להיות שהדיג מהמזח של חברת חשמל פותר את הבעיה (אתה דג גם מריפים ושוברים או רק מהמזח?) .כנ"ל לגבי העומק,עומק גדול יותר,סבירות גבוהה יותר לפעילות של אינטיאסים...
ווק-ווק ראיתי אחד בלבד בכול שנות הדיג שלי בים ולטרגט אותו נשמע לי כמו מבצע בלתי נתפס...
לגבי הגשם,למדתי משהו חדש. ואם זה בסדר מצידך,יהיה נחמד אם ירד כבר גשם... מתבייש

שבת שלום!
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!