תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
13/10/2011 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | גועש | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
פילוטה - | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) |
הדו"ח:
חיכינו הרבה ליום הזה-אתמול יום רביעי בבוקר -ים גבוה ,הרבה קצף, עננות בשמיים ותנאים שאמורים להיות מצויינים לדיג סרגוסים בין הסלעים של חוף אולגה.הציוד-מקל בוס קרבון 5 מטר . חוט ראשי 28 . חכות מספר 7 קשורות בזוגות על חוט 18.5 של טרבוקו וגם חכות מספר 5 בודדות קשורות על חוט 20 .סטיק לייט אדום קטנטן על החוט הראשי לסימון עומק ואכילה.פתיון פילוטה בהכנה עצמית לפי הדרכתו של המייסטרו מאמון הנצרתי מספר אחד!
הגעה כבר בשש וחצי בבוקר עם עוד שני חברים וכבר על ההתחלה אני אומר לג'מאל-המורה מאכסאל שהיום נצטרך כנראה ללמוד מחדש לדוג סרגוסים היות ומעולם לא דגנו בים כזה גבוה.
ניסינו תחילה בברכיות ובבורות שהיינו רגילים לדוג בהם אך הדג לא נגע והגלים החזקים כל הזמן זרקו את הפתיון החוצה לסלעים . לכן פנינו החוצה יותר לכיוון בריכות שמוגנות יותר מהגלים עם עכירות בינונים , עומק חצי מטר עד מטר וקרקעית חולית מעורבת עם סלעים . היו אכילות לסירוגין .חלק מהדגים השתחררו מהחכה , אצלי שני דגים נכנסו לסלעים , ג'מאל סיפר לי על עוד אכילה חזקה מאוד וכניסה מיידית לסלע .טלפון למאמון למטרת ייעוץ יבש הוליד המלצה להצפין באותו חוף ולנסות שם בים הסלעים ובמחילות.שם תפסנו אכן את הדגים הגדולים יותר .אך בסופו של יום אני תפסתי רק 7 סרגוסים ושני החברים תפסו כל אחד 6 סרגוסים בלבד!!
בסוף היום-"ישיבת צוות" שבה הרבה שאלות ומעט תשובות- למה הדג לא אכל טוב כמו שציפינו ?הרי בים יותר נמוך היינו מגרדים יותר מ 15 סרגוסים כל אחד.האם אנחנו זורקים בבורות/בריכות הלא נכונים?האם משהו לא טוב עם הפתיון?או שזה סתם עוד יום שהדג מסרב לאכול?או שמה "גמרנו" עם החוף הזה כי חזרנו אליו הרבה ?
ההחלטה בסכום הישיבה-בפעם הבאה ננסה חוף אחר.